Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Margriet*

Margriet*

25-01-2011 om 22:37

Vraag over meedoen aan onderzoek

Let op dit is geen oproep hoor, alleen peilen hoe jullie erin staan. Ik zie hier regelmatig (ik kom zelf al sinds 2001 op dit forum) oproepen om vragenlijsten in te vullen voor bepaald onderzoek. Dit is redelijk laagdrempelig.
Voor mijn studie moet ik data verwerven voor een onderzoek. Dit onderzoek gaat over ouderschap en de effecten op kinderen (het onderwerp is nu even niet zo relevant).
Als jullie een oproep zouden zien op een forum, zouden jullie dan zover gaan om iemand bij je thuis een vragenlijst te laten afnemen. Maw zou je daarvoor je anonimiteit opgeven wetende dat de data verder anoniem verwerkt worden. Wat zouden afwegingen zijn om het wel te doen en wanneer niet?
Ik heb zelf een redelijk hoge drempel hierin. Zo heb ik al meerder keren overwogen om naar een meeting te gaan omdat hier zoveel leuke mensen komen maar ik durf niet. (ik zou graag verder kletsen over koekjes bakken ed maar de drempel is te groot).

Persoonlijk

zou ik er niet veel moeite mee hebben, mits ik het belang van het onderzoek inzie. Ik zou er zelden voor naar iemand anders toegaan, maar bij mij thuis? ja hoor.

Nee

Ik ben behoorlijk enquetemoe. Via de basisschool komt hier ook al het ene na het ander verzoek binnen. Op het forum doe ik er ook niet aan mee. Als iemand dan ook nog bij mij thuis zou willen komen, zou ik helemaal afhaken. Voornamelijk omdat ik dan denk dat de thuissituatie mee beoordeeld kan worden. Niet dat die in mijn geval uitzonderlijk is, maar het idee alleen al, nee.

Puck

Puck

26-01-2011 om 09:42

Doel en niveau enquete

Ik zou wel mee willen doen, maar het hangt voor mij wel af of ik het doel van de onderzoek nuttig vind. En wat mij betreft ook hoe het onderzoek is opgezet. Je komt zoveel uitermate knullige enquetes tegen dat ik met mijn (wetenschappelijke) achtergrond op 10 vingers kan natellen dat er nooit iets zinnigs of een goed beeld uit kan komen. Dan haak ik acuut af.
voorbeeld: Toen Puckjongste een paar weken was kreeg ik van het RIVM een uitnodiging om mee te doen in een grootschalig en langdurig onderzoek naar diarree bij kinderen. Op zich helemaal niets mis mee, maar zelfs na wat e-mailwisseling met het RIVM had ik nog steeds het idee dat het een slecht opgezet onderzoek was met een heel beperkt doel. Niet meegedaan dus.

Massi Nissa

Massi Nissa

26-01-2011 om 10:46

Precies zoals puck zegt

Ik wil best mijn schaarse vrije tijd inzetten voor een nuttig onderzoek met duidelijk omschreven doel en deugdelijke opzet, en dan hoef ik niet anoniem te blijven. Wij hebben ooit meegedaan aan een onderzoek naar tweetalige kinderen. Dta onderwerp vind ik zo boeiend dat ik er zelf graag onderzoek naar zou willen doen - als ik de loterij win, ga ik iets van toegepaste taalkunde studeren.
Het ligt dus, net als Puck zegt, aan het doel en de opzet. Het onderwerp zou bij mij ook nog wel gewicht in de schaal leggen.
Groetjes
Massi

Gedaan

Ik heb het wel eens gedaan, dus vanuit een oproep hier op het forum. Ik vond de titel van de oproep uitermate grappig en bovendien betrof het een student van een studie die ik zelf ook gedaan had. Dus ik kon me erg in haar positie van "wanhopige student op zoek naar..." indenken. Bovendien was ik gerust over de betrouwbaarheid en de integriteit van de studie (en daarmee ook van de student).
[email protected]

Margriet*

Margriet*

26-01-2011 om 22:59

Grappig

tot nu toe de reacties. Het valt me mee. Het is wetenschappelijk onderzoek wel relevant om te noemen als ik hier zo lees. Of zou niet iedereen dat wat uitmaken?

Margriet*

Margriet*

26-01-2011 om 23:01

Pelle

Nee dit onderzoek is zo opgezet dat mensen thuis bevraagd worden. Wat dus de drempel wel hoger maakt. Toch anders als er een link zou staan naar de vragenlijst.

Margriet*

Margriet*

26-01-2011 om 23:02

Izar

Maak ik zonder het te weten nog een goede indruk hier ook. ;-D

koentje

koentje

27-01-2011 om 08:38

heb een keer aan een onderzoek van een studente meegewerkt die een onderzoeksvraag had die over adhd ging, wat mijn zoon heeft.
Maar ik zou niet naar een meeting gaan en mij bekend maken als zijnde Koentje. IK vind het juist prettig om hier alles te kunnen posten zonder mij af te vragen wat anderen daarvan vinden, zonder me af te vragen of ik dan beoordeeld wordt. En ik heel vaak veel aan de adviezen die ik hier krijg.
Ik zou wel naar een meeting kunnen gaan en daarna een andere nick nemen. Maar ik heb er ook niet zo'n behoefte aan.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.