Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

BB

BB

16-02-2009 om 11:29

Wat doen jullie als jullie hier iemand herkennen?

Hallo,

Eigenlijk een beetje in aansluiting op het draadje hierboven over de ool-paranoia: Wat doen jullie als jullie iemand die jullie IRL kennen, hier op het forum langs zien komen? De nicks bestaan niet voor niets en vaak ook willen posters niet teveel prijsgeven, om herkenning te voorkomen. Ikzelf zou graag een aantal vragen willen stellen op het forum, maar ik heb geen behoefte om herkend te worden.
Daarom vraag ik me dus af: Als jullie iemand herkennen, laten jullie dat ook weten aan die persoon, of lezen jullie gewoon lekker verder zonder iets te zeggen? Ik denk dat ik het erg op prijs zou stellen als iemand zou laten weten mij te hebben herkend, hetzij direct, hetzij indirect....
Of gebeurt het gewoon eigenlijk maar heel weinig, die herkenningen?

Ben benieuwd :-)

BB

Spion

Spion

16-02-2009 om 12:09

Niet prettig

Ik ben nog niet zo lang geleden 'gevolgd' op die forum en dat had nogal wat consequenties voor ons. Een nick-wijziging werd zelfs noodzaak. Niet leuk! Prangende vragen worden voortaan dus onder (weer) een andere nick gesteld en desnoods verander ik wat aan mijn man (wel of niet aanwezig) en/of kinderen (geslacht of zomaar een paar erbij) ;-)

Het is mij trouwens een keer gebeurd dat ik iemand hier herkende omdat ik toevallig bij het voorval was dat zij hier vertelde. Ik heb mijzelf én haar niet prijsgegeven, waarom zou ik, het was een tamelijk onschuldig verhaal. Mocht ik iemand herkennen en het gaat om serieuze zaken, dan zou ik misschien weer wel diegene adviseren om iets minder herkenbaar te zijn....

Brianna F

Brianna F

16-02-2009 om 12:11

Maakt niet uit

Ik heb wel eens iemand herkent. Dat laat ik de volgende keer dat ik haar zie of mail gewoon weten hoor.

Laten weten

Ik heb hier wel eens iemand herkend. Dat heb ik gewoon per mail laten weten, zo van "volgens mij ben jij die en die op OOL, klopt dat?". Je laat het dan aan de ander over wat hij/zij nog onder zijn nick kwijt wil in de wetenschap dat jij in ieder geval weet wie diegene IRL is.
Voor mijzelf hou ik altijd de stelregel aan: wat zou ik beslist niet willen dat mijn buurvrouw over mij zou weten? Want ongemerkt bouw je toch een "dossier" op van jezelf als je zo wat jaren hier meeloopt. Dus ik vind het ook niet zo erg om dan ontmaskerd te worden.
[email protected]

Nog niet

ik heb nog nooit gehad dat ik iemand herkende. Ben me wel rot geschrokken dat een moeder van school opeens tegen me zei....ben jij Purk? Ik had haar vaag verteld over het forum en ze is dus gaan zoeken.
Ze gaf aan het forum verder niks voor haar te vinden en er niet meer te komen. Ik heb toen getwijfeld of ik mijn nick zou veranderen. Heb het niet gedaan, ik voel me ook echt Purk namelijk. Klinkt een beetje stom, maar mijn nick is me wel zo vertrouwd.
Als ik echt iets persoonlijks heb, post ik onder een andere nick, maar die is dan onderwerp gebonden.

groetjes van the one and only Purk

Guinevere

Guinevere

16-02-2009 om 12:55

Ik ben herkend

Ja, ik ben een keer "IRL" herkend en kreeg daar ook een mailtje over, van iemand anders van het forum in dit geval. Dus no problem!
En verder denk ik wel eens, bijvoorbeeld bij de school: stel je voor dat ze meelezen, dan weten ze precies over wie het allemaal gaat, aaagh. Maar tot nu toe heb ik daar geen aanwijzingen voor.

Nog niet

Ik heb nog niemand hier herkend en ben zelf ook niet herkend, terwijl ik toch redelijk onder mijn eigen naam schrijf. Mits je mijn achternaam kent dan.
Mocht ik ooit wel iemand herkennen dan zou ik het wel vragen de volgende keer dat ik diegene zie, denk ik. Andersom maakt het me trouwens ook niet uit of ik herkend wordt of niet. Als ik echt iets genants te vragen heb ofzo dan doe ik het onder een andere nick en voor de rest heb ik niks te verbergen.

