Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

P

P

09-11-2011 om 08:27

Toeristen mount everest bekogelen helikopters

Toeristen staan in de rij voor een helikopter naar het vliegveld van Kathmandu.

Opgelucht haalden ze gistermorgen adem, de 2500 gestrande toeristen in het gebied rond de Mount Everest. Na vijf dagen slecht weer, waardoor vluchten naar de bewoonde wereld uitvielen, verscheen eindelijk de zon en kon de evacuatie beginnen. Niet voor iedereen, weten Roelf Jan Duin (34) en Jan Rienk Lolkema (33) uit Amsterdam.
De twee vrienden strandden zaterdag in het bergdorpje Lukla aan de voet van de ruim achtduizend meter hoge Mount Everest, maar mochten tot hun verbazing als een van de eersten inchecken voor hun terugvlucht naar de Nepalese hoofdstad Kathmandu. 'We zijn door een muizengaatje gekropen,' zegt Duin tegen het AD.

In totaal werden gisteren twintig van die vluchten uitgevoerd, zo verklaarden de Nepalese autoriteiten. Normaal zijn dat er in het hoogseizoen 52 per dag. Duin: 'Toen de lucht maandagmorgen opklaarde, ontstond er dan ook een run op plaatsen in de toestellen, die plaats bieden aan zestien personen. Dat leidde tot chaotische taferelen en gefrustreerde reacties van mensen die al vijf dagen wachtten.'

Slechts enkele toeristen wisten voor 4000 dollar een helikopter te charteren, weet de Nederlander. 'Pechvogels die dat bedrag niet konden betalen, zouden uit pure frustratie en woede helikopters hebben bekogeld met stenen.'

Onder de achterblijvers bevindt zich volgens hem een landgenoot die dringend terug moet naar Nederland, voor een begrafenis. 'Heel treurig dat zo iemand geen voorrang krijgt,' vindt Duin.
-----------------------------------------
? Je gaat vrijwillig richting de mount everest waar ze je door slecht weer niet vanaf kunnen krijgen en dan moet je dringend naar een begrafenis? Echt weer hollanders geloof ik. Er stonden daar 2500 mensen die weg willen en dan worden in andere landen al de volgende dag mensen begraven.

Verder: als die twee sukkels van het interview nu hun plaats hadden afgestaan ipv te gaan zeuren? Waar gaat dit over?

Puck

Puck

09-11-2011 om 08:33

O.t. p

Heb jij ineens een spontane opwelling van een bekogelen-fetisj?

Fiorucci

Fiorucci

09-11-2011 om 10:03

Twee dingen

Het kan zomaar zijn dat je op dat moment bericht krijgt van het feit dat je terug moet voor de begrafenis. Dat er dan net 2500 anderen ook wegmoeten, kan een samenloop van omstandigheden zijn. En je kunt je plaats afstaan, maar of de autoriteiten in die chaos daar zin in hadden, is maar zeer de vraag. Zo soepel zijn ze niet aldaar.

+ Brunette +

+ Brunette +

10-11-2011 om 00:38

Begrafenis

Ik vind het ethisch gezien nogal een verschil maken of het gaat om iemand die totaal onverwacht is overleden door bijv. een verkeersongeluk of dat het een zwaar ziek familielid betreft van wie je weet dat het binnen niet al te lange tijd afgelopen zou kunnen zijn.

Fiorucci

Fiorucci

10-11-2011 om 07:10

Brunette

Als je het werkelijk bijzonder belangrijk vindt aanwezig te zijn bij de uitvaart van een familielid waarvan je weet dat het binnenkort over en uit kan zijn, boek je geen Himalaya expeditie,lijkt mij.:)

Fiorucci

Fiorucci

10-11-2011 om 08:19

Kan, maar om daar nou een ethisch oordeel aan op te hangen.....mwah.

+ Brunette +

+ Brunette +

10-11-2011 om 17:49

P, dat bedoelde ik.

En ethisch oordeel, mwah. Wat ik bedoel is dat ik als concurrent wél mijn hand over mijn hart zou strijken als het om een verkeersongeluk ging maar niet als het om kwakkelende oude ouders gaat ofzo. Dan moet je zo´n reis inderdaad maar uitstellen of het er van tevoren over hebben dat je niet op de uitvaart kan komen indien van toepassing en of dat erg is.

Fiorucci

Fiorucci

10-11-2011 om 18:04

Brunette

Ik begon niet over wat ethisch is..:)
Mijn punt is dat die "concurrent" niet uitmaakt wie er mee gaat op die vlucht, dat doen de autoriteiten. Het was een behoorlijk chaotische situatie daar, vlak ook de taalbarierre niet uit. De nederlanders die wel mee mochten hebben wellicht een poging gedaan te ruilen, maar als dat niet mag ben je toch gewoon uitgepraat,zeker in de hectiek van het moment? De reden van de uitvaart is dan niet relevant.

Tirza G.

Tirza G.

10-11-2011 om 19:25

vergeet niet: iedereen heeft op dat moment een dooie oma. Ik heb afgelopen weken weer fijn mogen vliegen en je wilt niet weten hoe mensen tekeer gaan op beschaafde vliegvelden tegen beschaafde medewerkers. En wat er allemaal bijgehaald wordt om toch eerder/lager/beter te mogen vliegen dan een ander.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.