Home » Forum » Totaal onbelangrijk maar toch nieuwsgierig johnny en anita henk en ingrid

Totaal onbelangrijk, maar toch nieuwsgierig: johnny en anita / henk en ingrid

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bibi63
Totaal onbelangrijk, maar toch nieuwsgierig: johnny en anita / henk en ingrid

Zoals de titel al zegt: totaal onbelangrijk. Maar goed, ik ben toch nieuwsgierig.
Een aantal jaren geleden kwam de term 'Johnny en Anita' in beeld als we het hadden over wat asocialere mensen. Anno nu hebben we het ineens over 'Henk en Ingrid' als we het over de 'burger mensen of modale mensen hebben'. Waarom deze namen? Johnny kan ik me nog iets bij voorstellen (alhoewel het eigenlijk ook nergens op slaat). Maar Anita, Ingrid, Henk? Asocieren jullie dat met doelgroepen? Ik ken wel de nodigen met die naam, maar passen niet in die doelgroep. Ik denk dan eerder aan Natasja's, Chantal's,, maar ook dat slaat nergens op natuurlijk.
Jullie inbreng?
Gr. Bibi

Vic
Chantal?

Ik ken drie Chantals, en die passen allemaal niet in jouw omschrijving. Henk en Ingrid zijn verzonnen omdat dat namen zijn van net na de babyboomgeneratie, dus mensen die in de jaren 60 geboren zijn. Die hebben wel alle lasten (pensioenpremies, belasting) en niet de lusten (op je 58e met de vut).

ChrisH
Misschien

Misschien waren Henk en Ingrid wel buren van Geert, en zit er verder niks achter?

Chris

Silone
Ach ja

Die Henk en Ingrid hadden ook Peter en Marjan kunnen zijn denk ik. Veelvoorkomende namen in die leeftijdcatagorie. Johnny en vooral Anita heb ik nooit kunnen begrijpen....

Yura
Generatie

Johnny en Anita zijn vindingen uit de jaren 80. Inmiddels zijn ze tussen de 50 en de 65 denk ik, hun kinderen heten Giovanni of Mandy en die zijn inmiddels weer de gelukkige ouders van Diamantha of Gabriella (weet even niet de jongensnaam die op dit moment in in is Johnny en Anitakringen, maar vermoedelijk iets uit een soap). Ze zijn zeg maar de ouders van de jongelui uit het programma Oh oh cherso. Henk en Ingrid zijn wat meer doorsnee, hoewel de combinatie in mijn ogen niet goed is. Johnny en Anita zijn overduidelijk van dezelfde generatie. Henk zou eerder de vader van Ingrid zijn in mijn ogen, Ingrid is hoogstwaarschijnlijk getrouwd met een Marco of een Marcel.

IngridT
Ik ben een ingrid,

maar ik voel me echt helemaal niet aangesproken. Ik ben trouwens van '65 en ken bar weinig henken van mijn leeftijd. Die zijn allemaal een stuk ouder.

Ingrid

Kaaskopje
Gewoon omdat het hollands is?

Wat past er beter bij een nationalistische partij/beweging dan puur Hollandse namen?
Er is op dit moment trouwens nóg een naam in zwang en dat is Sjaak. Geen idee wie daar als eerste mee is begonnen. Een cabaratier of een 'gewoon' persoon. Maar net als dat je jan met de korte achternaam hebt, kun je nu ook de Sjaak zijn.

Irene
De sjaak

Die uitdrukking: "de Sjaak zijn" gebruikten wij ruim 20 jaar geleden al volop, dat is echt niet iets nieuws. Bij ons is hij wel nieuw leven ingeblazen door een loodgieter die Sjaak heette en 6 jaar geleden niet zo erg naar tevredenheid e.e.a. bij ons in huis heeft gedaan...

Guinevere
De naam ingrid

De naam Ingrid is nou niet bepaald oerhollands...

IngridT
Daar heb je gelijk in guinevere!

Het zou Ingrid en Bjorn moeten zijn, en dan Henk met Truus of zo! Veel beter!

Ingrid

Kaaskopje
Ingrid

Ja, dat is ook weer waar. Zweden heeft er ook een paar:-)

Kaaskopje
Irene

Nou dan zat ik onder een steen:-) Voor mij is het net of de Sjaak iets van de laatste tijd is.

Genista
Henken

Ik ken wel een paar Henken van mijn leeftijd. Ik ken ook een stel Ingrids van mijn leeftijd. Mijn leeftijd zien we dan als de categorie "mijn leeftijd plus of min 5 jaar". Bij mijn allerbeste weten zit daar geen enkele PVV-stemmer tussen, dus ik heb die associatie totaal niet. Voor mijn gevoel heeft Geert maar wat lekker bekkends uit de lucht gegrepen en niet echt iets Oer-Hollandsch of doelgroeperigs gekozen.

Kaaskopje
Lekker bekkend

Ja dat kan. Daar zit tenslotte een heel team niks anders te doen dan bedenken wat lekker bekt en blijft hangen.

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.