Home » Forum » Wat alsineens veel geld

Wat als......ineens veel geld

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

77 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sophia
Wat als......ineens veel geld

Geïnspireerd door reclames van loterijen en jackpots die ik bij OO-bezoek steeds in beeld krijg (waarom eigenlijk?) kwam bij mij de vraag op: wat zou je (ik) doen als je ineens heel veel geld krijgt?

Zou je anders gaan leven?

Het gaat me er niet om hier de zin of onzin van loterijen te bediscussiëren, maar ik zie het meer als een mijmerdraadje te starten. Wat als.....?

In mijn geval: ik werk graag en veel, heb een beroep dat echt bij mij past en dat me veel voldoening geeft. Dus stoppen met werken zou ik niet zo maar doen.
Maar, het is emotioneel wel zwaar werk. Dus een periode (bv een jaar) onbetaald verlof zou me heerlijk lijken. Dat kan ik me nu niet veroorloven.
Dan zou ik meteen een mooie studie kunnen doen, die nu tijdstechnisch niet gecombineerd kan worden met gezin en drukke baan. Daarnaast heb ik al een afgeronde wo-opleiding dus het collegegeld is ook enorm. Allemaal onhaalbaar dus.

Daar zou ik mee beginnen.

Wat me ook fijn lijkt: kinderen zonder schuld kunnen laten studeren, paar keer echt grote reis maken met het gezin zonder me te hoeven afvragen of dat kan.
Het lijkt dat het wat zorgeloos maakt. We hebben het heel goed nu, goede inkomens en kunnen goed sparen. Maar ergens altijd de gedachte: wat als we een baan verliezen enz. Lijkt me heerlijk om daar nooit meer zorg over te hoeven hebben.

Wat ik op het eerste oog niet zou hoeven: een nieuw huis, andere auto, boot, dat soort dingen.

Knurf
Ander huis

Het lijkt me heerlijk om te kunnen verhuizen zonder stress van wat kan ik betalen/de hypotheek rondkrijgen/overbruggingshypotheek/wordt het vorige huis wel snel genoeg verkocht. En daarnaast een reispotje.

En mijn dochter zal wel een paard willen. Vooral de maandelijkse stallingskosten zijn veel te hoog voor ons.

Doenja
Kinderen

Ik zou een huis kopen zodat ik dichtbij de kinderen kan wonen of dat de kinderen bij mij komen wonen.

40er
Oh

Die mijmeringen hebben we hier vaak (en we doen nooit mee aan loterijen).
Huis verbouwen, de kap eraf en goed laten isoleren, badkamer vergroten. Studie bijdrage voor neefjes/nichtjes (10000 pp ofzo). Voor onze zoon natuurlijk een mooi bedrag opzij zetten.

En dan, ligt eraan hoeveel er nog is, een camper kopen. Of een vakantiehuis bij Cochem in de buurt. Ben je nog redelijk snel en toch vakantie gevoel.

Qua werk, ik zou waarschijnlijk wat minder gaan werken. Manlief waarschijnlijk starten voor zichzelf. Als we dan toch niet meer voor het geld heen werken gaan.....

En ik ging voor €1000 shoppen. 3 paar schoenen, wat kleding, parfum, noem maar op. Dan heb ik dat gehad, ga ik ook geen geld meer uitgeven aan onzinnige dingen 😉

Paloma
Mmmm..

Dankzij opa hebben onze kinderen een zeer royaal studiefonds. Dus daar hoeft het niet naartoe.
Ik zou een appartement kopen in de buurt van Den Haag, dan kunnen we daar door de week wonen zodat man veel minder reistijd heeft.
En dan met het gezin naar Japan, Australië, Botswana, het noordwesten van Amerika en 4 weken alle pretparken van Florida bezoeken. En met opa en oma nog een mooie comfortabele reis maken
Een nieuwe vloer lijkt me ook wel wat, en de tuin professioneel laten afmaken.
Ik krijg ook steeds die Staatsloterij- pop-ups ; )

Dendy Pearson
Vakantiehuisje

Ik zou wel een vakantiehuisje ergens willen. Niet te groot en niet te ver weg zodat we er makkelijk heen kunnen. Aan zee ofzo.
Of ergens aan een watertje. Met een boothuis waar dan een sloepje, optimistje en wat kano’s inliggen.
Lijkt me zalig. Gewoon op vakantie kunnen naar je eigen optrekje.

Dees
Tja

Ik heb heel stressvol werk ik zou daar dus mee stoppen en minder stressvol werk zoeken, overigens ook minder uurtjes. Als ik het van eigen middelen kan betalen hoef ik niet zoveel te werken. Teven zou ik wellicht verhuizen.

