Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Verdienmodel: scam ouderen uit hun ww rechten

https://www.npostart.nl/de-monitor/06-11-2018/KN_1702712

Overheidsinstellingen die een commercieel bedrijf een ton betalen om een oudere werknemer over te nemen die boventallig is geworden. Die wordt via LinkedIn benadert alsof ze gewenst zijn als adviseur met een jaarcontract dat in de meeste gevallen toch wel verlengd zou worden.

Na een jaar wordt het contract niet verlengd maar zijn ook de overheids ww rechten weg.

Lucratief voor overheden omdat ze eigen risicodrager zijn en zelf de ww moeten betalen.

Trap er niet in dus.

Leen13

Leen13

08-11-2018 om 22:51 Topicstarter

Maasgroep

https://www.maasgroep.nl/over-ons/

Juridisch mogelijk maar deugt het? Hoogleraren arbeidsrecht worden geraadpleegd.

De directeur praat er om heen.

OND

OND

15-11-2018 om 12:24

Dat is wat je krijgt

als de overheid al teveel vertrouwen stelt in de "marktwerking" en de weldaden van het private ondernemerschap... Die zijn altijd op zoek naar goedkope melkkoeien.

Het geeft een erg wrang gevoel: Nederland was destijds zo'n beetje het gidsland voor België, zeker waar het ging om sociale zekerheid en welzijn.
Geleidelijk aan is dat veranderd en nu zitten we hier met de omgekeerde wereld vergeleken met toen: nu kijken onze rechtse politici reikhalzend naar Nederland en wil men hier ook privé-detectives inschakelen (aan een fors prijsje) om uit te vlooien of een werkloze ook niet toevallig een huis in het buitenland heeft. Onderwijl bakken geld gooiend naar ondernemingen om zogezegd "de tewerkstelling te bevorderen".

Met dat bijltje is al eerder gehakt en onze politici zijn er steeds als de kippen bij om ons erop te wijzen dat "de redelijkheid primeert" en dat "we allen ook verantwoordelijkheid dragen (voor de misstanden uit het verleden)". Soms hebben ze nog gelijk ook...

Intussen wordt het land in ijltempo volgestouwd met camera's. Technologische hoogstandjes, waardoor geen enkele "crimineel" die hondenpoep laat liggen ongestraft blijft.
Van de naar schatting 130 miljard Euro die het afgelopen jaar op onverklaarbare wijze het land verlaten heeft, hebben de camera's geen eurocent kunnen registreren.
Die dingen maken dat oud Vlaams gezegde weer actueel: "wetten zijn netten waar de grote vissen doorheen zwemmen en de kleintjes in blijven hangen".

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.