Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Jakiro

Jakiro

03-03-2010 om 11:33

Wat is doorslaggevend voor het kiezen op een partij bij de gemeenteraadsverkiezingen?

Omdat er nu verkiezingen zijn en iedereen z'n eigen mening heeft én iets anders heeft wat zo belangrijk is wat hem voor die partij doet stemmen, ben ik eigenlijk wel benieuwd.
Wat vinden jullie nou zo belangrijk dat het doorslaggevend kan zijn voor de partij waarop jullie stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen ?
Uiteraard hoop ik daaruit dingen te halen die mij als persoon verder kunnen helpen in het zo goed mogelijk uitvoeren van mijn taak als gemeenteraadslid.
Ik zal bij mezelf beginnen.
Ik vind jeugdbeleid heel belangrijk en dan met name dat jongeren tussen de 12 en 20 niet in een gat vallen vwb activiteiten etc. en mogelijkheden. Dat er problemen met hangjongeren zijn, komt volgens mij doordat de gemeente ze te weinig faciliteiten aanbied.
En het tweede vind ik integratie. Dus geen "Ho, stop !" beleid, maar "Welkom, hoe kunnen we je verder helpen" beleid. Een buddy project, integreren leuk maken en niet stoppen met begeleiden en interesse tonen als het "integratiediploma" binnen is.
Jakiro

Andere dingen

groen, ruimte voor recreatie, cultuur, sport en dat voor alle lagen en groepen hier in de stad.

Wat ik vooral ook erg interessant vind

Is waar partijen het geld voor hun speerpunten vandaan willen halen. Alle partijen vertellen wel waar hun belangen en speerpunten liggen, maar niet eentje zet in de folder waar ze hun (extra) investeringen van willen betalen.

Biene M.

Biene M.

03-03-2010 om 12:25

Er is niet 1 punt doorslaggevend

Het gaat me toch om de optelsom. En daarbij vind ik sommige dingen wel belangrijker dan andere, zoals:
- de vrijheid behouden zelf een school voor je kind te kiezen;
- bevorderen verkeersveiligheid en faciliteiten voor fietsers;
- behoud en uitbreiding ruimte en faciliteiten voor kinderen en jongeren;
- faciliteren opvang daklozen, ook als ze illegaal en uitgeprocedeerd zijn;
- behoud welzijns- en buurtwerk in achterstandswijken en buurten met veel ouderen.

De enige reden waarom ik voor het stadsdeel niet op een partij zou kiezen die op al deze punten bij mij op de 1e plaats komt, is als die partij er tegen zou zijn dat Joodse instellingen indien nodig financieel gesteund kunnen worden door het stadsdeel. Gelukkig kwamen de twee partijen die daar tegen zijn toch al niet in aanmerking voor mijn stem.

O ja, en als een partij wel met geld wil smijten maar niet aannemelijk kan maken waar ze dat geld vandaan willen halen, valt hij ook af.

Lokale partijstemmer

Lokale partijstemmer

03-03-2010 om 12:32

Zeer lokaal

Ik kijk echt naar lokale issues. Onze gemeente bestaat uit drie dorpen. Er is bijvoorbeeld een partij waarbij bijna alle leden uit een ander dorp komen. Dat merk je ook in waarover zij zich druk maken of juist niet. Ik kijk dus naar de partij die het meeste om ons dorp geeft. Ben overigens benieuwd waar jij op de lijst staat, is volgens mij zeer dichtbij mij als het al niet in dezelfde gemeente (PIjnacker-Nootdorp) is.

Jakiro

Jakiro

03-03-2010 om 13:04

Niet pijnacker-nootdorp

Ik sta straks nummer 2 op mijn lijst (lokale partij, die al 28 jaar bestaat) of nummer 4 als we samen gaan met de plaatselijke partij van het andere dorp (dus om en om op de lijst dan).
Dat van het gelijk al oormerken van het geld voor grootse plannen is een goed punt, duidelijk financieel inzicht dus.
Ik ben momenteel, samen met een bestuurslid, verantwoordelijk voor het schrijven van het nieuwe partijprogramma, die dan nog goedgekeurd moet worden door onze leden.
Maar ik wil (financieel en standpuntmatig)duidelijk zijn daarin en heel specifiek aan te spreken zijn en af te rekenen eventueel na die raadsperiode.
Dank jullie wel tot nu, ik ben blij dat het OO-forum heel bewust kiest in ieder geval.
Jakiro

Tihama

Tihama

03-03-2010 om 13:28

Almere

Hier staat de PVV op de lijst. Dus de vraag was voor mij niet meer welke partij het beste is, maar hoe geef ik de PVV zo min mogelijk kans om wethouders te leveren?
Dat betekent dat ik gestemd heb op de partij die vermoedelijk na de PVV de grootste zal worden. En dan maar hopen dat de portefeuilleverdeling een beetje gunstig uitpakt zodat ze onze mooie gemeente zo min mogelijk om zeep helpen.
Nou ja, om zeep helpen ze hem toch wel, maar dan hebben we hopelijk nog een kansje dat we iets van sociaal beleid overeind houden.

