Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

tonny

tonny

03-12-2009 om 22:01

Schoencadeautjes

Wat doen jullie in de schoen?

Echte cadeautjes? Kleine dingen? Snoep?

Bij ons waren de 'kikkers en muizen' bekende en gewaardeerde schoenpresentjes. Zelf kreeg ik ook wel eens een dichtgebonden kinderzakdoekje (katoen met een plaatje) met daarin wat pepernoten. Daar was niks tegenvallends aan.

Hoe groot zijn de schooncadeaus van nu en hoe vaak vul je schoenen?

tonny

amk

amk

03-12-2009 om 22:09

2x per week

met iets kleins. 50ct tot een euro ongeveer.
Kan een mandarijn zijn, of een doosje smarties.
Verder een meetlint om te meteren, een springtouw en een borstel met hello Kitty.

Het gaat tenslotte om het idee, niet om de omvang/prijs van het kado.

Klein

Kind mocht twee keer per week schoen zetten, plus 1 x extra na de griepprik. Er zat steeds alleen maar iets eetbaars in, en 1 x een cadeautje in het door hemzelf gemaakte pakpapier. Dat was een dinoskeletbouwplaatje van 1 euro, dat ik bij nader inzien niet met pakjesavond wil geven omdat hij al twee andere dino-cadeaus krijgt.

Geen grote cadeaus, hij is al verwend genoeg.

Groeten,

Temet

Miertje

Miertje

03-12-2009 om 22:16

Hier

Voorgaande jaren mocht stiefzoon (9) maar 1x zijn schoen zetten.

Dit jaar was ik iets te enthousiast met cadeau's dus het werd 3x. Elk weekend mocht hij zijn schoen zetten. Maar de schoen in de supermarkt is wel komen te vervallen, evenals de schoen bij zijn moeder.

De eerste keer had hij een diabolo met wat lekkers (een ware hit).

De tweede keer had hij een paar Gogo's met een kleine letter.

De derde keer was bij mijn ouders en broertje (daar logeerde hij toen) voor hun hadden we een mooie foto van zoon ingedaan en hij had zelf een jojo.

O, en wij hebben ook een x onze schoen erbij gezet en kregen ook een chocoladeletter! Mijn vriend is ook gek van muizen dus die had hij ook in zijn schoen, ik gruwel van die dingen! :)

Fraz

Fraz

03-12-2009 om 22:22

En hier

1 x per week en 1 x kregen ze allebei een bidon met wat lekkers en de tweede keer ook wat kleins met wat lekkers. Ze hebben ook 1 x hun schoen bij oma gezet en daar zat juist iets duurs in. Ze gaan lekker op stap met opa en oma naar het kerstcircus in carré.

krin

krin

03-12-2009 om 22:30

Vullen

Op pakjesavond krijgt hij al meer dan genoeg, dus ik probeer het beperkt te houden. Hij mag zijn schoen zetten wanneer hij wil, maar ik doe er maar twee keer per week iets in. Dit jaar: pepernoten, een lovend gedicht omdat hij zonder mokken of bokken had geknutseld op school, terwijl hij daar een gruwelijke hekel aan heeft, cd'tjes met sprookjes van de Efteling, een chocoladeletter. En één groot cadeau (spel), dat van zijn ene oma & opa komt en niet op de grote hoop komt als we het zaterdag vieren bij andere opa & oma.
Als tegenwicht tegen al het krijgen, heb ik hem gisteren opgestookt om Sinterklaas te spelen voor onze buurman, als bedankje voor de Sneeuwwitjepoppetjes die hij aan zoon had afgestaan. Dat vond hij prachtig, sluipen naar de voordeur en snel dat cadeautje neerleggen. Zo prachtig dat hij vandaag bij het boodschappen doen een letter in mijn mandje legde met de mededeling dat hij vandaag Sinterklaas wilde spelen voor de buurvrouw aan de andere kant. That's the spirit, dacht ik.

krin

krin

03-12-2009 om 22:32

Overigens tonny

Vanwaar deze vraag? Heb je het idee dat het er luxueuzer aan toe gaat in de schoen dan vroeger?

