Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Stenna

Stenna

25-03-2013 om 11:54

Voorjaarsmode en mannen

Grappig: Ik ging dit weekend stadten, want zin in nieuwe voorjaarsdingetjes en m’n bonus binnen. Kom ik thuis met twee chique, tamelijk prijzige tops van de Bijenkorf, en een aardig blousje en vest van de C&A. Over de eerste twee had ik de hele middag gedaan, de laatste twee op weg naar de trein nog even meegegrist, 10 minuten voor sluitingstijd. Leuk voor erbij en kost toch geen drol. Ga ik de aanwinsten showen voor man en zoon: vinden ze unaniem de twee C&A dingen veel leuker! Ik had niks gezegd over wat waar gekocht was of hoeveel het kostte, en ze konden ook geen etiketjes zien oid. Haha. Dat weet ik dan ook weer, waar ik voortaan heen moet ;-)
Ik werd toch wel nieuwsgierig hoe dat dan werkt in hun hoofd (ik vond toch echt de andere twee dingen mooier, zelf). Tot net aan de irritatiegrens doorgezaagd en het lijkt te liggen aan dat de ene Bijenkorf top koraalrood/oranjeachtig was en de andere gebloemd. Beiden (die kleur en gebloemd) associeren zij met tuttig en ouwelijk. En te druk. Ze houden wel van kleuren hoor, zolang het maar groen of blauw is (en dat waren de C&A dingen). Ik krijg eigenlijk de indruk, in het algemeen dat die felle bloemmotieven die je nu zoveel ziet een man repellers zijn (en koraal ook). Dus iets wat vrouwen denken dat leuk en hip is terwijl mannen het afschuwelijke vinden. Jullie ook die indruk?

Ok, het gaat nergens over natuurlijk, maar dit is dan ook de off-topic rubriek en ik vond het erg grappig, toch.

Zijweggetje: is iemand hier verkoopster bij de Bijenkorf, Claudia Strater, of andere chiquere dameszaak ? Kan die voor mij ophelderen wat precies de bedoeling is van dat krengige, neerbuigend onvriendelijk behandelen van klanten? Kopen ze dan meer ofzo?

Tijgeroog

Tijgeroog

25-03-2013 om 12:13

Hmm...

Heb je er geen plaatjes bij? Ik ben ook niet zo bloemig, maar houd wel van oranje en rood, dus ik ben nu wel nieuwsgierig waarom zij dat ouwelijk vinden. :-) (ik vind mezelf nog best wel jong ;-))

Haha

Lees ik hierboven dat je niet echt van winkelen houdt en het liefst online koopt, start je een winkeldraadje :-)

Zelf vind ik de voorjaarskleuren dit jaar vrij dramatisch: zalm en mintgroen staan mij echt totaal niet! Die tops van de Bijenkorf zijn niet echt mijn smaak en waarschijnlijk ook niet van je man en kinderen? Dat kan toch los staan van hoe duur ze zijn?

En ja

Nu ik erover nadenk, vind ik zalm en dat lichte groen eerlijk gezegd ook wel een beetje van die Granny- kleuren.

Vic

Vic

25-03-2013 om 12:45

Die met die bloemen

Dat is echt wel een omashirtje ;-) Die andere vind ik niet zo mooi omdat hij zo 'stijf' lijkt te vallen. Als ik zoiets draag en ik doe mijn armen omhoog, gaat het hele bloesje mee. Vervolgens blijft het boven mijn borsten hangen. Geen succes.

Vic

Vic

25-03-2013 om 12:46

Disclaimer

Ik heb overigens 0 verstand van mode, dus je moet je er niet teveel van aantrekken wat ik zeg ;-)

Arawen

Arawen

25-03-2013 om 12:46

Mannen-smaak

Ik vind het al heel wat, dat jouw mannen blijkbaar nog althans vaag interesse hebben in kleding die jij hebt gekocht... ;-) Ik leef in een mannen-huishouding en ik kreeg hooguit een zijdelingse blik wanneer ik iets nieuws show en een vagelijk 'oh leuk' waarna ze zich weer omdraaien naar iets interessanters.. Wat een verschil wanneer ik met een nieuwe mobiel of zo binnen kom.., dan vliegen ze met z'n 3-en op me af.. ;-))

Ik heb een winter of 2 terug een jas gekocht in tweed, wat toen erg 'in' was. Grijs met een soort van rood streepje. Stond me erg leuk, vond ik zelf. Werd echter door de mannen meteen afgeserveerd als 'ouderwets'. Tweed mag dus niet. En wat mag verder niet? Alles wat 'opvalt' qua kleur of dessin. Dus geen grote prints/bloemen. Wat doorgaans wel bevalt (althans, wat mijn man betreft..;-) is dat wat een beetje 'tekent'. Niet te wijd, dus. Ik heb ook wel eens 'doorgezaagd' en wat er dan meestal uit komt is dat het 'vrouwelijk' moet zijn. En dat is dan blijkbaar 'vrouwelijk'...

