Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Saskia

Saskia

12-11-2011 om 16:48

Parkeerwachters

Vanochtend hopeloos verdwaald op weg naar open dag hbo-opleiding. 5 minuten voor aanvang presentatie parkeerterrein van hogeschool opgereden en mijn auto naast een aantal andere auto's op de stoep geparkeerd. Half uur later, meteen na de presentatie, weer naar auto gegaan. Er werd door 2 parkeerwachters volop bekeurd. Ze waren nog niet bij mijn auto dus ik had geluk. Wat ik me nou aanvraag: het parkeerterrein hoorde bij de hogeschool en lag redelijk afgelegen. Kijkt de afdeling handhaving van de gemeente nou wanneer er open dagen zijn en sturen ze er dan parkeerwachters op af? Ik kan me niet voorstellen waarom ze anders op zaterdagochtend bij een school controleren. Voor de goede orde, ik was fout en een bekeuring was terecht geweest. Maar het verbaasde mij gewoon dat er een half uur na aanvang gecontroleerd werd. Iemand een idee of er dit soort controles ingepland wordt?

Vic

Vic

12-11-2011 om 17:00

Lijkt me wel

Ze hebben hier bij de basisschool ook regelmatig controleeracties op de tijden dat de school begint en uit gaat. Goede zaak vind ik ;-)

Fiorucci

Fiorucci

12-11-2011 om 18:12

Ja hoor

Rond half negen gaan hier de handhavers op pad, richting basisscholen. Of hier de wijk in, om te controleren op fietsen op de stoep. Al zou ik het ook wel fair vinden als dat halverwege de middag zou worden herhaald, als hele groepen senioren snoeihard voorbij fietsen...op de stoep.

Saskia

Saskia

13-11-2011 om 07:52

Verschil met basisscholen

is dat dit dagelijks vaste tijden zijn. Open dagen zijn er maar een paar per jaar. Daarom verbaasde mij het zo, ik zag in gedachten al een gemeenteambtenaar al surfend data van open dagen opzoeken en in de agenda van de parkeerwachters zetten ;-) Maar mijn man dacht dat misschien de scholen zelf wel de data doorgaven om overlast te voorkomen. Dat is natuurlijk ook mogelijk.

mix

mix

13-11-2011 om 10:12

P offtopic en ontopic

is een parkeerplak een nieuwe benaming voor een bekeuring onder je ruitenwisser? ;-)

ontopic: het kan ook zijn dat omwonenden de wijkagent hebben ingeseind, ik weet niet hoe de situatie daar is en of er huizen rondom staan? De wijkpost kan de handhavers op pad sturen. Of ze waren gewoon in de buurt, wat hier ook wel eens voorkomt.

mix

mix

13-11-2011 om 15:55

Op de valreep voor 2012

kan ie er zo tussen!

Doen ze niet zelf

Ik heb een paar jaar op een hogeschool gewerkt en daar kwamen ook de parkeerwachters als aasgieren op de open dagen af. Dat regelde de school zeker niet zelf! Al die mensen met een bekeuring houden een negatief gevoel aan de dag over, terwijl de school juist nieuwe studenten wil aantrekken. Er hingen overal in de stad aanplakbiljetten voor de open dag, dus het was voor de gemeente niet zo moeilijk om te weten wanneer ze de parkeerwachters op pad moesten sturen. Natuurlijk moet de situatie wel veilig blijven, maar ik vond het vaak wel erg flauw. Er was een lange, doodlopende straat waaraan de school lag, waar niemand hoefde te komen die niet iets met die school te maken had. En daar stonden ze dan lekker bonnen te schrijven als er ook maar een wiel op de stoep stond.

Begrafenis

Ik heb het wel eens meegemaakt met een begrafenis. Jonge vent, veel functies en vriendenclubjes. Het restaurant waar het afscheid werd gehouden was bij lange na niet toegerust op dit grote aantal belangstellenden. Gevolg was dat mensen in de berm stonden of wat dan ook. En na afloop een bon van achter hun ruitenwisser mochten plukken. De parkeerwachters waren absoluut niet gevoelig voor de tegenwerpingen en schreven gewoon rustig door. Schandalig vond ik het...
[email protected]

Inge M

Inge M

14-11-2011 om 19:41

Ik denk dat de buurt dit geregeld heeft

De buurt is soms erg alert en klaagt vooraf al steen en been bij de gemeente over informatieavonden bij scholen.
Bij veel klachten, stuurt de gemeente er handhavers op af. Ik heb nog nooit gehoord dat de gemeente op eigen initiatief gaat handhaven in de avond bij een school.

mix

mix

14-11-2011 om 19:52

Inge

"De buurt is soms erg alert en klaagt vooraf al steen en been bij de gemeente over informatieavonden bij scholen. "

Dat word je vanzelf als er mensen continue voor je oprit staan met hun auto. Moet je naar het ziekenhuis, kun je je oprit niet af (oprit en gele streep ervoor). Zeg je er wat van dan krijg je een scheldpartij of klappen. Waar je niet mag staan mag je niet staan, duidelijker kunnen ze het niet maken, wel duurder.

Saskia

Saskia

14-11-2011 om 21:31

In dit geval

kan ik me niet voorstellen dat de buurt zou klagen, daarvoor lag het parkeerterrein te afgelegen. Voor mijn gevoel werd er niet bekeurd vanwege overlast of gevaarlijke situaties, maar meer om even flink wat bonnen uit te schrijven. Een bekeuring had ik zonder morren geaccepteerd, maar beetje flauw vond ik het wel. Zelf woon ik pal naast een basisschool en ik hou er wel rekening mee wanneer de school begint en uitgaat. Albert laat ik bv ruim na schooltijd bezorgen, anders hoop geïrriteerde ouders die er niet langs kunnen ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.