Home » Forum » Tafel leeghalen

Tafel leeghalen

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Tafel leeghalen

Naar aanleiding van het draadje of je de koffie in handen geeft of niet, kwam ik op de volgende vraag: als je visite hebt, hoe snel haal je de kopjes dan weg?

Roos Vicee
Huh?

Hoe snel haal je de kopjes dan weg?
Nou euh, niet eigenlijk, want als iemand even alleen een bakkie komt doen, haal ik het pas weg wanneer diegene weer vertrokken is.
Als iemand langer blijft en we na de koffie ook nog wat anders drinken, haal ik het pas weg als er wat anders ingeschonken gaat worden.
Ik denk daar eerlijk gezegd nooit over na.
Waar ik wel altijd mee zit te rommelen is met een verjaardag bijv. de gebaksbordjes. Die haal ik wel zo snel mogelijk weer weg. En meestal is dat bij het tweede kopje koffie. Maar met een verjaardag loopt alles meestal nogal door elkaar. Dus doe ik maar wat.

tonny
Kopjes haal je weg...

... als er een volgende consumptie komt.

Maar de laatste glazen laat je staan, ook als je niets meer inschenkt. Alvast opruimen terwijl de visite nog niet weg is, hm, dat doe je alleen bij heeel vervelende visite :)

Kaaskopje
Haha

De stiefmoeder van mijn schoonzusje deed dat. Zodra het kopje op tafel stond haalde ze het gewoon weg, zelfs als er nog een slokje in zat. Dus dan was het een kwestie van leeghalen anders had je pech.
Wij halen de kopjes ook pas weg als we een volgende ronde van iets anders hebben aangeboden, of na vertrek.

Maxime.M
Niet eerder dan dat je visite weg is

Inderdaad haal ik de kopjes niet eerder weg dan dat de visite weg is, anders lijkt het inderdaad net of je ze weg zit te kijken, zou ik nooit doen, terwijl ik soms echt wel eens zo'n praktische opruim bui heb. (dan moet ik me beheersen) ik weet dan dat ze geen koffie/thee of later wijn meer willen, maar ze blijven nog wel even kletsen (wat uiteraard prima is)

Maxime

Roos Vicee
Maar wat doen jullie

als je bijv. meerdere mensen op visite hebt en ééntje of een aantal willen nog wel een 2e of 3e kopje koffie/thee en een ander wil dat niet meer. Haal je dan wel dat kopje weg of laat je het lege kopje dan op tafel staan?
Als je dus voor het 2e of 3e kopje de kopjes van tafel haalt om in de keuken te vullen, laat je dan bewust de andere kopjes staan of neem je die dan ook vast mee naar de keuken?
't Ja eigenlijk gaat het nergens over haha, maar ik vroeg het me zo ineens af nu...

Katrien
Roos vicee

Wij vullen de kopjes aan tafel, niet in de keuken. Hoef ik me dus ook niet druk te maken om de kopjes die niet meer gevuld moeten worden.

Katrien

Kaaskopje
Roos vicee

Als een paar mensen nog meer koffie/thee willen en een aantal niet, dan vraag ik aan de mensen die niet meer willen of ze iets anders willen drinken en haal hun kopjes weg.

Vic
Waarom deze vraag?

Kun je iets verkeerd doen met het weghalen van kopjes? Als ik visite heb vraag ik na een half uurtje wie er nog koffie wil. Dan neem ik alle kopjes mee en degene die nog koffie wil, krijgt er nog een. De rest krijgt wat anders, als ze willen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.