Tihama

Jakiro

Jakiro

03-03-2010 om 13:36

Hier gelukkig geen pvv...

Alleen TON doet hier straks mee als nieuwe partij. D66 doet hier overigens ook niet mee.
Met tactisch stemmem (Tihama) moet je uitkijken dat niet een tweede partij zo groot wordt dat de PVV samen met die parij een coalitie kan vormen. Dan ben je verder van huis.
Een grote PVV is niet zo héél erg (zoalng het geen meerderheid heeft), het heeft dan toch wel 3 kleine partijtjes nodig om een coalitie te kunnen vormen en is de kans groot dat het niet gebeurt. De tweede en derde partij met 2 kleine partijtjes heeft door het minder extreem zijn, veel meer kans van slagen.
Maar ik ben het met je eens; zoveel mogelijk tegenstand aan de PVV bieden..
Jakiro

Vic

Vic

03-03-2010 om 13:59

Promotie

Hebben de partijen in jullie woonplaats zichzelf ook een beetje gepromoot? Ik heb welgeteld drie flyers en een kaartje in de bus gekregen, allemaal van het CDA! Van de andere partijen helemaal niets. Wel nog een overzicht van een belangengroep voor de herinrichting van de doorgaande weg in het dorp. Die gaven een verkapt stemadvies voor Groen Links.
Ik heb hetzelfde gestemd als wat ik landelijk doe, maar het valt me wel tegen van 'mijn' partij en de andere partijen dat die niets van zich hebben laten horen.

vlinder72

vlinder72

03-03-2010 om 14:31

D66

kwam hier aan de deur om de folder af te geven. Dat vond ik echt geweldig. Nou stem ik daar niet op maar ik heb het foldertje wel doorgelezen terwijl ik alle andere foldertjes weggegooid heb. Verder stem ik geen enkele partij die alleen maar onrealistische maar wel populaire denkbeelden heeft. Zoals geen sluipverkeer, geen files, geen hangjongeren maar dan niet aangeeft hoe ze dat dan willen realiseren.

Puck

Puck

03-03-2010 om 14:40

Tihama

PVV is al druk bezig om zichzelf om zeep te helpen in jouw gemeente. De lijsttrekker liep zonder de pers te woord te willen staan weg en het was (volgens de provinciale omroep) een houterige en niet echt positieve vertoning die zwevende kiezers wel eens zou beletten om PVV te stemmen. Ik hoop het voor jullie. Tjonge, je zal toch met zo'n stelletje loosers opgescheept worden, ben blij dat ze bij ons niet eens meedoen.

Biene M.

Biene M.

03-03-2010 om 15:07

Promotie

Een terugkerende ergernis: ondanks onze nee/nee sticker folders van partijen in de brievenbus. Dit keer van D66 en CDA (2x!). De VVD omzeilde de sticker op irritante wijze doch met inachtneming van de regels: met een envelop waarop stond "aan de bewoners van .... (ons adres)" Ik denk dat die mensen niet weten wat ze met hun vrije tijd aanmoeten of zo.

De afgelopen weken zag ik ook heel wat partijballonnen over straat waaien. Weet je meteen welke partijen je niet serieus moet nemen als ze te hoop lopen tegen zwerfvuil.

tonny

tonny

03-03-2010 om 16:01

Flyers van alle partijen

en van allemaal keurig eentje. En ik woon niet eens in een doorlopende straat.

Ik stem

lokaal VVD. Waarom? A, ik ben vabn oorsprong een VVDer hoewel ik tijden klanf klaar was met deze partij. B. Wij wonen in een links dorp. Ze geven erg makkelijk geld uit en dat terwijl we de armste gemeente van Nederland zijn. Gelukkig is lijsttrekker van de VVD een hele verstandige bekwame vrouw en is het van essenntieel belang dat ze het nodige tegenwicht biedt!

Landelijk heb ik geen idee. Ik denk dat ik dan ga stemmen op de partij van de dieren of zo. Gisteren het debat gezien bij P&W en de moed zonk me in de schoenen.

Hoe kan je ze nog serieus nemen?