Krin

Tonny is vast aan het brainstormen over de manier waarop ze haar toekomstige kleinkind kan gaan verwennen;-)

Jesse_1

Jesse_1

03-12-2009 om 23:00

Schoencadeautjes...

... passen (in onze visie) in je schoen. Het zijn dus echt kleine cadeau's. Nu is dat met kleine kinderen (en dus kleine schoenen) wel eens moeilijk, maar het gaat om het idee. De verrassing en de verwachting is bij het schoen zetten al een feest op zich. Ze mogen elke zaterdag hun schoen zetten.
Dit jaar:
1e keer: kleine chocoletter voor alle3
2e keer: pakje gelpennen/jojo/ballonhelicopter
3e keer: chocoSint of -Piet
Jesse

tonny

tonny

03-12-2009 om 23:09

Ik kwam erop door een andere vraag,

die over het buurmeisje en de stressbal.

En ik vroeg me daarom gewoon af hoe 'groot' de schoencadeaus anno 2009 zijn.

(Eer mijn kleinkind een schoen gaat zetten, dat duurt nog wel even ;) Hij/zij is nog niet geboren...)

tonny

dc

dc

04-12-2009 om 07:32

Pff

ik moet nodig weer eens terug naar nederland. Op basis van je titel dacht ik dat je zocht naar leuke schoenen om cadeau te geven....

Groter dan vroeger

vroeger kregen we ook een muis of een kikker (niet te eten trouwens, heb er laatst eentje gekregen vond hem helemaal niet lekker), pakje chocolade sigaretten, muntjes etc. Kleine kadootjes kan ik mij niet herinneren. Snoep doe ik juist niet omdat de bak met sintmaartensnoep er nog staat. Ze mogen hier 2x per week hun schoen zetten ze hebben dus 6 keer hun schoen gezet.

Mijn dochters hebben oa gekregen:
- haarspeldjes en chocoladeletter
- rolballen met diertje erin
- slofjes
- t-shirtje
- stickers
- littlest petshop tijdschrift
- littlest petshop diertje

emma43

emma43

04-12-2009 om 10:34

Chocolade

Hier alleen chocolade in schoen.
tot vorig jaar ongeveer 2 keer per week schoen zetten en dan steeds 1 stukje chocolade of paar muntjes.Die mochten ze dan meteen opeten,nog voor de boterham.Dit jaar geen gelovige kindjes meer,zoon heeft nog 2 keer schoen gezet,nu denkt hij er niet meer aan.

Geen schoenen meer

yes! Jongste gelooft niet meer in Sinterklaas dus dit jaar voor het eerst geen schoenen zetten. Aan de ene kant wel jammer hoor. Ze zongen tot vorig jaar alle drie nog uit volle borst voor de open deur, speelden soms zelf op hun instrumenten mee. Zelfs die halve pubers hadden dat nog wel over voor een cadeautje. Ze mochten hier 1 x p/w zetten. Uitdrukkelijk alléén op zondagavond, om gehyper in alle vroegte in het weekend te vermijden. Daar zat dan steevast een lang gedicht in, dingen verstopt, rommel gemaakt of een ander geintje van Piet. Er verder een letter, kikker/muis, zakje pepernoten of een klein cadeautje: sleutelhanger, piepschuimvliegtuigje, minipuzzeltje, nou ja de actioncollectie zal ik maar zeggen.

liora

liora

04-12-2009 om 11:08

Hier

Hoi,

Hier letterstempeltjes (4 euro), een cd-rom met computerspelletjes, een chocoladeletter en een gelhandje (dat was de grootste hit). Ook nog wat lekkers meestal erbij.

Baby kreeg: een potje peer, een vestje, een rompertje.

Maar weet je wat het probleem is met deze draadjes: iedereen gaat zijn best doen om het simpelst, soberst en goedkoopst te zijn. Degenen die een Nintendo in de schoen van hun kind hebben gestopt, laten het wel uit hun hoofd dat hier op te schrijven.

Je krijgt dus geen werkelijk antwoord op je vraag Tonny.

Liora

margje van dijk

margje van dijk

04-12-2009 om 11:18

Maar silone

Dat meen je toch niet. Hij geloof niet meer en hop, weg met het ritueel. Terwijl je het nog jammer vindt ook. Waarom ga je er niet gewoon mee door?