Daarnaast zou ik zorgen dat mijn naasten het beter krijgen, een lekkere vakantie waar ze het kunnen gebruiken het verzorgen van potjes om te kunnen studeren.

Ik zou in een armer land waar mensen weinig kansen hebben een studie project opstarten. De eerste lichting studenten zou ik door een studie heel loodsen met als tegenprestatie dat ze minstens 1 student door een studie heen moeten financieren bij het verkrijgen van vast werk.

Pooh bear
Veel vakanties

Er zijn nog zoveel plekken waar ik graag een x heen zou willen dus ik zou om te beginnen heel veel op vakantie gaan.
Vroeger riep ik altijd dat ik een groot huis met genoeg grond om een eigen paard bij mijn huis te hebben. Maar zou nu geen eigen paard meer willen kost veel te veel tijd en staat die vakantie ook in de weg.
Dus dat huis met weiland hoeft ook niet meer. Ik weet niet of ik zou gaan verhuizen woon nu wel heel makkelijk bij al het openbaar vervoer. En wil in elk geval in de zelfde woonplaats blijven vanwege mantelzorg voor mijn moeder.

Mams
Ook veel vakanties

Hier schaffen we direct een auto naar keuze aan, eentje waarmee je ook offroad kunt rijden. En dan gaan we lekker vaak op vakantie. Met die auto maar ook ander soort vakanties. Gewoon, naar bestemmingen waar we zin in hebben. Ik zou een dagje minder willen werken, maar niet helemaal stoppen. Manlief denk ik ook zoiets. En verder niet te gek.

Deel van het geld zou ik investeren in het opzetten van een organisatie voor microkredieten, ergens in Afrika of in Azië. De uitvoering daarvan besteed ik uit, maar ik wil er wel nauw bij betrokken zijn.

En verder gaan we sparen denk ik. Voor later. Of om evt eerder te kunnen stoppen met werken.

Zou best 1 of 2 miljoen willen winnen/krijgen of erven merk ik nu ik erover nadenk 😊

Tineke van Gaal
Rondtrekken

Bij tijd en wijle kan ik ook wel eens zo wegdromen over wat ik zou doen met een substantiële loterijprijs. Een "kleine" prijs, zeg maximaal 20 000 zou ik besteden aan auto's, kleren en vakanties voor de kinderen. Dat zijn dingen waar ze blij van worden. Ik zou een deel aan mijn vader geven want die heeft het niet breed. Het huis kan een opknapbeurt gebruiken dus een nieuwe vloer en meubels. Zelf zou ik wat kleren en schoenen kopen en de rest op de spaarrekening zetten.
Bij een flinke prijs, zeg een ton, zou ik mijn droom van een tiny house kunnen realiseren. Daarvoor heb ik iets tussen de 40 000 en 50 000 nodig. Ook zou ik een kampeerbusje willen zodat mijn hond en ik door Europa kunnen trekken en natuurlijk bovenstaand.
Bij een idioot grote prijs wordt het een niet meer zo tiny house ;) en een luxe camper en huizen voor de kinderen.

Knurf
Dees

'Ik heb heel stressvol werk ik zou daar dus mee stoppen en minder stressvol werk zoeken, overigens ook minder uurtjes.'

Herkenbaar! Ik ben in april van baan veranderd. Minder geld, maar ook veel minder stress. Ik merk dat ik nu in de weekenden weer energie heb om leuke dingen te doen. Zo fijn.

Pirata
Hypotheek

Het ligt er aan hoeveel het is, maar hier zou een ton ofzo in de hypotheek worden gestort als extra aflossing.
Verder zou ik dan een tuinarchitect inhuren. En een mooie schuur/garage laten bouwen.
Verder ga ik weinig veranderen. Misschien wat lokale goede doelen ondersteunen, bijvoorbeeld de energierekening van de dierenopvang betalen.

Ad Hombre
Al die idealistische voornemens

Wat zijn jullie toch goed afgericht ;-)

Of daar in de praktijk veel van terecht zou komen waag ik echter te betwijfelen.

Op een of andere manier moet ik ineens denken aan die mensen die in de oorlog wel geheel onbaatzuchtig op de bezittingen van gedeporteerde Joden zouden passen. Die begonnen ongetwijfeld met de beste bedoelingen, maar dan...

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/06/04/pc-hooftprijswinnaar-marga-minco-kr...

(Sorry, meneer Godwin)

Knurf
Adje

Je reageert niet op de vraag. Blijf dan gewoon weg uit het draadje.

