Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Bellefleur

Bellefleur

09-12-2009 om 09:31

Pink stinks

Een oproep die me goed doet: in Groot Britannië is een actiegroep opgericht tegen roze kerstcadeaus voor meisjes. Ik ben het er helemaal mee eens. Ik ben zo zat van al het roze in winkels voor meisjes! Er is geen pyama of ondergoed te krijgen dat niet roze is. Zo gauw iets 'typisch voor meisjes' is, is het zoet en roze. Ik kan voor mijn stoere dochter van 10 geen pyama's vinden zonder roze. En dus maakt ze ze zelf samen met oma. Zegt het voort: pink stinks!

Bastet

Bastet

09-12-2009 om 10:10

Bellefleur

Even over dat ondergoed,er is zat te krijgen hoor,mijn dochter heeft zwarte boxers met tattoo-opdruk..:)
Bij die set horen ook een zwartwit gestreepte en een knalrode.Ze heeft ook rode pucca-pyama's....er is zat te krijgen wat niet roze is,is mijn ervaring.
Groetjes,bastet

Mamvantwee

Mamvantwee

09-12-2009 om 11:24

Roze of stoer

Maar als ik dat artikel goed gelezen heb, is de oproep om roze voor meisjes te boycotten gericht tegen het idee dat de kleur roze staat voor 'passief en leuk om naar te kijken' en daarmee zou de kleur roze (!) een meisje aanzetten om 'als een prinses te wachten op een mooie prins om mee te trouwen'.

Nou, daar ben ik het niet mee eens hoor. Of je roze mooi vindt of niet, daar gaat het niet om. Maar om nou te zeggen dat een meisje dat zich graag omringt met roze speelgoed daardoor passief en afwachten wordt, gaat voorbij aan de invloed van karakter, opvoeding en omgeving. Die factoren zorgen m.i. voor de al dan niet onderdanige en afwachtende houding van een mens (vrouw in deze context).

Mijn zoon vindt roze super! Het liefst met glinsterende dingetjes erin. Maar volgens dat artikel hoef ik me geen zorgen te maken om mijn zoon, roze werkt alleen zo op meisjes?

groet, Mamvantwee

minemaartje

minemaartje

09-12-2009 om 12:11

Prinses

Gisteravond hier nog met dochter van 12 overgehad. Zij vond het grote onzin. Zong vroeger altijd dat zij prinses wilde worden en met haar bijna alle meisjes uit haar klas. Nu wil geen een meisje uit haar klas nog prinses worden. Haar kamer is nog wel rose/wit maar dat heb ik zelf ook in de woonkamer.Meisjes blijven echt niet in de rose wolk hangen, horen,zien en leren echt wel dat je er niet komt met dromen over de prins op het witte paard.

Nasha 1st

Nasha 1st

09-12-2009 om 13:19

Nou!

ik heb hier een superroze meisje, maar madam laat zich echt niet de kaas van het brood eten!! Integendeel!

Asa Torell

Asa Torell

09-12-2009 om 20:34

Eigenlijk nog het meest bij speelgoed

Het valt me op dat vooral het speelgoed zo ontzettend roze is. Roze computer, roze poppenspul, roze duplo... en hoewel ik roze een prima kleur vind, wordt het me soms wel wat te veel. Zo saai! Van mij zou er wel wat meer variatie in de kleur mogen zijn, en van een boel meisjes mag dat vast ook.
Met kleertjes vind ik het nog wel meevallen, je kunt wel net zo lang doorzoeken tot je een niet-roze exemplaar van een kledingstuk vindt. Met speelgoed is dat wat anders, want als alle barbies roze kleren hebben moet je wel, als barbiefan.
Dochter (2,5) is overigens vooralsnog niet onder de indruk van het roze- en prinsessenoffensief, een blauw t-shirt met graafmachine vindt ze ook prima en haar speelgoedwensen zijn ook nog volledig uniseks.

*bella*

*bella*

09-12-2009 om 22:16

Ja!