Je oudste kinderen hebben nog jaren hun schoen mogen zetten terwijl ze al niet meer geloofden, maar jongste heeft pech dat hij de jongste is en dat het nou dus in een keer afgelopen is. Ik zou als jongste gaan klagen wegens deprivatie/schoenderving!

Ik vind het werkelijk schitterend, dat liedjes zingen, dit jaar is het bij ons ook kostelijk. Oudste op de piano, kan al tweehandig sinterklaasliedjes spelen. Middelste speelt net een paar weken gitaar, maar pingelt de melodie al mee. Jongste op zijn blokfluit er ook nog naast. En de gitarist zingt uit volle borst mee, zoals het gitaristen betaamt (oudste lukt dat niet, qua concentratie). Man bromt ook gewillig mee en ik gooi er een tweede stem tegenaan.

We gaan eindeloos door, niemand die er genoeg van krijgt. Het hoogtepunt van het jaar wat mij betreft. (Al is het wel een beetje jammer dat mijn zoons niet kunnen zingen - er komen telkens nieuwe toonsoorten bij - maar daar zeur ik niet over).

Als jongste volgend jaar van zijn geloof af gevallen is ben ik wel van plan met dit ritueel door te gaan, totdat het vanzelf stopt. Ik zal het niet zelf bewust om zeep helpen met als enige argument dat er niemand in gelooft.

Wat is jouw overweging om er juist wel mee te stoppen? Of wilden je oudsten niet meer of zo.

Margje

Hier ook

Doordat we pas 13-12 pakjesavond hebben vroeg jongste (17) of ze de schoen nog mochten zetten. Dat gaat dan 5 december gebeuren. Alvast wat voorpret, doordat we niet in NL wonen, maakt het allemaal niet zoveel uit.

Bibi72

Bibi72

04-12-2009 om 12:23

Niet gelovigen

Ik heb hier dit jaar ook voor het eerst dat de kinderen allebei niet meer geloven. Schoen zetten doen ze niet, maar 3 keer zat er toch ineens wat in de schoen 's-morgens! Dat was een zakje snoep, chocomunten en op 1 december een adventkalender.

Guinevere

Guinevere

04-12-2009 om 12:33

Meer in schoen=minder in zak

Het maakt toch verder niet uit of er veel of weinig in die schoenen zit? Hoe meer en grotere kado's er in de schoen terecht komen, hoe minder budget er over blijft voor in de zak. Zodoende heb ik al mijn overredingskracht moeten inzetten om onze zoon zijn schoen nog te laten zetten, want die wilde een GROOT kado. Inmiddels is ie dat weer vergeten en vraagt elke dag of ie zijn schoen mag zetten, wat niet mag, want ik heb telefonisch met Sint afgesproken dat dat alleen op woensdag en zaterdag mag.
Er zaten pepernoten in, een simpel boekje, een kubuspuzzel, een ander flutding en een keer een lego-auto. Oh ja, en een adventkalender van 0,48 euro.

Rigoreus

o ja hoor, ik ben van de hoppa weg d'r mee ;-)
Serieus, aan de éne kant vind ik het jammer. Er zitten alleen meer kanten aan. Wekenlang sintgehyper bijvoorbeeld. Bovendien vind ik schoen zetten echt iets voor kleine gelovigen. Zodra iedereen weet dat ik ze vul is de magie er toch wat vanaf denk ik. Nee, we storten ons nu vol overgave op de nieuwe lootjestrektraditie. Héérlijk. O, ik heb me alweer helemaal uitgeleefd op geniale cadeautjes met nóg genialere gedichten erbij (bv rekbare stoffen kaft voor onnozele puberkafter die eeuwig te klein kaftpapier knipt).
Het 'schoenzetritueel' berg ik veilig op in het kastje dierbare herinneringen.

Yta Chalne

Yta Chalne

04-12-2009 om 16:13

Sober?

