Home » Forum » Stevige dip wie heeft feelgood tips

Stevige dip, wie heeft feelgood tips?

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Amsterdamse
Stevige dip, wie heeft feelgood tips?

Ben al een paar dagen in een stevige dip. Ik heb last van alle coronamaatregelen, van het niet zorgeloos onder de mensen kunnen zijn, van het eeuwige videobellen waarbij ik een groot deel van de nonverbale communicatie mis, van het niet met vrienden en familie knuffelen, van de uitslag op mijn handen die ik niet meer weggesmeerd krijg, van het niet meer kunnen flirten, van stomme zwaaitjes geven, van iedereen die steeds sneller geïrriteerd raakt (ik voorop) etc.

Ook krijg ik te weinig tot geen erkenning voor mijn creatieve en innovatieve werk. Dit probleem komt bij vlagen terug en kan ik nu op dit moment erg slecht verteren. Ik ben ondernemer en ik vraag me af of het wel bij me past. Ik hou van de vrijheid, de onzekerheid, de flexibiliteit, het zelf beslissingen kunnen nemen, ed, maar haat de competitie en het voortdurend op je qui-vive zijn voor mensen die je ideeën jatten of met de eer gaan strijken. Ik wil op inhoud samenwerken en cocreeren, en gezamenlijk naar het doel werken, want dat geeft zo’n kick. Ik word doodmoe van de vechthouding.

Ik maak me zorgen over mijn puberkinderen, die wat van hun levenslust en toekomstperspectief kwijt zijn door de coronamaatregelen. Die de motivatie niet meer kunnen opbrengen om nog iets voor school te doen.

En dan is er ook nog niks op tv, en op Netflix ben ik het spoor bijster. HUIL.
Wie heeft er feelgood tips? Wat doen jullie om jezelf op te vrolijken?
Mag van alles zijn: Netflixfilms tips, leuke of lieve video’s, twitteraccounts om te volgen, drank en drugs, muziektips om te luisteren.

Kaaskopje
Wat lukt wél?

Zie titel.

Je kinderen hebben schade opgelopen door deze periode, dat is helaas waar, maar hun toekomstperspectief is niet kwijt, maar komt mogelijk met vertraging en aanpassingen. Ik heb de indruk dat de jeugd nu juist ook aan de weg moet gaan timmeren, omdat corona tot nieuwe inzichten heeft geleid en je dat juist ook de energie kan geven om dat aan te grijpen voor een studie of beroepsopleiding.

Flirten... hmmm... Je bent dus alleenstaand en je mist aandacht voor jou als vrouw? Dat is nu wel ingewikkelder, dat is zo. Maar je kunt toch online ook contact zoeken voor een beetje spanning en vertier? Wie weet leidt dat tot meer, je weet maar nooit. Je kunt nu ook weer aan de borrel met iemand, dus ga aan de slag.

Niks op tv, dat snap ik nooit. Maar dat is smaak. Wij hebben sinds kort een Google Chromecast en Nest. Welkom in de moderne tijd, haha. We vinden het ontzettend grappig. We praten nu een eind de kamer in met een opdracht aan Google en die doet dat ook nog. We hebben nog geen smart-tv, maar dat is nu door de Chromecast nier meer nodig. Dus we hebben héél veel mogelijkheden om te kijken wat we willen op de tv, ipv de computer of telefoon.

Sinilind
Naar buiten!

Ik herken heel veel van wat je schrijft. Als ik me zo voel (heel vaak de laatste weken/maanden) ga ik naar buiten. En niet een halfuurtje Vondelpark, nee, met trein of auto richring strand en duinen of nog liever bos en een halve dag wandelen. Boekje mee voor de pauze, leen een hond (nog beter want hond+buiten=altijd blij) en lopen. Vlakbij Amsterdam kun je naar Lage Vuursche (of zo iets..)
Daarna lijkt me dat je werk voor de nodige stress zorgt. Misschien tijd voor een evaluatie? Heb je een goede vriend/vriendin met wie je een soort informele evaluatie/intervisie zou kunnen opstarten?
Schrijven. Een mooi boekje kopen en een vaste moment prikken om 15 mn over de leuke en minder leuke momenten van de dag te schrijven.
Sterkte.
Sini

Eppie
Feelgood toolkit

Hierbij mijn toolkit:

Zoals Sini zegt: naar buiten! Wandelen in de natuur, diep ademen, naar de lucht kijken (schijnt wetenschappelijk bewezen te zijn)

Verder; bewegen, minimaal twee keer per week intensief, daarnaast gewoon lekker wandelen en fietsen. Echt, je lijf maakt er geluksstofjes van aan

