Home » Forum » Verjaardag

Verjaardag

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anitafila
Verjaardag

Hallo,
Volgende maand wordt ik 40 😱 nu wil ik dit vieren met een klein groepje (alleen goede vriendinnen) maar hoe zet ik nu in de uitnodiging dat mijn vriendinnen alleen welkom zijn, zonder hun partner en kinderen?
Ik wil een feestje waarbij ik tijd heb om bij te kletsen en niet de hele avond met hapjes en drankjes in de weer benn en aan het eind niemand te hebben gesproken.
Maar hoe breng ik dit zonder heel bot over te komen?

Sally MacLennane
Leuk verpakken

Als "Lady's Evening", "Dames onder elkaar", etcetera. Maak er een leuk verhaaltje van. In kleine letters er onder dat kinderen en partners dus op een ander moment welkom zijn.

Lou
Ladies only

Die kleine lettertjes hoeven er denk ik niet eens bij. Je zet in de uitnodiging wat je hier ook schrijft: met een klein groepje vriendinnen. En dan daarachter: "dus: ladies only :-)".

Misschien is een etentje of een high tea een idee, dan hoef je zelf helemaal niets te cateren.

wil40
Lady's Evening

Die vind ik leuk!

In de uitnodiging ook gewoon zetten dat het jou gezellig lijkt om voor je 40e verjaardag bij te kletsen met je liefste vriendinnen. En de kaart alleen aan "naam vriendin" richten.

En de kleine lettertjes zou ik weglaten. Ook niet op de avond zelf gaan benoemen of je gaan verdedigen of gaan uitleggen. Daar gaat het vaak fout.

Ik heb het vaker gehoord, lunch, high tea of high wine met alleen de vrouwen.

50-er
ook gedaan

Ik heb het twee jaar geleden ook gedaan. Heb gewoon gemaild dat ik het gezellig vond mijn verjaardag met een klein groepje vriendinnen te vieren en dat ik het leuk zou vinden als ze erbij zouden zijn.

Oh, en bedenk nu, ik heb er geloof ik 6 uitgenodigd, maar het was al een hele uitdaging een datum te vinden waarop iedereen kon (allemaal drukbezette dames). Dus heb volgens mij eerst geappt of gebeld, toen in overleg datum geprikt en daarna nog een soort van uitnodiging met locatie en tijd gestuurd.

Ik heb best veel vriendinnen (vond het ook een beetje moeilijk kiezen, afgezien van mijn twee beste vriendinnen), en weet wel dat ze zich allemaal zeer vereerd voelden dat ik op deze speciale gelegenheid mochten komen :-).

50-er
overigens

Ik weet niet hoe het bij jou is, maar ik was al niet gewend man en kinderen voor mijn verjaardag uit te nodigen.
Aar zelfs als je dat wel gewend bent, ik kan me niet voorstellen dat de vriendinnen zelf of hun man of kinderen er boos/teleurgesteld om zullen zijn. En als toch, dan is het hun probleem. Jouw verjaardag, dus jij mag kiezen hoe je het viert:-).

Ik denk dat je vriendinnen het alleen maar heerlijk vinden zonder man en kinderen:-).

Lilian1
Ik denk dat mijn man

Vooral opgelucht zou zijn dat ie niet mee hoeft.

Ik zou inderdaad er iets van Lady’s only of zo op zetten(al vind ik lady’s night een beetje klinken als of de chippendales of zo komen.

Die van 50er vind ik duidelijk

Taalfreak
Even zeuren

In correct Engels is het: "Ladies' night"
1 lady
2 ladies
met genitief: Ladies' night. (een avond voor/van de vrouwen)

Of: "Ladies only" (dan dus zonder apostrophe)

Lou
Taalfreak

Helemaal correct. Behalve apostrof, dat schrijf je met een f :-)

rode krullenbol
Daar is 'ie weer

De wet van Muphry!

mutsje
en nog een keer!

En het is de wet van Murphy en niet Muphry.... :-)

rode krullenbol
Nogmaals

De wet van Muphry is een variatie op de wet van Murphy. Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Muphry

Mams
Haha!

Haha!

Ginny Twijfelvuur
RK

Hahahaha