Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Tango

Tango

06-01-2010 om 21:12

Schaatsen

Zijn er al mensen die geschaatst hebben? En dan bedoel ik natuurlijk op natuurijs. Ik weet dat bij mijn ouders in de buurt op het Henschotermeer vandaag de eerste schaatstocht werd georganiseerd, maar hier in Zuid-Holland heb ik nog niemand zien schaatsen op de sloten. Het ijs ziet er zowieso niet best uit met al die bevroren sneeuw.
Ik heb vandaag schaatsen gekocht voor Tangodochter, hele mooie en wil dus wel graag het ijs op (zij ook natuurlijk). Ik hoop dat het gaat lukken hier in de buurt en anders gaan we het weekend bij mijn ouders schaatsen.

Guinevere

Guinevere

06-01-2010 om 21:17

Net terug

Ik kom net terug van de natuurijsbaan! Dus het antwoord is ja. En ook in ZH. Kijk even op buienradar.nl, daar staan veel plekken waar al geschaatst kan worden aangegeven (linksboven klikken op "Schaatsen???"

Puck2

Puck2

06-01-2010 om 21:40

Ja hoor

Ik zelf niet, maar de kinderen hebben zaterdag, maandag en vandaag geschaatst op de natuurijsbaan. HEt ijs is trouwens van erg belabberde kwaliteit ondanks dat ze er alles aan doen om het goed te krijgen. Maar voor de kinderen kan dat de pret niet drukken. De ijsbaan is hier trouwens (ondanks dat het gewoon een vrij diep ondergelopen weiland is (50 cm water ofzo) altijd 1 van de eersten in NL die open kan, zelfs met de vorige vorstperiode is de ijsbaan al een middag open geweest.

Margriet*

Margriet*

06-01-2010 om 22:05

Ja in ouderkerk a/d amstel

http://www.amstelbocht.nl/, maar het ijs was niet zo super, veel scheuren. Nu is ie dicht door de vele sneeuw die was gevallen. Maar op slootjes durf ik het nog niet aan, zeker niet samen met kinderen.

Lietje

Lietje

07-01-2010 om 07:19

Regio midden

Wij stappen sinds zondag al zo uit de tuin het ijs op. Overdag vol kinderen, 's avonds lampen aan en gaan de grote jongens ijshockeyen. Beregezellig.
Lietje

Nou hier nog sneller

Wij staan ook op het ijs voor de 2de periode van dágen. Even zien, de eerste dagen van de kerstvakantie zijn ze/we een dag of 3 geweest, waarvan de laatste wel erg waterig ijs was en we de dag erna vol ornaat erheen gingen en opeens een dichte ijsbaan troffen en nu al vanaf zondag.
Overigens is de eerste wedstrijd op natuurijs(wel ijsbaan) altijd hier niet ver vandaan en als de ijsbaan hier nog niet open is kunnen we de dag ervoor meestal wel dáár heen. Als je de media gevolgd hebt weet je waar dat al járen is. Het is ijs is trouwens wel slechter al vorige jaren. Dat is wel jammer. Ik ben gisteren behoorlijk gevallen (op knie) door vastgevroren sneeuw....dus ik denk dat ik vandaag maar oversla. Mijn kinderen zijn al volleerd dus hebben me niet meer nodig.
groeten albana

mirreke

mirreke

08-01-2010 om 12:32

Schaatskaart

De schaatskaart van Erik Ekkel gaat volgens mij voornamelijk specifiek over natuurijs, daar kijk ik op.
Linkje: http://www.ekkel.com/natuurijs/Schaatskaart.html

Carmen

Carmen

08-01-2010 om 22:23

En de amsterdamse grachten?

Woont er toevallig iemand in het centrum van Amsterdam? Ik weet dat er niet meer gevaren mag worden. Maar is het ijs al dik genoeg?

Carmen.

Veluwe

ik zie op de schaatskaart van mirreke dat er op de veluwe weinig schaatspunten zijn.
Daar zijn natuurlijk ook weinig plassen en meren. Jammer wij moeten een eind rijden om ergens te gaan schaatsen. Ijsbanen zijn wel open maar het ijs valt wat tegen is mijn ervaring

Fraz

Fraz

09-01-2010 om 15:10

Eindelijk

weer eens geschaatst. Denk toch wel 15 jaar niet op die dingen te hebben gestaan. Had voor de kinderen goedkope schaatsen gekocht bij scapino en voor hun was het ook de eerste keer. Was heel leuk. Bij ons in het dorp hadden ze de ligweide bij het zwembad onder water gezet. We hebben dus geschaatst bij het zwembad ;-).

Nely

Nely

09-01-2010 om 19:11

Vandaag

heeft onze zoon voor de 1e keer weer de schaatsen aan gedaan, ze pasten nog trouwens. Morgen gaat hij weer en gelijk heeft ie.

Carmen

Ik zag een aantal kinderen vandaag wel al schaatsen bij de Da Costakade. In het centrum weet ik het niet. Er mag inderdaad in bepaalde grachten niet meer gevaren worden zodat je straks een heus rondje kunt schaatsen. Misschien dat er meer info op de site van AT5 staat?

Carmen

Carmen

09-01-2010 om 20:47

Swaen

Nee, gisteren nog niet. Vandaar dat ik het hier vraag. Op de site van Amsterdam staat ook niets, behalve de melding van het vaarverbod. Ik wacht nog even af, en anders ga ik gewoon kijken morgen. Of naar het Vondelpark.

Carmen.

Carmen

Vandaag in het Parool een foto van een waaghals op het ijs van de gracht, met het onderschrift dat het ijs eigenlijk nog veel te dun is. Dus nee, daar kun je nog niet op. Het moet nog een paar dagen vriezen meen ik. Ik zou zeggen: hou de site van het Parool in de gaten, daar is vast wel info te vinden. Maar Amsterdam is warmer dan de omliggende streken, dus voordat de grachten goed dichtzitten, dat duurt wel even. Ik zou maar eens beginnen met de vijver in het Oosterpark ofzo, dat gaat sneller.

Groeten,

Temet

Carmen

Carmen

09-01-2010 om 23:00

Temet!

Goede tips! En in het Oosterpark schaatste ik vroeger altijd omdat ik er vlakbij woonde. Leuk.

Carmen.

Tango

Tango

10-01-2010 om 20:41

Vandaag

Naar het Henschotermeer gereden. Mijn ouders wonen daar vlakbij en mijn moeder wilde wel graag mee schaatsen. Tangoman schaatst niet, dus dat was ook wel handig, want Tangodochter kan al aardig schaatsen terwijl Tangozoon nog wat krabbelt op dubbele ijzertjes, niet echt een handige combi als je dan alleen met de kinderen gaat schaatsen. Bij ons in het dorp is geen ijsbaan en de sloten zijn zo slecht, dus reizen moesten we toch wel om goed ijs te vinden, dan was dit wel zo gezellig.
Het was behoorlijk druk, maar goed te doen. Tangodochter ging als een speer op de nieuwe schaatsen. Tangozoon vond het maar koud (heeft ook meer op de slee gezeten dan geschaatst dus dan wordt je ook koud). Ik wisselde een beetje af met mijn moeder, dus hebben we allebei aardig geschaatst. Op het laatst werd het ijs wel steeds slechter, want het sneeuwde behoorlijk, dus zag je de scheuren niet meer. Maar het was toch wel erg leuk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.