Genoeg slapen, vermoeidheid maakt ongelukkig

Tot zover de wetenschap

Persoonlijke hulpmiddelen;
Kletsen met een goede vriendin, bij voorkeur met een lekker hapje/drankje
Netflix; Scandinavische series: de bron, springvloed of gilmore girls bv
Puzzelen terwijl je je favo muziek draait
Koken, nieuwe gerechten uit proberen
Zelf armbandjes oid maken en verkopen via Facebook
Anderen helpen
Opruimen 😊
Okay nu draaf ik door haha

@Emma
Iets maken met je handen

Een boek restaureren, pottenbakken, een mooie jurk maken. Het moet moeilijk zijn en veel voldoening geven. Misschien een cursus volgen? Na een dag of dagdeel geconcentreerd bezig zijn ben ik volledig tot mezelf gekomen.
Of muziek luisteren. Youtube en Spotify zit er vol mee. Muziek uit mijn vroegste jeugd waar ik mee ben grootgebracht en die gebeiteld is in mijn hersenstam. In mijn geval: Bachcantates en opera's van Mozart. Het geeft mij troost en een veilig gevoel.

Het toppunt is natuurlijk de combinatie indien mogelijk ;-)

Mijntje
dvd's

Nee er is niks op tv. Maar wij kijken heel veel dvd-tjes, voor een habbekrats op marktplaats of tweedehands op de bol. Leen ook wat dvd's die leuk zijn om samen te kijken: mijn vijftienjarige keek het afgelopen jaar mee met dvd boxen van Breaking bad, de Sopranos, Louis Theroux, oude beroemde westerns, the shining.

Heb ook zorgen over m'n pubers, wie niet :-) Ik zend mijn oudste dit jaar voor het eerst op kamp. Lijkt me heel gezond, even veel sociale contacten. Gelukkig wilde hij wel dit jaar en hij moet nu, want ik heb al betaald :-) Ik probeer eea los te laten. Het zal op de een of andere manier linksom of rechtsom wel goed komen. Mijn invloed is beperkt.

Voor mezelf: even een half uur tot uur wandelen is lekker, of een stuk fietsen. Creatief bezig zijn geeft ook zin en vooral niet teveel vooruitdenken.

Watervrouw
Off day

Ik herken het ook. School was voor de kinderen de laatste weken echt niet leuk meer. De oudsten hebben nu vakantie en de jongste is over naar de volgende groep dus dat deel staat uit de komende weken. Onbelemmerd winkelen of boodschappen doen kan niet meer, ik heb last van anderen.
Ik neem eens in de zoveel maanden een off day, ik geef dan toe aan mijn gevoel en blijf in bed waar ik uren lees, op mijn telefoon zit, slaap en lekkere dingen eet. Ik ga me dan niet schuldig voelen want het is soms gewoon nodig. Kan wel alleen als de kinderen er niet zijn want ik zou het nooit doen als ze thuis zijn. Daarna hobbel ik wel weer mee in het sporten, naar buiten gaan, gezond eten enzovoort.
En waar ik ook voor waak is dat ik voldoende afspreek met anderen want daar haal ik een groot deel van mijn energie uit. Een ander ding waar ik blij van wordt zijn dieren, er zijn hele leuke videos te vinden waar ik van in de lach schiet.

Temet
museumbezoek

Ik kreeg laatst een bijzonder goed humeur van een bezoek aan de juwelententoonstelling in de Hermitage. Hier is het nieuwe normaal beter dan het oude normaal, want door de coronomaatregelen zijn er veel minder mensen tegelijk in een museum dus heb je alle ruimte om al dat moois van dichtbij te bekijken (wat bij deze objecten ook wel de bedoeling was).
Dus, Amsterdamse, als je van musea houdt is nu het moment om je kans te grijpen. Een complete dip krijg je er niet mee weg, maar je vrolijkt er toch eventjes van op. En gelet op je nick heb je mogelijkheden genoeg in de omgeving.

Naar buiten gaan doe ik ook veel. Ik werk 4 dagen van 9 uur, thuis, de hele dag achter mijn laptop met uitzicht op een muur. Fietsen en wandelen in de avonduren heeft mij voor geestelijk instorten behoed. Ik ben nu trouwens ook blij dat ik in Osdorp woon en dus in no-time in het groen zit als ik op de fiets stap (maar ook van binnen de ring is "buiten" nooit zo heel ver weg want zo groot is Amsterdam nou ook weer niet).

Ook daarvoor geldt: alles wordt er niet fantastisch van, maar wel beter te verdragen.