Leandra

Leandra

16-02-2009 om 18:50

Iemand herkend

Ik heb wel iemand herkend en dat ook laten weten. Bij delicate draadjes verander ik mijn nick en pas ik persoonlijke gegevens wat aan.

Astrid

Astrid

16-02-2009 om 19:14

Ben herkend, maar vond het niet leuk

Ik kom al jaren hier onder dezelfde nick en ik vertel best veel, vooral over mijn oudste. Ik ben jaren geleden herkend door een vriendin van een vriendin. Ik was er niet blij mee. Ik had toen mijn bevallingsverhaal van mijn jongste er op staan en daar in herkende die vriendin van mijn vriendin mij. Best knap, want zo goed ken ik haar niet. Ze moet dus wel meer gelezen hebben. Dochter stond wel met naam vermeld, maar m'n andere 2 kinderen niet. Vooral de oudste heeft een bijna niet voorkomende naam. Het bevallingsverhaal op zich is niet geheim, maar meer dat iemand die je gewoon kent blijkbaar gezellig zit mee te lezen met je hele hebben en houwen.

Ik heb ook weleens hier gehad dat iemand van OOL me een hint gaf van een school hier in mijn woonplaats. Ook knap, want ik noem nooit waar ik woon. Klopte overigens wel. Dit vind ik veel minder erg.

Laatst zag ik op het bord in de lerarenkamer van mijn kids een aantal sites staan, waaronder deze. Ik heb totaal geen behoefte dat de juffen hier gaan rondneuzen, want volgens mij halen ze me er zo uit. Mijn prive perikelen gaat ze niks aan.

Dirkje

Dirkje

16-02-2009 om 21:06

Herkend

Ik herken 1 frequente ool-er. Die heb ik jaren geleden irl een paar keer ontmoet bij vrienden. Vriendin van vrienden, laten we maar zeggen.
Denk er niet aan om daar hier wat mee te doen.
groet,
Dirkje

Carmen

Carmen

16-02-2009 om 22:12

Meestal een nick, nu eigen naam.
Ik ken SuusMaria, en wij weten van elkaar dat we hier allebei rondlopen. Verder heb ik jaren geleden de zus van een vriendin herkend, omdat zij heel erg herkenbaar was door een beschrijving van haar gezinssamenstelling en toekomstige woonplaats. Omdat zij niet zoveel post onder de nick die ik ken heb daar niets mee gedaan. Vorige week kwam ik er plotseling achter dat een clubgenoot van vroeger en hyvevriendje van nu hier al jaren schrijft. Dit omdat ze op haar hyve en hier hetzelfde verhaal schreef over haar zoon. Ik wilde haar meteen mailen dat ik haar had herkend. Maar ik zag dat ze in het verleden haar eigen naam en die van haar zoon regelmatig gebruikt. Dus ik denk niet dat ze perse erg anoniem wil blijven. Hallo Gula!
Ik geloof niet dat ik zelf ooit herkend ben. Onder mijn eigen naam wel, maar dat is logisch.

Carmen.

tonny

tonny

16-02-2009 om 22:48

'k heb éénmaal iemand herkend

maar heb haar dat nooit verteld.

Ze zou het vast ook niet prettig hebben gevonden, want ze had wat dingen gepost die ik eigenlijk liever niet van haar had geweten - en ook wat dingen waarop ik vanuit mijn standpunt een andere visie had.
Ze woonde bij mij in de buurt, ik zag haar wel eens op school bv.

Inmiddels post ze al geruime tijd niet meer. Best mogelijk dat de herkenning op gegeven moment wederzijds was, ik weet het niet.

tonny

Tirza G.

Tirza G.

16-02-2009 om 23:25

Betrapt gevoeld

Ik weet van een aantal mensen dat ze hier meelezen, ik heb het wel eens over OOL. Zij kennen ook mijn echte naam en het verhaal achter deze nick :-) Ik heb me slechts één keer echt betrapt gevoeld, toen ging ik los op het niveau van een bepaald vak van de school van één van mijn kinderen (anoniemer kan ik het niet schrijven :-) en daar werd heel spinnig op gereageerd door iemand waarvan ik meteen bij het lezen dacht: jij wérkt op die school, dat kán bijna niet anders. Z/Hij kon me namelijk exáct de visie van school vertellen, die ik natuurlijk al eerder gehoord had. Z/Hij postte ook onder de naam juf15 - ofzoiets, een naam die verder niet (en daarna ook niet meer) voorkwam op het forum. In de adreslijst van school kon ik een docent vinden die op nr. 15 woonde en dat was eigenlijk precies degene die ik voor ogen had toen ik de reactie las. Ik voelde me toen wel unheimisch, er is blijkbaar iemand die hier meeleest die mij wel kent maar ik haar/hem niet.
Gelukkig ben ik in het echt veel aardiger dan hier op het forum :-)

