Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Uitstekende kledinglabeltjes enzo

Gisteren zag ik een mevrouw met een truitje waarvan het labeltje bij de hals uit haar truitje omhoog stak. Ze hurkte neer bij haar zoontje, vandaar dat ik het heel goed kon zien.

Ik moest echt op mijn handen gaan zitten om de neiging te bedwingen om dat labeltje terug te duwen! Hetzelfde gebeurt als ik bijvoorbeeld mensen zie die nog prijsstickertjes onder hun schoenen hebben zitten. Ik zou het zelf helemaal niet prettig vinden als iemand dat tegen mij zou zeggen, of aan me gaat zitten dus ik houd me in. Bij wat voor dingen moeten jullie jezelf echt inhouden?

Chris

Vic

Vic

24-09-2012 om 13:02

Ik zeg het wel

Waarom zou je niet kunnen zeggen dat haar labeltje eruit steekt? Ik doe dat altijd wel gewoon. Bij mensen die ik ken vouw ik het ook nog ongevraagd naar binnen, dus daar moet ik me dan wel bedwingen bij vreemden.
Wat ik ook nog wel eens doe is tegen vreemden die niezen of hoesten 'hand voor je mond' zeggen, en dan echt op een dwingend opvoedend toontje. Nou ja, dat hebben ze dan ook nodig ;-)

dc

dc

24-09-2012 om 14:57

Berber

Ik heb het andersom! Ik reageer helemaal niet op dat "mamaa" en ben dan heel verbaasd als het een van mijn kinderen blijkt te zijn. Dus maar goed dat ze dan mensen als jij hebben :-)

Ik moet me ook altijd inhouden bij uitstekende labeltjes. En verder heb ik ontdekt dat ik heel erg de neiging heb kinderen over hun bol te aaien. Ook als ze niet van mij zijn. Ik hou me meestal maar in, tenzij het kinderen van vrienden zijn..

krin

krin

24-09-2012 om 15:05

Taalnazi

Ik moet me bedwingen om taalfouten niet te verbeteren. Als/dan mij, Hun hebben, Kost te duur... Mijn verbeterreflex kent geen grenzen. In de loop der jaren heb ik mijn corrigeerdrift wel leren beperken tot vrienden en goede bekenden (en het eigen kind).

margje van dijk

margje van dijk

24-09-2012 om 15:08

Puistjes

Ja, je vraagt erom, maar ik kan me niet bedwingen als ik puistjes zie met een witte kop erop. Overigens is een van mijn beste vriendschappen ooit zo ontstaan: ik vroeg of ik dat puistje mocht uitdrukken en toen kon het niet meer stuk. Mijn oudste kinderen beginnen nu echt puistjes te krijgen en ik moet werkelijk op mijn handen gaan zitten (want ik heb me voorgenomen dat ik mijn manie niet op hen wil overdragen).

En ook moet ik altijd haren van mensen afplukken. Zie ik een haar op iemands kleding, dan pak ik die eraf. Voordeel daarvan is dat ze het niet hoeven te merken (als je iemand op de rug kijkt kun je ongemerkt een haar eraf pakken ;-)

Margje

Ely

Ely

24-09-2012 om 15:21

Ook die haren

En en mindere mate dat labeltje ;)

Enne Vic: hand voor je mond is pre mexicaanse griep, men dient nu in de elleboogholte te proesten. Het schijnt dat vrijuit de lucht in hoesten en niezen nog hygiënischer is dan in de hand ;)
O dus daarmee ook mijn andere tik; als iemand zegt 'hand voor je mond' zeg ik: nee elleboogholte ;)). Ik geef veel handjes op mijn werk dus ik zie t nut wel ;)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Merel

Merel

24-09-2012 om 15:41

Alles

Ja hoor alles wat hier geschreven is, is op mij van toepassing. Ik verbeter alleen geen taalfouten meer (alleen bij mijn kinderen) maar ze vallen me altijd op (ik verbeter ze in gedachten ;-)) Labeltjes, ik knip ze zelf altijd af, wat een ondingen, oh en die touwtjes die zo bij je schouder hangen. Daar zie ik het nut ook niet van in (ja als je je kleding op een haakje wil hangen, maar meestal vouw ik het op of zorg voor een goede anti-slip hanger, in ieder geval die touwtjes moeten eraf want die komen altijd in de loop van de dag tevoorschijn.
Puistjes, ik kan er gewoon niet naar kijken, want dan blijf ik kijken. Echt erg...mijn ogen worden er naartoe getrokken, dochter zegt wel eens dat ik schoonheidsspecialiste had moeten worden zodat ik de hele dag puistjes kon uitknijpen ;-))

Ella2007

Ella2007

24-09-2012 om 15:57

Blijf er maar vanaf!

