Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tops

Tops

17-10-2008 om 10:02

Rare droom

Welke amateur psycholoog kan hier iets van maken?
Ik heb vannacht gedroomd dat ik tijdens een verjaardagsfeest in ons huis, een glas naar het hoofd van een zoon van een kennis heb gegooid. Het kwam op zijn voorhoofd en hij moest gehecht worden. Het gekke is dat iedereen (zelfs zijn moeder) het normaal vond en terecht dat ik dat deed, terwijl ik de hele verdere droom in de war was: Waarom doen ze geen aangifte tegen mij? Heb ik dat echt gedaan? Waarom zegt niemand er wat van?
Haha, bizar zo'n droom. Wat zit hier achter ?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
*Sophie*

*Sophie*

17-10-2008 om 10:19

Uhm...

opgekropte woede misschien???
naar die jongen toe?

Te streng

Misschien ben je weleens erg streng naar jezelf, heb je een streng oordeel over jezelf? In de droom oordelen anderen mild, of eigenlijk oordelen ze niet.

Kan ook zijn dat je over iets heel anders dan op de jongen boos bent. In een droom kan alles, misschien duw je je echte boosheid wel weg en komt er in de droom een ander onderwerp naar boven.

Damajo

Polly Shearman

Polly Shearman

17-10-2008 om 10:33

Hmmm

ik dacht dat ik het alleen recht had op bizarre dromen!
maar jij komt al een heel eind denk ik.

Ik heb werkelijk geen idee, maar misschien borrelt er ergens agressie in je die er niet uit kan?
ga hardlopen! dat helpt. ahahhahah

Erkeninng

je hebt iets gedaan of je hebt iets gedacht en je wil daar goedkeuring/erkenning voor. Die zoon en de vrienden hebben er waarschijnlijk niets mee te maken.

Ik had bij de vorige ivf poging en ook deze maand weer bij poging 2 steeds de klassieke nachtmerrie dat ik mijn diploma nog steeds niet had gehaald. Onmacht dus. Ik ben dus afgelopen week 2 keer s'nachts wakker geschrokken, vreselijk opgelucht telkens als ik realiseer dat het al weer x jaar geleden is dat ik dat diploma keurig gehaald heb, maar de droom blijft terugkeren zolang ik in deze onzekerheid zit.

Sjillie

Sjillie

17-10-2008 om 13:21

Die jongen

heeft misschien wel een gigantisch probleem waar hij mee geholpen moet worden maar waar hij geen hulp bij durft te vragen.

Polly Shearman

Polly Shearman

17-10-2008 om 14:25

Nee sjillie

dromen gaan altijd over jezelf je kan niet op die manier over iemand anders dromen volgens mij.
??

Sjillie

Sjillie

17-10-2008 om 14:49

Oke, dan

heeft Tops het sterke gevoel dat die jonge geholpe moet worden???????????

Kan wel

Je kunt ook wel over een ander dromen. Zo droomde ik ooit dat een bekende vastzat in het moeras en toen ik diegene belde bleek het niet goed met hem te gaan.

Damajo

Andere "ik"

Stond die jongen soms symbool voor je "lieve ik" die door jezelf regelmatig op z'n donder krijgt?
Ik heb weleens gelezen dat verschillende eigenschappen in jezelf door verschillende personen uitgebeeld worden.
M.a.w. ben je de laatste tijd te streng voor jezelf geweest?

Gr. Poezie.

Sancy

Sancy

17-10-2008 om 18:59

Droomwoordenboek

Feest: Als je droomt dat je op een feest bent, suggereert deze droom dat je er op uit zou moeten gaan en ervan genieten. Als het feest niet zo leuk is, dan duidt dit erop dat je onzeker bent over je sociale vaardigheden.
Glas: Als je droomt over glas, staat dit symbool voor passiviteit of bescherming. Je zou een onzichtbare muur om je heen hebben om jezelf te beschermen in een situatie of relatie. Als je droomt dat je drinkt uit een glas is het daarentegen een voorteken van geluk.Gebroken glas in je droom duidt op een verandering in je leven. Het kan gebeuren dat een bestaande situatie plotseling ten einde kan komen.
Bezoek: Als je een bezoeker hebt in je droom, wijst dit erop dat een nieuwtje of informatie je kant opkomt. Het zou ook kunnen betekenen dat de liefde zomaar kan toeslaan.
Misschien helpt dit je op weg? ik vond het op: http://www.droominfo.nl/droomwoordenboek

Euh, xsara,

Volgens mij noemde ik ook zoiets. Heet dat plagiaat? )

Gr. Poezie.

