Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

maan.

maan.

01-10-2008 om 16:19

Portemonnee en binnenzak

Al jaren stop ik mijn portemonnee in mijn binnenzak en nu ben ik (weer) aan een nieuwe jas toe... al heel wat leuke jassen gezien maar .. er zitten geen binnenzakken in!! Er zijn wel jassen met binnenzakken maar die vond ik dan weer niet leuk (of veel te groot).

Al die jassen zonder binnenzak; ben ik de enige die de portemonnee daar stopt? Waar laten andere mensen die portemonnees dan?

En het meest idiote: mijn kinderen hebben allebei een nieuwe winterjas jawel mét binnenzak! Waarom zij wel?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tihama

Tihama

01-10-2008 om 16:29

Geen binnenzakken?

Ik selecteer mijn jassen al jarenlang op binnenzakken. Ik zou namelijk niet weten waar ik mijn portemonnaie anders moet laten. Ik ben juist zo blij dat tegenwoordig steeds meer damesjassen zijn uitgerust met binnenzak. Begrijp ik nu dat dit weer afneemt?

Ik herinner me dat C&A er ooit bewust beleid van heeft gemaakt om damesjassen met binnenzakken te leveren.

Tihama

Sigrid70

Sigrid70

01-10-2008 om 16:40

Tas?

Ik heb mijn portemonnnee altijd in mijn tas! Vroegah, toen ik nog geen tas mee wilde nemen, had ik hem altijd in de kontzak van mijn spijkerbroek....

amk

amk

01-10-2008 om 16:55

Buitensportjas

ik heb een napoleonzak. Hoef je niet je hele jas open te maken om bij je portomonee te komen.
De meeste buitensportjassen hebben die.

De meeste 'nette' damesjassen hebben uberhaubt geen fatsoenlijke jaszakken.

groet,
Angela

Tihama

Tihama

01-10-2008 om 17:33

Tas

Ìk heb nooit tassen. Veel te lastig en diefstalgevoelig. Nou ja, soms heb ik wel een tas. Zoals afgelopen zomer in Italië. Omdat ik tóch een tas had, had ik daar mijn paspoort, sleutels en rijbewijs inzitten. En toen verloor ik mijn tas......
Nee, geef mij maar binnenzakken

Tihama

Bastet

Bastet

01-10-2008 om 18:25

Alles is diefstalgevoelig

Een binnenzak kan ook heel diefstal-gevoelig zijn.Mijn man raakt zo,op een hele drukke trap in McDonalds,zijn portemonnee kwijt.
Bastet

Inderdaad tas

Tjee, ik zou niet zonder tas kunnen. Wat ik daar wel niet in meesleep.... portemonnaie, agenda, pennen, lippenstiften, allerlei troepjes, paracetemol, pleisters etc. etc. Ik zou het niet alleen met een binnenzak afkunnen
Overigens hebben sportieve jassen vaak een binnenzak. Mijn ski-jack heeft ritsen met zakken all over the place. Ook met binnenzak inderdaad.

wosy

wosy

02-10-2008 om 00:28

Geen kleintje

Tja, nou ben ik al geen 'kleintje' van mezelf, maar ik zou werkelijk aanzienlijk in omvang toenemen als ik al de zooi die ik normaal in m'n tas stop, in mijn jaszakken zou moeten opbergen ) Soms kijk ik weleens afgunstig naar die vrouwen die met alleen een klein portemonneetje in hun zak de deur uitgaan. Ik ben gewoonweg niet compleet zonder mijn hutkoffer, ben er zelfs een beetje aan verslaafd vermoed ik. Want bij het idee alleen al dat ik geen water en migrainemed. bij me zou hebben...brrr. Maar ook de rest kan ik niet 'missen' hoor; portemonnee, agenda, sleutels, lippenstift, pleisters, nagelknippertje, zakdoeken, kauwgom, Tena lady, en aangezien ik nu verkouden ben ook neusspray en paracetamol, labello, zuigsnoepjes.......etc.etc.etc

ayla

ayla

02-10-2008 om 09:38

Zonder tas?

jeetje wat zou ik zonder mijn snoepjes, OB's, agenda's sleutels, lippenstift. zakdoeken, paracetamols, labello, kinderkoekjes, flesjes etc etc moeten doen. Waar laat je dan al die dingen?

