Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Vic

Vic

28-10-2011 om 18:50

Sunny bergman en kimberley

Omdat Sunny werd genoemd in het botoxdraadje deel ik toch maar even mijn verontwaardiging hier ;-)
Afgelopen woensdag (volgens mij) was er een RTL4 programma over plastische chirurgie. Daarin werd een meisje gevolgd, Kimberley, dat last had van naar eigen zeggen enorme schaamlippen. Er had zelfs eens een jongen gevraagd of ze soms omgebouwd was. De flappen werden vol in beeld gebracht, en de vrouwelijke arts die het bekeek beaamde dat de schaamlippen wel wat aan de grote kant waren. In mijn optiek zag het er allemaal volstrekt normaal, zelfs niet heel groot, uit en het lijkt me dat de arts het meisje beter had kunnen aanraden om eens wat plaatjes te bekijken van vagina's. Of om er haar op te laten groeien, want met zo'n kale onderkant valt alles wat uitsteekt natuurlijk alleen maar meer op. Ik vind het ongelooflijk dat haar op geen enkele manier is duidelijk gemaakt dat ze er helemaal normaal uit zag. Zonder slag of stoot werd alles passend geknipt, en de arts wenste haar nog 'veel plezier ermee'.
Goed, dat was Kimberley. Gisteren was er een nieuwe documentaire van Sunny op tv, The sunny side of sex. Daarin ging Sunny op zoek naar hoe vrouwen in Oeganda omgaan met seksualiteit. Het schijnt daar dus vrij gebruikelijk te zijn dat vrouwen bij elkaar aan de schaamlippen trekken om die groter te maken. Hoe groter hoe beter. Er werd met grote verbazing gereageerd toen Sunny vertelde dat vrouwen in het westen gewoon alles wat uitsteekt laten afknippen.
Wat vinden jullie daar nou van?

Margriet*

Margriet*

28-10-2011 om 19:46

Niet zoveel

Moeten vrouwen zelf weten toch? De een is gevoeliger voor de esthetiek dan de ander. Diegene laat zich verbouwen een ander boeit het niet.
Ik vind Sunny Bergman wel vermakelijk en goed dat ze dit soort thema's aansnijdt maar om daar nu verder heel veel van te vinden.

Vandaag gezien,

ik heb vandaag gekeken via uitzending gemist. Ik zag het gisteren in de gids staan, maar toen was het al afgelopen. 'beperkt houdbaar' vond ik ook een goed gedaan. leuke meid die Sunny, en goed gekozen thema's die ze aansnijdt.

Even los van het stukje over homoseksualiteit, wat natuurlijk niet leuk was was ik verder bijzonder onder de indruk van al die oegandese dames en hoe ze met seks omgingen, en met hun lichaam, en hoe open ze spraken. Kan de gemiddelde europeaan nog wat van leren. de blik in de ogen van die oegandese jonge vrouw toen Sunny haar uitlegde dat 'labia' in het nederlands 'shame-lips' heten...pure verbijstering en onbegrip. Het betoog wat ze daarna hield over hoe vanzelfsprekend het was om van je eigen lichaam te houden zou je zo kunnen inlijsten om uit te delen aan iedereen die zelfs maar overweegt om puur cosmetische redenen naar een plastisch chirurg te stappen. En die scene waar Sunny & een oegandese achter gesloten badkamerdeur (maar wel met geluid) elkaar hun 'ding' lieten zien omdat ze zo nieuwsgierig waren. Mooi om te zien hoe kwetsbaar & open ze zich opstelt.

Ik ben benieuwd naar de andere uitzendingen (er komen er nog 3 geloof ik, over Cuba, China en Weet-ik-niet-meer.

Oh (aanvulling)

voor de duidelijkheid: ik heb dus allen die documentaire van Sunny B gezien, dat andere programma niet...

Ingrid

krin

krin

28-10-2011 om 20:48

Wat vind ik waarvan?

Van schaamlippen afknippen of van schaamlippen oprekken?
Hm. Dat oprekken, als ik het goed begrijp, was bedoeld om het plezier in seks te vergroten. Dat afknippen, meen ik, is vooral voor het mooiere plaatje. In dat geval vind ik het oprekken minder maf dan het afknippen, want met een zinniger doel.
Voorts vind ik het aantal programma's op televisie dat uitsluitend over lijven gaat (en dan het liefst rare of 'foute' lijven) zo langzamerhand even stuitend als afstompend.
Ik heb het niet zo op lijven, geloof ik. Stom woord ook, als je het wat vaker typt. Maar goed. Ik ben bang dat al die nadruk op hoe je er uitziet niet bevorderlijk is voor het zelfbeeld van menig kijker. En je verlustigen aan andermans fysieke misère (zoals die docu van een man wiens hele gezicht was veroverd door een groeisel) vind ik geen haar beter dan de rondreizende vertoningen van vroeger met de vrouw met de baard en de man met de drie borsten en de negerin uit diep donker Afrika.

Vic

Vic

28-10-2011 om 21:01

Wat vind je waarvan?

