Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

03-11-2011 om 17:30

Speelkamerideeen gevraagd

voor mijn zus vraag ik ideeen voor een speelkamer
ze weet nog niet of ze daarvoor de grote of de kleine slaapkamer gaat gebruiken, maar ideeen zijn welkom

ze heeft een dochtertje van 3,5 en een zoontje van bijna 2 jaar

en eigenlijk gebruikt ze nu de grote slaapkamer als slaapkamer voor hun samen en dat gaat heel goed en wil ze zo houden (dat samen slapen bedoel ik) en heeft ze nu een slaapkamertje over wat ze wil gaan gebruiken als speelkamer

maar wat is nu leuk om allemaal in een speelkamer te hebben

dus kom maar op met de ideeen... kunnen ze kijken wat leuk is

alvast bedankt....
namens zus en tess

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

03-11-2011 om 17:47

Variatie

Maak een kamertje dat over een paar jaar eenvoudig is aan te passen. Rek voor verkleedkleren, ogen in de muur zodat mbv touwen en lappen eenvoudig een hut gemaakt kan worden. Gelabelde boxen voor het speelgoed (foto's), bijvoorbeeld in expedit kast van Ikea, fatboy of oude matrassen, knutselruimte (tafel, verfwand zoals op kleuterschool, bakken met kosteloos materiaal, papier, touw, paperclips, stof, wol), luisterhoekje, speelkleed en een paar ingelijste posters van kinderboeken.

Rosa van der Zanden

Brianna F

Brianna F

04-11-2011 om 09:02

Gaan ze er ook spelen?

Mijn ervaring is dat een speelkamer, ver weg van de huiskamer, niet als zodanig wordt gebruikt. Onze kinderen en die van mijn vriendinnen kwamen toch allemaal gezellig in de woonkamer spelen, terwijl we een volledig ingerichte speelkamer voor ze hadden.
Misschien wel als er vrienden zijn om te spelen, maar alleen dus nooit

Idd

wij hebben in 2 huizen een speelkamer gehad. In de laatste was het echt een grote, lichte kamer van ongeveer 20m2. Helemaal leuk ingericht met alles er op en er aan.

maar de meiden speelden beneden bij mij in de woonkamer die eigenlijk iets te klein was. Eerst het speelgoed naar beneden halen en dan beneden er mee spelen.

nu hebben we een kamer naast de woonkamer waar het speelgoed staat, en daarnaast staat er een gedeelte op hun slaapkamer. En weer spelen ze alleen in de woonkamer.

de vraag van brianna zou ik dus ook willen stellen: gaan ze er ook spelen?

#~ TESS ~#

#~ TESS ~#

04-11-2011 om 16:48

Snap het

ik snap jullie reacties wel maar het is niet mijn vraag, speelkamer komt er toch ik zou alleen graag wat tips willen hebben wat nou leuk is om in een speelkamer te hebben... dus wie heeft er leuke tips om in een speelkamer te maken...

fijn weekeind alvast en bedankt voor hopelijk veel leuke tips....

Merel

Merel

04-11-2011 om 18:06

Even denken

Ik zou laminaat ofzo nemen maar wel met een los vloerkleed erop. Een muur met schoolbordverf beschilderen. Fijne kasten met bakken waar alles in kan (verankeren aan de muur) en goede verlichting. Een tafel (misschien een die eerst laag gebruikt kan worden en later omhoog, als de kinderen wat ouder zijn en wat stoeltjes. Bij ikea hebben ze vaak leuke spullen en opbergmogelijkheden.
Toch zou ik het niet te duur allemaal maken, of een beetje lange termijn denken want over een jaar of 6 willen ze denk ik niet meer bij elkaar slapen en heb je een duidelijke jongens en meisjes scheiding. (meisjes, barbiedingen en geprul en jongens vaak ballen en dingen om mee te gooien) (even mijn eigen kinderen als voorbeeld genomen)

Merel

Merel

04-11-2011 om 18:08

Ik bedoel

Ik bedoel dus met vorige berichtje, dat de speelkamer over een paar jaar hoogstwaarschijnlijk weer slaapkamer moet worden.

Guinevere

Guinevere

04-11-2011 om 19:22

Andersom

Dan zou ik het in elk geval andersom doen: slapen in de kleine kamer en spelen in de grotere. Wat moet erin? Eh, ik ken de kinderen niet, maar bij IKEA hebben ze allerlei leuk "actief" speelgoed, bijvoorbeeld zo'n schommelding of een hangschommel. Of gewoon een tentje erin zetten, altijd leuk.

elsje78

elsje78

06-11-2011 om 09:50

Hier

Wij hebbe sinds de verbouwing boven 4 slaapkamers, we hebben 2 kinderen, en we hebben van die vierde kantoor gemaakt.

Nu hadden wij een slaapkamer beneden naast de woonkamer waar altijd de pc en administratie stond. (wij wonen in een woning die veel door senioren gekocht wordt door die slaapkamer beneden) en de beste beslissing ooit is dat speelkamer te maken. In het zicht, maar deur dicht en je ziet geen speelgoed meer. Wat staat er in:

Een trampoline, een plastic huisje met een keukentje erin, een schoolbord en zo'n kast met bureau eraan van Ikea. In die kast zitten vierkante vakken, in een aantal van die bakken voor het kleinere speelgoed en sommige open voor het wat grotere. Ideaal die kast!
Verder staan er poppenwagens en loopauto's. Op de vloer zeker laminaat en wat kussens en dekens. Mijn kinderen zijn 5 en 2 en gaat prima.

Groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.