En twee nieuwe dingetjes voor de afleiding - althans voor mij - die ik geloof ik nog niet langs heb zien komen in deze draad: 1) podcasts (momenteel de Zonnekoning van Klara - dat is Vlaams, 10 afleveringen van anderhalf uur) en 2) Duolingo. De meeste talen moet je helaas wel via het Engels leren dus als je Engels vervelend vindt dan heb je er minder aan, maar ik vind het wel vermakelijk.

Groeten,

Temet

Rixt
Handwerk

Bij mij heeft handwerken mij regelmatig behoed sombere gedachten de overhand te laten krijgen. Ik ben van nature een piekeraar en mijn gedachten over bijvoorbeeld een appje, een mail van iemand of een gesprek wordt in mijn hoofd vaak omgezet naar iets totaal negatiefs, terwijl dat vaak best meevalt. Door te handwerken en dan vooral moeilijke patronen haken en af en toe iets simpels te breien heb ik geen mogelijkheid om over iets anders na te denken. Bij wandelen en fietsen heb ik dat juist wel heel erg. Puzzelen vind ik, vooral in de winter ook een fijne afleiding. En tv kijken doe ik af en toe en dan vooral terugkijken, programma's als 'droomhuis op het platteland' 'the great british bake off' en 'De grote verhuizing' zijn favoriet.
Zelf heb ik de lock down als positief ervaren, we hoefden niks (rijden voor sport, muziek, vergaderingen) wel thuiswerken en konden niet zomaar weggaan, dat gaf rust in mijn hoofd. Nu vind ik het lastiger, even snel door de supermarkt gaan of even iets bij de Hema of zo halen is er niet bij, veel opletten en afstand houden.

Alkes
podcast

Ik wandel sinds corona vaker - omdat ik anders helemaal vastgeplakt zit aan mijn stoel - maar ik vind wandelen eigenlijk helemaal niet leuk (itt joggen of fietsen). Maar sinds ik de podcast heb ontdekt, wandel ik met plezier. Bedankt Temet voor deze tip, lijkt me erg leuk.

ElenaH
Naar buiten

De tip is al vaker langs gekomen: ga naar buiten. Wandelen, fietsen, gewoon voor de lol. Ik knap daar in ieder geval erg van op. Het hele 'groots en meeslepend leven' zit er gewoon even niet in.

Lou
Nieuws

Als je op de hoogte bent van het nieuws, ga eens online naar De Speld (satire) of Pieter Derks (cabaret), twee heel verschillende dingen maar ik kan daar allebei enorm van opknappen.

Ikzelf miste het dansen ineens enorm, en dan bedoel ik geen dansles maar de disco-avonden voor 40-plussers en zo. En wat bleek, het was echt heerlijk om met de gordijnen dicht en de muziek op tien gewoon te gaan staan dansen in m'n eentje in de kamer. De broeierige massa mensen ontbrak uiteraard maar van de muziek zo hard en het dansen zelf werd ik ook al vrolijk.

Eenvoudige dingen waar je blij van wordt. Probeer eens wat uit. Muziek? Eten? Verhalen? Yoga?

Sterkte!

Temet
Alkes

Zoek maar eens op "podcasts Klara", er zijn er nog veel meer. Die van de Bourgondiërs vond ik ook leuk, al had de stijl van mij iets minder bloemrijk gemogen.

Groeten,

Temet

IngridT
Netflix tip

Die nieuw songfestival film. Volgens mij word een mens daar heel vrolijk van.

IngridT
Ik schat zelfs in

Dat er wel een paar pubers willen meekijken.

rode krullenbol
Mijn tip

Ik ben geen voedingsdeskundige, maar anderen (gelukkig) wel. Zodoende staat het Internet boordevol tips over hoe je met de juiste voeding je geestelijk welzijn kunt ondersteunen.

Rode krullenbol

Sinilind
Oh ja handwerk!

Vergeten in de tips maar van breien, borduren en naaien word ik ook erg blij!
Sini

Pien
Eten

Voeding op dit gebied is niet zo lastig: vooral gezond eten. (gezonde vetten, veel groente, fruit en weinig ongezond vet, zout suiker enz)
Een multi even voor de zekerheid kan helpen.
Specifiek voor stemming: cacao (nibs bijv) banaan.

