Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Brabander

Brabander

06-07-2011 om 14:33

Rockwerchter

ik moet het toch nog even ergens kwijt: wie is er naar RW geweest, en heeft daar net zo genoten als ik.
Voor mij waren de hoogtepunten PJ Harvey, Nick Cave, Portishead, Eels, Elbow. Ik was ruim voor the B.E.P. weg, maar daar schijn ik niets aan gemist te hebben. Ik vond de oude mannen van Iron Maiden wel vermakelijk, maar die mogen toch echt met pensioen. En Coldplay was zo voorspelbaar; bij elk nummer dacht ik: dat hebben ze zonet toch al gespeeld ;).

Leuk

Leuk dat je zo hebt genoten. Zoiets kan, voor zover ik me nog kan herinneren, nog dagenlang nagloeien.

Ik zeg 'voor zover ik me kan herinneren', want mijn laatste Werchter was in 1994, toen Sepultura van de optredende acts op mij de meeste indruk maakte.

Ik hoop dat je nog een reactie krijgt van anderen die er dit jaar bij waren.

Chris

Brabander

Brabander

06-07-2011 om 17:27

Flavel

zie voor algemeen commnentaar http://www.demorgen.be/dm/nl/2595/Rock-Werchter/article/detail/1287333/2011/07/03/Fleet-Foxes-Patchouli-en-power.dhtml
Ik vond ze "saai" (wel heel enthousiast), had het na 20 minuten wel gezien.

Belle Époque

Belle Époque

06-07-2011 om 17:44

Nick cave!

Eén van mijn favorieten! Heeft hij die verschrikkelijke snor nog, waarmee hij op een jaren-zeventig-pornoster lijkt?

Brabander

Brabander

06-07-2011 om 19:08

Nc +pj.h

zie http://www.demorgen.be/dm/nl/1010/Muziek-nieuws/article/detail/1282411/2011/07/04/Bekijk-hier-alle-recensies-van-Rock-Werchter-2011.dhtml voor de commentaren en de foto's ;)
Neen, NC was gladgeschoren, en had de ruigste act van het festival. PJ was prachtig ingetogen, maar dat niveau was voor de meesten "te hoog".

Foo

Foo

07-07-2011 om 14:43

Leuk, he?

Leuk he? Dat nagenieten. Ik ben niet op rock Werchter geweest, heb wel een stukje op Canvas gezien. Ik herken je gevoel want ik kan meestal ook nog een tijdje nazweven bij een groot concert of festival. En queens of the stone age (Qotsa) heb ik een paar jaar geleden op Pinkpop gezien. Ik was gelijk verkocht, geweldige kerel, die Josh Homme en leuke muziek.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-07-2011 om 00:48

Járen geleden

ben ik naar Torhout/Werchter geweest. Wij gingen naar Torhout. Ik ben er twee keer geweest. Dat waren nog eens tijden:-) (sprak oma...)

Belle Époque

Belle Époque

08-07-2011 om 01:07

Grinderman

Onder die naam heeft Nick Cave opgetreden, zag ik. En het schijnt een spetterend optreden te zijn geweest.
Ik vind Grinderman "wel aardig". Deze band bestaat alweer een paar jaar, maar als ik heel eerlijk ben, hoor ik 'm toch liever zoals vroegâh. Met The Murder Ballads, songs als Red Right Hand en The Mercy Seat (ik geef toe: Frans Bauer is gezelliger ;-) ). En de tegenstelling van "Papa won't leave you, Henri" versus "Into Your Arms".
P.J.Harvey... Ik ken haar voornamelijk via Nick Cave, maar haar song let England Shake is opmerkelijk vaak te horen op Radio 1! Misschien wordt het tijd dat ik me wat beter ga verdiepen in haar.

Tirza G.

Tirza G.

08-07-2011 om 14:33

Kaaskopje :-)

Ik was een verwoed concertganger, maar ach, je wordt ouder he :-) Concert-at-Sea is nog wel leuk - omdat we in de buurt wonen. Een week of wat terug hebben we zoon naar Graspop gebracht, een metalfestival in Belgie - hier vandaan heel goed aan te rijden. Ach ach ach ach. Die nostalgie bij het inpakken en het zien van allllllll die festivalgangers.........dan word je oud :-)

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

08-07-2011 om 15:53

Tirza

Nee, je denkt jezelf oud. Op Graspop lopen zat leeftijdsgenoten hoor!

Klopt

Mijn broer van toch ook al weer éénenveertig was ook op Graspop. Maar goed, hij is altijd een grote concertganger geweest. Wat ik wil zeggen, genieten van muziek kan op elke leeftijd. Er komen steeds weer leuke nieuwe bands bij die je weten te verrassen, zelfs als je het idee hebt dat je nu alles al wel een keertje hebt gehoord.

Chris

Brabander

Brabander

08-07-2011 om 16:22

Leeftijd

ik ben zelf eind 50. Ging pas naar mijn eerste festival toen ik 49 was (met dochter die toen bijna 14 was)Sindsdien jaarlijkse traditie. Alleen staat zij nu met vriendje op een andere festival-camping dan ik, en zien we elkaar alleen op de heen en terugreis.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-07-2011 om 19:22

Festivals

Ik zie mezelf nu niet meer naar festivals gaan. Niet eens zo vanwege mijn leeftijd, maar als ik aan de toiletten denk vergaat me de lust al. Altijd druk, zelden echt lekker schoon. Naar een concert wil ik nog best. Flink dansen en ik hoef niet naar de wc:-)

Ik heb gister met mijn vriendin afgesproken dat we naar een 70/80's party gaan. Lekker hopsen op nostalgiemuziek. Lijkt me leuk.

Ach ja die wc's

De eerste keer dat ik naar een festival ging was in 1985. Werchter was de bestemming (wegens U2) en onze festivalgang was zwaar wederrechtelijk, want we mochten echt niet zelfstandig naar het Buitenland en zeker niet kamperen (wat wel moest omdat we anders het festival niet van begin tot einde konden bijwonen). Hoe ik die tent en die slaapzakken ongezien het huis uit heb gekregen is me nog steeds een raadsel. Voor de rest verliep de operatie voorspoedig... onze ouders geloofden onze gefingeerde logeerafspraken grif, mijn omgekeerde spaarpot omwisselen voor Belgische francs bleek geen enkel probleem en de andere bedreigingen (grijpgrage jongens, flessen rum) hebben we dapper het hoofd geboden. Alleen die wc's op het geimproviseerde kampeerterrein, OMG wat waren die smerig! Gelukkig hadden ze ook bosjes daar in Werchter anders had ik vast een trauma opgelopen. Nu rest mij alleen de zoete herinnering. Ik ben nog steeds fan van U2 en mijn ouders hebben het mij vergeven. Sterker nog, na die actie mocht ik zelfs alleen op vakantie (wegens bewezen dat ik het aankon haha).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.