Tijgeroog

Tijgeroog

25-03-2013 om 12:59

Hmm... (2)

Nee, mijn smaak is het ook niet, sorry. Valt voor mij ook in de categorie tuttig. Maar trek je helemaal niets van mij aan, mijn smaak is absoluut niet representatief. Ik draag op dit dit shirt (maar dan bruin met oranje, en alleen het stuk boven de band) http://www.djd-fashion.com/top-with-stars-8062.html

Stenna

Stenna

25-03-2013 om 13:31

Ha, interessant

oke oke, ik breng ze wel terug ;-) Het zijn dus mijn mannen die smaak hebben, niet ik! Ik vond ze echt mooi. Wie wil er volgende keer mee, als ik weer wat nodig heb?
Normaal thuis draag ik ook gewoon t-shirts overigens. Maar ik moet vaak wat netter voor mijn werk. Deze tops waren bedoeld voor onder een jasje/blazer, om het wat op te fleuren. Ik ben ook nogal skinny van boven, dus moet wat wijdere tops (zoals de koraal) hebben of iets met volant oid (zoals de bloem) om het voor het zicht wat op te vullen. Zo wijd is die koraal trouwens niet, dat lijkt maar zo op zo'n graatmodel.
Ik zou graag de C&Atjes ook laten zien nu. Maar ze staan niet online. Ik kan wel zelf een foto maken maar die kan ik hier volgens mij niet uploaden?
En Chris: inderdaad ga ik liever niet. Maar soms moet het, voor de chiquere dingen (al had ik ze bij nader inzien ook kunnen bestellen bij de bijenkorf, maar dat ontdekte ik eigenlijk nu pas).
Ik ben ook kampioen snel aantrekken en showen, want de aandachtsboog van mijn mannen is inzake kleding inderdaad heel kort.

Vic

Vic

25-03-2013 om 13:37

Zalando

Ik bestel veel op Zalando en esprit.nl. Voordat ik dan op 'OK' druk voor de bestelling, vraag ik mijn (modebewuste) dochter om nog even te beoordelen. Soms ga ik mee met haar adviezen ;-)

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

25-03-2013 om 14:03

Bloesje

Dat bloesje vind ik wel leuk alleen de kleur is heel fout. Dat maakt het tuttig. In het donkerblauw is het al weer heel anders. Combinatie van stof en kleur. Als die kleur je staat zou ik het bij een sjaal ofzo houden.
Het T-shirt, daar praten we maar niet over.
Ken je perfectly basics? Ik heb er nog nooit wat gekocht maar het ziet er wel mooi uit. Voor mijn werk heb ik niet van die zakelijke kleding nodig, eigenlijk wel jammer.

Rosa van der Zanden

Designers

Met Marc Jacob, Malene Birger en Filippa K zit je wel meteen in een aanzienlijk hoger segment natuurlijk, dan slaag je bij C&A voor heel wat minder als je felle kleuren zoekt ;-)

Stenna

Stenna

25-03-2013 om 14:31

Saai?

Ja, die ken ik, perfectly basics. Koop ik ook wel eens wat inderdaad. Maar veel daar is toch tamelijk saai?! Ik kreeg juist aangeraden (van vriendinnen) eens wat vrolijkers te dragen. Hmmm, zij vonden mijn smaak dus eigenlijk ook al niet best, bedenk ik nu. Tsja. Eens kijken of ik zoon kan omkopen eens met mij mee te gaan winkelen. Of iemand hier nog een tip-link met een leuk bloesje/topje voor onder nette werkjasjes?

Rosa: "Het gebloemde t-shirt praten we maar niet eens over". LOL. Ik vond die echt mooi, haha. Gelukkig zijn er ook dingen waar ik wel verstand van heb.

margje van dijk

margje van dijk

25-03-2013 om 16:07

Lol (o.t.)

Je hebt heel wat te verduren. Ik vond dat bloesje wel mooi, maar niet in de kleur koraalrood. Zelf val ik altijd op groen. Maar ik weet zeker dat mijn man en jongens dit ook niet bijzonder zouden vinden, dat ik alleen zelf er de charme van zou inzien.

O.t.: ik had ook iets nieuws, om de koude lente nog wat te verzachten: http://www.kinglouie.nl/dames/jurken/minidress-heartbreaker/crimson/

Pas nadat ik hem al twee dagen aan gehad had kwam er 1 van mijn huisgenoten op het idee er eens wat van te zeggen (eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat mijn man op reis is, want die had het wel meteen gezien anders). "Wat heb je trouwens een leuke trui aan", zegt mijn oudste zoon. Ik reageer blij verheugd dat hij uberhaupt zag. Zegt middelste: "Ja, ik had het ook wel gezien hoor, maar ik dacht: wat heeft ze nou voor slettenjurk aan, daar ga ik maar niks van zeggen".

Slettenjurk. Notabene een gebreide trui! Van je mannen moet je het echt hebben (not!). Ik heb maar gereageerd dat ik blij ben dat hij in mij tenminste nog een kandidaat 'slet' ziet, en niet een kandidaat 'oude taart'. Daarmee eindigde het gesprek toch nog in een bevrijdende lach zullen we maar zeggen.