Nou, hier niks sobers qua schoen zetten. Een dokterssetje met licht en geluid, een stempelset, een sint cd, een voetbalshirtje, een surprise-ei, een boek over dino's, een bouwsetje op zonne-energie...ik ben nog wel wat vergeten. Hier wordt vooral gevochten om wie de schoen van onze kleuter mag vullen ;-)
De puberella's (oudste is alweer puberaf eigenlijk) hebben mooi meegezongen en piano gespeeld, dus voor hen een chocoladeletter, een dvd en een buskaart (zeer gewild item)

Overigens gelooft er hier niemand in de sint. Schoen zetten vinden we gewoon te leuk, we gaan er ook zeker mee door.

Bastet

Bastet

04-12-2009 om 17:56

Ja,lootjes

Het gonst in huis,de laatste hand wordt gelegd aan surprises,de schuur is verboden terrein,zelfs de koelkast dit jaar,het hele huis is een bende door alle karton,pakpapier,het plakband is zoek,heerlijk.Schoen zetten vind ik het leukste met gelovige kinderen.Altijd een kleinigheidje of wat lekkers.En nu,na drie gelovige kinders hebben we hier eindelijk een action,met de leukte dingen voor heel weinig.Komen ze nu mee,zucht....
Bastet

angel3

angel3

04-12-2009 om 18:55

Wel redelijk groot

maar ze moeten het hier wel echt van de Sint hebben en hun verjaardag. Tussendoor krijgen ze helemaal NIKS.
Ze mogen elke dag de schoen zetten maar er zit maar 1 keer wat in.... dus een keer of 4 dit jaar geloof ik. Een cd, een ding van lego, een nieuwe schooltas/gymtas, een boekje.
Ik probeer voor beide wel ongeveer hetzelfde type kado te geven (jongen van 6, meisje van 4)
Ik ben juist een beetje anti snoep. Er zitten 2 pepernoten bij ... ik hoor op school dat enkele kinderen 3 x per week snoep in de schoen krijgen ipv kadootje. Het ligt aan je eigen traditie achtergrond denk ik ook.
Ik ben anti die snoep dingen dus dan liever een kadootje waar ze dan echt iets aan hebben.
We stasan op punt van verhuizen en al die rotzooige 1 euro meuk, ik ben al weken bezig met weggooien :)

Vic

Vic

04-12-2009 om 19:34

Snoep

Is bij jullie het Sint Maarten snoep al op? Ik heb in de schoenen geen snoep gedaan omdat we nog zoveel in huis hebben. In de zak (onze pakjesavond is al achter de rug) zat wel voor beide kinderen een chocoladeletter omdat mijn oudste zo graag een witte letter wilde. Ze hebben drie keer hun schoen mogen zetten. Daar kwam in: een zaklamp, make-up en dagboek voor oudste, en een klein doosje playmobil, badschuim en my little pony voor jongste. De make-up voor oudste vond jongste hilarisch. Ik houd daar namelijk niet zo van en ze vond het enorm grappig dat Sinterklaas het gewoon had gegeven.

Maylise

Maylise

05-12-2009 om 01:49

Schoen zetten

Hier geen gelovige kinderen meer. Echter mijn twee kleine nichtjes zijn hier altijd meerdere keren per week (en blijven dan ook slapen) en die geloven nog wel. Zij mogen dus hun schoen zetten als ze bij ons thuis logeren. Vervolgens doen mijn twee jongste kinderen (10 en 13) ook mee natuurlijk. Mijn zoon van 16 wil zelf niet meer. Hoewel ik dit jaar een keer alle schoenen heb gevuld met een chocolade letter en daar was zoon ook toch ook wel heel blij mee.

Wat ik er in doe verschilt. Geen hele grote dingen. Niet omdat ik sober wil doen maar omdat ze met sinterklaas avond en kerst al een berg cadeautjes krijgen.

Dit jaar oa:
Knutselpakketten (niet duur en vlug op)
Strijkkralen en playmais
chocolade letters
kleine lego en playmbol doosjes
kinder surprise ei
advent kalender
mooie decoratie voor in de kerstboom
zaklamp
Boek
Waskrijt
Haarspeldjes
Poster

Verder meestal wat pepernoten of chocolade munten of iets anders kleins te snoepen.

Maylise

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.