Ik snap de lust wel, maar ik heb juist last van het omgekeerde: als mensen aan me gaan zitten omdat ze een haartje van m'n jas willen halen, of een labeltje in m'n trui terug willen duwen, of mijn haar netjes willen maken (schoonmoeder en zowiezo kansloos): dan heb ik juist de neiging om te gillen "blijf met je tengels van me af !". Kan nooit zo goed tegen dat bemoederende, bemoeiende. Zeg het dan gewoon, dan kan ik er zelf wat aan doen. Maar niet zomaar ongevraagd aan me zitten plukken.
Een collega van me heeft de neiging om elke keer als ik naar de kapper geweest ben of een nieuw jasje aan heb, even over m'n mouw te strijken of m'n haar te bevoelen, gruwel !

ChrisH

ChrisH

24-09-2012 om 15:59 Topicstarter

Oh ja, taalfouten

Tegenwoordig verbeter ik alleen de taalfouten van mijn kinderen en van hun vriendjes (als er geen ouders bij zijn).

Maar als kind verbeterde ik iedereen om mij heen *bloost met terugwerkende kracht*. Dus ook al mijn dialectsprekende familie. En dat heb ik toch echt wel afgeleerd. (Sowieso zie ik een dialect nu voor wat het is, namelijk een eigen taal met een eigen woordenschat, taalregels en grammatica.)

Verder is alles wat jullie noemen wel herkenbaar. Behalve de puistjes, die mogen van mij lekker blijven zitten.

Chris

Oh eh

ik kan even iets verzinnen, behalve dat ik altijd moet vragen wat verbouwingen hebben gekost en hoe ze het dan hebben gedaan en door wie.

beroepsdingetje. Ik ben gek op alles wat met huizen kopen, verkopen, verbouwen en inrichten te maken heeft.

marjanne

marjanne

24-09-2012 om 18:12

En draadjes achter je nek.....

Zo'n draadje achter je rug dat tussen de schouders is genaaid zodat je shirt in de winkel aan een hangertje kan hengen.. Heb laatst nog maar eens aan een winkeljongedame gevraagd of het soms de bedoeling is dat je dat laat zitten, maar nee het moet eruit zei ze. Waarom laten zoveel mensen dat dat zitten ???????

May

May

24-09-2012 om 20:28

Nu 50 procent korting..

stond op het grote label dat aan de jas hing van een vrouw in de supermarkt. Dat heb ik toch maar even gezegd..

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

24-09-2012 om 20:28

Omdat ze niet beter weten.

Ik zeg het trouwens meestal wel als er een labeltje uitsteekt. Zeker als ik de persoon in kwestie een beetje ken.

En die puistjes, nee dat mag iedereen lekker zelf doen. Ieks!

marjanne

marjanne

24-09-2012 om 21:06

Maar berber

je ziet dat draadje toch lopen....ik vind dat nog gekker dan een uitstekend bonnetje.

Tarte Tatin

Tarte Tatin

24-09-2012 om 23:38

Nee joh

Die draadjes kun je makkelijk onder je bh-bandje wegmoffelen. Itt die verrekte etiketjes die pontificaal omhoog blijven staan

krin

krin

25-09-2012 om 09:45

Nog een erge

Als iemand een kruimeltje of een vlekje op zijn wang heeft, zonder nadenken je hand uitsteken en het even wegvegen. Nog erger natuurlijk als je dan eerst even aan je duim likt om beter te kunnen poetsen. Dat laatste heb ik nooit gedaan (behalve bij zoon, vroeger), dat eerste wel.

Bron van ergernis...

Ik zie het al: ik ben een lopende bron van ergernis voor mijn omgeving. Kom er regelmatig pas in de lift op mijn werk achter dat ik nog tandpasta op mijn wang heb, labeltjes zwaaien vrolijk vanuit mijn nek naar voorbijgangers en ik ben een wandelende haarbal, zodat er altijd iets van mij af te plukken valt.
Maar aan de andere kant laat ik mij ook altijd corrigeren en bedank ik vriendelijk iedereen die mij onthaart of ontlabelt. Zo houden we elkaar in evenwicht: ik zie er weer toonbaar uit, en de ander heeft het prettige gevoel een goede daad verricht te hebben.
[email protected]

nonono

nonono

25-09-2012 om 21:56

Wenkbrauwharen

Als er één zo'n dikke lange wenkbrauwhaar in een wenkbrauw zit: zoéén die veel langer is dan de rest. Zie je vooral bij mannen. Ik kan mijn ogen daar niet van af houden en wil 'm er het liefst uit trekken. Laatst zag ik bij een vriend van mij één lange haar precies recht vooruit naar voren- midden tussen zijn wenkbrauwen op dat stukje waar meestal verder niks zit. Aaaarrggghhh

