Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Emmawee

Emmawee

13-09-2011 om 13:32

Raar telefoontje

Ik werd net gebeld door het volgende nummer:002532362020. Er was iemand aan de lijn die slecht Engels sprak, met een Indiaas accent. Hij zei dat hij belde voor Microsoft en dan iets over mijn computer, maar ik weet niet wat. Ik probeerde erachter te komen, maar kreeg het idee dat hij het gesprek probeerde te rekken, dus ik heb het vriendelijk beëndigt. Hij antwoordde ook vriendelijk terug. Iemand ook deze ervaring en enig idee wat dit kan zijn??
Groeten, Maw.

Ilva

Ilva

13-09-2011 om 13:46

Djibouti

Ik heb even gegoogled maar het landennummer 0253 is het nummer van Djibouti. Volgende keer maar snel ophangen denk ik. Kan nooit van Microsoft zijn volgens mij. Zullen wel van die oplichters zijn die je geld afhandig willen maken of toegang tot je pc willen krijgen.

Emmawee

Emmawee

13-09-2011 om 13:56

Ik dacht al zoiets!

Maar dan moeten ze echt beter Engels gaan praten hoor, die gasten!
Bedankt i.e.g.
Groeten, Maw.

Vic

Vic

13-09-2011 om 20:48

Hoe suf

"en vraag me niet hoe het kan, die de opdrachten die zo\'n persoon haar telefonisch gaf, heeft uitgevoerd: de computer aanzetten (want die \'liep gevaar\'), naar een bepaalde site gaan en iets installeren."
Dat is echt heel suf. Zo heb ik eens een bestandje geopend dat ik via msn kreeg toegezonden. Het kwam zgn van een bekend contact en had als tekst iets van 'hi, wil je mijn vakantiefoto's zien?'. Dus ik bedacht nog, heel suf, dat vriend D helemaal niet op vakantie was geweest, maar heb het uit nieuwsgierigheid toch geopend. Bleek een heel vervelend virus en het was wel even een klus om er weer vanaf te komen ;-(

Wel suf natuurlijk,

maar ook typisch iets dat bv een niet-meer-helemaal-scherpe bejaarde misschien wel zou doen. Gelukkig spreken die meestal niet al te vloeiend engels, dat scheelt dan weer....

Ingrid

Fianna

Fianna

13-09-2011 om 22:31

ik denk dat als alleen 'niet helemaal scherpe bejaarden' er in zouden trappen mensen het niet eens zouden proberen omdat het niet lucratief genoeg zou zijn.
Ik denk dat jong, oud, slim, dom er in kan trappen

Tirza G.

Tirza G.

13-09-2011 om 22:34

Volgens mij

zelfs een keer aangetoond, dat met name hoger opgeleiden er in trappen. 'Dat overkomt mij niet' - of zo.

Tirza

Vic

Vic

13-09-2011 om 23:14

Scherp

Achteraf vond ik het enorm sullig van mezelf. Waarschijnlijk was ik gewoon een momentje minder scherp dan normaal. Toen het was opgelost werd het i.i.g. een leuk verhaal voor later.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.