Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

mevrouw

mevrouw

01-03-2011 om 14:18

Waarom alleen mannelijke libische vluchtelingen?

Ik vraag mij af waarom er alleen vluchtende mannen te zien zijn bij de grens van Libie en Egypte/Tunesie.

Ik neem aan dat ze rennen voor hun leven maar waar zijn hun vrouwen en kinderen (en evt. bejaarde ouders) dan? Wie kan mij dit uitleggen?

Biene M.

Biene M.

01-03-2011 om 19:04

Geen libiërs

Die mensen zijn vnl. Egyptische gastarbeiders.

koentje

koentje

02-03-2011 om 08:27

Maar

het zal tocch niet zo zijn dat al die arbeiders hun families stantepe in de steek gelaten hebben? Ik zou ook wel eens willen weten hoe het zit. Je ziet inderdaad uitsluitend mannen!

Massi Nissa

Massi Nissa

02-03-2011 om 10:01

Jawel

In het Midden-Oosten zijn landen zoals Libie waar miljoenen gastarbeiders werken. En die laten hun gezin achter in het thuisland. Vaak zijn het mannen, maar er zijn ook steeds meer moeders die hun kinderen achterlaten om soms duizenden kilometers verderop voor het huishouden van een ander te gaan zorgen. Blijkbaar zijn de Libische gastarbeiders voornamelijk man, in de Golfstaten werken weer veel Indonesische vrouwen.
Groetjes
Massi

Maylise

Maylise

02-03-2011 om 12:39

Vrouwen ook

In bijvoorbeeld Libanon (maar ook in de golfstaten en Jordanië) heb je enorm veel vrouwen van met name Filipijnse afkomst die daar werken als huishoudster/nanny, overigens vaak onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Deze vrouwen hebben zelf ook soms kinderen maar die blijven achter bij oma of een ander familie lid.

Van Libië weet ik niet zo veel af maar daar heb je vast ook wel vrouwelijke gastarbeiders. Waarom die niet vluchten is denk ik omdat vrouwen toch kwetsbaarder zijn. Als vrouw gaan vluchten met een groep mannelijke gastarbeiders de woestijn in is vragen om meer moeilijkheden dan in huis blijven en wachten tot de crisis over is. daarnaast werken de vrouwen vaak meer bij gezinnen en zijn dus sowieso"veiliger" mits ze binnen blijven.

Massi Nissa

Massi Nissa

02-03-2011 om 21:16

Mag ik een boek pluggen?

Over dit soort verborgen slavernij (arme vrouwen in rijke landen als gastarbeider): "Simisola" van Ruth Rendell.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.