Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

liora

liora

24-10-2012 om 15:44

Opvoeden doen zij zo

Nou dan nog maar een tv-draadje. Wie volgt dit programma?

sinas

sinas

24-10-2012 om 16:11

? zegt me niks

waar is dat op?

Mwah

ik vond het meteen irritant. ik vind de gezinnen TE gecast. dat totaal politiek cultureel correcte gezin uit Amsterdam.. hu.
heb 1 stukje gekeken en toen heb ik het al afgedankt. terecht of moet ik iets verder kijken?

nb ik denk dat de doorsnee, nuchtere gezinnen geen zin hebben om mee te doen aan zoiets. daarom zie je die dan dus niet.

Elisabeth B.

Elisabeth B.

28-10-2012 om 15:23

Grappig

Nav dit draadje en de kritische noot over Amsterdams olitiek correct heb ik het programma opgezocht op uitzending gemist en gekeken.
Drie gezinnen worden gevolgd bij het opvoeden van hun puber(s) en een psycholoog praat zo nu en dan mee. Het zijn drie doorsnee gezinnen uit verschillende 'culturen' (ik zet het tussen aanhalingstekens omdat het niet verschillende geloven of zo zijn, meer meer verschillende gezinsculturen) en verschillende samenstelling. Er is een eenoudergezin uit Vlaardingen, een gezin met een jongen en een meisje uit Haarlem en een gezin met drie kinderen dat woont Amsterdam Zuid. De moeder van dat laatste gezin geniet (bescheiden) bekendheid, ze had eerder de hoofdrol in de serie " Het mooiste meisje van de klas" en volgens mij schrijft ze artikelen voor verschillende bladen als JAN. Ik vind dit juist een leuk gezin, niet politiek correct, eerder eigengereid. Dit gezin straalt wel redelijk succes uit, misschien dat dit irritatie oproept?
Het programma is grappig te zien en leuk te horen hoe deze gezinnen met het gezinsleven en pubers omgaan, maar het is niet een programma waarvoor ik thuisblijf.

liora

liora

28-10-2012 om 21:27

Inderdaad het Amsterdamse gezin... Nou ik mag ze wel, ze dijn inderdaad erg geslaagd en succesvol. Wat misschien irritant is, is dat ma ook erg ervan overtuigd is dat ze het perfect doet. Maar ja, ik zou dat zelfvertrouwen graag hebben!

Carthy

Carthy

28-10-2012 om 21:47

Mwah

Geef mij De Paff's maar..... veel leuker :-)

liora

liora

28-10-2012 om 21:48

Jaa

De Pfaffs zijn natuurlijk ongeƫvenaard!

Elisabeth B.

Elisabeth B.

02-11-2012 om 13:33

Toch weer gekeken

Op uitzending gemist, je hebt me 'hooked' gemaakt Liora :-)
Ik vind met 14 jaar zoveel en zo lang uitgaan als je maar wilt wel heel erg vrij. Vader had het er duidelijk moeilijk mee, maar moeder vertrouwt haar dochter. Zo'n knap meisje, tot wel half zes in de ochtend uit ... ik zou het niet doen.
Aan de andere kant, ze heeft 6 negens en twee achten op haar gymnasium rapport, dat gaat dus goed. Vader en moeder 100% alcoholvrij en ze rekenen er op dat dochter ook niet drinkt.

Tirza G.

Tirza G.

02-11-2012 om 16:54

Elisabeth (ot)

Zou een lelijk meisje van 14 wel tot half zes uit mogen?

Tirza

Elisabeth B.

Elisabeth B.

02-11-2012 om 17:43

Tirza (volgens mij on topic :-)

Nee, natuurlijk niet! En een jongen van 14 ook niet (ik heb enkel het mannelijke geslacht in de aanbieding thuis).
Toch ook nog OT: was jij nou laatst op tv? Ik zag in de middag in de herhaling ietsvoorbij komen waarbij ik aan jou moest denken.

Fiorucci

Fiorucci

02-11-2012 om 18:21

Ach ja

Zoonlief wilde op zijn 14e mee met een grote groep naar een punkkroeg in Den Haag. Ik vertrouw zijn vrienden, dus ala, het mocht voor een keer. Ik was blij toen hij weer thuis was, en zag een stempel op zijn hand: Fuck Off. Het bleek dat de eigenaresse van de kroeg jonkies er makkelijk uitpikte en hen verblijdde met dit stempel, zodat zij geen alcohol geschonken kregen...toch fijn dat ook uitbaters hier op letten..:))

Tirza G.