Tirza

Monique D*

Monique D*

17-02-2009 om 03:02

Ontmaskering door veel verhalen onder een nick en anonimiteit we

Naar mijn weten heeft niemand mij herkend van OOL. Of misschien is dat wel zo, maar heeft men dat mij niet gezegd? Dat zou ook kunnen.
Wat ik wel merk is dat bij mensen, die lang onder één nick posten en hun hele levensverhalen vertellen jij als lezer een compleet beeld van hun kan hebben. Het is dan niet moeilijk om die persoon te herkennen. De verhalen hoeven niet te bestaan uit intieme gebeurtenissen, maar het beschrijven van de woonomgeving, werk, gezin, eventueel woonplaats, huisdieren, hobbies en wat men allemaal meemaakt is genoeg informatie om iemand te ontmaskeren.
Ook ben ik achter iemands woonplaats gekomen, waarvan zij de naam nooit had prijsgegeven. Zij noemde wel een of andere gezegde die op die woonplaats sloeg. Via Google zocht ik dit voor de grap op en kwam erachter in welke plaats zij woonde.
Ik heb zelf ook in die jaren dat ik OOL bezoek, veel over mijzelf verteld. Niet alles van mij komt op deze site, maar het kan wel gebeuren dat men naar aanleiding van mijn berichten denkt van.. zou zij dat niet zijn? En hoe ik dat zou vinden? Niet echt leuk, ik voel mij werkelijk betrapt, terwijl ik hier geen geheimen vertel. Maar toch vind ik het niet leuk als men weet welke persoon schuilt achter Monique D, temeer dat ik ook over anderen, bijvoorbeeld mijn kinderen, vriendinnen een aantal dingen vertel. Die worden dan ongewild bij betrokken..
Wat ik hier ook merk is dat door de meetingen de anonimiteit verdwijnt. Men weet al snel wie wie is omdat men de persoon achter die naam al kent. Dat wordt naar mijn weten hier niet misbruikt. Gelukkig maar. Maar hoe gaan jullie daarmee om? Is dat niet erg omdat er bij zo'n meeting dan zo'n ons-kent-onsgevoel bestaat, te vergelijken met een vriendinnenclubje waar je jouw geheimen veilig zijn? Wat ik ook weet is dat mensen, die niet zoveel prijsgeven op OOL daar helemaal "uit de school klappen". En de volgende keer op de site is uiteraard de herkenning groot. Wat wel goed kan zijn bij warm begrip en steun bij hele nare gebeurtenissen (zie voorbeeld Kaatje).

Rembrand

Rembrand

17-02-2009 om 09:25

Ons kent ons.

Omdat ik tot voor kort onder mijn eigen naam schreef was ik vrij herkenbaar ;-)
Ik weet van een aantal vriendinnetjes en bekenden dat ze hier ook schrijven en dat ze weten wie ik ben. Ik heb geen geheimen voor hen. Ik ben nog nooit aangesproken door iemand die ik niet ken ( via OO ) op het feit dat ik hier kom. Over het algemeen deelde ik via mijn eigen naam niet de intiemste dingen uit mijn leven. Dat deed ik meestal via een nick ( die mijn OO vriendinnetjes dan weer wel herkenden, maar dat is geen probleem ).
M.

Guinevere

Guinevere

17-02-2009 om 10:27

Fraz

Ik heb bij Fraz steeds het idee dat haar kind op dezelfde school zit als de mijne. Maar dat hóeft natuurlijk niet zo te zijn, alleen haar beschrijvingen van die school zijn steeds zo treffend hetzelfde als ik "onze" school beleef. Maar al zou het zo zijn, dan heb ik nog geen flauw idee welke moeder zij dan zou moeten zijn!

Alles al meegemaakt :-)

Ik ben herkend, ik heb herkend. Ik heb wel eens mensen uit het dagelijkse leven op OO herkend, ik heb mensen hier van het forum leren kennen en sommige contacten zijn tot vriendschap uitgegroeid en ik heb ook wel mensen die onder een tijdelijke nick schreven herkend. Wat ik ervan leer, is dat je veel herkenbaarder bent dan je denkt te zijn. Voeg eraan toe wat Tihama al ooit schreef: Ga ervan uit dat wat je hier schrijft, vergelijkbaar is met het op de voorpagina van een krant zetten. Het kan hier heel besloten aanvoelen, maar het hele Nederlandstalige deel van de wereld leest mee.
Ik heb heel af en toe wel laten weten aan mensen dat ik ze herkend had, maar in de meeste gevallen doe ik dat niet. Ik hou het gewoon voor me, vooral als het om zaken gaat die ik niet had hoeven/willen weten.

