Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wanneer mail je?

Situatie: iemand vroeg ik voor iemand anders een freelance-klus wil doen. Ik kan niet, maar heb een vriendin die het kan. Ik mail de opdrachtgever en vertel over mijn vriendin. Ik krijg een mail terug met de melding dat de persoon in kwestie hier maandag op terugkomt.

Moet ik nu weer mailen met iets van 'prima' of 'ik hoor het wel'. Of moet ik die persoon niet lastigvallen met dit soort korte berichtjes. Want hij zegt toch dat hij maandag weer gaat mailen.

Wat is jullie 'beleid'.

Merel

Merel

01-04-2011 om 13:22

Mijn gevoel

Oh ik kan hier ook weleens over peinzen, maar in deze zou ik wel even terugmailen, dat weet hij dat je het gelezen hebt. Prima en een prettig weekend! (dat is toch kort en bondig?) haha en als hij dan ook prettig weekend terugmailt dan hou je op met terugmailen :-)

margje van dijk

margje van dijk

01-04-2011 om 13:25

Ik zou dan wel iets terug bevestigen

Ik zou wel "Prima", of "Goed, ik wacht het af" o.i.d. mailen. Hij doet namelijk een voorstel en strikt genomen moet jij nog aangeven dat je het daar mee eens bent.

Het enige waar ik me qua mailbeleid altijd aan probeer te houden is dat je nooit "reply all" doet als het om ruggespraak gaat, zeg maar. Daar hoef je dan niet iedereen mee te belasten. Pas als er iets afgesproken is of zo kun je weer eens een mail aan iedereen sturen.

Margje

Ik zou

in dat geval terugmailen "prima ik wacht de reactie maandag af, prettig weekend".

Niny

Niny

01-04-2011 om 15:01

Ook bevestigen

Bij dit soort zaken stuur ik ook altijd een korte reactie/bevestiging, al was het maar om aan te geven dat het wat mij betreft afgesproken is.
Niny

Ik juist niet

Zal mijn ongeduld wel weer zijn maar ik reageer juist niet op dit soort berichten.

terwijl ik aan het werk ben zie ik dan weer een berichtje binnen komen van Liat (in dit geval) en denk dan; ik had toch gemaild dat ik er maandag op terug zal komen - wat nu weer?

dc

dc

01-04-2011 om 16:41

Niet

ik zou het voor kennisgeving aannemen.

dc

dc

01-04-2011 om 16:44

Net als hillbillie

Toen ik werkte had ik het zo druk, dat ik echt niet op dit soort berichtjes zat te wachten!

Rosase

Rosase

01-04-2011 om 22:40

Ik wel

Niet dat ik er op zit te wachten, maar meer dat ik wel zou reageren om dat ik het zo onaardig over vind komen om niet meer te reageren. Nogal kil en afgemeten.

Ik zou dus ook iets terug mailen van: prima, dan wacht ik het verder af.

En als het andersom was zou ik het ook echt niet erg vinden om zo'n bevestigingsmailtje te krijgen.

Hilbilly en dc

Hilbilly: "wat nu weer?"
Dc: "Toen ik werkte had ik het zo druk, dat ik echt niet op dit soort berichtjes zat te wachten!"
Pffff, wat een chagrijnen zijn jullie zeg! Je bent toch niet uren bezig met het lezen van een mailje wat iemand uit vriendelijkheid/fatsoen heeft gestuurd? Hoe druk ik het ook heb, een dergelijk mailtje kan ik juist waarderen! Die persoon neemt de moeite om jou fatsoenlijk/vriendelijk te laten weten dat de "message" is ontvangen.

Gr. Poezie.

En ik doe dat ook

om even goed te bevestigen dat er een afspraak is dat er dus maandag gereageerd werd. Zodat mocht ik niets horen ik altijd nog kan referen naar die email.

dc

dc

02-04-2011 om 16:10

Poezie

Dat heeft niets met sacherijnig te maken. Ik moest al ongeveer 5 dingen tegelijk doen, aldoor top speed zeg maar, en dan krijg je in je scherm dat je een mailtje hebt ontvangen van zus en zo. Dat leidt af!

Dus als ik het goed begrijp leidt het 5e ding wat je te doen hebt nog niet af, maar het 6e wel? Dat heeft meer met jou te maken dat met diegene die het heeft gestuurd, die kan met geen mogelijkheid weten wanneer jij op tilt slaat. Ik vind het niet eerlijk dat je nou juist zo´n vriendelijk bedoeld mailtje als iets negatiefs opvat. Ik denk ook niet dat dat je sociale verhoudingen ten goede komt.

