Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hannes

Hannes

26-02-2012 om 17:07

Pvv meldpunt: meld het ook als je géén klachten hebt

De PVV wil met het meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen inventariseren welke klachten er zijn over Oost-Europeanen in Nederland. Wilders zegt dat hij met de uitkomst naar de minister zal gaan. Prima, laten we er dan voor zorgen dat die een realistisch beeld krijgt van hoeveel overlast Oost-Europeanen daadwerkelijk veroorzaken. Dus, wil iedereen die géén last heeft van Polen en Roemenen zich óók even melden bij het PVV-meldpunt? Je kan klikken op 'Meldt Uw Verhaal Hier'. Je kan dan met ja/nee aanvinken of je last hebt van overlast, crimineel gedrag, geweld e.d. Vul daar overal 'nee' in. Waarschijnlijk was dat niet helemaal wat Geert Wilders in gedachten had met zijn meldpunt ....
http://www.meldpuntmiddenenoosteuropeanen.nl/
Groet, Hannes
PS deze actie is bedacht door Hanneke Groenteman: www.hannekegroenteman.nl

Elsje Fiederelsje

Elsje Fiederelsje

26-02-2012 om 18:32

En als je er dan wel last van hebt?

ook al ben je geen PVV-aanhanger? Wat doe je dan?

Rafelkap

Rafelkap

26-02-2012 om 18:38

Elsje

lieve schat, dan vul je ja in, als je dat graag wilt!

Elsje Fiederelsje

Elsje Fiederelsje

26-02-2012 om 18:39

Maar rafelkap

dat is het, ik wil niks met die pvv te maken hebben.

Rafelkap

Rafelkap

26-02-2012 om 19:40

Elsje

Stom van me, niet goed gelezen, sorry. Beter die website van Wilders negeren en idd naar de politie, opdat er wat wordt gedaan met je klachten (dat is dan nog maar de vraag, maar er wordt vast meer gedaan dan de pvv doet)

Vrouw van bouwvakker

Vrouw van bouwvakker

26-02-2012 om 20:31

Sja

Ik snap jullie wel, bijna voor niets je huis op laten knappen door poolse bouwvakkers levert natuurlijk geen overlast voor jullie op. Maar wat nou als je man daardoor thuis zit? Of mag je dat geen overlast noemen?

Voor niets?

nou de poolse stucadoor die ik hier in huis heb gehad deed dat vooral heel erg goed. En omdat ik het hele huis moest laten doen was het voor hem interessant er een mooie m2prijs voor te vragen. Bovendien was hij en partner niet te vies om mij even te helpen met het sjouwen van een deur en bovendien, hij rookte niet binnen.

De Nederlandse stucadoor die ik bij de 2e verbouwing heb gehad was slechter en berekende ook veel meer voor een extra wandje en gooide zijn sigaret in mijn tuin (!), dus rara wie bel ik volgende keer weer ?

Politie?

bij ons in de omgeving zijn er verschillende Poolse bendes die inbreken, wordt door de politie gezegd. ze zijn langs geweest toen er weer eens een inbraak was 2 huizen verderop. ze zijn heel professioneel. Ze boren een gaatje van 1/2 cm in de achterpui, soms ook gewoon in een raam aan de voorkant van het huis en op de een of andere manier weten ze daarmee snel binnen te komen, de boel leeg te roven en er snel van door te gaan. de politie staat machteloos. ze weten dat ze hier in de buurt vaak zijn, maar ze kunnen alleen wat doen als ze ze op heterdaad pakken. en dat is erg moeilijk. we zien hier vaak Poolse busjes rijden maar ja dat kunnen natuurlijk net zo goed 'nette keurige' poolse mensen zijn.

daarnaast... stel dat ze een inbreker pakken dan valt de schade voor die bendes nog steeds erg mee.

dus ja er is hier overlast, er wordt heel veel ingebroken en er is niet tegen te beveiligen. maar naar de politie gaan helpt niet. naar de pvv gaan overigens ook niet.

Vrouw van bouwvakker

Vrouw van bouwvakker

26-02-2012 om 22:07

Ja hoor manda

Hou vooral de Nederlandse werkeloosheid in stand, omdat jij het in je hoofd hebt gehaald dat Nederlandse bouwvakkers aan jouw stereotype beeld voldoen. Gefeliciteerd! Ik hoop dat jij en je man je baan nog lang mogen houden om belasting af te kunnen dragen voor de ww van men man.

Hombre

Hombre

26-02-2012 om 22:10

Nog zo een

Ik ken ook zo'n dame. Zo links als de pest, maar wel 6 polen in het huis boven haar. Die gaat zich echt niet melden bij de pvv.

Ik ben wel eens bijna van de weggedrukt door een Pool, maar dat vind ik nog onvoldoende grond.

Moeten we hieruit afleiden dat de cijfers nog geflatteerd zijn?

Hombre

Hombre

26-02-2012 om 22:12

Bouwvakker

Ik heb geen ervaring met Polen en andere O-Europeanen. Maar wel met een stel uitstekende, vriendelijke en welgemanierde bouwvakkers. Misschien wat duurder, maar zeker geen klachten.

