Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Zusenzo

Zusenzo

26-06-2012 om 00:36

Tv

Als ik alleen zou wonen, zou ik onmiddelijk de TV wegdoen. Maar: ik woon niet alleen en mijn huisgenoten kijken graag en veel TV. Ik word gestoord van de TV, de herrie (reclames) - de heen en weer flitsende beelden met veel onnodig lawaai erbij. Veronica en SBS spannen geloof ik de kroon qua zintuigbelasting. Help! Hoe kan ik me hiervoor afsluiten?

Kaaskopje

Kaaskopje

26-06-2012 om 01:01

Ik weet niet

hoe je huiskamer is ingedeeld,maar als je er zo gek van wordt kun je toch apart gaan zitten? Bij de eettafel met je laptop,of ergens anders als je een computer aan een kabeltje hebt.
Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar als ze de puberleeftijd hebben/krijgen wordt de toevoer van druk geluid alleen maar erger door het soort programma's wat gekeken wordt. Een eigen tv op hun kamer kan dan een oplossing zijn. Gewoon een oud bakbeestje.

Jesse_1

Jesse_1

26-06-2012 om 09:15

Chill kamer

Wij hebben onlangs boven 1 kamer ingericht met een goede tv, waar de kinderen kunnen Wii-en en tv kijken.
Mijn man vond het vaak storend dat hij na een dag werken beneden in de herrie van de tv zak (want dat is vaak juist het moment dat de kinderen bankhangen) en ik vond het inmiddels toch ook wel erg onrustig als ik beneden met het huishouden bezig was en er opgewonden kinderen achter de Wii zaten. Ook al het niet-dagelijkse speelgoed staat op de Chill kamer.
De chill kamer gebruik ik 's avonds ook wel om te strijken en was te vouwen.
Jesse

Brianna F

Brianna F

26-06-2012 om 09:20

Aparte kamer

Wat ben ik blij met m'n aparte televisiekamer. Sinds oudste het huis uit is, staat daar de t.v. Vooral nu met voetbal zit de familie daar en heb ik het rijk alleen in de huiskamer.

Rafelkap

Rafelkap

26-06-2012 om 09:27

Tv met handvat

Ik zou af en toe wel een tv met handvat willen hebben (voor jongste), die je zo even weg kan bergen boven. Nu hebben wij nog zo'n log ding, die nieuwe lichte tv-tjes lenen zich daar wel misschien voor, alhowoewel dat versjouwen de hele tijd ook niet bevorderlijk zou zijn.
Een tv kast zou wat hoog uitvallen en niet staan in onze kamer, de dvd-speler etc. zit wel achter slot en grendel.

Rafelkap

Rafelkap

26-06-2012 om 09:28

Hoe oud zijn je kinderen?

Als ze klein zijn kan je het aantal zenders op de kabel beperken (gewoon niet instellen) dus bv alleen nos 1,2 en 3- althans: wij hebben nog geen digitale tv, ik weet niet zeker of het daar ook kan.

Vera*

Vera*

26-06-2012 om 09:39

Rafelkap ot

Vanochtend stond er in de krant iets over de ipadcube. Ik moest aan jouw denken, misschien is het handig met je zoontje.

Vera

Rafelkap

Rafelkap

26-06-2012 om 11:37

Vera

Even gekeken. Is wel een beetje klein. Wij willen namelijk 's avonds ook wel eens 'comfortabel' tv/dvd kijken. Maar dat enorme ding staat wel de hele tijd in de kamer en dat geeft een hoop gezeur om dvd-tjes op te zetten (en het liefste wil hij alles zelf ook nog bedienen).
Ik heb ook net gegoogeld en er bestaat wel zoiets als een 'handvat', maar die tv is wel minder goed. Ik wacht op betere uitvindingen!
Dank je wel voor het meedenken, vera!

Primavera

Primavera

26-06-2012 om 11:38

Geen tv meer

Toen heel Italiƫ verplicht op digitale TV overging hebben we daar gewoon geen apart apparaat meer voor gekocht en sindsdien hebben we dus geen TV meer. Althans geen TV meer die zenders kan ontvangen, op de oude kunnen nog wel DVD's worden gezien.
Aangezien de kinderen wel kunnen kijken via de computer en op Youtube via smartphone zijn ze niet echt helemaal zonder. Het grote voordeel van op deze manier iets kijken is dat ze het ten eerste bewust uitkiezen en ten tweede dat als het programma of filmpje afgelopen is dat er niet gelijk iets anders achteraan komt zonder dat ze daar niks voor hoeven te doen. Ook is de reclame (voor alsnog) een stuk minder.
Het scheelt echt enorm in gehang voor programma's die ze eigenlijk nooit zelf zouden kiezen, maar die toevallig op TV komen op het moment dat ze ervoor liggen of tussen twee programma's zitten die ze wel interesseren. Ook als ouders zelf merken we dat we een nog een stuk selectiever zijn geworden in wat en wanneer we kijken.
Kortom ik denk niet dat een traditionele TV er hier weer in komt. Actief iets kiezen ipv passief kijken wat er op is bevalt ons veel beter.
Groeten Primavera

Jillian

Jillian

26-06-2012 om 11:43

Beperken

Hier wordt alleen 's weekends en in de vakanties TV gekeken. Dat scheelt al enorm aan lawaai. Daarnaast wordt er ook zeker niet het hele weekend gekeken. Verder hebben we het geluk dat onze TV nu in een aparte hoek/kamer staat. Hierdoor kan je televisie kijken zonder overlast te geven aan de mensen die niet kijken. Toen we de televisie nog in de woonkamer hadden stond deze in de kast en die kast was meestal gewoon dicht.

Zusenzo

Zusenzo

26-06-2012 om 21:14

Oordopjes

Kinderen zijn 16 en ouder. Ze vinden het heerlijk om onderuitgezakt met pa TV te kijken. Ik moet zeggen 't heeft ook wel wat - gezellig met z'n allen voor de buis. Maar ik heb er steeds meer moeite mee. Ze blijven langer op, TV blijft langer aan, tijdens de reclames zal er niemand dat onding zachter zetten, ze gillen er liefst dwars doorheen. En volgens mij is de muziek in films tegenwoordig ook veel doordringender en op de voorgrond dan voorheen. Ruimte voor 'n aparte plekje voor mij is er nu niet dus zit ik regelmatig op onze slaapamer maar dat vind ik ook niet alles. Oordopjes dan maar?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.