Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Stenna

Stenna

09-10-2012 om 23:08

Tv spotje tegen kindermishandeling

Snapt iemand dat spotje dat nu tijdens reclame zendtijd wordt uitgezonden, om kindermishandeling te melden? Vrouwenstem zingt: "het houdt niet op, niet vanzelf". Jongetje in jaren 50 stijl zit op bed, oude vrouw met knot staat met sleutel voor de deur, blonde vrouw onder aan de trap trekt haar jas aan.
Wordt het jongetje mishandeld? Of alleen opgesloten? Is die oude vrouw zijn oma? Waarom sluit ze hem op? Is hij stout, of juist om hem te beschermen tegen iemand die hem wil mishandelen? Zijn moeder? is dat de vrouw onder aan de trap? Of is dat de buurvrouw die het opsluiten gaat melden? Maar wat doet ze dan bij hen in huis? Ik begrijp er echt niets van, had geen moment geraden dat het over kindermishandeling ging als dat er niet aan het einde bij gezegd zou zijn. Uitleg, iemand?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-10-2012 om 00:20

Ik dacht

Maar ik heb andere dingen gezien dan jou, dat het een soort van trappenhuis is en dat die twee buurvrouwen zijn die het een en ander horen. De een staat aan de deur te luisteren en doet verslag en en de ander besluit dan om te gaan bellen, want zo kan het niet langer.

Maar zou best kunnen dat ik maar met een half oog gekeken heb. Dat doe ik namelijk meestal bij reclame. Tot dat iemand mij tipt. Ik ga nu dus nog maar eens goed kijken...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

10-10-2012 om 00:21

Oei

Andere dingen gezien dan JIJ (gezien hebt) natuurlijk!!!

Ik heb hetzelfde stenna

Ik begrijp ook weinig van het spotje. Ik dacht idd wel aan een gezamenlijk trappenhuis. Maar is de strenge vrouw een moeder? Waarom zeggen ze allemaal: het houdt niet op, niet vanzelf?
Overigens vind ik opsluiten óók mishandeling.

sinas

sinas

10-10-2012 om 11:22

Net bekeken op youtube

maar inderdaad, ik snap hem ook niet.

Het houdt niet op

Misschien dat de opsluitmoeder bij 'het houdt niet op, niet vanzelf' refereert aan het gedrag van haar zoon wat ze niet kan handelen en dat haar enige opvoedingsstrategie nu is om hem dan maar op te sluiten. En die buurvrouw denkt weer op haar eigen manier 'het houdt niet op..' denkt.

Ik vind al die campagnes voor/tegen kindermishandeling vaag. Je had ook zo'n serie waar kinderen teksten op hun lichaam getatoueerd leken te hebben, die kon ik steeds net niet lezen. Ze zijn altijd op emotie gericht, ik denk dat een duidelijke boodschap over hoe te handelen in geval van, effectiever is.

skik

Tirza G.

Tirza G.

10-10-2012 om 20:13

De lijn van die dingen schijnt te zijn dat we het erg moeten gaan vinden. Nou, dat treft, ik vínd het al erg.

Tirza

Of zouden ze bedoelen

dat het in de generaties doorgaat? Dat wie mishandeld is, wellicht ook zelf moeite heeft om liefde en zorg te geven?

100%mama

100%mama

11-10-2012 om 14:43

heb de snap er ook nog niet van gevonden, maar....wat de makers iig willen is dat er over gesproken wordt en laat dat nu gebeuren...of we het snappen of niet!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

12-10-2012 om 22:50

Net gekeken

En wat ik eerst dus gemist had is dat ze allemaal ook zeggen: het houdt niet op... En dat de 1e mevrouw persoonlijk de deur op slot doet.

Ik denk dat deze reclame de onmacht wil aangeven. De onmacht van het kind, van de moeder en van de moeder van de moeder (of vriendin van de moeder). En de oplossing is dan: Bellen! Want vanzelf houdt het niet op....

Kaaskopje

Kaaskopje

13-10-2012 om 00:34

Het houdt niet vanzelf op

Ik vroeg aan mijn man wat er met het spotje bedoeld kan worden en zijn antwoord: je hoeft het niet te snappen, als er maar over gepraat wordt en dat doel is bereikt.
Daar zit wat in.
Ik denk dat je de conclusie moet trekken, zoals Ginny volgens mij ook bedoelt, dat het soms niet vanzelf stopt en dat er dan ingegrepen moet worden en hulp geboden moet worden

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

13-10-2012 om 13:39

En verder

Dat kindermishandeling verder gaat dan slaan en schelden.

Waarom zou ze immers anders het voorbeeld van een jongetje dat opgesloten wordt genomen hebben. Wat mij trof is dat deze moeder het ogenschijnlijk niet slecht bedoelt, maar niet anders kan omdat ze niet weet hoe ze anders moet handelen. De verborgen kindermishandeling dus...

Kaaskopje

Kaaskopje

14-10-2012 om 01:48

Nog eens gekeken

En ik bedacht dat je het ook zo kunt opvatten: kind is gewoon kind, maar moeder kan daar slecht mee omgaan. Alsof hij haar expres pest met zijn gedrag. "Het houdt ook nooit op!" Degene die de deur uitgaat kan ook familie zijn die besluit dat het afgelopen moet zijn omdat het anders nooit ophoudt, want waar eindigt het anders?
Ik keek eergister naar de film Toast op Film 1. De eigen moeder van de hoofdrolspeler wordt ziek en gaat dood. Vader neemt een werkster in dienst. De werkster bevalt te goed. Behalve schoonmaken kan ze de heerlijkste gerechten maken en zeer smakelijke taarten bakken. De jongen bedenkt dat als hij ook zo lekker kan koken hij de werkster er misschien wel mee weg kan krijgen. Hij was altijd al geboeid door kookboeken vanwege de beroerde kookkwaliteiten van zijn echte moeder (die verhitte gewoon het eten met blik en al in een pan water). De werkster krijgt in de gaten dat de jongen zijn best doet in de keuken en zorgt er vervolgens voor dat zijn vader het lekkers niet krijgt. Vader valt uiteindelijk toch voor de vrouw en trouwt er mee. Maar ondertussen blijft er een strijd gaande tussen het kind en de werkster/stiefmoeder. Ze doet aardig zolang een ander het kan horen, buiten het gehoor van anderen zegt ze heel wat minder aardige dingen.
Waar het mij nu om gaat met deze samenvatting is dat in deze film ook naar voren komt dat volwassenen heel vals kunnen doen tegen kinderen, als ze het gevoel hebben dat een kind een bedreiging vormt. Voor hun rust, hun geluk, hun plezier, etc.. Daar doet het spotje mij aan denken.
De film vind ik overigens een aanrader:-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.