Ik was vooral verontwaardigd dat zo'n, niet al te snugger, meisje bij een (notabene vrouwelijke) arts komt, en haar niet wordt verteld dat ze er helemaal normaal uit ziet. Afgezien dan van een tatoeage in de schaamstreek en het ontbreken van haar daar ;-) Het zal je dochter maar zijn.

krin

krin

28-10-2011 om 21:06

Daar vind ik hetzelfde van als jij.

Marja

Marja

28-10-2011 om 23:54

En ik

vind het toch weer moeilijk om te zien hoe wij als Westerse vrouwen met de ogen van de ander naar ons eigen lichaam kijken. Als een object dus en ik heb het gevoel dat onze lustbeleving ook via het objectzijn gaat. Dat die Afrikaanse vrouwen hun lichaam meer van zichzelf zagen haalde ik ook uit de opmerking: ja die grote schaamlippen zijn misschien niet mooier maar wel veel lekker want we beleven er meer lust aan (meen ik me te herinneren dat die vrouw zei)
Het was mij deze week ook al opgevallen: de navrante tegenstelling in die twee culturen.

Bellefleur

Bellefleur

29-10-2011 om 12:21

Ik heb ze allebei gezien

Ik ben blij dat ik beide programma's heb gezien! Ik werd zo verdrietig van zo'n jonge vrouw die zich liet verbouwen omdat ze er niet als een klein meisje uitziet van onderen. Het geeft ook duidelijk weer dat wij westerlingen niets weten van vrouwelijke onderkanten! Beide is normaal: buitenste schaamlippen groter dan binnenste en andersom. Ik vind het walgelijk dat zo'n vrouwelijke arts beaamt dat ze er anders dan anders uitziet, en de schaar er in zet. De andere documentaire was wel weer het andere uiterste; aan de schaamlippen van je nichtje of vriendin te trekken... Ook vond ik het schokkend dat een vrouw vertelde dat gemiddeld twee keer sex nodig was om je man bij je te houden. Ik dacht 'twee keer per maand?' Sunny vroeg 'twee keer per week?' De vrouw zei... 'twee keer per dag' Jee! Hoe houdt ze het vol! Wat ik echt mooi vind, is dat tantes hun nichtjes alles vertellen over sex = lust. En dat ooms dat doen bij hun neven. Als een stel sexuele problemen heeft, dan gaat de sexbemiddelaar dat bespreken met oom of tante, die dan nicht of neef advies geeft. Ehm, ik heb er geen behoefte aan om mijn sexleven aan één van mijn vele tantes bloot te leggen (o gruwel), maar het idee vind ik wel charmant. Beter dan sexuele voorlichting via porno op internet. Het fragment in een snackbar waarbij twee afrikaanse mannen een een afrikaanse vrouw Sunny uitdagen om aan de meisjes achter de toonbank een seksuele techniek uit te leggen vond ik hilarisch. De twee meisjes legden het heel serieus uit. Zie je het voor je? Iemand die aan een medewerker van MacDonalds vraagt wat 69 is?

kersenboom

kersenboom

01-11-2011 om 11:00

Niet mee eens!

"Ik vind het walgelijk dat zo\'n vrouwelijke arts beaamt dat ze er anders dan anders uitziet, en de schaar er in zet."

Ik kan me vergissen, maar Ik heb het ook gezien en ik hoor die arts alleen zeggen dat: "het niet om de clitoris gaat (wat die meid dacht), maar om de binnenste schaamlippen en dat die inderdaad wat vergroot zijn (wat gewoon zo is; nergens wordt er een waarde oordeel door de arts gegeven). Nergens wordt gezegd dat dat raar is of dat dat zeker verwijderd moet worden en nergens wordt gezegd dat het meisje er anders uitziet!

Waar zegt die arts dan: "Ja, je ziet er inderdaad anders uit dan anderen".

We krijgen op tv uiteraard ook alleen datgene te zien wat van belang is; wat kijkcijfers oplevert.
Het was die arts meteen duidelijk dat dat meisje ervan af wilde. Wie weet heeft die arts wel tegen die meid gezegd dat ze er normaal uitziet en dat het heel gewoon is. Wie weet is er al een heel gesprek aan vooraf gegaan en is uiteindelijk duidelijk dat dat meisje er echt vanaf wilde!

Wat had die arts dan moeten zeggen: "Nee, oh, het is heel normaal, het zit gewoon tussen je oren, dus ik verwijs je door naar een psycholoog?!"
Nee, wij willen die operatie zien! Dat levert kijkcijfers op!

Nee, ik ben het er niet mee eens en vind dat die arts het heel netjes bracht.

Ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje onnozel hoor om ervan uit te gaan dat die arts gelijk maar zal beamen dat ze er anders uitziet en haar direct doorverwijst.

Puck

Puck

01-11-2011 om 12:37

En daarbij

Het meisje had er ook fysiek last van bij seks en dingen als fietsen. Het ging niet alleen om het esthetische aspect.

sinas

sinas

01-11-2011 om 20:15

maar wat IK dan niet begrijp, als je al jaren last heb van zoiets, waarom ga je dan niet naar je huisarts? En kom niet met schaamte, want nu ging ze in vol ornaat voor heel Nederland!!