Massi Nissa

Massi Nissa

03-03-2010 om 19:47

Lokale issues

* Koopzondag - misschien niet van levensbelang, maar ik ben hartstikke voor. Het is de enige dag in de week dat ik eventueel in mijn eentje de stad in kan om een trui te zoeken.
* Subsidie voor brede scholen - in mijn wijk heel belangrijk dat er zo'n school komt, misschien wel twee.
* Het theater en het (geplande nieuwe) Sportfondsenbad graag in de binnenstad houden, niet naar Vathorst.
* Milieu - ik wil in een groene, fietsvriendelijke stad blijven wonen. Liefst zou ik een autoluwe binnenstad zien.
* Gescheiden ophalen van gft- en restafval (gebeurt in mijn wijk niet! Belachelijk.)
En zo kan ik nog wel wat dingen opnoemen die voor mij zwaar wegen. Ik heb overigens GroenLinks gestemd. Ik twijfelde nog wel, want de SP is echt actief in Amersfoortse probleemwijken. GroenLinks voldeed toch net meer aan mijn eisenprofiel. En sommige standpunten van de SP zijn zo onzinnig, die hang naar het re-nationaliseren van de nutsbedrijven, dat werk.
Groetjes
Massi

amk

amk

03-03-2010 om 20:01

Vanmiddag bedacht:

terrasverwarmers in de speeltuin.
Die kinderen spelen zich wel warm, maar koud dat wij ouders het hadden ;-)

Leandra

Leandra

03-03-2010 om 20:22

Tegen vliegveld twente

voor gratis bewaakte fietenstalling
voor meer huismeesters, concierges etc.
tegen meer bemoeienis BJZ
etc...

Oftewel, ik heb loaal gestemd. Was wel lastig, ant ik woon heir nog maar net. Ik heb trouwens de stemwijzer ingevuld om tot mijn keus te komen.

reina

reina

03-03-2010 om 20:28

Groenbeleid

Er is hier ruimte zat, mijn stadsdeel is dorps en groen, voor veel inwoners een hoofdreden om er te willen wonen. Een aantal partijen wil alles volplempen met 'rood'(stenen dus) ipv groen.

Guinevere

Guinevere

03-03-2010 om 21:54

Rug recht

Ik heb op de enige partij gestemd die zijn rug recht heeft gehouden in een slepende lokale kwestie. Wat een slappe happen waren die andere partijen, wat een fraai staaltje draaikonterij en flutargumentaties.
Overigens is het dezelfde partij waar ik landelijk ook meestal op stem.

mijk

mijk

03-03-2010 om 23:00

Hopeloos deze keer

de partij waar mijn hart ligt heeft zo'n foute lisjttrekker en verder was er eigenlijk geen partij waar ik warm voor liep. In lokale kwesties lag het ook allemaal dicht tegen elkaar aan dus uiteindelijk heb ik op iemand gestemd waarvan ik het gevoel heb dat hij wat kan, sociaal gevoel heeft en niet alleen voor zichzelf in de raad zit.

helemaal tevreden ben ik niet maar niet stemmen is toch ook geen optie..

Pijnacker-nootdorp (ot)

daar woon ik toevallig ook. Welke partij komt dan uit welk dorp? Ik heb op groenlinks gestemd omdat ik geen randweg bij de balijbos wil.

Lokale partijstemmer

Lokale partijstemmer

05-03-2010 om 11:46

Pijnacker-nootdorp (ot)

Ik weet het niet precies van alle partijen hoor, maar bijvoorbeeld de VVD is grotendeels Nootdorps hier en dat merk je ook continu in de raad, ze zijn veel wakkerder als het over Nootdorp gaat dan over bijvoorbeeld Delfgauw, ben dan ook zeer benieuwd naar de uitslag per stembureau (zo even op de site van de gemeente kijken). PVDA is ook grotendeels Nootdorps, veel van de oude garde uit andere kernen stonden nu op heel lage plaatsen. Eerlijk Alternatief had alleen Pijnackernaren op de lijst. D66 had op plaats 2 en 3 mensen uit Delfgauw, wat erg opvallend was. De rest is volgens mij wel een beetje gemengd, dus ook Groenlinks, hoewel ik weer niet erg zeker weet of die goed in Nootdorp vertegenwoordigd waren. Persoonlijk vind ik groenlinks ook een goede partij hier in PN, heb ook een paar keer met die mw. die nummer 2 stond gesproken (naam even kwijt), prima mens. Baal er alleen mega van dat TON zoveel gewonnen heeft. Heb meerdere debatten bezocht en ze hadden gewoon helemaal geen standpunten en soms op het ene debat totaal wat anders dan op het volgende, bah mensen kijken totaal niet naar lokale issues, terwijl inderdaad bijvoorbeeld zo'n randweg toch wel een hele belangrijke is. En straks allemaal gaan steigeren als ze beginnnen te bouwen, want dan denkt iedereen opeens, wat is hier aan de hand.

Bastet

Bastet

05-03-2010 om 19:55

En hier

Ik heb groenlinks gestemd,omdat zij als enige partij in deze gemeente aandacht hebben voor het belang van natuur en cultuur.
Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.