Fraz

Fraz

17-02-2009 om 11:06

Spannend guinevere

met welke letter begint de school en met welke letter begint de plaats ??

Polly Shearman

Polly Shearman

17-02-2009 om 11:40

Ach

ik schrijf ook vrij herkenbaar, maak geen geheim van gezinssamenstelling en naam van jongste rolt regelmatig over het scherm, die naam komt heel weinig voor dus iedereen kan weten wie ik ben.
Als ik iets wil posten wat ik niet zomaar aan de schoolpoort zou zeggen dan doe ik dat onder een nick, maar zelfs dan word ik herkend.

truus: ik heb aanmbeien.. iemand tips???

antwoord: nou polly, een theezakje wil nog wel eens helpen whahaha

als ik dan echt heel voorzichtig ben, verander ik zinsbouw enz

De mensen die ik op de meeting heb ontmoeten, weten nog steeds niet meer van mij dan dat ze al wisten hoor, ik hete daar ook gewoon polly.
Een paar mensen heb ik op hyves, en ja die weten nu wel mijn echte naam.

verder heb ik als eens in een draadje onder een nick geschreven met iemand over een delicaat onderwerp.
Nu denk ik in een ander draadje die persoon herkent te hebben, ik zou graag met haar nog eens verder babbelen over het delicate onderwerp. Maar ik durf haar niet te benaderen, omdat ik dan A) mezelf bloot moet geven over dat onderwerp en b) ik helemaal niet zeker weet of zij het wel is... ik heb alleeen maar een vermoeden.

lastig hoor.
groet, polly

Guinevere

Guinevere

17-02-2009 om 11:53

Fraz

Eerst vraag 1: Z
En?

Fraz

Fraz

17-02-2009 om 12:33

Guinevere

helaas je gaat niet door naar de volgende ronde ;-)

Guinevere

Guinevere

17-02-2009 om 13:37

Gelukkig

Gelukkig maar Fraz! Blijven we lekker anoniem (denk ik)!

Ellen Wouters

Ellen Wouters

17-02-2009 om 14:08

Zou het graag horen

Ik ben zelf ontzéttend slecht in het onthouden en koppelen van informatie over mensen, ik weet het ook nooit van mensen die hun nick veranderen (ok, muv Tinus en Sinilind).
Daaruit volgt dat ik ook (geheel onterecht) aanneem dat mensen mijn gegevens ook niet onthouden en koppelen, dus ik denk altijd dat ik nog steeds anoniem ben.
Als dat niet zo is, zou ik liever hebben dat mensen het laten weten dan dat ik in zalige onwetendheid blijf verkeren.

Groet, Ellen

Ben 2 keer herkend

1 keer notabene in het winkelcentrum in het dorp. Ben jij Pinda van het OOL forum? Toen schreef ik in een draadje van mijn provincie.
En een keer in de wachtruimte van het UMCG (Mien!!). Dit omdat er iets zo typisch met Pindo gebeurd was en ik dus met hem in de wachtkamer van het UMCG zat. 1+1=2 voor Mien ;-).
Ik vond het niet erg, maar merkte wel dat ik het wel raar vond. Sinds kort heb ik het meestal ook over jongste en oudste als ik het over de kinderen heb. Gewoon omdat ik niet gemakkelijk te vinden wil zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik te vinden ben als men wil. Ik vertel hier dus ook niet alles.

Ja, pinda

kan ik mooi zeggen dat ik nog NOOIT herkend ben ;-)

Alhoewel er wel mensen mee schijnen te lezen/schrijven die mij kennen van gezicht, maar ik zou niet weten wie (maakt me ook niet zoveel uit, ik heb het nog niet over mijn sexleven gehad, of andere intieme dingen, en ben dat ook niet van plan :D )

rosa

rosa

17-02-2009 om 18:42

Denk van niet

en hoop ook van niet. Ik probeer herkenbare dingen en privédingen onder andere nick te schrijven. Soms denk ik: als er een andere ouder van school meeleest, dan ben ik nu herkend. Maar ik heb nog nooit iets gehoord, dus misschien ook niet.

rosa

Marsudan

Marsudan

17-02-2009 om 20:44

Herkennen

Ik 'ken' wel wat mensen IRL, maar die heb ik óf hier op OO leren kennen of ongeveer tegelijkertijd met dat ik hier op het forum kwam ;-) Ik denk niet dat ik er heel veel op zet wat niet iedereen mag weten. Mijn zussen kwamen hier vroeger ook maar nu bijna niet meer, eigenlijk omdat ze het te druk hebben. Ik weet dat een nicht van me wel eens op OO komt, maar die zie ik ook niet vaak.