Tirza G.

02-11-2012 om 19:43

Maar waarom

Schrijf je dan: zo'n knap meisje en dan tot half zes uitgaan.......Voor mij impliceert het dat het a. een groter risico is dan wel b. zonde van de schoonheid :-)

En nee, ik was gister niet op TV. Althans, niet dat ik weet. Voor zover ik weet ben ik zelfs nog nooit op TV geweest, onbegrijpelijk, maar waar.

Tirza

Elisabeth B.

Elisabeth B.

02-11-2012 om 21:31

Mijn eerste zin

''Ik vind met 14 jaar zoveel en zo lang uitgaan als je maar wilt wel heel erg vrij'
Dat schreef ik. En ja, het is een uitzonderlijk knap meisje, het valt op :-)
OT: de mevrouw in de docu op tv had wen naam die op de jouwe lijkt en ze is borstvoedingsconsulente, vandaar. Maar ze heeft vijf kinderen en jij volgens mij niet :-)

liora

liora

02-11-2012 om 21:38

Elisabeth

Wat leuk, nog iemand die kijkt! Ja ik vind 14 ook jong, ik vraag me ook af of veel meisjes van 14 al zoveel en zo laat uit zouden willen gaan. Ik had die behoefte op die leeftijd totaal nog niet.
Eigenlijk vind ik het Amsterdamse gezin het enige interessante gezin. Die moeder zei het mooi: haar interne kompas is zo goed afgesteld dat ik weet dat ze weggaat als het niet goed voelt. Erg mooi vond ik!

Die moeder is ook bijzonder gastvrij: ik krijg de indruk dat iedereen daar kan blijven eten. Zo zou ik willen zijn maar ben ik totaal niet.

Liora

Nou

ik vind het amsterdamse gezin wel leuk. Maar ook vind ik 14 jaar veeeel te jong om de hele nacht op pad te gaan. Gelukkig is in hier in de grote stad hier in de buurt vrij strenge controle. Met ID kaart en 16 jaar kom je pas binnen in de uitgaansgelegenheden die tot zo laat open zijn. EN dan vind ik 16 ook al erg jong om tot half 7 door Amsterdam te zwerven.
Ook mijn provincieplaatsje laat pas met 16 jaar pubers toe. Volgens mij is dit zelfs wettelijk geregeld. Hoe zit dit in Amsterdam dan?

Melkweg

Zoon was vannacht in de Melkweg met vrienden.
Toevallig hebben ze daar inderdaad een beleid. Gewone muziek/event geen leeftijdsgrens en voor die nachtfeesten 16 jaar.
http://www.melkweg.nl/artikelpagina.jsp;jsessionid=A258857D19F8B9264B3E2A1CD5371FD2?infoid=6349&subinfoid=238985

Tirza G.

Tirza G.

03-11-2012 om 19:31

Toch nog even zeuren elisabeth :-)

Dat schreef je inderdaad, van die vrijheid. Maar je schreef ook: Zo'n knap meisje, tot wel half zes in de ochtend uit ... ik zou het niet doen.
Vandaar mijn vraag of een lelijk meisje wel tot half zes uit mocht........

Ik denk dat ik wel weet wie je bedoelt uit de bv-wereld en die naam lijkt nou eigenlijk totaal niet op de mijne - vind ik. Ging het over het introduceren van andere voeding met vier maanden?

Tirza

Elisabeth B.

Elisabeth B.

04-11-2012 om 14:01

Ja,

Het valt op schreef ik in mijn eerdere antwoord al en dat ik de hele nacht allleen voor alle 14 jarigen niet ok vind (jongens en meisjes). Een opvallend knap meisje zal wat meer in de gaten lopen 's nachts op straat helaas, daar kan ze weinig aan doen (of een burka aantrekken). Dat keur ik niet goed hoor (om je volgende vraag maar voor te zijn :-) maar is wel de realiteit.

Elisabeth B.

Elisabeth B.

04-11-2012 om 14:04

Tirza ot

Ik kan echt niet meer terughalen hoe het programma heette, de mevrouw heette volgens mij Lyda of Leida, ze heeft vijf inmiddels volwassen kinderen en naast borstvoedingsvoorlichting verkoopt ze ook draagdoeken. Zegt je dit iets?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.