Als tihama

Kijk, dames-met-tas, zij die het gen voor een handtas missen (zoals ik) doen het volgende: de portemonnee (met naast geld ook de halve boekhouding) gaat in de binnenzak van de jas. Labellostiftje, nagelknipper en andere div. acc. kunnen hetzij in de overige jaszakken, hetzij in de broekzak.

Jassen zonder binnenzak blijven in het rek hangen.Net zolang tot die fabrikanten het snappen.

Net als Tihama had ik overigens ook het idee dat steeds meer damesjassen (en -colberts, hiep hoi!) tegenwoordig zijn voorzien van een binnenzak.

Inderdaad: buitensportjassen hebben vaak veel en diepe zakken. De gewone steekzakken van mijn huidige jack zijn zelfs zo diep dat ik daar regelmatig dingen in kwijtraak, da's nou ook weer niet nodig

Dus maan, gewoon doorzoeken. En succes ermee!

Temet

amk

amk

02-10-2008 om 10:30

Zonder tas geen probleem

wat heb ik gemiddeld mee:
mijn portomonee, want daar zit het verplichte id in in de vorm van mijn rijbewijs.
Mijn sleutelbos, want ik wil toch graag mijn huis weer in.
Naar mijn werk heb ik een grotere tas mee, daarin laptop, pennen, agenda, billendoekjes.
Als ik dan met de auto ga, dan stop ik de autopapieren ook in mijn binnenzak.

Maandverband, alleen als dat nodig is, make-up nooit nodig, medicijnen sleep ik zeker al niet mee. De werkzaamheid is namelijk afhankelijk van de bewaaromstandigheden en die lijken mij ook voor paracetamol niet ideaal in een handtas.

Als dochterlief mee is, zelfs toen ze nog niet zindelijk was had ik al weinig mee, dat zat gewoon in het voorvakje van mijn boodschappenrugzak.

En in al die jaren heb ik ook bijna nooit het idee gehad dat ik iets miste.

groet,
Angela

amk

amk

02-10-2008 om 10:32

O, ja

en mijn mobiele telefoon laat ik bij voorkeur op tafel liggen. Ik gebruik 'm bijna nooit. Batterij is ook heel vaak leeg als ik 'm dan wel wil gebruiken.

groet,
Angela

Maylise

Maylise

02-10-2008 om 12:49

Zonder tas lukt me niet

Ben ook jalours op mensen die het zonder tas afkunnen. Ik sleep altijd zoveel troep mee dat ik regelmatig aan een gewone tas niet genoeg heb en een rugzak mee moet nemen. Naast portemonnaie en sleutels heb ik een mobiele telefoon, zakdoekjes,make up, crème, mini flacon eau de toilette, pepermunt, allerlei papieren, agenda, pennen en nog allerlei andere rotzooi bij me.

Overigens heb ik een winterjas met binnenzak. Daar doe ik de sleutels vaak in. Heel handig.

Maylise

Mamba

Mamba

02-10-2008 om 12:59

Wat heb je nou echt nodig?

Toch niet zoveel? Wat ik bij me heb:
portemonnee + rijbewijs
pasjeshouder voor de klantenpasjes, bonuskaarten en zulke ellende
telefoon (gaat in apart vakje)
sleutels
1 pen
1 lippenstift
medicijnen
indien nodig: klein toilettasje met wattenstaafje, oogpotlood en die ene lippenstift.
Soms tomtom.
Elke dag mik de bonnetjes en andere zooi eruit.

's Ochtends gebruik ik creme, dat doe ik niet meer over de make-up, parfum heb ik al opgedaan en spuit ik niet bij, agenda neem ik alleen mee naar werk en gesprekken op school van de kinderen. Eén werkende pen is genoeg. Een kleine portemonnee scheelt de helft!

Hanne.

Hanne.

02-10-2008 om 13:05

Portemonnee veilig?

Vraagje aan de portmonee-in-jaszak dames

Waar laat je je spullen dan als je ergens bent. Laat je ze gewoon in je jas (die aan de kapstok hangt) zitten?