Evenie
Hulpmiddelen

Mijn man ging direct met pensioen (zwaar beroep, 60+ en moet nog jaren door).. Verder zou er uiteraard geld gaan naar de kinderen. Aflossen studieschuld, helpen met huis kopen etc.

Maar wat mij het fijnste lijkt is mijn handicap makkelijker kunnen maken. Aangepast huis, auto met lift, rolstoel waar je het bos mee in kan, zoiets. Het hebbben van een handicap is duur. Er zijn veel geweldige oplossingen, maar die kosten allemaal (veel) geld. Ken je die uitdrukking 'een gezond mens heeft vele wensen, een zieke maar 1'? Gezondheid is niet te koop maar gemak wel. Ik gun de hoofdprijs dan ook altijd het meeste aan mensen die 'm op die manier erg goed kunnen gebruiken (wij doen niet mee aan loterijen).

Jippox
wat iemand al noemde

Ik zou vooral de gemoedsrust die zo'n zak geld geeft fijn vinden. Dat je je nooit zorgen hoeft te maken over hoe het moet als... (vul maar in). Althans niet op financieel gebied.

Omdat mijn man door een genetische mutatie een zeer verhoogde kans op het ontwikkelen van diverse vormen van kanker heeft, proberen we e.e.a. toch al zo in te richten dat alles goed geregeld is mocht hij wegvallen, maar toch... Een extra potje zou wel meer rust geven op dat vlak.

Ad Hombre
Knurf

"Je reageert niet op de vraag. Blijf dan gewoon weg uit het draadje."

Ik reageer op de antwoorden, zo werkt dat in een draadje... Alsof ik zelf nooit commentaar krijg. ;-)

AnnaNiem
dromen

Heerlijk, dat dromen! Met 1 miljoen zou ik mijn hypotheek aflossen, wat aanpassingen in/aan huis (laten) doen zoals nieuwe garagedeuren/kozijnen, nieuwe keuken/badkamer, kleine aanpassingen in de tuin, zonnepanelen, aardwarmtesysteem, isolatie etc. Ik zou wel energieneutraal willen wonen zodat ik niet afhankelijk ben van de grillen van de overheid en energiemaatschappijen. Verhuizen hoeft niet, ik woon al heel fijn en mooi. Dus aan mijn huis/hypotheek ben ik al een half miljoen kwijt.

Heb ik nog een half miljoen over... Onze gezinsauto is inmiddels 12 dus graag 2 nieuwe auto's. Ons kampeermiddel is oud dus daar iets nieuws voor, zou ook niet verkeerd zijn. We blijven wel kamperen voorlopig omdat dat met hond en kind het fijnste is. Ik wil graag nieuwe meubels, want na 20 jaar is daar het mooie ook wel van af. Zeg dat ik dan nog 300.000 over heb. Natuurlijk een flinke spaarpot voor onze dochter van 1 ton, 1 ton vastzetten voor vervroegd pensioen voor mijn man en 1 ton die ik zelf wil gaan beleggen. Kijken of ik het beter kan dan mijn bank.

Verder zal er door het wegvallen van hypotheek en energiekosten genoeg in kas blijven voor een halfjaarlijkse tuinman voor de grote klussen in de tuin en een wekelijkse poetsvrouw. Geld mag het je ook makkelijk maken... :-)

Triva
oja die vraag

en dan het volgende lezen: "Zou best 1 of 2 miljoen willen winnen/krijgen of erven merk ik nu ik erover nadenk 😊"

Maar goed, ik doe niet mee aan loterijen maar als ik win (en idd dat ligt dan toch aan het bedrag) gaat mijn man in ieder geval 1 dag minder werken. We helpen de kinderen tzt aan een woning op welke manier dan ook, op vakantie naar plekken waar we anders nooit zouden komen en dan zetten we de rest apart om een huis te kopen op een mooi plekje als mijn man met pensioen gaat. Of we nu een huis kopen (huurhuis nu) weet ik niet, ik wil hier helemaal niet weg en ik vind verhuizen helemaal niet zo fijn. Misschien als die kinderen inderdaad het huis uit zijn, dat zou nog kunnen. Dan wel een huis hier kopen en dat dan verkopen tzt want dan willen we toch naar een goedkope omgeving.

Ginny Twijfelvuur
Tja ja

Leuk huis met mooie tuin. Dat gaat sowieso wel gebeuren, maar dan wat makkelijker.
Een deel beleggen voor de oude dag, een deel voor de kinderen.
En de rest gaat op aan leuke dingen en mooie reizen.

Belangrijkste winst is inderdaad het financieel zorgeloze. Voor ons en voor de kinderen.

