Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Linda

Linda

30-11-2010 om 15:42

Sint cadeau voor leerkrachten

Hoi, ik zit in de ouderraad van de school van mijn kids en elk jaar geven wij het team, de leerkrachten dus een klein cadeautje met sinterklaas. Vorig jaar hadden wij bijv een mok met een cup a soup zakje en soepstengels, dit was erg leuk! Nu weten we niet wat we nu moet geven! Iemand een idee?
Gr Linda

Een flauw tipje

Een heel flauw tipje misschien, maar is het geen idee om dit gewoon af te schaffen? Er komen steeds meer gelegenheden waarbij steeds meer mensen aan steeds meer andere mensen steeds meer cadeautjes geven. Dat is goedbedoeld en lijkt attent, maar het veroorzaakt soms verlegenheid bij de ontvangers ('waar láát ik het?') en stress bij de gevers ('wat moet ik dit jaar nu weer eens voor origineels verzinnen?').

Schrijf een gloedvol gedicht waarin dit probleem wordt belicht, en leg uit dat de Sint telkens weer met moeite iets verzint terwijl dat materiële de meeste mensen eigenlijk niets kan schelen, dus na deze welgemeende schouderklop houden we er gewoon mee op.

Of zoiets.

Groeten,

Temet

Rafelkap

Rafelkap

30-11-2010 om 18:32

Iets eetbaars

Ik ben geen juf maar ik zou ook geen mok willen. Ik vind het wel heel attent dus ik zou iets eetbaars kiezen, een pak goede cacao (met spuitbus slagroom -alhoewel verse lekkerder is), een assortiment zakjes thee of bonbons.

Puck

Puck

30-11-2010 om 19:46

Hier

Ik heb ook voor de onderbouwjuffen de cadeautjes gekocht. De Ouderraad koopt voor de kinderen en de juffen de cadeautjes en het is natuurlijk raar als de kinderen wel een cadeautje krijgen en de juffen niet. Dus afschaffen is geen echt goed idee.
Ik heb dit jaar bij de wereldwinkel een pakketje samen laten stellen van een pakje gemengde smaken theezakjes, een doos koekjes en een reep chocola. Kosten 4 euro per persoon.

En hier...

...zit ik met verbazing te lezen, want ik lees echt voor het eerst dat er ook juffen en meesters een cadeautje krijgen. Sorry, je hebt weinig aan mijn reactie, maar dat flauwe tipje van Temet vind ik eigenlijk wel het overwegen waard.

Chippie

Chippie

30-11-2010 om 22:44

Ik vind het wel een leuk idee...

Het is volgens mij altijd leuk om een kleinigheidje te krijgen. Ik krijg ook genoeg oenige cadeaus en toch ben ik altijd blij met het gebaar. Dat ik geen juf ben doet er niets aan af. Ik zou iets kiezen wat ze ook op school kunnen gebruiken (bv in personeelskamer). Eén mok, daar heb je thuis weinig aan, maar tig mokken bij elkaar voor in de personeelskamer lijkt mij erg handig. Dingen die opgaan zijn altijd goed toch: chocolade, koekjes, bloempotje met bloemetje, badschuimpjes, kerstdingetje, waardebon voor ijsje (niet echt het seizoen), lekkere chocolade letter (B van bedankt), etc.

Chippie

Chippie

30-11-2010 om 22:46

Ook altijd goed...

Tijdschriften (verschillende, leuk voor in personeelskamer) of twee waxinelichtjes met houdertje (IKEA).

Nasha 1st

Nasha 1st

30-11-2010 om 22:59

Afgeschaft dit jaar

bij ons op school deden we ook altijd een letter in de schoen van de juf, maar elk jaar werden de eisen van de juffen groter, die wilde wel puur, maar geen melk, de ander geen melk, maar wit, weer een ander met hazelnoot, dit jaar hebben we gezegd, alleen de kinderen krijgen wat! Daarbij moeten we een beetje op de centjes letten...En vind ik het onzin dat de ouders een schoenkadootje voor de juf moeten betalen (die dan vaak duurder was dan het schoonkadootje voor de kinderen, vanwege al die eisen!)