Ik wil vaak wel zonder tas weg, maar zie het toch ook niet zitten om m'n spullen maar voor iedereen voor't grijpen te laten hangen.

Snap ook niet hoe mannen het doen. De mijne gooit z'n spullen (als we samen weg zijn) meestal in mijn tas. Hoe hij het doet als ie alleen is....geen idee.

Handtas

loop ik eigenlijk altijd meer rond behalve als ik zeker weet dat ik niets ga kopen (kind ophalen van school etc).

Hanne

Als ik voor mijn werk weg ben heb ik meestal een grote werktas bij me waar-ie ingaat. Anders gaat het ding soms in mijn broekzak of, indien van toepassing, in de zak van mijn colbert. Niet zo handig, want mijn portemonnee is dik, maar je moet wat.
Als ik 's avonds uitga neem ik meestal een piepklein portemonneetje mee met alleen maar een beetje geld en een strippenkaart (voor als ik eenlekke band mocht krijgen), en dat kan dan weer makkelijk in mijn broekzak.

Heb ik een rok aan, dan moet er alsnog een tas mee, of een vest met een zak aan, of ik moet een tasdragende vriendin lief aankijken.

Groeten,

Temet

Hanne.

Hanne.

02-10-2008 om 13:30

Dus toch een tas!

Kijk, stiekem komt de tas dus toch om hoek! (maar alleen niet altijd)

Ik draag vaak rokken, jurken en op de een of andere manier hebben mijn broeken vaak geen zakken! (typische kwaal van dames en vooral positie kleding).

Overigens weet ik nu waar je je portemonee laat, maar passen je sleutels en je telefoon ook nog naast je portemonee in de zak van je broek/colbert. Ik zou toch flink moeten proppen!

Droste effect

Ik deed het ook, uitsluitend in de binnenzak. Totdat ik van manlief een tas kreeg. Nee, eenvoudig was dat niet, want ik liet dat ding inderdaad overal liggen. Uit voorzorg was de tas dus leeg en zat mijn kassa toch nog in mijn binnenzak. Maar ik begon eraan te wennen. Het gebruik van de tas, vooral door mij, werd bovendien heftig gestimuleerd door de gezinsleden (zus incluis) die op zomerse dagen mij en mijn tas dolgraag meenemen ter bewaring van hun spullen. Dan zitten er dus wel vier portemonnees en moebieltjes in, die ik allemaal meesleep terwijl mijn reisgenoten in zomers kledij gehuld van hun vrijheden genieten.
Ach, het sloop er zomaar in.
Deze zomer kwam de klap op de vuurpijl. Al shoppend met dochter in Maastricht troffen we een roze tas. Eentje waar de tas die ik van man kreeg in past. Nu loop ik dus rond met een tas in een tas waarin mijn kassa, de eigenlijk te vervoeren buit dus, die ik nog steeds net zo makkelijk in mijn binnenzak kan dragen.
Slaat nergens op, die tassen.
Maar mijn overtuigd niet tasdragende gezinsleden en vriendinnen zijn er dol blij mee.
Groet,
Miriam Lavell

Mamba

Mamba

02-10-2008 om 13:45

O ja

Ik heb ook altijd een zonnebril op sterkte in mijn tas.
Vroeger ook nooit een tas, en ook geen portemonnee. Pasjes in de ene borstzak, OV-kaart in de andere borstzak, geld in de binnenzak, sleutels in de linkerzak. Lastig als je een keer een andere jas aan wilt doen of nog erger, door het lekkere weer zonder jas weg gaat...... Tijdje terug hebben we hier een tassendraadje gehad. Ik heb nu twee tassen van Sticks and stones aangeschaft en honger naar meer . Eigenlijk wil ik bij elke bril een tas. En bij elke tas een bijpassend horloge.