Alkes
tips Netflix

Dead to me
Derry Girls (als je daar geen goed humeur van krijgt dan weet ik het niet meer ;-)

Broadchurch (omdat iedere Engelse serie fijn is)
Casa de Papel (beetje over de top maar ze houden van elkaar)
White Lines (nog meer over de top maar ook leuk)

elledoris
Herken het helemaal

Ik herken het helemaal!
Alle goede tips ten spijt, het gemis aan menselijk contact en de huidhonger is daarmee niet te stillen. Sinds kort kan ik weer naar m'n werk toe, waar ik collega 's zie, en al knuffel ik ze niet, man man wat is dat fijn!
En verder, accepteren dat het een rottijd is.
Voor je kinderen hoef je je denk ik geen zorgen te maken. Die zijn flexibel en hebben nog een leven voor zich.

Amsterdamse
fijn

Dank voor alle reacties! En toch ook wel troostend dat meer mensen er last hebben, ook al gun ik het natuurlijk niemand.

Ik heb real life contact ook nodig in mijn (zakelijke) communicatie, om te kunnen aftasten en inschatten hoe de ander erbij zit, wat de intenties zijn, om daarop mijn eigen reacties te kunnen bepalen. Met videovergaderen ontgaat me teveel, en ontspoort het gesprek te vaak of gaat het een kant op die ik niet wil of wenselijk is.
Dan blijf ik achter met een rotgevoel, met onaffe zaken. En dat stomme gepieker daarover kan ik slecht uitzetten. Dus superfijn, alle tips!

Goeie tips voor podcasts, dat is welkom, want vanaf 1 juli is de sportschool weer open en ik heb voor donderdag een tijdslot geboekt en dan luister ik vaak en graag naar podcasts.
Evenals de tips voor netflixseries en films, ga ik zeker checkenl

Goed, gezond en lekker eten doen we hier ook bijna iedere dag. Wandelen doe ik ook, maar ben nu wel behoorlijk uitgekeken op het rondje hier in de buurt. Ik heb besloten wat vaker te gaan fietsen, kom ik ook eens op andere plekken.

Hermitage is een goeie tip, en sowieso musea.
Handwerken is een jeugdtrauma, hahaha, ik kreeg het niet in de vingers op school, breien niet, punniken niet, naaien niet, teveel gepriegel, ben ook nog linkshandig. Dingen maken doe ik wel veel, ontwerpen, timmeren, schilderen etc. Dat helpt inderdaad om het hoofd leeg te maken. De flow is superlekker.

Anneque
podcast

Ik luister ter ontspanning graag naar "Met Groenteman in de kast", en nu "Met Groenteman in quarantaine". Interviews van ongeveer drie kwartier, een uur door Gijs Groenteman. Er zijn er tientallen dus als het wat is, kun je even vooruit. Ook erg ontspannend vind ik "De Willem podcast" (over de zaak Holleeder en werkelijk alles wat daar ook maar zijdelings mee te maken heeft. Of natuurlijk de odue marathjin interviews van de vpro.

Loop je hard? Dat helpt mij ook door veel lastige periodes heen. Of idd wandelen (ik vind dat vreselijk maar het is net zo goed).
Over de pubers: daar maak ik me ook zorgen over; hier heerst de totale lethargie. Ik probeer me voor te houden dat deze periode over hun hele leven genomen een rimpeling zal zijn (ik hoop het maar). En anders bedenk ik dat we over 100 jaar toch allemaal dood zijn. Klinkt ongezellig maar mij helpt het wel eens relativeren ;)
Sterkte!

Anneque
wandelen

Las eroverheen, je wandelt dus al veel. Als je dat nou es ging uitbouwen naar hardlopen? Niet overdrijven, maar gewoon eens opbouwen naar een halfuur. Kan veel voldoening geven.

Sinilind
Amsterdam

Er zijn leuke plekken in en om Amsterdam voor een fietstocht. Ik heb in Noord gewoond, Durgedam, Holysloot, Twiske, etc. Ook in Zuid-Oost richting Abcoude kun je lekker fietsen of rondom het Gaasperplas. Paar uurtjes fietsen/wandelen zal.je goed doen.
Sini

Kopzorg
Afreageren

https://pin.it/3dgyU33

Jammer dat je niet kan haken of breien. Ik heb deze gemaakt. Gevuld met zand doet hij dienst als presse papier als je met de laptop in de tuin zit.
Gevuld met een stress bal kan je er in knijpen en die met tennisbal wordt door de hele tuin gesmeten om af te reageren.

Van haken wordt ik helemaal zen en kan nu mijn woede bekoelen op een corona poppetje.

Over de pubers maak ik mij wel zorgen. Ze staan allebei voor een schoolwissel. De een heeft eindexamen gedaan de ander gaat om gezondheidsredenen naar een andere school. Zo'n rare afsluiting van hun schoolperiode. Beiden hadden en enorme off- day vandaag. Janken en smijten met Corona. Nog een kleine week dan is het vakantie.