Ik vind roze toch echt de boventoon voeren hoor. Dochter heeft een korte roze-periode gehad en ik ben blij dat het gedaan is. Nu is ze, 6 jaar, echt anti-roze. Maar dat valt nog niet mee, kun je al iets krijgen dat niet super roze is krijgt ze wel roze spullen kado van iemand. Met ballet heeft ze een uitvoering, mocht ze een roze pakje aan. (koos al bewust voor jazz ballet, maar nog) De juf heeft nu gekozen voor een zwart pakje, dochter helemaal blij. Punt is dat de juf heel verbaasd was dat ze baalde van roze, dat vinden alle meisjes leuk en schattig enz.
Wat ik wel grappig vind is dat ze op de reclame tune van jelly belly (schrijf je dat zo?) schoenen teksten maakt (of hoort van anderen, is me niet duidelijk, maakt niet uit) met juist een negatieve insteek. Misschien volledig ot, maar het laat me daar aan denken. Ik vind het wel leuk dat ze wat rebelleert tegen het truttige imago van meisjes. Maar ik kon er ook best van genieten toen ze wel nog dweepte met glitters, prinsessen en roze hoor. Maar eerlijk gezegd ging ik er wel vanuit dat het van voorbijgaande aard was.

Passief en afwachtend?

Nou dat is onze dochter echt niet hoor...

Maar misschien moeten we er nog meer roze tegenaan gooien voordat dat effect optreedt ;-).

Ik zou alleen niet meer weten wat ik dan nog roze zou moeten maken (haar kamer is roze, haar fiets is roze en als je haar klerenkast opendoent straalt de roze gloed je tegemoet....).

reina

reina

10-12-2009 om 07:02

Onzin

Wat een onzin, als een kind roze aan wil of met roze spul wil spelen mag dat gewoon, ze zijn het vanzelf een keertje zat :-) Waar je al niet een actiegroep voor op kunt richten ..... :-) En als je in de winkels kijkt is er genoeg in andere kleuren te krijgen, als je niets ziet zou ik toch eens in andere winkels gaan kijken en anders ga je naar de jongensafdeling, daar hebben ze vast wel roze-loze pijama's met een neutraal motief :-)

*bella*

*bella*

10-12-2009 om 09:50

Jamaar reina

Je zult mij geen actie zien voeren, maar de overdaad aan roze vind ik echt verschrikkelijk. Tuurlijk kun je andere spulletjes kopen, maar daar moet je soms wel goed naar zoeken. (soms echt als naar een speld in hooiberg) Na een verjaardag hier van dochter doen mijn ogen gewoon pijn van alle kado´s. En gekregen kado´s doe je ook weer niet weg, ik ben plaatsvervangend blij en dankbaar voor wat ze allemaal krijgt. Ik neem het ook niemand kwalijk want ze kopen gewoon iets voor een meisjesachtig meisje en dan is het standaard roze waar je tegenaan loopt.
En dat is het nu net, mijn dochter is echt wel een heel meisjesachtig meisje. Dus naar de jongensafdeling gaan schiet weer niet op. Dochter heeft veel vriendinnetjes die juist weer meer van jongensspul houden of van neutraal en die hebben het best wat makkelijker. Maar zij wil dus echt meisjesachtig maar geen roze meer.
En natuurlijk is mijn dochter nu geen ander kind dan toen ze wél zo roze-minded was. Maar je maakt mij toch niet wijs dat het helemaal niets doet met kinderen, je confronteert meisjes toch al vroeg met het feit dat maatschappij het logisch vindt dat ze veel met uiterlijk bezig zijn etc. En natuurlijk is niet ieder kind daar even gevoelig voor.

Pelle (en anderen)

Nou, ik had het gezien inderdaad. En ben het er gedeeltelijk mee eens. Ik vind de overdaad aan roze echt verschrikkelijk. Ik vind niet dat roze 'staat voor passief'etc, maar er treden volgens mij wel twee dingen tegelijk op: er is walgelijk veel roze, en er lijkt wel een steeds grotere sexescheiding in speelgoed etc te zijn. Ik heb echt de indruk dat het erger is dan toen ik kind was. Ik gun ieder meisje haar prinsessefase, maar er is toch ook nog wel wat anders mogelijk?

En ja, je kunt doorzoeken tot je kleren vindt die niet roze zijn. Maar je moet er wel je best voor doen.