Ad Hombre
Ginny

"Belangrijkste winst is inderdaad het financieel zorgeloze."

Dan kun je beter niet gaan beleggen.

"Voor ons en voor de kinderen."

Mocht ik opeens miljoenen bezitten (zou ook nog best wel eens kunnen zonder loterij) dan denk ik niet dat het slim is om je kinderen al teveel te verwennen. Laten ze eerst maar eens voor zichzelf leren zorgen, dan kennen ze tegen de tijd dat ze de erfenis krijgen tenminste de waarde van het geld dat ze in de schoot geworpen kregen.

Tot die tijd geldt de volgende Bill Cosby quote:

"Let me get something straight, okay. Your mother and I are rich. You have nothing..."

https://i.pinimg.com/474x/2c/ca/ef/2ccaef175e7bba657cd63ef1e4a43c76--the...

even ano
wat ik zou doen

Ik zou direct mijn uitkeringen (WIA met aanvullende bijstand) stopzetten. Niet omdat ik die bijstand sowieso moet stopzetten, maar ook om mijn vrijheid weer terug te krijgen, niet meer elke stap die ik zet hoef te verantwoorden en weer gewoon spullen op marktplaats kan verkopen, op vakantie kan gaan en mijn dierbaren regelmatig te eten kan vragen voor de gezelligheid, zonder dit te moeten melden en een berg administratie te moeten bijhouden.

Ik zou mijn zorgverleners meteen zelf inhuren zonder vermoeiende en stressvolle beschikkingen en beperkende regels van de WMO, waardoor ik écht zorg op maat kan krijgen en zelf bepaal wat er wel en niet gedaan moet worden.

Een gift doen aan de organisatie waar ik vrijwilligerswerk doe. Dankzij hen zit ik niet de hele dag achter de geraniums sinds betaald werken er niet meer in zit.

Ik zou niet verhuizen, ik vind mijn huis prettig en hou van mijn buurt. Maar ik zou het wel laten opknappen en de binnenboel laten verven. Alle sporen van een reeks vorige bewoners laten verwijderen, het bladderende plafond laten opknappen, een nieuwe vloerbedekking die de oude versleten vloerbedekking vervangt. Mijn tuin wil ik ook laten aanpakken.

En dan een klusjesman die ik kan betalen voor al die klusjes waarvoor ik nu afhankelijk ben van anderen.

Ik zou voor mijn volwassen kinderen passende woonruimte kopen. Voor mijn IADH-kind ook passende begeleiding en een geschikte behandelaar zonder wachtlijsten of beperkte expertise inkopen.

Een autootje voor mijzelf zodat ik weer mobieler kan zijn, en voor mijn NADH-kind.

Nieuwe kleding en bh's in een winkel waar ze goed de maat kunnen nemen, in plaats van Zeeman, waar het nooit goed past en snel verwassen is.

Die vakanties boeken die ik al zo lang wil.

Een krantenabonnement nemen op mijn favoriete krant.

Een sportschoolabonnement nemen, of beter nog: een eigen fitnessruimte met een persoonlijke begeleider!

Vaker naar het theater en de bioscoop gaan.

margaretha
zoiets als reactie 18

renoveren, rijdend spul vervangen door iets nieuwers , wat wegzetten en wat uitdelen. Renoveren of toch maar verhuizen is nog wel een vraag. Op zich wonen we hier goed maar bij echt goed renoveren en netjes maken zullen we toch een tijd het huis moeten verlaten en verhuizen zou wel een eenvoudiger kunnen zijn. De vraag past bij een boek dat ik vorige week las, Het zal je maar gebeuren (Reina Crispijn).

Ginny Twijfelvuur
Ik zei een deel hè

Ad.

Tijgeroog
Uhm...

Een schoonmaakster! :-D

We zijn heel blij met ons mooie nieuwe huis, maar ik denk dat we toch zouden verhuizen. Wel hier bij het dorp, maar een vrijstaand huis aan de rand van het bos, met een grote tuin, zouden we wel heel fijn vinden! Dan ook maar een tuinman erbij. ;-) en nzonnepanelen op het dak.

Verder een dag minder werken. Er staan nog wel wat verre reizen op het wensenlijstje. De tent blijft uiteraard, maar misschien dat we de Alpen-vakanties wat luxer kunnen maken door soms een gids in huren, en zo op plaatsen te komen waar we zelfstandig niet kunnen komen. Over gletsjers enzo. En misschien een klein busje, waar we alle kampeerspullen zo in kunnen gooien, zodat we heel makkelijk van de ene naar de andere plek kunnen. Zoiets...

