Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

angela

angela

10-05-2010 om 10:56

Wat is er zo leuk aan de markt?

Nav het draadje hierboven waarin Tihama zegt: naar de markt vind ik altijd zo'n uitje....

Ik probeer het regelmatig en eigenlijk kom ik elke keer weer gedesillusioneerd thuis. Ik vind de markt stom behalve de notenbar (lekker!). De markt is duur en ik krijg altijd 'mag het ietsje meer zijn' gevoel. Ga ik naar zo'n mediterrane hapjes kar dan scheppen ze bakken vol en als ik zeg: niet zoveel. Kijken ze je raar aan ...
9 van de 10 keer als ik bijv de groenten in de kraam haal en daarna bij de Appie kom voor wat dingen dan denk ik: he? waarom is hier de bloemkool 2 euro en op de markt 2,50 ???
Ga ik legging kijken voor dochter dan kost me dat 5,95. Bij de HEMA ben ik voor 3 euro klaar.
Ik voel me altijd een beetje genomen als ik thuis kom van de markt. Wat doe ik fout? of is hier de markt gewoon duur?

Tihama

Tihama

10-05-2010 om 11:16

Haha

Ik ontketen wel allemaal nieuwe draadjes, geloof ik;-)

Ik zit me nu af te vragen waarom ik de markt leuk vind. Ik vind de drukte leuk. De bekenden die ik tegenkom. De standwerkers met producten die ik nog niet ken. Ik koop altijd groente, fruit en brood. De prijzen liggen maar een klein beetje lager dan in de winkel, maar er zijn vaak wel aanbiedingen die goedkoper zijn. Bijv. aardbeien: 2 bakken van 500 gram aardbeien voor 3 euro, terwijl bij de appie 1 bak 2,50 kost.
Als ik sushi maak, dan koop ik altijd de verse vis op de markt. De mediterannee zaak moet ik mezelf altijd ff onder controle krijgen want anders neem ik veel te veel. De mevrouw daar biedt je ook veel te veel lekker hapjes aan. Bij de verschillende kazen krijg je ook altijd probeerstukjes.
Als ik laat ben op zaterdag dan gaat er ook vaak kibbeling mee naar huis. Op woensdag krijgt dochter meestal een bakje als lunch.

De sokken en maillotsmevrouw op de markt heeft het hele jaar door meisjesmaillots, terwijl alle winkels die in de zomer eruit gooien. Dat is voor mij alvast een speciale reden om naar de markt te gaan.

De papierkraam heeft een ruime selectie aan wenskaarten voor een lage prijs. Daarnaast hebben ze daar tweedehandsboeken, altijd leuk om te grasduinen.

De kinderkledingkramen hebben vaak erg leuke dingen. Zaterdag een geweldig leuk paars jeansrokje voor dochter gekocht voor 15 euro.

En dan heb je nog de tassenkraam, de kraam met drogisterijproducten, de aardappelspecialist, de kraam met mobiele foonhoesjes, de notenbar, de ondergoedkramen etc etc.

Ik kom dus ook altijd meerdere bekenden tegen en dan kletsen we wat. En verder heb ik altijd kletspraatjes met marktkooplieden. Maar ja, die heb ik in winkels ook altijd. Of bij het bushokje.

Tihama

Leuk

Dat ik er bv wol kan kopen. Het is de enige plek in mijn toch niet zo heel kleine dorp waar ik echt keus heb aan wol. Idem dito met lapjes stof. Verder vind ik het lollig dat ik zo maar dingen krijg aan het eind van de markt. Als ik op donderdag vanuit mijn werk naar huis fiets, loopt de markt op zijn eind. Als ik dan een brood haal, krijg ik er zomaar een halfje en een luxe broodje bij. Twee bossen bloemen voor de prijs van één. Etc. En marktkooplui zijn echt gezelliger dan de herintredende dames bij super de boer.

angela

angela

10-05-2010 om 11:49

Hi hi

dat wel ja die gezelligheid maar ik dacht altijd dat je gulden een daalder waard was. Nou ik voel me toch altijd wel bekocht hoor. Alleen toen ik nog ging met peuter (inmiddels kleuter) dan was het handig want die hoefde niet meer te lunchen (banaan, krentenbol, stukje kaas, stukje kibbeling). Het lukt mij niet op het eind van de dag te gaan dus die gratis dingen merk ik niet zo. Dat geloof ik best, dat is heel aardig maar aan de andere kant: ik heb het niet nodig. Of ik kan het niet kwijt in vriezer/kast/koelkast.
Ik vind bijv de marktbloemen ook niet alitjd mooi van kwaliteit. Dan kunnen ze me 10 bossen gratis geven bij wijze van ik word er dan toch niet blij van. Na ja missch ben ik wel een zeurpiet ha ha.
Mijn overgrote klacht is echt dat ik de markt duur vind. En ja het is best wel gezellig en ik loop af en toe eens een rondje zonder iets te kopen :) behalve bij de notenbar :)

Tirza G.

Tirza G.

