Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Guinevere

Guinevere

19-03-2009 om 10:27

Vraag over krulhaar

En weer een vraag in de categorie "reuze belangrijk". Ik heb al eens een vraag gesteld over de oogkleur van mijn jongste (of ie nog groen kon krijgen, net als ik, maar het is nu nog steeds blauw). Nu de volgende belangrijke kwestie: Mijn zoontje van bijna 2 jaar heeft SOMS in zijn nek krulhaartjes. Vooral als ie net uit de douche komt. Dat vind ik natuurlijk reuze schattig staan. Helaas zakken die krullen er weer snel uit. Nu mijn vraag: is er nog hoop op een stevige bos krullen? Kan het zijn dat hij nog teveel babyhaar heeft en dat het haar later krulvaster wordt? Of moet ik 'm maar aan de krulspelden zetten? ;-)
Ik zou het zo leuk vinden als tenminste één van mijn kinderen iets van mijn krullen zou krijgen, de oogkleur is dus al niet gelukt...beide kinderen hebben strakblauwe ogen en de oudste heeft supersteil haar.

Kan altijd nog!

IK had altijd stijlhaar, ik was 26 jaar en zwanger van de eerste en kreeg een enorme bos krullen. Nu 11 jaar later is het meer slag dan echt krullen, maar wel echt slag! Dus dat wordt levenslang afwachten, misschien gebeurt het ooit nog dat je kinders krullen krijgen! ( en anders misschien je kleinkinderen!) ;))

Stelle

Stelle

19-03-2009 om 11:03

Krulpotentie

Ja, hier ook nekkrulletjes na het bad bij miniman. En hij heeft een beetje lang haar, dus eignelijk is het een soort krullende mat, haha. Evengoed schattig. Mijn oudste had toen hij klein was ook een beetje krullen, maar die zijn na de eerste haarknipbeurt helaas nooit meer teruggekomen.
Zelf heb ik krullen (nou ja, een beetje dan) als ik in de regen heb gelopen, dus er is kennelijk wel krulpotentie in de familie. Maar met droog hoofd hangt het haar bij ons allemaal recht en vormloos naar beneden. Niets aan te doen. Van een permanentje worden ze ook weer zo Gorden.

margje van dijk

margje van dijk

19-03-2009 om 11:08

Geen peil op te trekken

Mijn oudste zoon had als baby piepkleine krulletjes, was vervolgens anderhalf jaar kaal, en als 2-jarige had hij een engelachtige bos sterk krullend blond haar. Een plaatje.

Mijn middelste zoon had steil (stijl?) haar bij de geboorte en had tot een jaar of 3 van dat typische stugge melkboerenhondenhaar.

Inmiddels is oudste 11 en heeft stug melkboerenhondenhaar.

Middelste is 9 en heeft een bos wild krullend engelenhaar.

(Jongste heeft nooit krullen gehad helaas).

Zelf was ik ook tot een jaar of 2 engelachtig gekruld, daarna was er zo'n 20 jaar geen krul te bekennen en sinds ik mijn lange haar afgeknipt heb (20 jaar geleden) krult het weer.

Kortom, volgens mij kun je er geen peil op trekken!

Margje

Bij ons

ik heb krulhaar, mijn kinderen werden nagenoeg kaal geboren en hebben heel lang geen haar gehad (en tot ruim 1 1/2 jaar geen tanden bovendien!).

Daarna kreeg zoon haar met wat slag erin, het is van dat haar dat alle kanten op kan staan. Zoon kamt het altijd terug plat maar na halve dag is dat effect weg.

Dochter heeft nu ook krulhaar. Hoe korter het geknipt is, het feller de krullen. Nu heeft ze schouderlang pijpekrul-achtig haar.

Zelf had ik al krulhaar maar mijn haar is helemaal anders gaan krullen toen ik 17/18 was en het is nog steeds hetzelfde als toen (alleen wil het niet echt lang worden).

Iemand trouwens een goede tip voor het kind-krulhaar te kammen?

Margriet*

Margriet*

19-03-2009 om 13:53

Haha hier worden ze er in gekeken

Oudste heeft steilhaar, middelste (meisje) met lang haar met slag, jongste heeft krullen, maar nog niet heel erg. Een oma en opa met krullen en twee zonder. Ik heb steilhaar, man heeft pijpekrullen (maar het wordt nu wat dunner en is tegenwoordig kort). Ik heb goede hoop dat de jongste zijn haar krijgt maar ik kijk het er ook in. Wij hebben drie kinderen omdat we doorgingen tot een met krullen!!!!!

Fonneke

Fonneke

19-03-2009 om 14:01

Kan nog

Onze jongste (nu 2 jaar en 2 maanden oud) is heel lang kaal geweest. Toen hij genoeg haar had ging dat af en toe aan de achterkant iets krullen. En sinds een maand of twee heeft hij ineens een heel hoofd vol krullen. Het kan dus nog komen.