Als ik iets wil posten wat te delicaat is, of waarvan ik gewoon niet wil dat iemand weet dat ik dat schrijf / ik dat probleem heb / vul zelf maar in, gebruik ik een schuilnick. Iedere keer óók nog eens een andere, ik verander wat aan schrijfstijl en zo neem ik aan cq. hoop ik niet herkenbaar te zijn. Tot voor kort schreef ik onder mijn voornaam, en nu weer wat anoniemer. Voelt toch 'veiliger', al is het wel schijnveiligheid. Iemand die je postings gaat lezen en wat dingen over je opzoekt telt toch al snel 1+1 op.
Ik ben erg, erg slecht in nieuwe nicks. Op de meeting kwam ik pas achter Tinus' oude nick, nou, dat geeft aan hoe beroerd ik ben met nieuwe-nick-raden, nietwaar?
Groetjes, Marsudan

Sjillie

Sjillie

17-02-2009 om 21:09

Ken 1 iemand

in het echie en we weten van elkaar wie we zijn (welke nick.)

Heb er niet zó'n moeite mee, reageer alleen soms hier niet op deze persoon omdat ik dat dan in het echie doe.
Verder heb ik hier (nog) geen personen herkent en ben ik volgens mij ook nog niet herkent.

Asa Torell

Asa Torell

17-02-2009 om 22:04

Twee keer iemand herkend

De ene keer heb ik diegene toen gevraagd om mij te mailen omdat ik wel nieuwsgierig was of ik het goed had geraden en dat natuurlijk niet hier op OO wilde vragen. Bij de ander weet ik het zeker (door namen kinderen en man) en die heb ik niets laten weten, ik zie haar hier ook niet zo vaak. Ik neem aan dat ze zelf wel bedacht heeft dat ze redelijk herkenbaar is door die combinatie.
Zelf ben ik voorzover ik weet nooit herkend, ik zou het dan wel graag weten om nog beter op te letten of ik inderdaad niets voorbij schoolpleinnivo schrijf.
Ik probeer trouwens wel om het in mijn omgeving niet over OO te hebben want ik zou het niet echt leuk vinden als iemand echt naar me op zoek ging hier.

zus van vriendin

zus van vriendin

17-02-2009 om 22:54

Hoi carmen

ik weet ook dat je hier rondloopt (toen nog niet geloof ik), post inderdaad niet zo veel. Ik herken je trouwens niet onder andere nick, maar doe ook niet zo veel moeite om mensen ondere een andere nick te herkennen.
Overigens blijkt broer ook op dit forum te komen, weet alleen niet actief of passief.

groetjes: zus van vriendin...

Coco

Coco

18-02-2009 om 09:36

Ik vergeet vaak...

...mijn naam te veranderen in mijn nick (ik heb geprobeerd dat automatisch te laten doen maar krijg dan te horen dat die nick al in gebruik is, terwijl ik bij mijn weten toch echt al jaren de enige ben), dus ik denk dat mijn naam bekend zou kunnen zijn. Maar ik post nooit iets dramatisch.
Het gaat trouwens niet alleen om de anonimiteit van jezelf: je ziet wel eens van die postings van: "de man van mijn beste vriendin gaat vreemd, moet ik het haar vertellen?" Vervolgens komt er dan zo'n gedetailleerd verhaal, dat je blij bent dat jíj die vriendin niet bent. Vaak gaat het ook over kinderen van anderen die in de ogen van de poster leugenaars zijn, of dieven of gewoon kleine duiveltjes, eveneens met een gedetailleerde beschrijving van het betreffende kind en de ouders. Ik zou me toch een hoedje schrikken als ik in één van die "nare" kinderen mijn eigen kind zou herkennen.
Ik heb trouwens, al heel lang geleden, een vriendin herkend (omdat ze een nogal persoonlijk verhaal postte dat ze net een paar dagen eerder aan mij had verteld). Maar aangezien ze het mij zelf verteld had neem ik aan dat ze het niet erg vond dat ík haar herkend had en mensen die het verhaal niet kenden hadden haar waarschijnlijk ook niet herkend. Ik heb wel eens laten vallen dat ik een keer een posting had gelezen waarvan ik vermoedde dat die van haar was en toen zei ze zoiets als "o ja, zou best kunnen, ik plaats wel eens postings".

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.