Het zal mij benieuwen hoe het straks met dochter gaat. Ze heeft nu natuurlijk nog niks in te brengen, maar straks zullen we zien of ze weerstand kan bieden (en wil bieden) aan de roze golf. Ik vrees met grote vreze...Maar het Indianenpak van broer bewaar ik wel, voor het broodnodige tegenwicht.

Groeten,

Temet

Bellefleur

Bellefleur

10-12-2009 om 10:57

Sekseneutrale pyama

Dat roze staat voor passief vind ik onzin, maar ik merk wel aan mijn dochter dat ze zich er bewust van is 'dat ze anders is als andere meisjes'. Omdat ze geen roze wil. Gelukkig heeft ze er geen moeite mee om met papa stoere jongenskleding uit te zoeken. En zo langzamerhand wordt het haar imago. En dan te bedenken dat ze er zo 'meisjesachtig' uitzag altijd: blond, tenger, klein...
Ik heb ook het idee dat de roze golf sterker is dan een paar jaar geleden. Enne, over pyama's, waar kan ik neutrale pyama's kopen? Overal waar ik kom zijn ze bedrukt. Voor jongens met star wars, spiderman, legertanks, voor meisjes met hello kitty, bloemetjes en meer klef spul. Leve oma! In de kerstvakantie wordt weer een sekseneutrale pyama genaaid ;-)

Bastet

Bastet

10-12-2009 om 12:10

Izar

Wibra heeft knalrode nachthemden!
Bastet

Fraz

Fraz

10-12-2009 om 13:50

Pyjama's

vallen wel mee hoor. Mijn dochter heeft o.a. een zwarte en een blauwe. Gewoon bij de Hema of Henk ten hoor o.i.d. gekocht.

Maar probleem is denk ik meer het speelgoed (barbies) die erg roze zijn en niet zozeer de kleding want vind kleding best mee vallen qua rozigheid

reina

reina

10-12-2009 om 18:17

Belle

Ik vind niet dat je een kind moet gaan overladen met roze :-), maar als ze er zelf om vragen zou ik er echt niet moeilijk over doen. Gaat vanzelf weer over. Ik geloof niet dat het 'iets' doet met je kind, waaarom is een kind dat voor roze kiest meer met het uiterlijk bezig dan een kind wat persé bruin aan wil? Ik heb er geen ervaring mee, mijn dochter was geen kind van roze, haar babyklamer was zelfs blauw :-), al heeft ze wel een paar verjaardagen veel roze speelgoed gekregen, maar als het pimpelpaars geweest was zou ze het ook prima gevonden hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-12-2009 om 22:15

Koe

Toen mijn oudste dochter werd geboren kregen we uiteraard felicitatiekaarten. De muur was er roze van. Op een dag kregen we van een vriendinnetje (dochter van een vriendin) een kaart met een koe erop. "Het heeft niks met baby's te maken, maar ik weiger een roze kaart te geven." was het commentaar.:-) Verder was ze helemaal in zwijm van mijn dochter en heeft ook nog op haar gepast.

Ik ben deze week 'oudtante' geworden. De gelukkige ouders hebben een kaart gestuurd met donkerroze dus ik weet dat ik met roze aan mag komen. Ik heb geen hekel aan roze, maar ik waak wel voor overdosering. Voor mijn eigen kinderen koos ik meestal fellere kleurtjes. Zo had mijn oudste dochter een kamer in de primaire kleuren, lekker vrolijk.

mijk

mijk

11-12-2009 om 16:18

Meisjes vroeger

Ik zat laatst oude foto's van mezelf te kijken en in mijn klas had ongeveer de helft van de meisjes kort haar. Van de week realiseerde ik me dat er volgens mij op dochters hele school maar een meisje echt kort haar heeft.

en ook in de speelgoedwinkel heb ik het idee dat alles gedifferentieerd moet worden..Wel jammer..

Kadonaj

Kadonaj

11-12-2009 om 16:55

Het is inderdaad niet te geloven!

Ik ben nu 7 maanden in verwachting van en dochter, en ik wil normale kleertjes, zachtgeel of zo... voor een jongen hebben ze groen en blauw, een meisje, roze, lichtroze, donkerroze etc...

