Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Mamba

Mamba

04-12-2008 om 00:09

Surprise lukt niet, dringend nieuw idee nodig!

Ik had voor alle kinderen een leuk idee voor surprises, maar voor dochter (6) loopt het helemaal in de soep.
Dochterlief heeft net haar A-diploma gehaald. Ik wilde het diploma in kleur uitvergroten, een soort doos er van maken en daar dan het cadeau bij doen. Maar:
- Het kopieerapparaat wil niet doen wat ik wil
- het via internet bestelde cadeau is zo joekelig groot dat het niet in een kleine beschaafde surprise past.
Ze houdt erg van glitter en glim, tekenen, knutselen, mooie stenen en de poes, is een derde groeper en ook wel stoer. Ze heeft al eens een sprookjeskasteel en een kroon als surprise gekregen dus ik wilde het niet te glitterig hebben.
Wat zou ik kunnen maken? Alle ideeen zijn welkom, we zijn nu helemaal inspiratieloos (en oooo wat is het al laat.........)

Mamba

MaximeM

MaximeM

04-12-2008 om 09:32

Even meedenken

Hoi,

Net als wat cameron al schrijft zou ik de doos waar nu het kado al in zit inpakken in effen kadopapier. Vervolgens kan je één groot badpak, of desnoods allemaal kleine badpakjes op de doos plakken (methode tekenen zoals cameron beschreef) dus papier dubbelvouwen, half badpak erop tekenen en dat uitknippen, desnoods met meerdere papiertjes op elkaar, dan heb je er meteen meer. Verder ook letters A en misschien nog opleuken met wat plaatjes van strandballen of visjes ofzo? Of blauwe golfjes. Het is misschien geen spectaculaire surprise, maar door het formaat valt ie toch al mooi op.

Maxime

Mamba

Mamba

04-12-2008 om 09:59

Fijn, al wat tips!

We hebben het ons dit jaar erg lastig gemaakt door elk kind 2 surprises te geven. Eén flauwe/makkelijke/vieze/gekke en een mooie. De flauwe hebben we af. Dochter krijgt een steentrommel (om halfedelstenen te polijsten). Op de website staat dat het ding een doorsnede heeft van 10cm maar het is echt véél groter en de doos is ongeveer 50 x 40 x 30.
Misschien kan ik er een zwembad van maken en misschien moet ik het hele zwemidee loslaten en het in een andere richting zoeken. Lastig... gelukkig zijn ze vandaag de hele dag op school en heb in nog vannacht. Moet ook nog wat gedichten :).

Mamba

Vera*

Vera*

04-12-2008 om 12:56

een hint briefje/gedichtje inpakken als kadootje. In het briefje/gedichtje staat dan waar ze moet zoeken. Je kunt ook een plattegrond tekenen.
Dit is zo wie zo handig voor kado's van onhandig formaat.

Ja een zwembad

bovenkant beplakken met blauw papier, golfjes in lichtblauw erop. 1 startblok erop met een foto van haar in badpak (heb je die gemaakt tijdens het afzwemmen ?) erop.
boeilijntjes met witte en rode kralen.

Mamba

Mamba

05-12-2008 om 00:38

Tadaa, klaar! en het is geworden....

een kat a la Bas van der Leck op een sokkel (het cadeau).
De printer op het werk deed het niet, ik had geen rode en witte kralen, het blauwe papier was te klein........... Kortom, ik zag het opeens niet meer zitten en heb min of meer onze eigen kat nagemaakt.
De kat is ongeveer 80 cm hoog, beplakt met stukjes crepe papier. Pootjes en wangen met make-upwatjes. Voor de ogen en neus heb ik met een lijmpistool eerst de boel laten vollopen en toen glitter erop gedaan zodat er iets relief is. Snorharen van dunne plastic staafjes. De boel ligt nu zwaar van de lijm te drogen op de kast, morgen plak ik de onderkant aan het cadeau vast.
Ha, helemaal klaar :). Bedankt voor het meedenken!

Vera*

Vera*

05-12-2008 om 09:05

Tip ot

Als ik verf en lijm snel gedroogd wil hebben bij knutselwerkjes, pak ik de fohn.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.