Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

kerkkogel

kerkkogel

10-10-2012 om 21:27

Update huis - temet ea!

ik kan niet meer in het oude draadje uit april reageren [of doe ik iets verkeerd?] - maar ik wil graag nog even vertellen hoe het afgelopen is met mijn huizenjacht.
Inmiddels zijn we als alles goed gaat de eigenaren aan net worden van een mooie, gezellige woning met tuin, vlakbij het werk van mijn partner. ook dichtbij cs en vlakbij artis en nemo enz.
Eigenlijk had ik niet gedacht dat we op zo'n plek terecht konden komen. Ik ben helemaal happy en tegelijk ook nog erg zenuwachtig en gestressed, het hakt er toch in om dan eindelijk die knoop door te hakken [haha]! Maar wat een opluchting. Nu hopen dat de formele afhandeling goed gaat. En dan oud en nieuw vieren met een nieuwe start! Bedankt voor al jullie tips van toen, ik heb ze zeker onthouden. We hebben trouwens een stuk of 20 woningen gezien de afgelopen 6 maanden, een aantal in noord en een aantal in west. en nu dus toch een heel andere buurt.
groetjes van een blije kerkkogel. nu nog de school en een baan :)

Yeeeeha!

Een betaalbare koopwoning *met tuin* vlakbij CS en vlakbij Artis? Hoe heb je dat in 's hemelsnaam voor elkaar gekregen? Omkoperij, afpersing?
En als ik vragen mag: welke buurt, en hoeveel m2?
(en waarom woon ik daar niet, grmblcmxkwz!!)

Nou, met die school zal het wel lukken, en ook die baan moet wel goedkomen - het is overal lastiger nu, maar Amsterdam springt er qua werkgelegenheid heel behoorlijk uit, heb ik begrepen. Daarom die overspannen woningmarkt natuurlijk!

Nou, het wordt nu dan even stressen met verhuizen en alles, maar wat ontzettend lekker dat het gelukt is, in een handig gelegen buurt, en dat je niet eerst nog tussentijds moet gaan huren. Veel geluk ermee!

Groeten,

Temet

kerkkogel

kerkkogel

10-10-2012 om 22:41

Ha nou temet

.. ik word wel heel herkenbaar zo, maar ach, vast niemand kent me hier..
de precieze lokatie heb ik nog bijna niemand verteld omdat ik een beetje bang ben dat ze gaan roepen: wat?! maar 2 slaapkamers?! ik heb namelijk ook mezelf verrast door te vallen voor de tuin. om de hoek staat er nog 1 te koop op de 2e verdieping die groter en praktischer is, maar ook anoniemer en.. het gewoon niet was :)

ok; een cryptische omschrijving, je bent immers een amsterdamkenner! Voor de deur is het fietspad, dat komt ui op een straat met 1 richtingverkeer maar ook de trambaan. Eind van die straat loopt het spoor. Ook is het vlakbij de molen. schuin voor de deur is een parkje met ronddraaiende stenen bal-fontein en met speeltuin en het water.

woning is ex-woningbouw, precies wat we wilden.76m2.

ik ben enorm blij, want het buurtje is een soort van in opkomst maar het is er gewoon rustig op straat en de kindertjes op de scholen-foto's zijn mooi gemixt :)

bedankt voor je enthousiaste reactie!

Margriet*

Margriet*

12-10-2012 om 12:00

Ha klinkt bekend

Maar 76 m2 met zijn vieren? Krapjes....
Maar goed jij bent er blij mee dus dat mag ik de pret niet drukken.

Vic

Vic

12-10-2012 om 13:49

Wat o.t. over huizen te koop

Mijn collega die in Amsterdam-N woont heeft het aanbod gekregen om zijn huurhuis te kopen voor 179.000 - 10%. Dat is toch geen geld?! In diezelfde buurt staan nog meer huisjes te koop onder de 2 ton.

kerkkogel

kerkkogel

12-10-2012 om 23:28

Margriet

ja, ik had zelf niet gedacht dat ik ervoor zou gaan. heeft ook te maken met de standaard verwachtingen: veel van mijn vrienden zijn juist steeds groter aan het groeien; meer huis, tuin, spullen, grotere auto enz. ik denk dat het voor ons een mooi moment is om juist alles kleiner te maken. ik zie er ook echt naar uit.
we hebben inmiddels op allerlei plekken gewoond en ook andere manieren gezien om te leven. en we hebben er zin in!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.