Hier 2

hier heeft man krullen écht stugge stijve, zoals een permanent zeg maar...(en 't is écht geen permanent en dat weet ik zeker, zijn hele familie heeft het zo) en ik heb 'slag' tenminste zo noem ik het in vergelijking met het zijne wel tenminste. Ik heb van die pijpekrullen als 't langer is en als het kort is gewoon grote krullen die terugkrullen tot het hoofd. Als het regent is het helemaal wild en een grote bos 'krul alle kanten op'. Bij man niet, dat zit zo en niet anders, óók als ie net uit bed komt. Oudste heeft man's krullen. En nu is het héél lang en hangt het tenminste naar beneden en is het mooi, maar met kort haar krijgt ze zo'n ragebol-coupe. Krullen die gewoon krul, krul, krul recht staan vanaf het hoofd, rondom dus.(en dus géén gezicht), maar langer is het dus wel mooi en voordeel....het zit altijd goed (behalve wat knopen) en in model. 't kan maar 1 kant op namelijk. Als je d'r haar uittrekt (de krul eruit dus) is het tot over haar billen, maar het hangt maar tot halverwege de rug/schouders. Jongste zit tussen man en mij in. Die heeft ook van dat pijpekrulachtige haar. Maar nu héél lang (ook tot op bil) en dus beetje krullerig recht naar beneden. Niet te vergelijken met d'r zus qua krul. Trouwens ze hebben beiden een gruwelijke hekel aan die krullen. Ze kunnen er namelijk niet uit. Jaha met een stijltang, maar dan alleen als het droog weer is én je niet teveel zweet...en om eerlijk te zijn heb ik er ook zelf regelmatig zelf genoeg van. Soms wil een mens 's wat anders hé? Wat afwisseling....Maar ja, 't ook wel makkelijk, dat geeft ik toen.
Hier hebben ze beiden 'altijd' die krullen gehad.Vanaf hun geboorte....oudste leek volgens mijn vader op ronald koeman, toen ze net geboren was met d'r haar rechtop!
groeten albana

MLN

MLN

19-03-2009 om 16:42

Krul

Papa heeft 'raar' haar. Niet stijl maar ook geen slag, veel krul in nekhaar, heeft er uiteindelijk maar dreadlocks van laten maken. Ik heb zelf krulhaar. Vreselijk! Lang laten groeien in de hoop dat de krul eruit zou zakken...vergeet het maar. Pas sinds een paar jaar geaccepteerd dat ik nooit, maar dan ook nooit van dat prachtige stijle Barbie-haar zal hebben. Kind heeft vanaf geboorte veel haar. En vanaf 1 jaar is er de krul in gekomen. We hebben nu zo'n prachtig blond engeltje waarvan bijna iedereen denkt dat het een meisje is omdat zijn haar wat langer is. Geen idee of de krul blijvend is, als ie op mij lijkt (en dat doet ie!!) dan denk ik van wel.
Oh ja, en een tip om krulhaar te kammen???? Heel eenvoudig: niet! Voor het wassen een borstel erdoor (makkelijker gezegd..) en dan niet meer aankomen met kam of borstel tot de volgende wasbeurt.

Mijn oudste

had vroeger onwillig stijl peik haar en kreeg vanaf dat hij zijn haar lang liet groeien 9 jaar heel veel krullen. Ik heb ook krullen van me zelf en ik vind het wel mooi staan bij hem

Lady Grey

Lady Grey

19-03-2009 om 19:38

En hier

willen de oudste twee dolgraag krullen net als het haar van hun papa (die als tiener lange pijpekrullen had, dus echt stevig). Maar oudste heeft mijn stijle haar met de dikte van papa dus heel veel. Middelste heeft wel mooi vallend haar als het heel korte stekeltjes zijn, voor hem is er hoop, manlief kreeg ook pas tegen de tien jaar krullen.

En jongste had een mooie bos rode krulletjes. Nu (4) is het lang slap en steil net als van mama, alleen als het regent heeft ze wat losse haartjes die krullen. En die wil ze pertinent niet, ze veegt haar haar glad als ze net onder de douche vandaan komt, want mevrouw wil GEEN krullen.

Guinevere

Guinevere

19-03-2009 om 20:46

Er is dus hoop!

Hoera, het zou eventueel heel misschien dus nog goed kunnen komen met de krullenbol in spe! Maar een beetje tot heel veel geduld moet ik dus wel hebben (lastig hoor).
Ja, ik ken dat, krullen hebben maar ze niet willen. 't Valt inderdaad niet altijd mee. Zeker niet in het onderhoud. En het dieptepunt was de dag dat ik bij de kapper kwam en om een leuk modern kapsel vroeg. "Tja", zei ze, "met jouw haar gaat dat niet erg lukken. Dat doet toch wat het zelf wil". Vaarwel hippe haren... Toch denk ik dat meer mensen wél krullen willen dan níet, of zit ik er naast? In elk geval voor hun schattige kinderen, haha.

Rembrand

Rembrand

20-03-2009 om 10:56

Kan inderdaad nog.

Onze oudste had echt peentjeshaar. Heel dun en weinig. Toen hij rond zijn pubertijd een keer een kapperbeurt oversloeg viel ons op dat hij slagen had. We hebben zijn haar langer laten groeien en nu heeft hij al jaren een prachtige dikke bos rode krullen. Ik had vroeger ook slagen en krullen maar ik ben ze na de eerste zwangerschap voorgoed kwijt geraakt.
M.

Geldt niet voor hem.....

maar ik kreeg pas krullen op mijn 32ste, toen ik was bevallen van mijn eerste.... ;-)

Ongeveer 7 jaar

Na ongeveer 7 jaar verandert de structuur van je haren. Iedere 7 jaar. Vertelde een kapper me ooit eens. Dus krullen kunnen verschijnen, maar ook weer verdwijnen.

Ook onder invloed van hormonen, kan je haar veranderen.

Linda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.