Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Susan boyle

Geweldig stukje uit Britain's Got Talent!

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Lys Lionne

Lys Lionne

15-04-2009 om 23:19

Ohhhhh!

De vrouwelijke Paul Pott........

Mamba

Mamba

16-04-2009 om 00:01

Nee

Ik vind haar stem veel mooier. Clipje kwam net langs bij Pauw en Witteman.

Mamba

Mamba

16-04-2009 om 00:02

Nou

zo vaak hoeft ook weer niet.

Jolijt

Jolijt

16-04-2009 om 07:13

Ja, geweldig!

En de manier waarop ze wegloopt... zo van 'dit was leuk!' maar niet wachtend op het jury commentaar. Als dat ze zenuwen waren wil ik bijna niet weten hoe ze zingt zonder zenuwen.

Coco

Coco

16-04-2009 om 09:04

Jaloers

Niet alleen op haar stem.
Dit is gewoon een vrouw die er volkomen lak aan heeft wat anderen van haar vinden.
Er wordt in de reacties op youtube voortdurend de nadruk gelegd op hoe lelijk ze is. Maar ze is gewoon iemand die 47 jaar lang nooit ene moer aan haar uiterlijk heeft gedaan omdat ze dat totaal niet belangrijk vindt. Ik denk dat ze daarom ook zo vrij kan zingen.
Verder begrijp ik niet helemaal waarom het publiek zo verrast is over haar mooie stem. Als er één of ander fotomodel had gestaan, zou men dan minder verbaasd zijn geweest als er zo'n geluid uit was gekomen?

Suzanne

Suzanne

16-04-2009 om 09:17

Wow.. super!

Triple dank je wel voor de link, helemaal super. Wat een stem, fantastisch! Wanneer was dit en wanneer is de volgende ronde?

Jolijt

Jolijt

16-04-2009 om 09:40

Suzanne

Dit was op 11 april. Ze zitten nog in de eerste auditierondes (dit was de eerste aflevering van het seizoen zelfs) dus haar volgende keer zal nog wel even duren (helaas). Er zat zeker nog meer talent bij, maar wat mij betreft mag ze winnen... en dan niet eens om haar stem, maar om haar entousiastme.

Engels?

Zou Nederlands publiek net zo onbevangen enthousiast worden van kwaliteit? In drie seconden totaal van mening veranderen? Alleen maar klanken horen en het beeld; dat haar, die wenkbrauwen, die jurk, die kuiten vergeten?
Ach, het is zomaar een gedachtespinsel.
Groet,
Miriam Lavell

Ander kanaal?

Is dit ook via iets anders dan youtube te bekijken? Ik kan op mijn pc geen youtube meer openen...

ben wel benieuwd geworden ;-)

groetjes,
Jons

Coco

Coco

16-04-2009 om 10:38

Inderdaad miriam

Typisch Engels. Ze zijn in Engeland dol op het "plain Jane" effect. Kijk maar naar films als "The full Monty" en "Calendar Girls".
In Engelse series zien de acteurs er ook uit als mensen die je gewoon op straat kan tegenkomen (in tegenstelling tot in Amerikaanse series, waarbij ze hooguit iemand "lelijk" maken door een bril en een beugel oid; populaire Engelse series krijgen in Amerika ook altijd een remake met "knappere" acteurs). Zelfs de plaatselijke seksbom in zo'n serie heeft vaak nog een paar vetrolletjes of tanden die een beetje scheef staan.
Ik denk dat Engelsen zich graag willen kunnen identificeren met hun "sterren". Vind ik ook wel prettig eigenlijk.

Suzanne

Suzanne

16-04-2009 om 10:47

Miriam

Grappig, ik had precies hetzelfde gevoel. Dat publiek dat zo geweldig uit zijn dak ging, helemaal super!
Coco: Ik denk dat de combinatie van uiterlijk en een nogal stuntelige entree maakte, dat niemand er iets van verwachtte. Zeg eens eerlijk, als jij onbevangen naar het filmpje zou kijken, hoe zou je er dan tegenaan zien? Ik ga het vanmiddag eens aan mijn zoons laten zien, gewoon zo van 'moet je dit eens zien', en dan kijken wat hun reactie is, lijkt me leuk!

