Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Single lady

Single lady

14-04-2011 om 20:04

The hobbit begint

Ik krijg net van een vriend het linkje naar de youtube video van de start van The Hobbit.

http://youtu.be/e7RnPfnkoWY

Oooh.

Kobalt

Kobalt

14-04-2011 om 21:52

Wow

Mooi zeg! Ik kan bijna niet wachten.

Bennikki

Bennikki

14-04-2011 om 22:30

Jaaaaaaaaa

O wat leuk, dank Single lady! Maar wat hoor ik, het proces gaat 2-3 jaar duren? En wat is Peter Jackson ontzettend afgevallen, heeft hij een maagband ofzo?
Leuk om Ian McKellen weer te zien. Uhmm...nergens om verder natuurlijk, maar komt Orlando Bloom ook in de film voor?
Bennikki

Ook beetje benieuwd naar bennikki

;-)

Kobalt

Kobalt

15-04-2011 om 10:14

Orlando jaaa!

Orlando Bloom doet ook mee!
En de jonge Frodo wordt gespeeld door die acteur van A hitchhikers Guide to the Galaxy. Die vind ik echt heel goed gecast. Echt een hobbit die man!
Ik herkende Peter Jackson eerst niet. Ik zat het filmpje te kijken en dacht: 'He, hebben ze toch een andere regisseur?'
Wat een liefde voor dat verhaal blijkt uit het filmpje! Alleen die kostuumafdeling al. Daardoor krijg ik er weer helemaal zin in.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-04-2011 om 10:15

Legolas

Legolas komt niet in het boek de Hobbit voor, maar Orlando heeft blijkbaar erg veel fans (is niet gek natuurlijk :-)), dus.... http://www.imdb.com/title/tt0903624/ (even doorlopen naar de cast)

Van mij had Aragorn er trouwens ook wel weer bij gemogen. Maar eigenlijk vind ik ik 3 LOTR films ook veel te weinig, als die afgelopen zijn wil ik alleen maar nog meer zien. :-)

Kobalt

Kobalt

15-04-2011 om 10:26

Legolas

Maar in the Hobbit, komen ze wel bij de vader (of is het zijn oom?) van Legolas in de gevangenis, dus wat dat betreft kan het wel kloppen. (ik vind altijd dat het wel moet 'kloppen' bij films die van boeken zijn gemaakt.)
Ik vind het ook altijd jammer dat het verhaal afgelopen is. Dan maakt niet uit of ik de boeken lees of de films kijk. Maar aan de andere kant, ik moet er ook niet aan denken dat er nog een vervolg verzonnen wordt. Tolkien draait zich dan om in zijn graf, denk ik zo. En de andere boeken van Tokien hebben toch niet het verhalende wat zo aangrijpt bij the Hobbit en LOTR.
Het is ook wel mooi. Zo'n boek dat je weglegt met: 'Jammer, het is uit.'

Tijgeroog

Tijgeroog

15-04-2011 om 10:42

Kobalt

Dat ben ik ook helemaal met je eens. Peter Jackson moet er ook niet zelf een film bij verzinnen, maar Tolkien had dat best mogen doen.
De andere boeken die hij geschreven heeft zijn veel minder diep uitgewerkt (ik vind dat heel duidelijk bij de Kinderen van Hurin), de Hobbit en LOTR wel. Maar ik moet ook zeggen dat ik nog niet al het andere werk van Tolkien gelezen heb, er staat hier in ieder geval nog een verhalenbundel in de kast die ik nog moet lezen.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-04-2011 om 10:51

Tolkien

Ik heb o.a. de Silmarillion gelezen. Dat is eigenlijk een bundel, maar het verhalende aspect komt daar gewoon niet zo goed uit de verf. Het lijkt meer op het begin van LOTR, je weet wel dat stuk over Hobbits, wat ik aan 'beginners' altijd aanraad om over te slaan, omdat ze anders het boek al wegleggen voor het verhaal begonnen is. Mooie ideeën, mooie personages, maar geen verháál.
Niet echt geschikt voor een verfilming, vind ik. Maar misschien kan een briljant iemand er in de toekomst nog wat van breien. ;)

En dan te bedenken

dat Tolkien "Lord of the rings" begon als: ik ga nog een leuk verhaaltje over hobbits schrijven....

Kobalt

Kobalt

15-04-2011 om 11:54

Fout in post

Ik heb een fout gemaakt. De post 'Tolkien' is niet van Tijgeroog, maar van mij. Sorry.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-04-2011 om 12:10

Kobalt :-)

Ik kon me al niet herinneren dat ik dat geschreven had. Maar qua inhoud had het best door mij geschreven kunnen zijn. :-)

Tijgeroog

Tijgeroog

15-04-2011 om 12:13

Ohja

Ik heb inmiddels een aardige verzameling Tolkien-boeken in de kast staan, met dank aan De Slegte. En boeken met tekeningen. Silmarillion heb ik gelezen, Children of Hurin ook (die staat in verkorte versie ook in de Silmarillion). Maar we hebben ook wat andere sprookjes en verhalen waar ik nog aan moet beginnen. Maar er is nog zo veel dat ik (weer) wil lezen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.