Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kiki

Kiki

20-10-2008 om 19:34

Volgend weekend ga ik een instructeurscursus ehbo doen

Het is een heel weekend en aan het eind van het weekend is het de bedoeling dat je een les zelf gaat geven.
Dus de vaardigheden zijn verdeeld:

Ik heb de volgende vaardigheden, waar ik dus een les in moet geven:

Zuigeling bij bewustzijn met geblokkeerde ademhalingswegen
Spalken van breuken en uit de kom geraakte ledematen
Stabilisatie van de wervelkolom

Ik wil dit graag op een leuke, maar vooral originele, manier geven. Het moet ook niet al te veel tijd en moeite kosten, want er staat nog specifiek bij dat je niet teveel moet voorbereiden.
Heeft iemand idee├źn, ik wil de cursus graag halen

Dank je wel alvast
groetjes
Kiki

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Maak het niet te leuk

Ik heb laatst een ehbocursus gevolgd van 2 avonden, die de 1e avond gegeven werd door een erg gezellig leuk mens. Erg veel gepraat, gelachen, gezellig gehad, alle cursisten gingen met een goed gevoel naar huis. Eenmaal thuis gekomen vroeg manlief wat ik geleerd had die avond.... Ehm... geleerd?... Tja...
Er is echt wel het een en ander besproken die avond, maar ik wist er niks meer van, en uit de gesprekken de week daarna bleek dat iedereen het zo ervaren had.
Dus maak het niet te leuk, te origineel, te gezellig. De bedoeling is dat mensen iets van je leren, leuk en gezellig zoeken ze wel bij vrienden.
Heel veel succes ermee! Lijkt me erg interessant om te doen.

Lynna

Lynna

20-10-2008 om 20:54

Doe het zo kort als mogelijk

Zelf moet ik elk jaar een herhalingscursus bhv doen en ik vind het vooral prettig als de instructie redelijk zakelijk gegeven wordt, met liefst een ervaringsverhaal erbij, zodat het beter blijft hangen. Verder hoe korter, hoe sneller je klaar bent en je weer naar huis kunt

Succes met de voorbereiding en ik duim voor je dat je slaagt!

judiths mama

judiths mama

21-10-2008 om 10:38

Mijn wensen tijdens een cursus

Ik wil tijdens een cursus het liefst veel oefenen. Heel veel oefenen. Wat ik ook handig vind is een kaartje met daarop de te nemen stappen. Wat doe je als je een persoon aantreft die niet reageert: ...
Ik werk met kinderen en zie op andere locaties wel eens een stappenplan op het toilet hangen. Zodat je iedere keer als je daar zit weer even het rijtje langsloopt.

Hou het wel luchtig, het idee van een baby met geblokkeerde ademhalingswegen is al erg genoeg, maar maak het niet al te leuk en gezellig, het is tenslotte wel een serieus onderwerp.

Succes met je cursus.
Saskia

Hoeft niet leuk/origineel

EHBO moet in je hersens inslijten. Het systeem van een keer voordoen, een keer zelf doen (en het dus ook je klasgenoten zien doen) werkt het best. Daarna het liefst ook een enigzins officiele beoordeling van hoe je het deed zodat je weet waar je op moet letten.

Leuk en origineel leidt af bij dit soort dingen denk ik. Wat vaak wel leuk/interessant is is een real life story. Dus vertel een verhaal uit de eerste hand over een stikkende baby of een niet gestabiliseerde wervelkom zodat het duidelijk is waarom je dit soort dingen moet leren.

Mariel

Kiki

Kiki

21-10-2008 om 21:24

Dank jullie wel!

Ik ga jullie adviezen opvolgen en het simpel houden.
Super!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.