Home » Forum » Sinds lange tijd weer eens met de trein hoe werkt dat nou tegenwoordig

Sinds lange tijd weer eens met de trein: hoe werkt dat nou tegenwoordig?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Beer
Sinds lange tijd weer eens met de trein: hoe werkt dat nou tegenwoordig?

Ik heb een beetje malle vraag maar ik weet het echt niet. Ik moet volgende week weer eens met de trein: sinds een hele lange tijd. Kan ik gewoon nog een kaartje kopen of moet ik nu iets met zo een ov pas gaan doen en dan opladen? Hoe werkt dat dan? O ja; misschien ga ik ook nog een stukje met de bus (Amsterdam).

Hahaha: ik voel me nu wel erg blond hoor! Maar toch bedankt voor diegene die de moeite neemt om te antwoorden.

May
Kaartje

Kun je gewoon in de automaat op het station halen

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

May
Kaartje

Kun je gewoon in de automaat op het station halen

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Triple
Bus/tram?

En hoe zit het dan met de bus en tram? Ik was laatst in Den Haag en had eerst het idee om met de tram naar bestemming te gaan. Maar ik wist ook niet of ik bij de bestuurder een kaartje zou kunnen kopen. Dat kon in het strippenkaarttijdperk volgens mij ook al niet.
Uiteindelijk bleek het prachtig weer en ben ik gewoon gaan lopen. Maar een volgende keer? Ik vind het idioot om 7,50 voor een OV kaart te betalen die ik hoogst incidenteel zou gebruiken en dan nog niet eens onbeperkt geldig is.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Temet
Enkele kaartjes

De NS drukt de dissidenten wel steeds meer in de verdediging, maar er zijn inderdaad nog wel degelijk papieren kaartjes te koop via de automaat. Kies eerst de knop `ik heb geen OV/chipkaart´ en ga vanaf daar verder.

In Amsterdam zijn losse kaartjes te koop bij de bestuurder van bus en tram (of bij de conducteur op de trams die een conducteur hebben). Het is wel een vrij dure grap, 2,80 voor een kaartje dat een uur geldig is. Een dagkaart heb je er relatief snel uit als je meerdere ritten maakt, zie verder de site van het GVB (gvb.nl, niet verrassend).

Groeten,

Temet

Fiorucci
Ja hoor

Je kunt een kaartje kopen in de automaat, of zelfs online tegenwoordig. Bij de bestuurder van de tram kun je een los kaartje kopen.

Vertigo
1 voordeel

Van het 'ov chip tijdperk' vind ik dat je opeens weer op veel meer plekken kaartjes lis kunt kopen, bijv bij de buschauffeur. En dat kaartjesautomaten weer een muntgleuf hebben. (al verdwijnt dag denk ik ook weer?)

jess
Kaartje

voor trein kan je nog met kaartje in ieder geval. Ik heb via kruidvat voordeelkaartje gekocht. was laatst van hema ook actie. Zou geld kunnen schelen.
Succes

Hombre
Online

Ken het gevoel. Laatst tweemaal met de trein gereisd en online kopen vond ik wel een hele vooruitgaan. Ebven uitprinten, met de auto naar het station (ik blijf natuurlijk een eco-barbaar) en zo instappen.

En ik had niet eens last van herriemakende medepassagiers, dus eigenlijk viel het helemaal niet tegen. (wel schreeuwend duur trouwens zo'n 1e klas ticket Maastricht)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.