Flanagan
Feel good; beseffen dat het maar tijdelijk is.

Ik baal ook van het wegvallen van sociale contacten etc etc.
Ik wandel wel meer maar dat is eigenlijk een lapmiddel want die contacten blijven onbereikbaar ( moeder in zorghuis en vrijwilligerswerk).
Maar de gedachte dat het tijdelijk is ipv blijvend, haalt mij uit het sop.

Pien
En corona

Dat speelt momenteel toch veel minder?
Of heb ik er veel minder last van?
Ik heb in het begin van coronacrisis veel last gehad van angst en paniek, dat is nu wel gezakt.
(Niet omdat ik niet meer bezorgd ben, dat ben ik wel, maar dat heeft zo weinig zin dus...)
Met de maatregelen heb ik niet zo veel moeite. (meer, nu ze zo versoepeld zijn)
Flirten kan toch prima op 1,5 meter?
Maarja, zelf kan ik prima (even) zonder knuffel, en mijn kinderen gaan eerder beter dan slechter sinds corona. Ook mijn kind dat graag op stap gaat ed, komt later wel weer, bovendien begint sociale leven weer op gang te komen.

Wat je carrière betreft, dat klinkt eigenlijk niet verkeerd.
Je weet heel goed wat je wil/ mist, nu nog 'even' uitvogelen hoe je dat voor jezelf voor elkaar gaat krijgen!

Alkes
wandelen

Ik was het rondje hier in de buurt ook wel zat. Inderdaad eerst stukje fietsen en dan wandelen is al snel beter.
Wat ook echt leuk is de serie "Wandelen buiten de binnenstad van". Er is er (uiteraard) ook een van Amsterdam
https://www.gegarandeerdonregelmatig.nl/wandelgids/wandelen-buiten-de-bi...
Ik heb dit weekend zo'n weekend in Den Haag gemaakt en je leert een hoop nieuws over je stad. Zo ontdekte ik onder andere dat de architect van het meest pompeuze museum dat ik ken (Louwman automuseum) ook de ontwerper is van het fraaie theeservies van Alessi.

Doenja
Uitslag

Nu lees ik allerlei tips om je beter te voelen, en ik herken ze want ik kreeg ze ook vaak. T vervelende was dat t niet hielp. Maar ik werd getriggerd door je opmerking over uitslag op je handen. Jaren heb ik eczeem gehad, waar nooit een oorzaak van gevonden is. Later kreeg ik allerlei andere vage klachten met o.a. me heel slecht voelen psychisch waar niets bij hielp. Totdat bleek dat ik coeliakie had; ik kon niet tegen gluten. Dat was lastig te ontdekken omdat ik blijkbaar een variant heb die niet eenvoudig te herkennen is. Een van de verschijningsvormen is een uitslag die dermatitis herpetiformis heet: uitslag met blaasjes en veel jeuk. Vaak verward met constitutioneel eczeem. Maar je kunt het niet wegsmeren.
Coeliakie is een van de meeste misdiagnoses. Een scala aan vage klachten stuurt patienten het bos in. Ik zeg niet dat jij het hebt, maar je kunt je laten onderzoeken of het met je huisarts gespreken (Niet eerst glutenvrij gaan eten want dan kunnen ze de diagnose niet meer stellen). Je wil niet weten hoe erg ik opgeknapt ben sinds ik het weet en glutenvrij eet. Weg sombere gevoelens, boosheid, geen energie, buikpijn, diaree, bleek gezicht, uitslag, jeuk etc etc. Ik kan de wereld weer aan!

hendrem
Bewegen

Het zal per persoon anders zijn, maar bewegen, goed slapen en gezond eten lijken me toch de beste remedies. Beetje inkoppers natuurlijk, maar probeer een bos op te zoeken waar je een uur lekker kunt wandelen. Geen muziek in, niemand mee, maar gewoon even lekker allen in totale rust.

Succes!

Jasmijn
modern family

Sinds Netflix weer vanaf seizoen 1 modern family heeft kijk ik dit regelmatig en word er erg vrolijk van.
Verder vermaak ik me prima met Pinterest, maak allerlei leuke 'prikborden' aan met doe het zelf ideetjes, dingen voor te tuin, mode enz.enz. Leuk vermaak en tijdverdrijf.
Verder wandel ik met dochter 1x in de week 2 uur lang en plan vooruit allerlei leuke afspraakjes. Wijntje bij die, wandelen bij de ander, enz... dat houdt me wel lekker bezig.
En soms gewoon maar eens een avondje toegeven aan het rotgevoel (met een zak chips erbij), de dag erop gaat het vaak wel weer beter.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.