Home » Forum » Vraagje over pgb

Vraagje over pgb

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
diedeltje dei
Vraagje over pgb

Dag,
ik moet per half jaar het bestede PGB verantwoorden. Nu hield ik van het eerste half jaar geld over, wat ik nu heel goed kan gebruiken. Mag dat? Of moet ik het terugbetalen?

MM.
Ja, mag

De toekenning van je budget is voor een heel jaar (vermoed ik) en de afrekening dus ook. Dus ja, het mag. Als je het zeker wilt weten: bel even met je zorgkantoor.

MM

diedeltje dei
Fijn

bedankt voor het antwoord MM!

Brianna F
Maarrr

Van mijn vriendin hoorde ik dat als ze PGB overhoudt in een jaar, ze dat het jaar daarop gekort krijgt, dus ze probeert het altijd helemaal te gebruiken.

anna van noniemen
Die kans

is aanwezig, soms als je een goed verhaal hebt, willen ze het nog wel een keer door de vingers zien, maar probeer het zoveel mogelijk op te maken....

MM.
Logisch toch brianna

Wat je in een jaar overhoudt (=wat je niet administratief hebt verantwoord) moet worden terugbetaald, en terecht natuurlijk. Dat gebeurt doorgaans door het te verrekenen met de eerstvolgende betaling van het nieuwe jaar.
Het is dus een denkfout en zeker geen korting: je vriendin heeft gewoon het hele nieuwe pgb ter beschikking.

MM

m@rgreet
Nee

Wij redden het elke keer niet om het hele budget op te maken en betalen het inderdaad terug. We zijn nooit gekort daardoor (maar je praat dan ook niet over duizenden euro's hoor, laatste keer 200 euro ofzo).

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.