Stiekeme tas

In de jaren dat ik woon-werk-verkeer per motor deed, had ik een mooie leren heuptas. Reuze makkelijk. Alles wat ik nodig had (een pen, een potlood, portemonnee, lippenboter, motorpapieren en rijbewijs) paste erin, ik had mijn handen vrij en alles bij me, ook als mijn jas/motorpak aan de kapstok hing. Jarenlang heb ik gehoopt dat het mode zou worden, omdat ik dan wat meer keus zou hebben. Maar je ziet haast geen mooie heuptassen meer, snif.

amk

amk

02-10-2008 om 14:12

Onder mijn been

mijn portomonee leg ik dan vaak onder mijn been. Of idd in mijn jaszak, want die hangt dan over mijn stoel.
Aan mijn sleutelbos hangt geen identificatie, dus daar heb je niet zo heel veel aan.
Of ik neem heel bewust niet zo veel mee, maar 1 pasje of zo. Of heel bewust een kleine hoeveelheid contant geld.

groet,
angela

ayla

ayla

02-10-2008 om 14:54

Ja maar

Vroeger ook nooit een tas, en ook geen portemonnee. Pasjes in de ene borstzak, OV-kaart in de andere borstzak, geld in de binnenzak, sleutels in de linkerzak.

Zonder iemand af te kraken ofzo vraag ik me af welk 'vrouwelijk' kledingstuk borstzakken heeft? Blousen draag ik nooit en als ik ze al eens bij een zeldzaamhed aanheb prop ik niets in die borstzakken want dat zit zo mooi op borsthoogte en ziet niet uit als daar iets in ie zakken zit. volgens mij heb ik trouwens ook nog nooit een jas met een binnenzak gehad, dat is een mannending voor mij. Sleutels doe ik niet in mijn broekzak, met alles wat wat ik daaraan heb hangen past dat ook niet. En veel vrouwen broeken hebben helemaal geen zakken.

Ik zou echt niet zonder tas kunnen.

margje van dijk

margje van dijk

02-10-2008 om 15:06

Checklist, en miriam

Miriam, begrijp ik nou goed dat jij tegenwoordig herkenbaar bent aan een roze tas, waar je dan nog een tas indraagt, met daarbij alle spullen van alle andere familieleden?

Maar waarom nou dan nog een binnentas meeslepen? Dan hou je het toch gewoon bij die roze tas? Die valt zo op dat je 'm haast niet kunt vergeten, en als je 'm al eens vergeet weet iedereen dat dat jouw tas is

Ik doe het Temet-model: als ik mijn werktas bij me heb zit alles daar in.

Probleem begint pas als ik mijn werktas niét bij me heb. Tegenwoordig heb ik nu ook handtassen (die kleuren bij verschillende laarzen en zo), maar het vervelende met meerdere tassen is dat je altijd zo moet overhevelen. Dat vind ik althans vervelend. Ander probleem is dat al die tassen altijd binnen de kortste keren vergeven zijn van allerlei kassabonnen en boodschappenbriefjes. Ik kan nooit meer wat vinden.

Als ik het kan vermijden neem ik dus geen tas mee. Voor dat geval hanteer ik een checklist: Vier. Ik moet altijd tot vier tellen voordat ik van huis weg mag. Eén: portemonnee. Twee: Sleutels. Drie: Mobiel. Vier: Zonnebril. (Ik heb nogal gevoelige ogen). De rest is overbodig.

Deze vier items kunnen eventueel in mijn gewone jaszakken c.q. broekzakken (als ik die heb). Het ziet er wat hamsterig uit maar het kán.

Als ik ergens kom waar ik mijn jas onbewaakt moet ophangen neem ik toch een tas mee die ik dan probeer in mijn zicht te houden (onder mijn stoel o.i.d.). Omdat ik geneigd ben die tas na afloop weer te vergeten stop ik altijd de sleutel van mijn vervoersmiddel in mijn tas: de autosleutels of de fietssleutel. Dan kan ik niet zonder tas weg en zal ik hem dus niet vergeten.

Klein risico is natuurlijk dat je je tas écht kwijt bent en dan ben je ook je autosleutels kwijt.

Op vakantie nam ik tot voor kort ook uit gewoonte allerlei handtassen mee (leek me wel prettig om niet meteen als toerist door de mand te vallen als je eens een stedentripje doet of zo), maar daar ben ik sinds afgelopen zomer mee gestopt. Eén rugzakje voor mij en één rugzakje voor man. Daar gaat alles altijd in. Oooo, wat was dat overzichtelijk. En ja, we waren zichtbaar toerist (nee hoor, zonder crocs) maar daar heb ik niet mee kunnen zitten.