Vic

Vic

01-11-2011 om 20:24

Kersenboom

"Ik vind het eerlijk gezegd wel een beetje onnozel hoor om ervan uit te gaan dat die arts gelijk maar zal beamen dat ze er anders uitziet en haar direct doorverwijst."
Dat is wel hoe het neergezet werd. Je mag inderdaad hopen dat er wel wat meer is besproken dan wat we hebben gezien. Overigens heeft de arts wel een oordeel gegeven, ze zei namelijk dat de schaamlippen 'groter dan normaal' waren. Voor zover ik kon zien viel dat nogal mee, het zag er heel erg gemiddeld uit.

kersenboom

kersenboom

01-11-2011 om 21:01

Vic

ja, ik mag inderdaad voor dat meisje wel hopen (en ga er ook wel vanuit) dat er heel wat meer aan vooraf gegaan is dan wat ze daadwerkelijk laten zien.

"Overigens heeft de arts wel een oordeel gegeven, ze zei namelijk dat de schaamlippen \'groter dan normaal\' waren. Voor zover ik kon zien viel dat nogal mee, het zag er heel erg gemiddeld uit".

Kun je je afvragen wat normaal is voor binnenste schaamlippen. Die zijn over het algemeen kleiner dan de buitenste (ze heten niet voor niets 'binnenste schaamlippen) en als ze er inderdaad als zakjes onder uithangen…ik vind dat de arts dat best mag constateren. Ze zegt niet dat dat niet normaal is, maar dat ze wat groter zijn dan men over het algemeen kan verwachten van binnenste schaamlippen.

Vic

Vic

01-11-2011 om 21:05

Ah kijk

"Kun je je afvragen wat normaal is voor binnenste schaamlippen. Die zijn over het algemeen kleiner dan de buitenste (ze heten niet voor niets \'binnenste schaamlippen) en als ze er inderdaad als zakjes onder uithangen…"
Je hebt er dus geen verstand van. Bij ongeveer 50% van de vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Daarom heten ze ook binnenste schaamlippen en geen 'kleine' schaamlippen.

kersenboom

kersenboom

01-11-2011 om 21:07

Sinas

Ja, dat vond ik ook vreemd. Misschien vond ze het stiekem toch wel kinky…ja, joh…soms vraag je je af waarom een mens iets doet.

Ik zou het in ieder geval niet gedaan hebben en gewoon naar de huisarts gegaan zijn, maar dat geldt naar mijn gevoel voor meer mensen die daar zaten…o.a. die mevrouw met overmatige transpiratie. Dat is echt niet nieuw met die botox behandelingen. Of dat meisje met dat slechte gebit. Ik zou me doodschamen om dat en plein public op tv te tonen….

kersenboom

kersenboom

01-11-2011 om 21:14

Ahah...vic

jij bent dus vrouwenarts gespecialiseerd in vagina's.

Blijft de discussie wat dus 'normaal' is. Kennelijk vond deze arts ze dus iets groter dan je normaal gesproken mag verwachten van die binnenste schaamlippen.

En ach, zolang ze niet tot over je knieën hangen…..alhoewel..in Oeganda ben je dan helemaal hot.

Nee, ik vind echt dat deze arts niet haar boekje te buiten is gegaan om maar even on topic te blijven. Misschien praatte ze een beetje mee om het meisje een beetje gerust te stellen (misschien in het licht van het drama dat er misschien aan vooraf gegaan is….). Ik vond het in ieder geval niet wereldschokkend en ongeoorloofd wat ze zei. Persoonlijk vond ik ze zelf best flink en kan ik me voorstellen dat dat meisje er een punt van maakt.

Puck

Puck

01-11-2011 om 21:26

Vast geen roevallige binnenlopers.

ik denk dat die deelnemers helemaal niet zo toevallig binnenlopen. Die zijn gewoon zelf of via hun huisarts bij die priveklinieken terecht gekomen en omdat ze interessant materiaal zijn voor reclamedoeleinden is ze gewoon gevraagd om aan het programma mee te werken in ruil voor een vette korting ofzo.

Vic

Vic

01-11-2011 om 21:30

Puck

Ja, ik kan me ook moeilijk voorstellen dat je aan het winkelen bent en denkt 'kom ik loop eens zo'n bus binnen'. Als je al een jaar met huidkanker loopt ofzo...

Tihama

Tihama

01-11-2011 om 22:49

60%

Vic had inderdaad ongelijk, Kersenboom. Het is namelijk bij maar liefst 60% van de vrouwen zo dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste. Niet slechts bij 50%.

We kunnen er dus kort over zijn: vrouwen met grote binnenste schaamlippen zijn 'normaal'. Al die andere vrouwen moeten gewoon meer lellentrekken.

Tihama

Wat ik zo opvallend vind

In Oeganda rekken ze die binnenste labia dus op om meer plezier van seks te hebben, maar een argument bij Kimberley om ze te verkleinen zou juist zijn, dat ze er last van heeft bij seks? En in Oeganda fietsen ze niet? Ik heb eigenlijk noch de neiging tot uitrekken, noch tot afsnijden. Ik vind het wel prima zo.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.