Nee, ik heb me er allang bij neergelegd dat ik zelf vooral degene ben die geniet van mijn eigen nieuwe kleren.

Margje

Stenna

Stenna

25-03-2013 om 16:48

Mantelpakje

Ja Margje, voor pubers is het altijd ofwel te oude taartig, ofwel te jong-want-dragen-de-meisjes-op-school-ook. Daarom was ik dubbel verbaasd dat zoon dat C&A vest dus echt leuk vond.
In jouw trui zou ik overigens echt niet naar mijn werk kunnen, evenmin als in Vic's links. Ik werk toch in een nogal traditionele omgeving, bezoek veel grote klanten en ministeries etc. Het is al tamelijk gewaagd dat ik een (zwarte) jeans bij mijn colberts draag ipv een veilig mantelpakje zoals de meesten. Dus het koraal (die kleur was me ooit geadviseerd door zo'n kleurconsulente) bloesje is voor jullie waarschijnlijk te stijf, maar voor mijn werk passend. Dat zal het verschil wel zijn. Al weet ik nog niet waarom niemand die bloemen mooi vindt ;-)
Kzag op Margje's King Louie site trouwens wel aardige overslagshirts. Misschien die eens eentje bestellen, als top.

Stenna: tip

Vanavond om 18.00 uur start bij de Bijenkorf de Maffe Marathon, ook online. Misschien zit er nog wat van je gading bij?

Maaike

Maaike

25-03-2013 om 17:29

Wel leuk: lekker fleurig!

Stenna,

Ik vind beide tops wel leuk, met name die met de bloemen! Lekker fleurig. Fijn dat iemand eens wat anders aan doet dan dat saaie blauw-zwart-bruin!

Maaike

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

25-03-2013 om 17:58

Die bloemen

Is voor mij veel te veel gedoe, maar ik kan me wel voorstellen dat het op het juiste model best leuk gekleed kan staan.
De ander vind ik ook niet onaardig maar zou ik ook niet zo gauw aantrekken, maar ja het is bij mij op het werk ook zeer casual. Ik trek zelfs af en toe mijn gatenspijkerbroek aan :-) Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat ook alleen maar doe als ik echt niemand spreek. Want het is wel een beetje op het randje, vind ik dan.

En mijn man ziet mij het liefst in hooggehakte laarzen onder een kort rokje. Nou dat is ook zo niet mij. Wat een pech voor hem :-)

Bloemenbroeken

En wat vinden jullie dan van die bloemenbroekentrend? Ik vind het echt helemaal niks en nog niet eens omdat ik nogal zware bovenbenen heb. Vreselijk truttig!

Ruilen

Als je die bloesjes toch terug gaat brengen, ruil er dan één voor deze: http://www.debijenkorf.nl/fornarina-blousje-met-volant-en-strik-2805050025. Staat 's zomers mooi op een witte broek (met pumps in dezelfde kleur als het bloesje), die taupekleur kan ook prima met zwart in wat minder fleurig weer. Ik denk dat het model je ook wel staat gezien je beschrijving.

skik

Vic

Vic

25-03-2013 om 20:50

Taupe

Als je een wintertype bent, kun je beter geen taupe dragen.

Stenna

Stenna

27-03-2013 om 09:54

En het wordt..

Joepie, eindelijk iemand die het bloemenshirt wel mooi vindt (Maaike).

Ik ben een Lente, zeggen ze. Maar daar doe ik niet zo veel mee, te ingewikkeld. Maar vandaar wel de koraal-poging. Skik, die top in taupe is wel leuk maar dat vind ik dus echt een heel erg saaie kleur. Onder een donker jasje word ik dan, voor mijn idee, een echt grauw muisje.

Dus dit is mijn beslissing: de koraal top ga ik omruilen voor een ander kleurtje. En, jawel ik doe het weer, de bloementop ga ik gewoon toch houden. Met steun van Maaike en een vriendin die ‘m ook goedgekeurd heeft via gemailde foto waar ik ‘m draag op nette witte jeans met donkerblauw colbertje. Ik weet het, ondankbaar en irritant: vraag ik jullie mening/advies en trek me er vervolgens niks van aan. Vraag het Stennaman, Eigenwijs is my middle name. Wel heb ik er nog een top bij besteld (is nog niet bezorgd, maar wel lekker dat ik nu ontdekt heb dat de Bijenkorf ook online shop heeft), deze:
http://www.debijenkorf.nl/sandwich-overslagtop-met-all-over-print-en-lange-mouwen-9607050004

Daar draag ik dan wel een rondhals shirtje onder, vanwege de magere hals/borst (beetje zoals het model ook wel heeft)
Iedereen bedankt voor het meekijken en advies!

Trouwens, de bloemenbroeken trend sla ik ook over. In het kader van al voor de derde keer in mijn leven voorbij zien komen is te veel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.