Dank!

En lief voor jezelf zijn he!

Trouwens wel een leuk draadje, dit. Ik interesseer me wel voor dromen en hun betekenis. Vandaar dat ik weleens wat boeken uit de bieb heb gehaald hierover. Leuk gegeven is trouwens dat als je over huizen droomt, je over jezelf droomt. Als er bijvoorbeeld heel veel onbekende kamertjes in een voor jou bekend huis zitten, je nieuwe dingen aan jezelf aan het ontdekken bent.
Zo heb ik zelf ooit eens gedroomd dat ik 13 miljoen euro had gewonnen. Na aftrek van de belasting zou ik dan 11 miljoen euro netto hebben gewonnen. Leuke droom hoor, maarja ware het niet dat nummer 11 het "gekkengetal" is. (Gekke Henkie dus dat ik ooit zoveel geld win )

Gr. Poezie.

tonny

tonny

19-10-2008 om 21:51

Geadopteerd

mijn dochter droomde gisteren dat ze vanwege geldzorgen in het ouderlijk gezin ter adoptie was afgestaan. Ze woonde nu in een heel luxe huishouden, ('je bent voortaan onze dochter') waar ze eigenlijk zeer van wilde genieten; maar ze wilde dat beslist niet, omdat ze wist dat haar ouders haar enorm misten.

Rare droom!

Tonny

Tirza G.

Tirza G.

19-10-2008 om 22:30

Dames

Een droom is gewoon een dróóm. Je hersens ordenen beelden, geluiden, geuren en gedachten. En kláár. Je moet er niet meer van maken dan het is.

Tirza

Tirza?

hoe verklaar je dan dan ik al vier maanden lang dezelfde droom heb,zo,n 3 keer per week?
ik geloof dat dromen wel degelijk iets betekenen.

Tinus_p

Tinus_p

20-10-2008 om 11:43

Husselen

sus-anne:
"hoe verklaar je dan dan ik al vier maanden lang dezelfde droom heb,zo,n 3 keer per week? ik geloof dat dromen wel degelijk iets betekenen."
Het betekent dat dingen uit die droom je op de een of andere manier bezighouden. Niet meer en niet minder.
Dromen is een soort van vrije associatie vabn je hersenen. Allerlei grote en kleine dingen waar je mee bezig bent geweest, worden creatief door elkaar gehusseld. Het heeft geen zin, om daar veel betekenis aan te geven.

Brrrrr

Tijd om een vestje aan te trekken geloof ik. Tis lang geleden dat ik zo'n koude grond onder de psychologie trof

[email protected]

Tihama

Tihama

20-10-2008 om 13:34

Dromen

Ha, dromen. Leuk onderwerp. Vorige maand had de Triv' (www.trivonline.nl) een special over slaap en dromen. Ook die flauwekul van 'wat betekent het'. Een droom kan namelijk best wel iets betekenen, maar dat weet je dan zelf het beste. Een analyse van een buitenstaander slaat dan nergens op.

Er stond ook een heel stuk over lucide dromen. Dat is dat je je tijdens je droom bewust bent dat je droomt en je kunt dan je droom gaan sturen. Er werd ook getipt hoe je tijdens je droom kunt bepalen of je droomt. Dan moet je gaan vliegen. Als dat lukt (compleet met wapperende haren) dan ben je aan het dromen.
Nu droomde ik van de week iets heel vreemds. Ik liep rond in een huis, een tweekapper met een flinke tuin, die zwaar verbouwd werd. Overal hing ook zwart leren kleding. In allerlei mooie ontwerpen, maar allemaal zwart. Ik vond het zo raar, dat ik me afvroeg of ik misschien droomde. Toen herinnerde ik me dat verhaal over dat vliegen. En ja, hoor, ik steeg zonder problemen op
Dus toen wist ik dat ik droomde. Dat was zo leuk, ik ben naar het strand gegaan en heb heerlijk gevlogen. Tot ik wakker werd.

