Home » Forum » Wanneer voorjaarscompetitie bekend voetbal

Wanneer voorjaarscompetitie bekend? (voetbal)

Ben jij al begonnen met seksuele opvoeding?

Of wil je weten hoe je dit kunt aanpakken? Deel jouw ervaringen hier!

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
tuc
Wanneer voorjaarscompetitie bekend? (voetbal)

Weet iemand wanneer de indeling voor de voorjaarscompetitie bekend wordt gemaakt?

Kaaskopje
Nee

Man zegt dat dat na de winterstop pas bekend wordt gemaakt.

tuc
Duidelijk!

dank je man van kaaskopje!

Marjolein
Nee, al eerder...

Soms al tijdens de kerstvakantie. Een paar jaar geleden hadden we een zaal toernooitje tussen kerst en oud&nieuw. Toen waren we al de nieuwe indeling aan het bespreken.
Ik weet het nog omdat er discussie was, of dat nou wel eerlijk was, omdat er nog wedstrijden ingehaald moesten worden. Ook moest de laatste najaarscompetitie wedstrijd nog gespeeld worden in januari na de winterstop.
Dus soms al tijdens de kerstvakantie, maar bijna altijd in de eerste weken van januari. Er wordt altijd 1 wedstrijd najaarscompetitie gespeeld, nadat de nieuwe indeling voor het voorjaar al bekend is op de site Voetbal.nl (voorheen knvb).

tuc
Marjolein, echt?

Bij ons is de najaarscompetitie bijna klaar. Team van zoon hebben nog 2 wedstrijden te gaan en dan is het klaar. Mede door vertrek van 1 team uit de competitie en er nog maar 5 in totaal over waren. Ik vind het maar niks, zo weinig wedstrijden. En omdat er nog geen wedstrijd afgelast is door het mooie weer is er op de inhaaldagen ook niks en heb je zo ineens 2 weken geen wedstrijd. Leuk die kleine competities. En ik ben gewoon benieuwd wie we volgend seizoen treffen :-) Of dat weer dezelfden zijn of juist andere teams.

Marjolein
Hoezo, echt? ;)

Wat bedoel je met echt?? Ja, echt;)

5 in een poule van de najaarscompetitie is natuurlijk erg weinig, als er enkele wedstrijden worden gespeeld. Meestal wordt bij een poule van 6, dubbel gespeeld. Uit EN Thuis. Vorig jaar hadden wij ook een kleine poule, maar toen werd er Uit EN Thuis gespeeld. Als ze dat bij jullie ook doen, heb je ineens toch weer 4 extra wedstrijden.

Ik zou even rondzoeken op Voetbal.nl, bij competitie indeling vind je hoeveel wedstrijden er gespeeld moeten worden. In principe staan er voor het najaar 11 speelronden gepland.
Als uit jullie poule 1 team weg is gegaan, dan kunnen er wedstrijden vervallen, maar dat zijn er hooguit 2.

Succes met zoeken!

tuc
Ik bedoelde met echt

dat je na de winterstop nog een wedstrijd van de najaarscompetitie hebt gespeeld?

We hebben nu 6 wedstrijden gespeeld en ja, uit en thuis, dat weet ik ;-). Er moeten nu nog 2 wedstrijden van deze competitie, en dat gaat wel lukken voor de winterstop. Beiden zijn thuis, want we hebben alle uitwedstrijden al gespeeld.

Dus we zijn echt bijna klaar. Ik kijk vrijwel dagelijks op voetbal.nl. Nieuwe competitie staat daar nu nog niet op natuurlijk.

Marjolein
Twee inhaal weekenden in januari

Zie de Speeldagen kalender van je district. Hier de link naar die van WestI.
http://bin617-01.website-voetbal.nl/sites/voetbal.nl/files/West%20I.Spee...
In januari zijn nog twee inhaal/beker weekenden, deze worden bij ons ook altijd benut, er wordt altijd wel iets afgelast of uitgesteld.
Maar terug naar je vraag, de nieuwe indeling volgt eind december of begin januari. Eerder gaat niet want veel teams moeten nog 5 of 6 wedstrijden.
Dus jammer, misschien kunnen jullie vriendschappelijke partijtjes regelen met andere teams die ook zo vroeg uitgespeeld zijn?

tuc
Vriendschappelijke

partijtjes, ja, dat zou kunnen eventueel. Onlangs hadden we ook 2 weekenden niks, maar toen was er geen tegenstander te vinden in de omgeving :-(

We hebben gewoon mazzel dat er nog niet 1 wedstrijd afgelast was tot nu toe, daardoor dus wel bijna klaar. Vrijwel alle teams bij ons hoor, een enkele heeft er nog wel 6 in de poule, dus die moeten nog 1 wedstrijd extra tov ons.

