Home » Forum » Waarom jokken mannen over hun lengte

Waarom jokken mannen over hun lengte?

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Monica
Waarom jokken mannen over hun lengte?

En dan bedoel ik niet die ene lengte maar hun echte lengte. Net ook weer: sta te praten met buurman die beweert 1.80 te zijn. Nou, ik ben 1.76, heb verwaarloosbare hakken aan en ik kijk hem op zijn kale kruin. Zeker 7 cm langer. En dat niet helemaal eerlijk zijn over hun lengte merk ik wel vaker. En dan altijd langer willen zijn. Hebben jullie ook die ervaring?

sonj@
Ja

ja hoor, mijn man beweert bij hoog en bij laag dat hij 1.85 is. Ik ben 1.71 en mijn man is iets langer. Bij lange na absoluut geen 1.85 in ieder geval.
Waarom hij dat doet en volhoudt? Ik heb geen idee

Vic
Nee

Ik heb het nog nooit gemerkt. Nu hoeven mannen tegen mij ook niet te jokken om stoer te doen, ze zijn over het algemeen toch wel langer dan ik. Vrouwen jokken trouwens 'altijd' over hun gewicht. En beide seksen jokken over hun salaris of doen vaag over het al dan niet afronden van een opleiding ;-)

Silone
Leeftijd?

Is dat iets leeftijdsgebonden, of probeert de buurman indruk op je te maken?
Beroepshalve moet ik ongeveer 50 mensen per week de lengte noteren en gewicht nameten. Grofweg gaat het om 50+-ers. Iets meer dan de helft daarvan is man. Ik meet alleen na bij twijfel, en dat komt nauwelijks voor. Wel dat mensen door ouderdom intussen gekrompen zijn. Bij het gewicht is er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Evenveel geven aan thuis véél lichter te zijn ;-)
Tot dusver de objectieve conclusie (of de conclusie is dat geen enkele man indruk op mij wil maken, dat kan ook).

Annet
Doet mijn schoonmoeder ook

Ze is klein, 147 cm
Maar ze zegt altijd dat ze 1.50 is. Ze vraagt artsen ook altijd om die lengte op te schrijven, wat ze meestal keurig doen, zelfs als ze haar gemeten hebben :-))
We weten haar precieze lengte alleen omdat we hier een meetlat hebben hangen voor de kinderen. Doel 1 voor de kinderen is even groot worden als Oma. Arme Oma, dat doel bereiken ze ongeveer als ze 10 jaar zijn.

Annet
Dat vergeet ik bijna, schoonzus doet het ook

Zij riep altijd dat ze 1.70 was. Ik ben officieel 3 cm langer maar in het echt een stuk groter.
Nu is oudste 1.68 cm. En zij is toch duidelijk groter dan haar tante...... ;-)
Familietrekje?

Vic
Meten

Het is trouwens heel moeilijk om iemands lengte te bepalen als je er naast staat. Mijn dochter lijkt veel kleiner dan ik, maar het scheelt slechts 2 cm.

Kaaskopje
Jokken over de lengte?

Ik geloof niet dat ik mannen ken die over hun lengte jokken, waarom zouden ze? Mijn man weet het nog steeds niet precies. Hij heeft in het grijze verleden gezegd dat hij 1.81 was en als ik daar nu naar verwijs zegt hij 'oh kan wel hoor'. Ik ben zelf ook al heel lang geleden gemeten en toen was ik 1.82, terwijl ik als uitgegroeide puber 1.83 was. Als ik naar mijn dochter kijk, die minder lang is dan ik oorspronkelijk was (scheelt een paar centimeter volgens haar zeggen, dan lijk ik toch echt kleiner dan zij is. Nog meer gekrompen dus. Maar ik zeg nog steeds dat ik rond de 1.80/1.82 ben. Ik jok niet, ik weet het momenteel gewoon echt niet.
Ik heb wel meegemaakt dat een verkering over zijn leeftijd gejokt had. Hij zei dat hij 28 jaar was, maar ik kwam erachter dat hij 4 jaar ouder was en daarmee 9 jaar ouder dan ik. Hij was bang dat ik hem té oud zou vinden.

Jaymza
Verkeerd zelfbeeld

mijn schoonmoeder zei ook altijd over zichzelf dat ze heel erg lang was (1,68) en van mij dat ik klein was (1,67).
Maar ze geloofde daar ook heilig in.

Jaymza

Isabella
Gewicht

Ik herken het niet, dat jokken over je lengte. Kan me voorstellen dat als een man klein is dat hij er dan een paar centimeter bijsmokkelt.
Ik jok zelf wel over mijn gewicht, standaard twee kilo eraf. En volgens mij ben ik niet de enige. Als ik van sommige collega's hoor hoe zwaar ze zijn, en als ik dat dan vergelijk met mezelf dan klopt er toch ergens iets niet.

Mollekey
Ik weet

alleen dat amerikaanse acteurs vaak liegen over lengte. Voor de rest nooit wat van gemerkt.

Vertigo
Neen

De mijne zou daar niet over liegen. Maar hij is ook lang..

Geerdien
Krimpen!

Als je ouder wordt krimp je een beetje ... de 'leugenaars' houden ws vast aan hun oude lengte?

bromvlieg
Wanneer begint 'bejaard' als het om krimpen gaat?

Bij de menopause? Later?

En bij mannen dan?

Biene M.
Krimpen

Op mijn 42e was ik al 2cm gekrompen.

ishtar
Ik krimp ook

en ben nog lang niet bejaard...
man ook

Emmawee
Echt?

Nooit geweten dat dat zo jong al kan beginnen.

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.