Wat die droom betekende? Nou , ik had een paar dagen ervoor uitgebreid met iemand gepraat over haar verbouwing. Zij heeft een tweekapper ongeveer verdubbeld in inhoud. Daarnaast was ik kort ervoor in een kledingzaak met leren kleding. Ik zocht een roze leren jasje, maar ze hadden daar alleen maar zwart. Ik was er met een kennis en klaagde hoe zonde het was dat het alleen maar zwart was. Die twee feitjes waren in mijn droom door elkaar gegooid.

Stel nou eens dat iemand míjn droom gaat analyseren zonder alles te weten van mijn leven. Dan zou die verbouwing zomaar kunnen zijn dat ik mijn leven niet op orde heb. Dat ik verlang naar meer ruimte in mijn leven. Dat ik een nieuwe start wil maken. Dat het een tweekapper is, zou dan misschien betekenen dat ik me geketend voel door mijn man met wie ik een huis deel. Die zwartleren kleding betekent dan vast dat ik somber gestemd ben. Of juist dat ik de meer kinky elementen wil toevoegen in mijn leven.
En dat vliegen……)

Nee, dromen is heerlijk, maar dromendagboeken hebben veel overeenkomsten met astrologie. Daar geloof ik óok niet in.

Tihama

Tinus p

Het betekent dat dingen uit die droom je op de een of andere manier bezighouden. Niet meer en niet minder.

Het vreemde is dat ik altijd hetzelfde droom,het speelt in de jaren negentig,toen onze tweeling een jaar of vier was,er gebeurt verder niets engs of zo in die droom,maar ze zijn altijd vier jaar en we wonen in de flat waar ze ooit geboren zijn,maar waar ze maar drie maanden hebben gewoond.

en ik ben totaal niet met die tijd bezig,tenminste niet bewust, en volgens mij ook niet onbewust.

Tinus_p

Tinus_p

20-10-2008 om 14:19

Sus-anne

sus-anne:
"en ik ben totaal niet met die tijd bezig,tenminste niet bewust, en volgens mij ook niet onbewust."
Nouja, je droomt erover, dus je bent er onbewust toch mee bezig
Nogmaals, ik denk niet dat dat iets 'betekent'.

tonny

tonny

21-10-2008 om 15:32

Hahaha

nou wie weet, ik zal haar sokkenla eens doorspitten

Emmawee

Emmawee

21-10-2008 om 23:44

Tirza, tinus

Zoals je hersenen in droomtoestand associëren en beelden vormen bij jouw gedachten / emoties, zo kun je een poging wagen om die beelden weer terug te vertalen naar gedachten / emoties. Meer is droomverklaring niet, volgens mij.
Je kunt een aantal opvallende elementen uit je droom lichten en je afvragen wat betekent dat voor mij? Hoe zou ik die persoon omschrijven? Hoe zou ik zo'n gebeurtenis omschrijven? Als je dit probeert op een associatieve manier te doen, kom je soms in de buurt bij een verklaring. Je kunt ook voor een ander proberen te verklaren en dan kun je soms raak schieten.
Sommige dingen zijn ook algemeen te verklaren. Een mooi voorbeeld vind ik het dromen over tanden die uitvallen. Dit kan wijzen op groei en ontwikkeling (dat je daar mee bezig bent). De eerste keer dat je als mens heel duidelijk aan den lijve ervaart dat je lichaam verandert, is bij het wisselen van je gebit. Dit kan zo indruk maken dat het als 'beeld' wordt opgeslagen als herinnering aan'veranderen', 'groot worden'. Ik vind dat best aannemelijk.
Ik zou er overigens niet teveel van maken, (ik zou er niet van wakker liggen... woe ha hah) maar ik vind het wel gewoon leuk en interessant om te kijken of ik mijn droom kan duiden.
Groeten, Maw.

Tesse

Tesse

22-10-2008 om 07:56

Oh, is dat het!

Ik droom altijd dat mijn tanden uitvallen als ik naar de tandarts moet, dus volgende keer kan ik ontspannen naar de tandarts in de wetenschap dat ik weer gegroeid ben sinds het afgelopen half jaar .

Emmawee

Emmawee

22-10-2008 om 13:01

Precies tesse!

Jij snapt het
Maw.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.