Maylise

Maylise

27-02-2012 om 02:04

Vrouw van

Wij hebben laatst inderdaad iets laten verbouwen door Poolse bouwvakkers. We hebben gewoon gekozen voor de beste offerte en dit waren toevallig Polen. Niet illegaal maar gewoon alles keurig volgens de regels.
Zolang Polen ook legaal werken (en dat doen de meeste) is het toch gewoon eerlijke concurrentie?
Wat hebben de Polen nu extra te bieden boven bijvoorbeeld je man?

Tja

her is nog altijd zo in mijn wereld dat ik niet van te voren selecteer op afkomst, geloof of geaardheid. Dus of die klusser nou Pool, Nederlander of Afghaan is boeit mij dus volledig niet. Als hij een heldere offerte en factuur levert met alles erop en eraan en kwaliteit levert en betrouwbaar is dan neem ik die.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2012 om 12:04

Geen last

In onze omgeving werken Polen en hebben Nederlandse vrouwen relaties met die Polen. Ik heb daar niet meer of minder last van dan andere mensen in deze omgeving. Ik kan me aan een kant best voorstellen dat het 'makkelijk' is om boos te worden op bouwvakkers die hier voordelig willen werken, maar dat is niet de schuld van die bouwvakkers. Zolang ze hun geld eerlijk verdienen is het legaal en zolang ze dit doen door de voordeligste offerte aan te bieden, vraag ik me af of er misschien iets anders rammelt. Mijn zwager is in het verleden ook voor zichzelf begonnen. Beter dat dan voor een baas. Het komt voor dat hij een poosje thuis zit door gebrek aan werk. Kan dat komen omdat hij niet in prijs wil zakken? Geen idee eigenlijk.
Een bouwvakker die geen werk heeft kan ook kijken of er alternatieven zijn om geld mee te verdienen. Niet leuk, maar het is zo makkelijk om een ander de schuld te geven.
Wij hebben in het verleden onze tuin aan laten leggen en de schutting laten bouwen door een illegale (toen nog) Joegoslaaf, zwart dus. Ik had de kosten van een 'witte' tuinman/stratenmaker niet kunnen betalen op dat moment, dus het mes sneed aan twee kanten. Aiiiii.... Ik voel me er nog steeds niet schuldig over. De opdracht zou tenslotte niet naar een 'witte' klusjeman zijn gegaan. Dan maar zelf aanmodderen met onze vier linkerhanden.
Deze man moest overbruggen tot hij een verblijfsvergunning kreeg in ons land. Die heeft hij gekregen en daarna is hij legaal en wit een bedrijfje begonnen. Ik ben blij dat onder andere wij hem daarbij op weg hebben geholpen.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-02-2012 om 13:53

Juist

Ik denk dat juist in de bouwvakkerswereld heel wat bijgebeund wordt. Dus ook door van geboorte hier wonende klusjesmannen. Je houdt het niet tegen. Tenzij er iedere maand iemand bij iedereen langs gaat om te kijken of er geklust is en daar bonnen van te vragen.

dc

dc

27-02-2012 om 18:21

Ot bouwvakkers

Ik heb toevallig veel met klusjesmensen moeten werken, en waar het heeeeeel veel aan schort is simpelweg planning, organisatie en communicatie. Je wilt niet weten hoeveel bedrijven lang laten wachten op een offerte, niet duidelijk zijn in hun offertes, niet achter offertes aanbellen, etc. En ook al voer je vakwerk uit, je houdt je klanten niet. En ik heb nog geen enkel bedrijf meegemaakt die goed en duidelijk communiceren EN vakwerk afleveren met een goede nazorg, die om werk verlegen zat.

Hand in eigen boezem dus, zou ik zeggen, en kijken waar je kunt verbeteren, zodat je wel werk hebt.

Ik heb toevallig hier een klusjesman even binnengehaald en gevraagd hoeveel hij vroeg om iets te repareren. Ik wilde gelijk een afspraak maken, en hij zei "stuur me maar even een mailtje". En tja, toen ik eraan toekwam, was ik kaartje kwijt, dus hij heeft zichzelf werk door de neus geboord. Gewoon dom. En door dat soort dingen gaat heel veel werk verloren.

Matroesjka

Matroesjka

27-02-2012 om 19:21

Waarom deze oproep op dit forum?

Moet die oproep nu hier op dit forum?
Ik vind de hele discussie verwerpelijk. Of we nu moeten registreren als mensen het slecht doen of dat ze het goed doen. Kom op zeg. Reageren op een een website die als negatief wordt ervaren door veel mensen en daarom weer een ander reactiepunt in het leven roepen voor een tegenhanger....

Het vervelende is dat mensen over 1 kam worden gescheerd en blijkbaar doen we dat graag.

En die Wilders maar lachen, die wil deze discussie graag en krijgt precies wat ie hebben wil.

Hollandser dan dit kan niet

Als er iets echt Hollandse cultuurgoed is dan is het wij iedereen tolereren die ons geld oplevert. En waar gaat deze discussie over; niks principes, maar ze zijn lekker goedkoop.
Eén van mijn beste vriendinnen is Poolse, ze heeft een dijk van een baan, maar helaas wel in Polen.

Hier komt verandering in

Dit gebeurt ook op grote schaal helaas, kijk maar naar gemeentes/grote bedrijven die zoiets als schoonmaak moeten inkopen.

Hier komt verandering in. Ik zag dat de gemeente Rotterdam alleen opdrachten vergeeft als het bedrijf een x aantal langdurig werklozen aan het werk zet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.