Home » Forum » Overstappen op amersfoort en groningen

Overstappen op amersfoort en groningen

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sonja
Overstappen op amersfoort en groningen

Mijn kind moet zondag overstappen op Amersfoort. Wij zijn daar nog nooit geweest en hij heeft 3 min overstaptijd en moet van perron 1 naar 2. Ligt dat toevallig naast elkaar of moet hij dan naar boven/beneden?

Sonja
Groningen

Er stond nog Groningen in de titel maar ik zag later dat hij van perron 2a naar 2b moet en dat zal wel in de buurt zijn denk ik zo.

Tirza G.
Sterker nog

Dat is hetzelfde perron, 2a en 2b ligt achter elkaar. Of voor elkaar, net hoe je het wilt. Je kunt op de site van de ns volgens mij een plattegrond van de stations zien.

Tirza

Prakje
Moet wel overstappen?

Wij zijn laatste vanaf Amersfoort naar Groningen gegaan per trein en volgens mij komt er op perron 2 a en b een hele lange trein aan waarvan het ene deel (voorste?!) naar Groningen gaat en het andere gaat ergens anders heen.

Als je zoon al bij het instappen in het juiste deel gaat zitten, dan lijkt het me dat hij niet hoeft over te stappen.... Misschien even vragen voor hij instapt zondag?

Temet
Nav prakje

De trein die uit de richting van Amsterdam komt splitst zich inderdaad (in Amersfoort, vziw) in een deel dat naar Groningen gaat en een deel voor Leeuwarden. Irritant daaraan is dat dan op de borden staat 'het voorste deel gaat naar' maar dat niet altijd op het eerste gezicht duidelijk is wat nu de voorkant van de trein is.

Ze roepen het inderdaad om, maar van tevoren aan de conducteur vragen is ook geen gek plan, omdat soms de omroepberichten slecht te horen zijn. Vaak zijn er natuurlijk ook geroutineerde medepassagiers die je vertellen kunnen in welk deel van de trein je zit. Komt goed.

Groeten,

Temet

Tineke
Overstappen

In Amersfoort overstappen is geen probleem, gewoon aan de overkant en die hele trein moet de overstap maken, dus de trein naar Groningen wacht erop.
De trein naar het Noorden bestaat uit twee delen, een Grongingen-deel en een Leeuwarden-deel. Deze wordt in Meppel gesplitst. Het is handig om in Amersfoort meteen al in het goede deel te gaan zitten.

Tineke
En in grunn

Die trein staat gewoon in het verlengde van het perron waar hij aankomt.
Ik weet niet hoe oud je kind is, maar bereid hem ook voor op veranderde sporen en vertragingen. Alles kan altijd anders dan op je keurige reisschema staat.

+ Brunette +
Groningen-leeuwarden

Dat staat gewoon aangegeven op de trein, net zolang langs de trein lopen tot je een bordje tegenkomt waar de goede stad op staat.

Tineke
Ja

Overkant is zelfde perron, maar overkant.

+ Brunette +
Inderdaad, zelfde perron.

Trein uit, een paar stappen, trein in.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.