Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

09-11-2008 om 18:42

Vraag in het spelprogramma zeker weten:

Zet op volgorde:

* Boeiend
* Saai
* Leuk

En begin bij het minst leuke. Wat zou jullie antwoord zijn?

Kari1

Kari1

09-11-2008 om 18:56

Pelle

hoe verzin je ze weer!
Dit kan volgens mij nooit in de categorie goed/fout zitten, er zit een stuk subjectiviteit in.
Voor de meeste mensen zal Saai het minst leuk zijn (maar je weet maar nooit....). Of dan Leuk of Boeiend als leukste bovenaan moet staan, hmtjah. Wat is Leuk? Ik persoonlijk ben niet zo van Leuk. Ik houd meestal wel van Boeiend, dus dat vind ik dan leuker dan Leuk. Maar over al die definities is te twisten.
Kari

winky

winky

09-11-2008 om 18:58

Mijn volgorde

*saai
*leuk
*boeiend

Waarom?

Een boek of spel kan saai zijn, dan speel ik ws niet meer, het kan leuk zijn ach dan is het een keertje. Maar als een spel boeiend is speel je het vaker en ben je enthousiast.

Goede volgorde of was het een instinker?

Winky

Zus

Zus

09-11-2008 om 19:28

Wat mij betreft

1.saai
2.boeiend
3.leuk
Boeiend kan nog alle kanten op, ook minder leuke dingen kunnen boeiend zijn. Maar ja, leuk past eigenlijk niet in een rijtje waar ook saai en boeiend in staan, voor mij zijn dat tegengestelden.

Rieke

Rieke

09-11-2008 om 19:43

Ikke

saai,leuk, boeiend.

Massi Nissa

Massi Nissa

09-11-2008 om 20:44

Boeiend op 1

Boeiend staat voor mij gelijk aan fascinerend, het grijpt je en houdt je aandacht vast, je bent onbereikbaar voor man, kind of telefoon (bij boek of film). Leuk is hooguit leuk, daar kun je nog bij breien en een glas cola inschenken, en als je de helft mist word je niet chagrijnig. Saai is dan de absolute onderkant, bij saai zap je weg. Als saai niet verplicht is, neem je er geen genoegen mee. Je gaat op zoek naar leuk of boeiend. Toch?
Groetjes
Massi

Uhh

Saai, boeiend, leuk.

Ik vind boeiend nog alle kanten op kunnen :o).

Groetjes, Pinkelot

Jesse_1

Jesse_1

09-11-2008 om 21:39

Duidelijk

Saai, Leuk, Boeiend.
Jesse

Ik zou zeggen

saai boeiend leuk

tonny

tonny

09-11-2008 om 21:48

Saai leuk boeiend

mijn rijtje ;)

tonny

Jesse_1

Jesse_1

09-11-2008 om 21:58

Leuk is neutraal

Maar voor boeiend moet iets méér hebben dan 'alleen maar leuk zijn'. (Mijn mening)
Jesse

Roos

Roos

10-11-2008 om 00:22

Vreemd

Ik vind het een vreemd antwoord. Als in de vraag al staat; begin bij het minst -leuke- , lijkt het me logisch dat leuk dan bovenaan staat toch?
Roos

Puck2

Puck2

10-11-2008 om 09:04

Precies pelle

Oudste en ik hebben gisteren ook gekeken en wij vonden het ook een rare vraag. Boeiend heeft een heel andere beleving dan leuk en zijn niet te vergelijken in meer en minder leuk vind ik. Ik ken genoeg boeiende dingen die helemaal niet leuk hoeven te zijn. Jouw oorlogsfilm is daar ook zo'n voorbeeld van. Oudste wou ons al opgeven maar als ze met dit soort oenige vragen komen dan weet ik het nog zo net niet.

tonny

tonny

10-11-2008 om 14:03

Inflatie van dat soort woorden

het is maar hoe je het beleeft.

Ik vind sowieso dat dat soort woorden nogal aan inflatie/ verandering onderhevig zijn. Vroeger zei het meisje bij de kassa 'een prettige dag verder' en nu zegt ze 'een heel fijne dag!'

Nou, ik vind prettig ook best hoor.

Oh ja, en 'boeie!!' is natuurlijk totaal niet leuk of zo, dat is iets waar je echt niet voor van je stoel komt. Het scheelt of je puberzoon het over boeiend heeft, of oma!

tonny

Inflatie (ot)

Inderdaad Tonny. Zo erger ik me al enige tijd aan de overal opdringende 'passie'. Een beetje minder mag ook wel, denk ik dan.
Laatst nog, op een broodzak van 's lands grootste kruidenier 'Brood met liefde en passie als enige toevoeging'. Nee dank u. Meel, water, gist en een snufje zout vind ik eigenlijk wel genoeg. Dat gepassioneerde gedoe bewaren ze maar voor hun vrije tijd.

Groeten,

Temet

Paula B

Paula B

10-11-2008 om 20:26

Jongerentaal?

Veel jongeren kennen 'boeiend' denk ik niet eens in z'n echte betekenis. Wij zeggen met z'n allen dat iets boeiend is als het je boeit, dus je aandacht eraan vastketent. Jongeren roepen 'boeiend!' als ze iets juist helemáál niet boeiend vinden, en het zou me niet verbazen als de makers van de quiz en/of je zoon die betekenis in gedachten hebben. Doet me denken aan de tijd dat mijn buurtgenootjes en ikzelf dingen die we leuk vonden 'link' noemden - en mijn vader maar keer op keer uitleggen dat iets 'link' moest heten als het geváárlijk was, niet als het juist leuk was... Voor mij klopte de betekenis 'gevaarlijk' helemaal niet, link was leuk. Zo denken veel jongeren nu vermoedelijk 'boeiend = supersaai', zonder zich te realiseren dat het woord eigenlijk de tegenovergestelde betekenis heeft.

Emmawee

Emmawee

10-11-2008 om 23:05

Link (o.t.)

Dat is Haarlems! Mijn tante van 80 zegt het nog steeds: link joh!
Groeten, Maw.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.