Home » Forum » Pfffft dochter moet afrijden

Pfffft [dochter moet afrijden]

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Brianna F
Pfffft [dochter moet afrijden]

Nog 4 minuten dan zit het afrijden erop voor jongste, ik ben zoooo zenuwachtig, het lijkt wel of ik moet afrijden.
Nu maar hopen dat ze geslaagd is, anders hoeft ze me de volgende keer niet te vertellen wanneer ze afrijdt, ik ben 1 nerveus wrak:-)

Genista
Duimen heeft geen zin meer...

...maar ik hoop heel hartelijk dat ze het heeft gehaald!

Puck
En... brianna

Is ze geslaagd?

Brianna F
Helaas

Gezakt. De voortekenen waren ook niet goed, in ieder geval anders dan bij haar zussen, die in 1 keer zijn geslaagd.
Ze heeft 2 keer over haar theorie gedaan. (Oke, wel nieuwe regels)
De tussentijdse toets heeft ze niet kunnen doen, omdat die muts haar paspoort was vergeten (ik hoop niet dat ze gezakt is op een bijzondere verrichting,ze is nog niet thuis)

tonny
Oh spannend zoiets

Hier heeft de jongste nu zes lessen gehad. Gisteren zei ze 'Als het iets anders dat autorijden was zou ik nu elke avond een uurtje hard gaan oefenen zodat ik bij de volgende les een leuke vooruitgang zou kunnen laten zien. Maar ja, bij autorijden werkt dat niet.'
Het is me wat, rijles. Duur!!
Hopelijk heeft dochter wat rijden betreft niet mijn genen, want ik heb maar liefst zesmaal examen moeten doen :(

tonny
En, wat ging er mis brianna?

Heeft ze er vrede mee dat het niet lukte, of was er een of andere stommiteit die haar parten speelde?

Brianna F
Twijfelaartje

Nee, ze vond van haarzelf ook dat ze niet goed reed. Te onzeker, verkeerde rijbanen op rotondes, proberen weg te rijden in z'n drie en dan verbaasd zijn dat de motor afsloeg. En ze was absoluut niet zenuwachtig, dus daar lag het niet aan. Ze vind van zichzelf dat ze nog zeker 10 lessen nodig heeft.

Brianna F
Tonny

Dat is jammer he, dat je niet zelf kunt oefenen. Ik kan me herinneren dat je vroeger als je motor wilde rijden, je gewoon een R op je motor plakte en dan ging oefenen op het industrie terrein, geheel legaal.

Genista
Brianna

Maar helaas is dat ook al héél vroeger, hoor. Wij hebben er in elk geval al geen profijt meer van gehad. Spijtig voor je dochter! Hopelijk gaat het de volgende keer beter.

Shonagh
Oefenen

Hier in Scotland mag je wel oefenen met je kind. Je verzekert je auto extra bij (duur), met een volwassene ernaast die min. 3 jaar zijn rijbwijs heeft en een grote L op je auto. Toch hebben we het niet gedaan, omdat het ons als ouders helmaal niets leek. Ook kan je bij een verhuurbedrijf een auto met dubbele bediening per uur huren, daar hebben we nog wel eens aan gedacht, maar toch niet gedaan, omdat kind het zelf moest gaan regelen en dat dus niet deed...... Kinderen zijn resp in 5, 6 en 1 x geslaagd.

Petal
Oefenen

Ik heb vorig jaar (op latere leeftijd) mijn rijbewijs gehaald in Engeland, waar je inderdaad zelf in een auto mag oefenen met een persoon die al 3 jaar zijn rijbewijs heeft. Mijn man was zo dapper om met me de auto in te stappen. Wel had ik toen al wat rijlessen achter de rug.

In Nederland ben ik 2 keer gezakt en dat komt ook vooral door de gelimiteerde rij-ervaring. Ik vond dat zelf mogen oefenen heerlijk, lekker op je gemakje proberen in te parkeren, die moeilijke wegen nog eens doen etc.

Maar als ouder moet je wel sterk in je schoenen staan :-)

Shonagh
Petal

Heb je die programma's wel eens op TV gezien, waar ze een camera in auto's hangen, waarin "geoefend" wordt ? Vermakelijke TV :o)

Petal
Shonagh

Jaaaa, Driving School met die Maureen ofzo? Vreselijk ;-) Gelukkig ben ik gezegend met een hele rustige en geduldige man, en ben ik van mezelf eerder voorzichtig dan roekeloos, want anders hadden we of nooit geoefend of het was in een scheiding uitgelopen.

Vertigo
Brianna

Een keertje extra afrijden is zo slecht nog niet, lekker vlieguren maken zogezegd.
Ik ben 3x gezakt, de laatste 2x va. Pure stress.. Maar ik reed erna direkt als een zonnetje :) Komt zeker goed!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.