Puck

Puck

30-11-2010 om 23:04

Nasha

Kadootje voor de juffen is hier voor hetzelfde bedrag als dat van de kinderen. Maar ik kan me voorstellen dat als er allerlei eisen gesteld worden de lol er snel van af gaat en dat je het helemaal dan maar afschaft. Het moet wel een aardigheidje blijven.

Nasha 1st

Nasha 1st

30-11-2010 om 23:09

Puck

ik denk dat het ooit zo gestart is inderdaad, gewoon een leuk aardigheidje voor de juf, dus ook een gewone simpele niet al te dure chocolade letter. Maar de afgelopen jaren werd er dus door de juffen op voorhand al een lijstje ingeleverd met wie welke wel en wie welke niet lust! Kijk, en dan ga je een stap te ver in mijn ogen....(en niet alleen mijn ogen, meer uit de OR....maar niet iedereen durft dan ook te zeggen, stop! Dit jaar moeten we zuinig met de centjes zijn, dus hadden we een goede reden het niet te doen....)

Fiorucci

Fiorucci

01-12-2010 om 07:07

Hier...

Hier krijgt elke leerkracht een mooi voorleesboek voor in de klas!

Fiorucci

Fiorucci

01-12-2010 om 08:53

Pelle

Nee, duh, dat krijgen ze van Sint! :)
Ik weet niet of school dat betaald of de ouders eigenlijk, maar ik vind het in ieder geval prima, boeken heb je nooit genoeg.

jufje

jufje

01-12-2010 om 10:07

Elk jaar

vinden wij, de leerkrachten, een schoenletter (zo'n kleine chocoladeletter) in ons postvakje, puur of melk. Lekker hoor, en leuk. Wordt erg gewaardeerd :-)

En Nasha 1 st, belachelijk dat die juffen eisen gingen stellen aan de smaak van de letters. Ik sta daar echt van te kijken (een gegeven paard etc). Je kunt toch ook onderling ruilen als je een bepaalde smaak echt niet lust?

Chocola kun je bovendien lang bewaren en behalve gewoon zo opeten kun je er van alles mee zoals chocolade melk maken (mmmmmmm), chocolade saus maken voor een toetje bijvoorbeeld, met een kaasschaaf krullen raspen voor op je boterham (veeeeeeeel lekkerder dan vlokken).

Maar ik dwaal af.
Het gebaar is leuk, maar ik beken eerlijk dat ik blij ben dat het niet iets is wat ik een plekje in de kast zou moeten geven...

Iets voor de klas

Is iets voor de hele klas niet veel leuker???
Een voorleesboek inderdaad of een vogelhuisje voor voor het raam of nieuwe prullebakken of nieuwe kerstbomen/ballen,leuke c.d.'s met muziek.......(nou ja, ik doe maar een gok) er zijn vaak zo véél dingen die eigenlijk best aan vervanging toe zijn, maar waar nooit geld voor is....toch?
groeten albana

Tijgeroog

Tijgeroog

01-12-2010 om 10:51

Smaak van de letters

Juf, als je geen chocolade lust houd je ook niet van chocoladesaus, of krullen op je brood, of chocolademelk.

(Ik heb gisteren een chocoladeletter gekregen, en dat vond ik heel lief, maar ook een beetje zonde. En het zou nooit in me opkomen om op m'n werk van te voren de gewenste smaak op te geven, ik maak m'n man er wel blij mee.
Op dat soort momenten vind ik het alleen maar erg jammer dat ik geen chocolade lust (alleen wit))

Fiorucci

Fiorucci

01-12-2010 om 11:25

Ach... (ot)

Ik ken een juf die een verlanglijst heeft rond haar verjaardag...en ik weet dat ze vooral geen kaarsjes wil enzo. Dus kocht ik dat voor haar. Ik word heel obstinaat van juffen met verlanglijstjes.

