Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

wil graag naar de sauna

wil graag naar de sauna

09-09-2010 om 13:39

Sauna maatje

Jarenlang heb ik me zo geschaamd voor mijn lichaam dat ik niet naar een sauna durfde, terwijl ik wel graag dat zou hebben gewild. Nu ben ik die schaamte voorbij, mede door afvallen en ach, ik ben de 40 gepasseerd, het is minder belangrijk nu. Maar, ik wil graag samen met iemand. Echter, niemand in mijn vrienden-, kennissen-, familiekring wil met me mee. Allemaal schaamte, te dichtbij of niet tegen de warmte kunnen. Ik weet nog maar 1 iemand die wel wil. Namelijk een collega van mijn echtgenoot. Is het raar om een collega van mijn echtgenoot te vragen? Het is een man die tegen de 60 loopt, die vaker met mannelijke collega's naar de sauna gaat, die gelukkig getrouwd is. Mijn vriendin vind het vreemd. Ik word er onzeker van, ik bedoel, je hebt toch gewoon een handdoekje om. Het is toch iets wat niet seksueel geladen is. Wat vinden jullie?

Tihama

Tihama

09-09-2010 om 13:47

Euh

en waarom ga je niet gewoon alleen?

Tihama

Precies

Wat is de toegevoegde waarde van de collega van je man?
En: wat vindt je man ervan? Ik zou het zelf niet doen, met collega van man naar de sauna.
Ik ga soms met man, soms ook alleen naar de sauna - heerlijk alles op m'n eigen tempo. Lekker boekje mee - prima. Manlief is het sneller zat dan ik, en dan blijven we óf langer dan hij zou willen, óf korter dan ik zou willen. Niet altijd leuk.

wil graag naar de sauna

wil graag naar de sauna

09-09-2010 om 18:29

De onbekendheid ervan

omdat ik niet precies weet hoe het werkt wil ik graag met een ervaringsdeskundige. Mijn man vindt het geen probleem. Zouden er sauna's zijn waar je in zwemkleding terecht kunt?

Bastet

Bastet

09-09-2010 om 19:06

Ja hoor

Veel sauna's hebben badpakdagen,gemengd of alleen vrouwen.In welke regio woon je?
Bastet

merene

merene

09-09-2010 om 19:39

Handdoekje om?

Ik loop nooit met een handdoek om in de sauna. Veel te warm ;-). En velen met mij zijn gewoon helemaal bloot.
Ik zou die man alleen maar vragen als ik hem goed zou kennen. Het is toch een avond samen uit.

Overigens zou ik rustig alleen naar de sauna gaan. Kun je nog eens een boek lezen.

merene

merene

09-09-2010 om 19:43

Ik had je laatste posting niet gelezen. Op de sites van de sauna's kun je lezen of er dagdelen zijn dat je in zwemkleding kunt komen.

mopperkont

mopperkont

09-09-2010 om 20:20

Nee, niet doen, alleen gaan

Ik zou niet met die man gaan. Ga gewoon lekker alleen. Als je een arrangement boek bij een grotere thermen sauna krijg je vaak ook eerst een rondleiding.

Tihama

Tihama

09-09-2010 om 20:42

Zwemkleding

Nah, dat is niks.

Als je het eng vindt, dan kun je idd beter eerst naar een vrouwendag gaan. Maar het is echt niet eng, hoor. Er zijn weinig plekken waar mensen zo vriendelijk en behulpzaam zijn als in sauna's.

Tihama

Jesse_1

Jesse_1

09-09-2010 om 23:20

Gewoon alleen gaan

Als je zegt dat het je eerste keer is, dan krijg je een rondleiding en vertellen ze alles.
Er hangt ook een 'schema' met in welke volgorde je alles 'moet' doen.
Bij gebrek aan gezelschap ben ik ook een paar keer alleen geweest (en dan was ik niet de enige die alleen was hoor!). Het prettige aan alleen gaan is dat je ook zelf kunt bepalen hoe lang je alles wilt doen en lekker even bijslapen bijvoorbeeld (heerlijk na een paar saunarondjes!!).
Met 'zomaar een bekende' zou ik liever niet gaan! (Help, ik hoop altijd maar dat ik geen bekenden tegenkom). Je bent toch echt wel heel erg bloot, en dat geeft verder niks, maar dan toch liever niet met enigszins bekende mensen.
Jesse

Alleen

Ga lekker op een vrouwendag en ga alleen. Heeerlijk! Met een krantje, boekje, flesje water mee en dan heerlijk relaxen op jezelf in je eigen tempo.
Nu ik wat minder gestressed ben vind ik het ook wel lekker om met een vriendin te gaan, beetje kletsen, hapje eten, even in de ene en de ander sauna hangen en dobberen in het zoutwaterbad.
Maar met een vreemde man? Nee, ik zou er niet over peinzen. Vind het echt een vriendinnending. Of in je eentje.