Na ja, we zien wel! Thnx voor de uitleg!

tuc
P

helaas heb ik daarover niks in de melk te brokkelen :-( Ja, als het aan mij zou liggen had ik alle verenigingen afgebeld. Onderling met een ander team bij ons had ook nog gekund, maar kennelijk is het of heel moeilijk of heeft de coordinator toch niet genoeg de best gedaan. Geen idee.
Je hebt helemaal gelijk, maar gelijk hebben en gelijk krijgen, da's toch net ff anders.

tuc
En, zo zag ik net

op 26 november is de laatste wedstrijd van deze competitie. 12 november nog een wedstrijd, 19 november weer vrij, en dan 26 de laatste dus. Als ze allemaal doorgaan uiteraard ;-)

Marjolein
Het blijft een raadsel

Hier is ineens onze wedstrijd van zaterdag verdwenen uit de planning op Voetbal.nl. Waarom, geen idee. Dat kun je nergens achterhalen. Raar vind ik het.
Dus wij lopen straks nog een wedstrijd achter. Maar hier wordt wel een oefenpartijtje geregeld door de leider en trainer als het echt niet doorgaat.

Puck
Marjolein, uitwedstrijd?

Marjolein, gokje: betreft zeker een uitwedstrijd. Mijn ervaring is dat dat eigenlijk heel slecht gecommuniceerd wordt door de KNVB. Als leider bekijk ik ook iedere week een paar keer het wedstrijdschema om te kijken of er wijzigingen in data of tijden zijn. Verder hoor ik het nooit als er wat gewijzigd is. En de reden: tegenstander te veel blessures, veld niet beschikbaar ivm met verzetten andere wedstrijded die voorgaan, noem maar op. Wat dat betreft kan de KNVB nog het een en ander leren van de Nevobo. Puckman is wedstrijdsecretaris en als een wedstrijd verzet moet worden meld je dat bij de bond. Die brengt je in contact met de tegenpartij en dan moet je zelf onderling een nieuwe datum bepalen voor een bepaalde ultimatum-datum en koppelt dat dan weer terug naar de bond. Werkt veel beter.
Overigens hier: laatste speeldag is 26 november en de wedstrijden die afgelast werd is ondertussen op een inhaalzaterdag al gespeeld. Wij zijn dus ook klaar op 26 november.

Puck
Interessant?

Nou nee, ik vind het eerder irritant ;-) Maar bij nader inzien bedenk ik me dat het helemaal niet aan de KNVB hoeft te liggen. HEt kan ook natuurlijk zo zijn dat onze wedstrijdsecretaris het gewoon niet doorcommuniceert naar de leider van het betreffende team. Maar de website wordt dagelijks bijgewerkt dus ik kan er altijd wel op tijd achterkomen en aan mijn team doorgeven. Maar ouders zijn ook altijd reuze blij met die wijzigingen op het laatste moment NOT. Altijd weer lastig om dan voldoende rij-ouders te vinden.

Tijgeroog
Rare methode

Bij mijn sport (honkbal/softbal) wordt het ook voor een groot deel onderling geregeld. Als een team niet kan neemt het zelf (of eventueel via de wedstrijdsecretaris) contact op met de tegenstander en wordt alles in onderling overleg geregeld. Als dat rond is wordt aan de bond de nieuwe wedstrijddatum doorgegeven.
Het is sowieso handig om telefoonnummers van tegenstanders te hebben, dan kun je nog last minute een wedstrijd ivm weersomstandigheden oid afbellen.

Tijgeroog
P

Hier is het vergelijkbaar hoor. Meestal is het verplaatsen van een wedstrijd inderdaad vanwege vakanties of toernooien, dat zie je aankomen en dan wordt in onderling overleg (meestal tussen de coaches, niet tussen de secretariaten) een nieuwe datum geprikt. Dan hoeft er ook geen boete betaald te worden.
Maar de vaste persoon die je belt als je op het laatste moment afbelt, is dat iemand van de bond of van je eigen vereniging?
Griepaanvallen hebben we gelukkig niet heel vaak, wel een keer alles af moeten bellen en verplaatsen naar het veld van de tegenpartij na een storm, ons veld en kantine waren bedolven onder omgewaaide bomen en hekken.

Marjolein
Heerlijk, een vrije zaterdagochtend!

Inmiddels weet ik waarom onze wedstrijd niet doorging. De tegenstander had teveel afgemelde spelers en heeft om uitstel verzocht.
Er werd al gegrinnikt: "ze durven niet." (weinig kans, het was de ongeslagen koploper uit de poule ;)
Het is toch niet gelukt om een oefenwedstrijd te regelen en zo zit ik heerlijk achter de computer. Helemaal niet erg....

tuc
Heerlijk

gevoetbald hier. En gewonnen! :-)

Onderwerp gesloten

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.