Chippie

Chippie

01-12-2010 om 12:39

Iets voor de klas

Soms heb ik wel moeite met 'iets voor de klas'. Iedereen krijgt een cadeautje voor zichzelf (hier krijgt de school vaak wat buitenspeelgoed erbij) maar de juf krijgt iets wat eigenlijk weer voor de kinderen of voor de hele klas inclusief juf is. Ik zou het ook niet leuk vinden om een kinderboek te krijgen om voor te lezen (terwijl ik dól ben op voorlezen en kinderboeken). Voorleesboek voor de klas, heel erg leuk, maar geef dan ook iets kleins al eigen cadeautje voor de juf.

Fiorucci

Fiorucci

01-12-2010 om 13:27

Chippie

Ik zou er als juf geen seconde mee zitten. Liever een mooi voorleesboek, dan een flut-iets voor mezelf. In mijn werk zou ik daar niet wakker van liggen. Thuis is het wat anders natuurlijk..:)

Nasha 1st

Nasha 1st

01-12-2010 om 14:49

Jufje

ja, dat zou je denken, maar kennelijk loopt de smaak nogal uiteen, melk lust bijna geen enkele juf, dus dan kom je al in een wat duurder "gebied". En ik vind het gewoon niet correct dat er dan lijstjes ingeleverd worden. Ik word daar ook wat opstandig van inderdaad. Wees blij dat je iets krijgt! Ik heb ook totaal geen moeite met een aardigheidje voor de juffen, maar wel binnen grenzen!

Toch nog even gedacht

Een vetbol om buiten op te hangen voor de vogels is ook wel leuk. Het gaat op, het hoeft niet bewaard te worden en je hebt er lol van (vogels kijken). Ik weet dat juffen en meesters hier soms ook al kronkels uithalen om van jarige kinderen niets te hoeven aannemen :-) ("nee hoor, ik had net al gepakt, had je dat niet gezien?" - "lekker hoor, ik bewaar hem voor straks" (en geven hem dan weg...)), dus ik zou zelf geen chocola oid geven. Verder sja... zeepje of waxinelichtje, best leuk. Kan weinig aan fout, denk ik.

Wilma

Wilma

04-12-2010 om 13:23

Genista, leuk idee!

Die vetvol ofzo vind ik nou echt een leuk idee. Bij de action heb je zelfs zo'n huisjeding-met-prikker waar je ze aan zou kunnen hangen voor anderhalve euro, als je alleen een vetbol wat karig zou vinden. Leuk idee, dat ga ik onthouden.

Heb je ook nog zo'n idee voor afscheidskadootje als je van klas wisselt bij de zomervakantie, dan is een vetbol niet zo handig ;-).

Groetjes,
Wilma

juf

juf

05-12-2010 om 12:11

Pfff.belachelijk als je als leerkracht eisen gaat stellen aan je chocoladeletter ! Daar moet ik eigenlijk heel hard om lachen...zielig gewoon!
Als Sint bij ons iets in de schoenen stopt stopt hij voor ons hetzelfde in de schoen dus dit jaar bv het doosje met pepernoten. Voor de klas krijgen we altijd een cadeautje.En als sint in de klas komt krijgen de kinderen een cadeautje en de juf niets. Ik heb nog nooit een kind horen zeggen "Juf jij hebt niets "haha.
laat de kinderen lekker genieten en besteed het geld van de ouderbijdrage gewoon aan de kinderen. Ik heb er geen moeie mee hoor.Dit jaar kregen we van een moeder een pak koeken voor het team voor bij de koffie van sint en piet. Dat vond ik dan wel lief. Ik vind het weer niet fijn als kinderen persoonlijk iets mee gaan brengen want dan voelen alle ouder zich weer verplicht om dit te gaan doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.