ARG!

Vera*

Vera*

11-12-2009 om 17:19

Kadonaj

Misschien kun je wat van Temet overnemen??
Haha, die houdt ook niet van roze.

Massi Nissa

Massi Nissa

11-12-2009 om 21:42

Kadonaj

Ik weet niet of je er wat geld voor over hebt, maar onze dochter heb ik tot ze 2,5 jaar oud was in prachtige (meest tweedehands) merkkleding gestoken. Juist die merkkleding is vaak helemaal niet roze. Dochter droeg alle kleuren van de regenboog.
Helaas besloot ze een half jaar geleden dat ze een prinses was en zich navenant moest uitdossen. Nu heb ik dus een knalroze angelina-ballerina-dochter. Maar de foto's van die eerste jaren heb ik toch maar mooi, haha.
Ik vindt de jurkjes en truitjes van No-no erg leuk en heb ook best veel besteld bij bijvoorbeeld rainbowbabies en goodmoodkids (beide websites). Kijk ook eens in de uitverkoop bij merkkledingwinkels.
Groetjes
Massi

Kadonaj

Kadonaj

12-12-2009 om 16:36

Helaas geen vetpot

maar tweedehands kijken is inderdaad wel een goed idee :) thankx :)

H&m

Kadonaj, de jongensbabykleding van H&M vind ik best leuk. Veel groen, een kleur die je verder weinig ziet. En verder is C&A best goed in effen t-shirts etc (ook bij de jongensspullen).

Het echt kleine spul is hier al weg. Maar inderdaad, ik was (en ben) blij dat ik zoveel kleren van grote broer bewaard heb, want anders had ik voor dochter veel meer moeten zoeken naar niet-roze kleding.

Succes ermee. En brul vooral overal dat je niet, nee echt niet, je meent het serieus, *niet* van roze houdt, dan weet men wat je in elk geval niet cadeau wilt. Sommige mensen houden daar rekening mee ;-)

Groeten,

Temet

Talia

Talia

13-12-2009 om 21:53

Ach ..

... mijn dochter van 3 zou niet blij zijn met jullie. Haar favoriete uitspraak is: "... want roze is mijn lievelingskleur". :-D
Het gaat vanzelf weer over, weet ik van oudste. Verder vind ik absoluut niet dat er niets anders dan roze te vinden is, ook in een vriendelijke prijsklasse.

Groet, Talia

Kadonaj

Kadonaj

14-12-2009 om 19:49

Volgens mij helpt het niet...

Ik heb al heel hard geroepen, GEEN ROZE, maar ik heb al minimaal 10 roze pakjes (en werkelijk, de ene nog tuttiger dan de andere...) roze schoentjes, roze sokjes etc...

Het is wel heel erg omschakelen van de stoere jongenskleding naar de mierzoete meisjeskleding...

H&M heeft wel leuke dingen, ik liep er van de week langs, ga toch maar eens terug ;) thankx

Erg he

Erg he, Kadonaj? Ik schreef niet voor niets: *sommige* mensen houden er rekening mee. En je krijgt misschien ook wel cadeautjes van mensen die jou niet kennen (zoals in ons geval: cadeautjes van collega's van mijn partner). Hoe dan ook: daar zit je dan met die roze troep. Eén roze shirtje heeft mijn dochter daadwerkelijk veel gedragen (het was niet effen, dat scheelde weer,en het model was erg leuk), en een tweedehands roze truitje draagt ze ook nog wel eens omdat het erg mooi bij iets anders past, maar de rest is gewoon zo goed als ongebruikt gebleven. Heel veel was het niet, gelukkig, maar toch: het is zo zonde! Al dat spul dat (bijna) ongebruikt weer weg kan. Gelukkig heeft iemand die ik via-via ken een meisje gekregen en kan ik nu wat kwijt om mijn bezwaarde gemoed te ontlasten ;-)

Sterkte ermee. En wees maar blij dat je al twee jongens hebt (toch?) dan kun je nog eens wat doorschuiven - zowel qua kleding als qua speelgoed.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.