Margje

Geen (binnen)zakken

Tja, ik heb de laatste jaren weinig keus, we wonen steeds op plekken waar het veel te warm is voor jassen, dus ook geen binnenzakken...

Ik ben dus overstag en heb een handtas. Eerst had ik hele grote, zodat de luiers, billendoekjes etc er ook in pasten. Zodra de jongste uit de luiers was, had ik piepkleine tasjes. "Ha! Hier kan echt geen luier in! Wat ben ik blij dat ik geen luiers meer hoef te verschonen!", schreeuwden mijn kleine tasjes voor mij

Na enige jaren een luierloos bestaan te hebben geleid, hoef ik dat niet meer zo duidelijk te laten zien en nu koop ik gewoon hele mooie tassen. Veel stop ik er niet in, portemonnee, sleutels, mobiel, zonnebril en labello. Soms een verdwaald boodschappenlijstje (ik ben erg visueel, als ik het boodschappenlijstje eenmaal heb geschreven, heb ik het eigenlijk niet meer nodig, behalve als ik erg moe ben, dan vergeet ik zelfs mijn eigen naam.)

Muusje

reina

reina

02-10-2008 om 16:19

Tas

Ik zou inderdaad ook niet weten hoe ik mijn portemonnee kwijt kan als ik geen tas heb, mijn jassen hebben zelden binnenzakken (en dan nog vind ik het geen gezicht zo'n bobbel in je jas, tenzij het een wijde is) , maar waar laat je 'm als je je jas uitdoet? Ik laat toch echt in een restaurant, op m'n werk, in het theater etc etc mijn portemonnee niet in m'n jas zitten.

Positiekleding

Ja, grmbclxmbswxzp! waarom heeft positiekleding in Nederland geen zakken! Moet ik verdorie speciaal een handtas gaan aanschaffen omdat ik toevallig in verwachting ben?

Amerikaanse positiebroeken hebben trouwens wel zakken, heb ik gemerkt. Daar heb ik er gelukkig een paar van, dat scheelt dan weer.

Overigens, om op de vraag terug te komen naar de plaats van sleutels en telefoon: als ik in de ene zak mijn portemonnee heb kunnen de sleutels mooi in de andere zak. Telefoon laat ik in mijn jas zitten, dat ding wil toch niemand hebben.

Groeten,

Temet

Vraag niet waarom

Margje, ik koop ondertussen nog steeds jassen met binnenzakken. Dus vraag me niet waarom. Het slaat allemaal nergens op. Maar man, de kinderen, zus en vriendinnen vinden het zo.. eh.. en je wi niet weten wat die allemaal bij zich hebben, in mijn tas dus.
Overigens: Ik heb wel altijd een boodschappentas bij me. Haal de tas uit de roze tas en vul die laatste met de boodschappen. Die mag man, kind of vriendin dan dragen.
Ja zeg, ik blijf niet aan de gang
Groet,
Miriam Lavell

Decolleté

"als ik in de ene zak mijn portemonnee heb kunnen de sleutels mooi in de andere zak. Telefoon laat ik in mijn jas zitten"
Ik heb helemaal geen zakken nodig en dan kan mijn telefoon ook mee!
Groet,
Miriam Lavell (DD)

Mamba

Mamba

02-10-2008 om 17:01

Ayla

Ik was 18 , was toen slank, had een kleine B en een spijkerjack. Dit vrouwelijk kledingstuk heeft toch echt borstzakken.
Inmiddels ben ik geen 18 meer, heb een riante D en draag al jaaaren geen spijkerjack meer. Daarom heb ik een handtas.

reina

reina

02-10-2008 om 17:35

Waarschijnlijk

Waarschijnlik prop ik veel te veel in mijn portemonnee, want die past echt niet in een spijkerjackzakje (ik heb trouwens niet eens een spijkerjack ), maar ook niet in mijn spijkerbroekzak.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.