Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

leeftijd...

leeftijd...

09-02-2013 om 18:30

Snor

tja, de leeftijd brengt mij ook meer haar... balen; heb altijd een vreselijk enorme zwarte beharing op mijn benen gehad (en nog). nu begint mijn snor ook al, dun maar zichtbaar. Waar moet ik heen wat moet ik doen? Schoonheidsspecialiste? huidtherapeute?

Oprechte bewondering

Is flauw, maar scheren, epileren, waxen. Dat helpt allemaal.
Er zijn ook wel mensen die aan laseren doen, maar bij ouderdomsbeharing is dat een beetje lood om oud ijzer. Ben je net klaar, kun je weer opnieuw beginnen omdat er op andere plekken nieuwe beharing verschijnt.
Anekdote:
Zus loopt met zoon (toen 15) door de zonnige straten van het altijd idyllische Grenada. Terwijl ze wachten om over te kunnen steken kijkt zoon vol bewondering naar zijn tante... en ziet dan.. haar!
Niet zomaar haar, het lijkt een waar sikje, zo in het midden van de onderlip scherp uitgelicht door de tropische zon.
"Tante.." zegt hij voorzichtig "je hebt wel allemaal haar op je kin"
"Waar dan!" roept ze geschrokken uit. "Nou daar, precies in het midden. Bij je onderlip"
Ze duwt haar tong over haar tanden tegen haar lip waardoor de lip bol komt te staan en voelt. Ja, daar zit het. "Verdomme" roept ze boos uit "zo kan ik toch niet over straat" moppert ze verder. "Ik ben wel bij dat jij het zegt, maar waarom heeft niemand dat eerder gezegd dan?"
Tante is duidelijk overstuur.
Zoon is een beetje in de war van wat zijn ontdekking kennelijk heeft aangericht. Hij wil haar bemoedigend toespreken en zegt: "Nou. Als ik zoveel haar op mijn kin zou hebben, dan zou ik er trots op zijn!"
Groet,
Miriam Lavell

Ha, ha

Briljant verhaal over die behaarde tante!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Blond

Ik heb mazzel in deze want ik ben blond. Maar ik heb een donkerharige vriendin en zij heeft een behoorlijke snor. Ze onthaart haar bovenlip wel maar blijkbaar niet al te vaak. Ik durf er ook niks van te zeggen. En aan de andere kant, waarom zou ik ook. Waarom 'mag' een vrouw geen zichtbaar haar op haar bovenlip hebben. En wie ben ik om er iets van te vinden of zelfs te zeggen...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Merel

Merel

09-02-2013 om 19:56

Waxen ofzo

Ik zou het laten waxen, dan komen er zachte haartjes terug. Anders krijg je 'voelbare' haren zodra iemand je kust. (ik heb een nicht die dat heeft, ik zie die haar nooit bij haar, maar zodra ze me feliciteert voel ik 'm) zou ik dus niet willen, ik neem aan dat ze hem met haar handen ook kan voelen. (dochter viel het laatst ook op, voel jij dat ook mama, die haar bij nicht..)
Ik was eens in zuid italie en daar zat in de bus ook een plaatselijke dame, echt met snor en sikje.

Waxstrips

Helaas, sinds ik de 45 gepasseerd ben hier ook aangroei. Ik wax met van die stripjes, gewoon te koop bij de drogist/kruidvat. Gaat prima, wel bijhouden. Ik doe t om de 3-4 weken

In de zuidelijke landen

in één ervan woon ik; vele donker gekleurde vrouwen, die veelvuldig laten ontharen. Mss dat de prijzen hier wel wat lager liggen, maar harsen of waxen gewoon doen dus als het JOU stoort

leeftijd

leeftijd

10-02-2013 om 11:51

Maar dan...

wat gebeurt er na weghalen, worden ze dan hard en zwart (net als op mijn benen??) help moet er niet aan denken

Nee

Blijven ongeveer hetzelfde

Vic

Vic

10-02-2013 om 13:13

Gut

Ik vind een compleet kale bovenlip minder mooi dan als er wat (dons-) haar op zit. Op de rest van je gezicht zitten toch ook donshaartjes? Gelukkig ben ik nog niet bijziend dus als iemand er een opmerking over maakt (is wel eens gebeurd), zeg ik 'ja, dat weet ik' en dan ga ik weer een paar dagen nadenken of er iets mee moet gebeuren ;-)

bibi63

bibi63

10-02-2013 om 15:47

Heb ooit (ca. 12 jaar geleden) ergens een soort "schuurdingetje" gekocht. Helaas geen idee meer waar (uit zo'n blaadje). Maar het is echt IDEAAL. Kostte iets van 10,--. Moeilijk uit te leggen, maar het is een rond ding (doorsnee ca. 5 cm), iets bollig met heel heel fijn schuuroppervlak en aan de achterzijde een bandje waar je een paar vingers tussen doet. Je schuurt over je 'snor', een paar minuten en het is weggesleten. En vooral het fijne is dat door het schuren de uiteinden van de haartjes heel dun worden, dus bij het teruggroeien zeker geen stoppels. Ik zal nog eens zoeken op Internet of ik het kan vinden.
Gr. Bibi

Waxpleisters

Ik heb een hele lichte huid en hele donkere haren. Al vanaf mijn 13e onthaar ik regelmatig mijn bovenlip. Eerst met warme was (gruwel) en nu even snel tussendoor met zo'n pleister. Doe het ongeveer 1 a 2 keer per maand. Mijn dochter (15,5)is na commentaar op haar snor ook begonnen, maar moet zich nog elke keer schrap zetten als ik het bij haar doe. Je went er aan. En nee, de haartjes blijven hetzelfde, donker maar zacht en dun.

Vic

Bij dochter en mij zie je echt duidelijk een donkere waas tussen neus en bovenlip als we er niets aan doen. Ontkleuren is trouwens ook een optie, maar van dat spul krijg ik een rode blaasjes-snor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.