Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

klunzige piet

klunzige piet

26-11-2012 om 19:27

Surprise voor twee linkerhanden

Ik moet voor dit weekend een surprise af hebben, maar ik ben totaal niet creatief, heb twee linkerhanden, kan er door allerlei toestanden die er opeens tussendoor komen pas woensdag mee beginnen en degene die normaliter met me meedenkt is ook even uitgeschakeld, dus het is opeens stressy last minute werk.

Cadeautje en gedicht heb ik. De surprise moet een groot hart zijn waar het cadeau (twee kleinigheidjes, de grootste is ca. 5 x 5 x 5 cm groot) in kan. Nou dacht ik: ik koop ergens zo'n goedkope kartonnen hartvormige opbergdoos en doe het daar in, en dan giet ik het vol gelatine. Maar je raad het al: nergens te vinden. Ik heb voor hartvormige bakvormen gekeken maar die waren eigenlijk te duur om voor zoiets te kopen. Het moet een aardigheidje zijn en allerlei extra uitgaven wil ik echt beperkt houden.
Maar ik ben zeer linkerhandig en compleet inspiratieloos, de tijd dringt opeens en ik zit er mooi mee.

Hoe kan ik snel een hartvormige vorm maken, het cadeau daarin doen en volgieten met gelatine?
Ook andere mogelijkheden die ik in een middag kan doen, niet teveel extra geld kosten, geen naaimachine nodig hebben (want stuk, anders had ik een kussentje gemaakt), niet al te moeilijk zijn en niet al teveel troep achter laten zijn ook welkom. Als ik maar een hartvorm heb en daarin de cadeautjes kan doen en het een beetje moeite kost om open te krijgen!

Alvast bedankt van een wanhopige Piet ;-)

joep

joep

26-11-2012 om 20:03

Karton

Ik kan ook niet veel hoor, maar ik zou het van karton maken, van dozen uit de winkel, langs de kanten aan elkaar nieten en een beetje body geven met spul wat je in de afzuigkap doet (doe je daarna lekker alsnog in de afzuigkap). Verstevigen met ducktape en dan gekleurd crepepapier erom.

Chantelle

Chantelle

26-11-2012 om 20:08

Uhmmmm....

Lastige surprise!
Een hart kun je vormen uit een vierkant en twee helften van een cirkel. Dus misschien heb je wel een vierkante of rechthoekig gebeuren (of een lange cake in twee stukken naast elkaar) en een ronde bakvorm.
Zelf ben ik wel bang dat het - ondanks veel gelatine - toch in elkaar stort. Misschien gips??? Of een cake???

Ik weet niet waarom het een hartvorm moet zijn. Maar ik zou dan iets vierkants doen en daar op een of andere manier een hart in maken (met bv poedersuiker of papier of....

Inge M

Inge M

26-11-2012 om 20:18

Twee idee├źn

1. Vergeet de gelatine. Koop een stuk piepschuim (bouwmarkt, te koop in platen van verschillende diktes), snijd dat in een hartvorm, snijd twee vakken uit voor de cadeaus, desnoods weer sluiten met dekseltje (eerst deksel snijden, daarna ruimte snijden, daarna deksel er weer op). Pak het hart in mooi papier.
2. Gooi een bakvorm vol me cakedeeg of biscuitdeeg. Snijd hier na het bakken een hart uit. Zie verder punt 1.

klunzige piet

klunzige piet

26-11-2012 om 20:58

Ja...!

Het begint te stromen, de inspiratie...

Ik denk dat ik wat met die cake ga doen! Hebben de aanwezigen er ook nog lol van :-)
Hoewel dat karton met afzuigkapfilter ook een mogelijkheid is.

Ja, het moet een hart zijn, ik kan het wegens de herkenbaarheid niet uitleggen. En het gedicht is er ook op afgestemd.

Bedankt voor het meedenken, zo snel al! :)

Bellefleur

Bellefleur

27-11-2012 om 08:57

Bij xenos

Spanen doosjes in hartvorm. Waarschijnlijk te klein?

klunzige piet

klunzige piet

28-11-2012 om 00:27

Bellefleur

Nee, die zijn helaas net te klein. Ze hebben wel hartvormige kussens die ik kan gebruiken, maar daarmee kom ik te ver boven mijn budget.
Vanwege de openbaarheid van het forum ga ik nog geen details geven, maar ik heb inmiddels dankzij jullie wat ideetjes gekregen die ik ga toepassen. Fijn, dit forum! ;)

Thursday Next

Thursday Next

28-11-2012 om 15:30

Bij bigbazar

zag ik hartvormige koekjestrommels. Vrij groot, zeker zo groot als een bakvorm. Wat het kost daar weet ik niet, maar vast niet zo veel.

klunzige piet

klunzige piet

28-11-2012 om 22:55

Thursday next

Bedankt voor de tip! Maar die is hier niet in de buurt helaas.
Ik kan geen details geven omdat het slachtoffer misschien meeleest, maar ik ben er inmiddels uit. Als het feest achter de rug is zal ik vertellen wat ik heb gedaan ;-)

klunzige piet

klunzige piet

01-12-2012 om 00:12

Ik kan het nu wel vertellen

Ik heb gekozen voor een hartvormige taart. Ik heb het gebakken van een simpel basis cakebeslag. Bijsnijden, flink glazuur er over om het mooi te maken en het cadeau eronder verbergen. Viel goed in de smaak!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.