Mijn vijf centen

Ik ga al jaren naar de sauna, vaak met vriendinnen en soms gewoon alleen. Wat ik heb begrepen van badpak sauna's is dat je het daardoor vaak heel erg koud hebt; de natte badkleding zorgt dat je lichaam blijft afkoelen. Dat probleem heb je niet zo als je 'gewoon' naakt gaat. De eerste 3 seconden is het raar, maar iedereen, jong, oud, mooi en lelijk is bloot. Je bent er zo aan gewend.
Vraag inderdaad om een rondleiding bij binnenkomst en geef aan dat je nog geen ervaring hebt met sauna's. Er zijn eigenlijk weinig regels met sauna; als het niet fijn voelt eruit gaan en goed afkoelen met een douche of koud bad helpt hoofdpijn voorkomen.
Ik zou niet gaan met een man die ik niet zo goed zou kennen. De sauna-kennis die je denkt te kort te komen, kun je daar altijd vragen.

Veel plezier!

En daarna lekker slapen, ooooohhhh

Dorry

Bastet

Bastet

11-09-2010 om 09:32

Mashumi

Aanvulling; of met je man!Het is ons favoriete uitje.
Bastet

wil graag naar de sauna

wil graag naar de sauna

11-09-2010 om 11:44

Ga alleen

Ik ga alleen. Niet zo gezellig, met die man kan ik het prima vinden. Alleen, ikzelf hik toch tegen het blote aspect aan. En ik heb er nooit aan gedacht dat je kon lezen in de sauna. Ik plan binnenkort een dagje. Bedankt voor het meedenken.

Niet lezen in de sauna zelf

Misschien ten overvloede: maar je kunt niet lezen in de sauna zelf. Nou het kan wel maar is niet aan te raden :)). Tijdens het relaxen, na sauna, koelen etc kun je je heerlijk laten verwennen, op een lekker bedje, bediening en heerlijk boek erbij.. Ik ga meteen weer iets plannen, ik krijg er zin in!!
Veel plezier in ieder geval!

Vic

Vic

11-09-2010 om 18:50

Alleen lijkt me een beetje saai

Ik ben gisteren voor het eerst naar de sauna geweest, was een verjaardagscadeautje. Vooraf ben ik zeker twee weken nerveus geweest, maar het was best leuk. Ik heb me denk ik 5 minuten bloot gevoeld (in de kleedruimte), maar daarna heb je het eigenlijk niet meer in de gaten. Toch zou ik nooit met een andere man dan mijn partner gaan. Met vreemde blote mannen heb ik geen problemen, maar om nou met een collega of familielid te gaan, dat is even een brug te ver ;-)
Overigens lijkt het me alleen ook niet zo leuk. Het is niet zo dat je de hele tijd vreselijke lol hebt (luid geklets wordt niet op prijs gesteld), maar als je tussendoor even gaat eten of drinken is het toch wel zo gezellig met z'n tweeën. Relaxen in mijn eentje kan ik ook thuis op de bank of onder de douche.

Wel lekker hoor, alleen

Wil graag: je moet ook nog even doorzoeken want op internet kan je vast wel een korte handleiding vinden.

Zelf ben ik nogal een kletskous en daarom ga ik juist alleen. Het gepraat leidt me te veel af.

Je maakt (na het voorbereiden) een "rondje" van sauna, afkoelen en uitrusten en dat laatste doe ik altijd graag in een stille ruimte met een boek. Daar heb ik echt niemand voor nodig. Het hele rondje duurt een uur, en sauna is daarvan hooguit een kwart. Dus de rest van de tijd komt het helemaal goed met dat boek.. even afgezien van het koude dompelbad ;-).

Dus... laat je verrassen!

PS Veel handdoeken en een lekkere ochtendjas mee!

Bastet

Bastet

12-09-2010 om 10:34

En...

Heel veel info en een forum vindt je op www.saunagids.nl
Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.