Home » Forum » Waarom alleen mannelijke libische vluchtelingen

Waarom alleen mannelijke libische vluchtelingen?

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mevrouw
Waarom alleen mannelijke libische vluchtelingen?

Ik vraag mij af waarom er alleen vluchtende mannen te zien zijn bij de grens van Libie en Egypte/Tunesie.

Ik neem aan dat ze rennen voor hun leven maar waar zijn hun vrouwen en kinderen (en evt. bejaarde ouders) dan? Wie kan mij dit uitleggen?

Biene M.
Geen libiërs

Die mensen zijn vnl. Egyptische gastarbeiders.

koentje
Maar

het zal tocch niet zo zijn dat al die arbeiders hun families stantepe in de steek gelaten hebben? Ik zou ook wel eens willen weten hoe het zit. Je ziet inderdaad uitsluitend mannen!

Massi Nissa
Jawel

In het Midden-Oosten zijn landen zoals Libie waar miljoenen gastarbeiders werken. En die laten hun gezin achter in het thuisland. Vaak zijn het mannen, maar er zijn ook steeds meer moeders die hun kinderen achterlaten om soms duizenden kilometers verderop voor het huishouden van een ander te gaan zorgen. Blijkbaar zijn de Libische gastarbeiders voornamelijk man, in de Golfstaten werken weer veel Indonesische vrouwen.
Groetjes
Massi

Maylise
Vrouwen ook

In bijvoorbeeld Libanon (maar ook in de golfstaten en Jordanië) heb je enorm veel vrouwen van met name Filipijnse afkomst die daar werken als huishoudster/nanny, overigens vaak onder de meest verschrikkelijke omstandigheden. Deze vrouwen hebben zelf ook soms kinderen maar die blijven achter bij oma of een ander familie lid.

Van Libië weet ik niet zo veel af maar daar heb je vast ook wel vrouwelijke gastarbeiders. Waarom die niet vluchten is denk ik omdat vrouwen toch kwetsbaarder zijn. Als vrouw gaan vluchten met een groep mannelijke gastarbeiders de woestijn in is vragen om meer moeilijkheden dan in huis blijven en wachten tot de crisis over is. daarnaast werken de vrouwen vaak meer bij gezinnen en zijn dus sowieso"veiliger" mits ze binnen blijven.

Massi Nissa
Mag ik een boek pluggen?

Over dit soort verborgen slavernij (arme vrouwen in rijke landen als gastarbeider): "Simisola" van Ruth Rendell.
Groetjes
Massi

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.