En dan blijft er ook nog wel geld over voor de zorgeloze toekomst en een makkelijke start voor de kinderen. (Maargoed, ik heb dan ook de 22 miljoen euro jackpot-reclame-poster waar ik laatst langs fietste in gedachten. ;-))

Thursday Next
be careful what you wish for...

Een paar jaar geleden zijn wij in het bezit gekomen van -voor ons- veel geld.
Geen miljoenen, maar genoeg voor een ruime studierekening voor de kinderen, afbetalen van de hypotheek en een paar grote dure vakanties.
Helaas was dat niet door het winnen van een loterij maar door een erfenis van een overleden familielid (pas 52 jaar).

We hadden geen geldzorgen maar als we dit niet hadden gekregen dan hadden de kinderen wel een studielening moeten aanvragen.
Ons koopgedrag is wel wat veranderd in de zin dat we nu voor meer kwaliteit en duurzaamheid kunnen gaan. En wat werk (zoals schilderen buitenkant huis) uitbesteden in plaats van het zelf te doen.

Ad Hombre
Tijgeroog, Thursday

"maar een vrijstaand huis aan de rand van het bos, met een grote tuin, zouden we wel heel fijn vinden! Dan ook maar een tuinman erbij. ;-) en nzonnepanelen op het dak."

Daar ga ik ook voor! Er is alleen niet zo veel bos hier in de buurt.

"dan hadden de kinderen wel een studielening moeten aanvragen."

Dan lijkt me al een heel mooi cadeau.
Geen schulden om mee te beginnen.

Tamar
en ik

zou een deel op de bank zetten en een deel onder een matras, zodat we altijd kunnen vluchten als dat nodig is. Familiedingetje.

zebra
weinig wensen

althans geen grote. Waarschijnlijk zouden we diverse klussen in het huis laten doen, badkamer veranderen, toilet beneden ook voorzien van nieuwe tegels. De voortuin goed laten aanpakken.
De studie van onze zoon betalen we al maar als hij vervolgens nog verder zou studeren zouden we ook andere kosten kunnen betalen zoals huur van studentenkamer zodat hij daar geen lening voor hoeft af te sluiten.

Ik heb eigenlijk een hekel aan poetsen dus zou zeker wel geld uitgeven aan een schoonmaakster. En mijn man zou zeker wel een dag in de week minder kunnen werken.

Sophia
Leuk al die reacties

Ik kan er dus ook eindeloos over mijmeren, over een wanstaltig groot bedrag te bezitten.

Thursday, een erfenis is echt wel het laatste waar ik ooit nog een enorm bedrag van verwacht. Dan is die loterij nog steeds een heel klein beetje realistischer 😉.

Zoals gezegd, door mij en ook door anderen, het fijnst lijkt me de financiële zorgeloosheid die een enorm bedrag met zich mee brengt.
En de rust die je kunt kopen door minder te werken, onafhankelijk te zijn van anderen en eventueel van instanties. En nog steeds kunnen doen wat ik graag zou willen.

Jo Hanna
Organisatie uit handen

Ik zou eerst zoveel mogelijk ‘personeel’ inhuren voor al die huishoudelijke en organisatorische taken waar ik mijn tanden op stuk bijt: opruimen, schoonmaken, klussen, tuin, administratie, agendabeheer etc. Ik zou ook iedere week een keer naar een masseur gaan, vaker naar kapper, schoonheidsspecialiste enzo, lekker voor me laten zorgen. Kids ook, als ze dat zouden willen. Voor de kinderen zou ik een supergoede coach zoeken die ze helpt met huiswerk en plannen en ze begeleidt in hun puberworstelingen.

Dan zou ik overwegen te verhuizen. We wonen op zich ideaal maar wel sociale huur dus als ik echt rijk zou worden voelt dat eigenlijk als morele verplichting.

Studie- en rijbewijspotjes nog wat aanvullen en de kinderen wat echte luxe dingen laten aanschaffen (dure telefoon of pc/laptop of spelcomputer of kleren ... gewoon voor het gevoel van rijkdom).

En dan luxe reizen maken. En dan bedoel ik met luxe vooral dat je er weinig aan te organiseren hebt. Gewoon een taxi boeken naar en van het vliegveld. Een accomodaties boeken met ‘alle’ voorzieningen. Prioriteit bij gemakkelijk in plaats van bij niet te duur.

Ik denk dat ik dat niet zomaar zou kunnen trouwens, al die verwennerij. Ik word al licht in mijn hoofd als ik eraan denk ;-).

Groet,
Jo Hanna

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.