Yelcho

Yelcho

25-09-2012 om 22:29

Leerzaam draadje

Ik heb veel geleerd vandaag: stickertjes onder schoenen uithalen, labels uit kleding, en die draadjes achterin een shirt verwijderen. Ik zet het op mijn te-doen-lijstje. Ik heb hier echt nog nooit een seconde aan gedacht. Sorry voor alle ergernis die ik veroorzaakt heb. :-)

krin

krin

26-09-2012 om 09:40

Nee, yelcho

Niet doen, lekker laten zitten allemaal, anders ontneem je zoveel mensen hun hobby. Ik had trouwens niet het idee dat het hier om ergernissen ging, maar om bij jezelf bespeurde, slecht bedwingbare behoeftes die je voor het fatsoen wél zou moeten bedwingen.

Bellefleur

Bellefleur

26-09-2012 om 10:19

Mijn moeder

Ik heb die neiging niet zo. Mijn moeder wel.
Op één begrafenis: plukte ze wat haren van de rug van een onbekende mevrouw, waarschuwde ze een mevrouw dat haar rok in haar panty zat na toiletbezoek, en vertelde ze de mevrouwen achter ons in de stoet dat het de bedoeling was dat ze stil waren. Vooral het laatste was voor mij best wel een juichmoment. De mevrouwen hadden al de hele familiegeschiedenis doorgeroddeld, klaagden luidkeels over opa die zo vaak naar het ziekenhuis moest en dat dat zoveel tijd kostte. En dat allemaal terwijl wij naar het graf toeliepen.

Polly Shearman

Polly Shearman

26-09-2012 om 18:18

Hmm

kleding labeltjes stop ik terug, gele koppen op puisten moeten weg voor er hier iemand de deur uit gaat, vind ik zo erg... niet door mij hoor, maar dat mogen ze zelf doen.
vriendin denkt daar trouwens heel anders over, die zit per defenitie niet aan puistjes, en zoon mag het ook niet, veel te bang voor littekens ( op mijn gezicht echter geen litteken te bekennen.
En ik heb laatst in de kroeg bij een man ( die ik wel ken maar niet echt heel goed) een lange haar van zijn oor getrokken.. die stond daar gewoon 2 centimeter lang boven op zijn oorschelp omhoog te staan, alsof hij hem zorgvuldig had gefohnt.. nou daar kon ik niet afblijven, die heb ik eraf getrokken....

Tirza G.

Tirza G.

26-09-2012 om 20:33

Dat draadje of die lusjes in shirts

Als je die afknipt, krijg je een hard dingetje/randje. Idem met labeltjes. Tornen jullie dat netjes los? En zo ja: lukt dat :-)

Tirza

Merel

Merel

26-09-2012 om 22:52

Als het kan wel

Als het kan dan torn ik het wel los, heb in huis wel een paar tornmesjes slingeren, want als ik er naar op zoek moet, dan komt het er niet meer van. Dus er ligt er eentje boven in mijn toilettas en eentje beneden in het rommellaatje en zelfs een in mijn tas.
Maar bij sommige shirts kan je niet tornen want dan is het labeltje meegenaaid met de rand van het shirt, dus dan knip ik het zo kort mogelijk af, gelukkig zijn niet alle randjes hard.

Snuggle's

Snuggle's

26-09-2012 om 22:57

Smakken

Smakken is bij mij echt ergernis nummer 1. Kinderen corrigeer ik wel, maar bij volwassenen kun je dat helaas niet meer zomaar doen. Dus dan probeer ik na een luide smak in hun richting te kijken en hoop ik dat de hint overkomt. En vind ik mezelf vervolgens wel weer kinderachtig als het ook inderdaad overkomt. Kauwgom kauwende mensen vind ik ook vreselijk. Ik moet steeds kijken naar die kaken die maar heen en weer malen.

Stenna

Stenna

28-09-2012 om 21:45

Labelrandjes en taalfouten

haha, wat een heerlijk onzinnig draadje is dit. Qua labeltjes erger ik me ook het meeste aan mijn eigen labeltjes: mijn (eczemige) huid kan er niet tegen, ook niet tegen de randjes, maar je krijgt ze er ZO vaak niet uit zonder kleding te beschadigen! Wie verzint dat om ze met de naad mee te naaien?!
Over taalfouten had ik pas een leuke. Puberzoon verbeterde als een soort reflex een volwassene die iets tegen hem zei. Dame was not amused. Later legde ik uit dat hij dat niet moet doen, niet beleefd enzo. Zegt hij: "ja maar dat doe jij toch ook altijd bij mij?" Is waar...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.