Plain jane en het maaiveld

Coco, ik had een wat negatievere gedachte die vooral over Nederlanders gaat. Ik vraag me sterk af of Nederlands publiek deze mevrouw het zou gunnen om boven het maaiveld uit te steken. Daar komt geen instant verrukking van (publiek en jury). Dan krijg je op zijn best 'Ze kan wel zingen maar ze heeft 'het' niet' en in de zonnige media honderdeneen bespiegelingen over die kuiten, die wenkbrauwen, die jurk, die leeftijd en hoe je zo stom kunt zijn......
Groet,
Miriam Lavell

Salie

Salie

16-04-2009 om 12:12

Heb je deze al gezien?

http://www.youtube.com/watch?v=zjCLvak2pHg

Ook erg leuk en verassend.

Gr. Salie

Guinevere

Guinevere

16-04-2009 om 12:22

Wauw!

Ik heb net de link via de mail gekregen en wilde 'm hier ook al plaatsen, maar ik zie dat Triple me voor is geweest. Echt, enorm WAUW! En zelden heb ik iemand gezien die zó dicht bij zichzelf is gebleven. Niets aan veranderen aan deze dame. Wanneer komt ze in NL optreden?

Guinevere

Guinevere

16-04-2009 om 12:51

Plain jane?

Ik denk dat deze dame in NL ook de kans zou krijgen, Miriam. Kijk maar eens naar de reacties hier. En ik zat met tranen in mijn ogen te kijken, zó mooi vond ik het. Een rol als schoonheid is misschien niet voor haar weggelegd, maar voor de rest heeft ze HET. En humor had ze ook.

Jolijt

Jolijt

16-04-2009 om 13:04

Salie / holland's got talent

Ik vond ze zeker vermakelijk, maar zag het nu niet echt als een talent dat heel ver zal komen.

We zijn natuurlijk een mini-landje, maar het de hele opzet van holland's got talent vind ik zo triest worden. Er zit nagenoeg geen talent bij en iedere nieuwe show vullen ze met een herhaling van de vorige. Brittain's got talent laat van veel dingen die doorgaan naar de volgende ronde slechts een klein stukje zien en nog hebben ze een volle en fantastische show...

Massi Nissa

Massi Nissa

16-04-2009 om 13:24

Goed he

Ik heb het filmpje gisteren al aan mijn klas laten zien (samen met die van de dansgroep Flawless, die ik zelf ook adembenemend goed vind). De leerlingen vinden het soort muziek (musical) meestal niet zo geweldig en kunnen zich misschien wat minder inleven doordat ze de tekst niet zo goed kunnen volgen, maar hun reactie was ook heel spontaan en positief. De meesten zeiden ook dingen als: ach, op een CD of op de radio zie je ook niet hoe iemand eruit ziet, en ze kan ontzettend mooi zingen.
Van mij mag ze winnen. Ik ben vooral bang dat ze haar nu zo'n gruwelijke Leco-achtige make-over gaan aandoen. Ik vond die jurk echt schitterend, en helemaal in het begin als ze die boterham zit te eten in een hoekje... o geweldig. Wat een vrouw.
Groetjes
Massi

Coco

Coco

16-04-2009 om 14:03

Guinevere

Met Plain Jane bedoel ik iemand die het niet van haar uiterlijk moet hebben, maar die, dankzij haar schitterende "innerlijk", of zoals bij Susan, dankzij haar talent toch "Mr. Rochester" weet te veroveren (in dit geval het publiek en de jury)

Niet in het publiek

Guinevere:"Ik denk dat deze dame in NL ook de kans zou krijgen, Miriam. Kijk maar eens naar de reacties hier. "
Jamaar Guinevere.... wij zitten niet in het publiek van de X factor of Holland's got talent. Daar zijn wij volgens mij al te oud, te belegen, te gesetteld en te gewoontjes voor. ;-)
Groet,
Miriam Lavell