Gr. Poezie.

dc

dc

02-04-2011 om 19:47

Jeetje

Er werd om advies gevraagd, en ik zeg dat ik niet op mailtjes zonder inhoud zit te wachten. Niet dat ik ervan op tilt sla ofzo, maar ik zie echt de meerwaarde niet als ik al heb aangegeven de volgende week op iets terug te komen. Jij hebt een andere mening, fijn, wil nog niet zeggen dat ik dus opeens blij moet zijn met onzinnige mail.

Op een normale werkdag kreeg ik al zo'n 50 mail, die wel zinnig waren. Als er dan iedere keer na een antwoord van mij een "beleefd" mailtje terug komt, heb je opeens zo'n 100 mail per dag. Nee, liever niet!

Asa Torell

Asa Torell

02-04-2011 om 20:53

Scherm met mail uit

en maar een paar keer per dag checken, lijkt me in elk geval wel iets aan irritatie schelen. Dan zitten er een paar van die beleefdheidsmails tussen de rest, maar die werk je dan gewoon zo weg. (ja, dit kan natuurlijk niet bij elk werk... maar vaker dan je denkt).
Enfin, ik ben ook zo'n beleefdheidsmailer en het is wel goed om te weten dat sommige ontvangers het echt liever niet hebben. Ik ben zelf daarentegen juist blij met duidelijke bevestigingen, dan hoef ik er niet meer over na te denken of het wel is gelezen, de afspraak wel duidelijk is, etc. Dat scheelt mij juist weer stress.

"mailtjes zonder inhoud" "onzinnige mail"
En dáár zit je dus fout. In die mailtjes moet je tussen de regels door lezen, die geven aan dat je antwoord begrepen is. En dat jij het onzinnige mails vindt, geeft voor mij aan dat jij niets begrijpt van het nut van even aan elkaar laten weten dat je respect hebt voor de bedenktijd van de ander. Vind je het ook zo´n onzin dat iedereen elkaar goedemorgen wenst, of vlak voor het weekend (terwijl jij 5 dingen tegelijk doet) een prettig weekend?

Gr. Poezie.

dc

dc

02-04-2011 om 21:32

Niet eens dus

Ik zit niet fout, we hebben gewoon een andere mening. Als ik bevestiging van iets nodig heb, dan vraag ik in mijn mail om bevestiging.

Ik hou er nu over op hoor. Jij vind dat ik het "fout" heb, maar ik vraag me af hoe je iemands mening "fout" kunt vinden. Het blijft mijn mening.

Fatsoen

Tja, als jij geen zin hebt om je aan fatsoensnormen te houden moet je dat zelf weten. Maar dat maakt dan dat ik je geen leuke collega zou vinden.

Gr. Poezie.

dc

dc

03-04-2011 om 08:31

Denk je niet dat mijn collega's er hetzelfde over dachten? Ik was niet de enige die veel mail ontving en het erg druk had. Bij mijn bedrijf werd in het algemeen onnodige mail geweerd, bedrijfspolicy zeg maar.

dc

dc

03-04-2011 om 08:38

En trouwens

Het is geen algemene "fatsoenregel" dat je op iedere mail moet antwoorden. Als dit zo zou zijn, zou de vraagster die vraag niet hebben gesteld.

Het is een "grijs" gebied. En ik denk dat het per bedrijfstak ook zal verschillen.

"Denk je niet dat mijn collega\'s er hetzelfde over dachten? Ik was niet de enige die veel mail ontving en het erg druk had." Van wie kregen jullie die mails dan? Van je eigen collega's of van buitenstaanders? (Dat maakt natuurlijk een groot verschil, gezien de verschillen in "bedrijfspolicy")
"Het is geen algemene "fatsoenregel" dat je op iedere mail moet antwoorden." Nee, op spam reageer ik uiteraard ook niet.

Gr. Poezie.

Beemer

"Hoe prettig is het om een collega te hebben, die een zo vaststaande mening heeft dat er geen ruimte is om begrip voor de ander op te brengen?"
Punt 1: dc haar mening is net zo vaststaand als de mijne, alleen is die tegenovergesteld
Punt 2: ik heb het enkel en alleen over het mailgedrag, niet over de algehele werkhouding.

Gr. Poezie.

klaver

klaver

03-04-2011 om 17:34

Maakt niets uit

Ik zou -denk ik- heel kort terugmailen (aan het einde van de dag). Maar ik denk dat wanneer je hierop geen antwoord geeft, het ook niet opvalt.

+ Brunette +

+ Brunette +

09-04-2011 om 01:03

Wel antwoorden.

Ik heb een zakelijk contact met iemand die het altijd waanzinnig druk heeft en dan dingen aan mij uitbesteed. Dus reageerde ik vaak niet totdat ik een knorrige reactie kreeg waarom ik dingen niet duidelijk bevestigde. Even een "ok"-reactie bevestigt dat je de mail hebt gelezen. De suggestie om al in de titel te laten doorschemeren dat het slechts om een bevestiging gaat vind ik wel een goeie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.