Publiek

Ik kan zo geen link op you-tube vinden maar het publiek hier in nederland reageerde op dat eerste meisje van 12 afgelopen uitzending ook eerst met de enige scepcis (alweer zo'n meisje wat ervan droomt beroemd te zijn) en die stemming sloeg meteen om toen ze eenmaal begon...
op uitzending gemist kun je 'm bekijken, het is het eerste optreden van die avond...(11 april)
groeten albana

Meisje van 52

Maar hoe reageert dat publiek op een meisje van (of dat er uit ziet als) 52 dat beroemd wil worden?
Groet,
Miriam Lavell

Oja geweldig

Ik was zo blij dat seizoen 3 begonnen was en dan meteen zo'n opening! De kinderen en ik hebben genoten van seizoen 1 en 2. Het verschil met de Nederlandse variant(en) is echt enorm: veel meer variatie en kwaliteit in de acts, leuke jury, leuk publiek. Ik vond de laatste aflevering ook Stavros Flatly erg leuk. Overigens downloaden we alle afleveringen gewoon:-)

Yta Chalne

Yta Chalne

17-04-2009 om 07:39

Miriam *grijns*

"Maar hoe reageert dat publiek op een meisje van (of dat er uit ziet als) 52 dat beroemd wil worden?"

Miriam! Ik wist niet dat je kon zingen! Dus je doet mee?

Zullen we vast gaan klappen? (yta)

we zijn nog wat sceptisch oke dat geef ik toe, maar wij zijn best bereid om alvast te gaan klappen voor miriam niet?
Nee, even zonder gekheid. Ik heb het stukje gezien, jongste is fan van holland got talent. En wacht af tot ze net als daniélle bubbelman d'r circustalenten kan laten zien...
Ik noemde dit stukje juist omdat het publiek sceptisch reagereede (net als in engeland) en erna 100% omdraaide en dolenthousiast was. Of de leeftijd er toe doet denk ik niet, ze zal niet de eerste 12-jarige zijn geweest die op nogal lullige manier en gedesïlisioneerd weg ging.
groeten albana

Lol!

Ik kan prachtig zingen, onder de douche met de deur dicht. Maar ik kan niet meedoen. Ik ben te jong!
Groet,
Miriam Lavell (nog lang geen 52)

Suzanne

Suzanne

17-04-2009 om 09:30

Ja maar miriam...

Je zegt zelf: '(of dat er uit ziet als) 52'
*Grijns*

Fabia cerra

Wat denken jullie dan hiervan?
http://www.youtube.com/watch?v=jFQS9Fci4SY&feature=related
Zou zij in nederland een kans hebben?

Kun je ook op een of andere manier.....

...in nederland naar Britain's got talent kijken??

Onze kroost kijkt af en toe naar de NL versie, maar werkelijk, als je Gerard J vergelijkt met die 2 guitige knullen die in de BBC couliezen staan, pfffff. Dan zou je SBS 6 toch acuut deprogrammeren van de tv??

En dat afgrijselijke schorre ordinaire domme gelach van Patricia Paay, en dan die oprecht ontroerde blik van de engelse jury-dame...

Ik vind het kwalitietsverschil zo afschuwelijk groot, ik schaam me plaatsvervangend voor de sukkesl die zo'n magere, ordinaire spin off weten te maken van zo'n potentieel leuk programma. Als ik de BBC was (hebbven zij de auteursrechten? Of komt het uit de US?) dan zou ik het geloof ik met terugwerkende kracht de rechten op mijn programma terugeisen, en whatever ze betaald hebben terugstorten. En daarna de engelse versie met ondertitels in de verkoop gooien.

Maar swerieus..weet iemand of ik de BBC versie ergens kan zioen? Anders dan in youtube-clipjes van 3 min per stuk??

Ingrid

Coco

Coco

17-04-2009 om 11:42

Ingrid lol

"Ik vind het kwalitietsverschil zo afschuwelijk groot"
Dat schreef je zeker nadat je naar Fabia Cerra had gekeken?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.