10-05-2010 om 12:20

Angela

Ik ben het roerend met je eens, ik vind er geen bal aan, ik ben er niet geschikt voor, ik heb het altijd koud en het is er net zo duur als ergens anders. Of niet lekker (Bakkerij 't Stoepje, gruweldegruwel).
Alleen die noten: díe zijn leuk :-)

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

10-05-2010 om 12:21

Oh oh

Ik vind de markt ook niet superleuk geloof ik. Ik heb er nooit serieus over nagedacht, maar ik ga liever niet naar de markt als ik er niets te zoeken heb. Ik voel me niet zo vrij bij een marktkraam als in een winkel. Ik ben altijd bang dat ze denken dat ik iets wil stelen als ik er te lang naar staar, ik heb moeite met mijn beurt op te eisen (fout karaktertrekje...) en als je iets wilt ruilen moet je een hele week wachten. Vroeger kwam ik onderweg naar mijn werk wel eens over de markt en dan keek ik wel eens snel of er wat te koop was voor mij, maar over het algemeen vond ik de drukte dan juist irritant. Ik had haast en dan moet je meesjokken in het markttempo en sta je vast omdat mensen het pad gebruiken om de week door te nemen met een bekende die daar ook toevallig is. Als ik alle tijd van de wereld heb sta ik wel meer open voor de 'marktgezelligheid', maar mijn hobby zal het nooit worden.

Artemisia

Artemisia

10-05-2010 om 12:33

Verschillen

Ik vind persoonlijk dat de markt per plaats behoorlijk kan verschillen. De plaats waar ik vandaan kom is een redelijk grote stad, maar nog steeds provinciaals. Leuke, gezellige markt, vrij groot ook waar ik wel goed wist waar ik goed mn boodschappen kon doen (en dan inderdaad voor weinig geld fruit en groente kon kopen). En je kreeg er ook als (jong-)volwassene genoeg te proeven, altijd een praatje hier of daar. Toen ik verhuisde naar mijn studentenstad bleek het daar heel anders te zijn. Veel grotere stad, maar kleinere markt, duur, en je mocht er niet eens zelf je groente/fruit uitzoeken (vond ik heel raar). Met als gevolg dat ik inderdaad nooit meer naar de markt ging. Nu ik weer in mijn geboorteplaats kom ga ik wekelijks naar de markt om er goedkoop fruit en groente te kopen, en soms wat extra dingen (fournituren bijv. zijn hier ook goedkoper op de markt). Nu vind ik het ook weer leuk ;-).
Artemisia

Yta Chalne

Yta Chalne

10-05-2010 om 12:37

Volkomen eens

Ik vind er ook niet veel aan, de markt. Het overgrote deel van de producten zou ik gratis nog niet willen hebben (lelijke kleren, armoedige schoenen, beurs fruit en vies brood, afzichtelijke ansichtkaarten, rare telefoonaccesoires) en de rest vind ik te duur ;-) Verder is de markt hier op zaterdag in het centrum, dus bizar druk, beschouwt mijn kleuter dat soort uitstapjes als marteling en kan ik alles wat ik wel wil hebben gewoon (doordeweeks) om de hoek krijgen. We hebben ook boerenmarkt met veel bio producten, vind ik ook zwaar overschat. Paar nepboeren met sandalen en rare kruidenmengsels en megapotten honing, skippen. Ik hou echt meer van (verwarmde, goed verlichte, lekker ruikende) winkels. Met winkelwagentjes.

tonny

tonny

10-05-2010 om 13:19

Vroeger

toen ik veel kleding voor de kinderen maakte, kocht ik er veel stof, fournituren, dat soort dingen. Nog steeds koop ik er knutselspullen voor school, bijvoorbeeld nepbont om knuffelbeesten van te maken - er is in de stad nog maar één stoffenzaak te vinden, en die in mijn dorp is echt veel duurder dan de markt, als ik er een klosje garen koop.
Stoffen en fourituren dus. En inderdaad kaarten. Soms plantjes. Soms meubelstof of stof voor kussentjes. Nachtkleding koop ik er ook wel.

Maar ik ga niet naar de markt voor de gezelligheid hoor. Puur voor bepaalde aankopen.

Nooit

ik ga nooit naar de markt.
ten eerste omdat hier op zaterdag markt is,en ik regelmatig op zaterdag werk.Bovendein is het dan ook erg druk op de markt.
Ten tweede omdat ik het altijd koud heb op de markt.
ten derde omdat de markt helemaal niet veel voordeliger is dan een gewone winkel.

alleen als ik op vakantie ben vind ik het leuk om over een plaatselijke markt te struinen( bij mooi weer),een stroopwafeltje hier,een paar oorbelletjes daar,een visje voor de lunch,geen haast gewoon een beetje rondlummelen.

Kom er nooit

ik ben nu 1 keer geweest hier een wijk verderop, ik heb toen een maillotje gekocht voor E 7 waarvan ik nog steeds niet begrijp dat ik niet gewoon nee zei.

Verder niet, ik voel mij ook totaal niet thuis, maar de ene markt is absoluut niet de andere markt.

Tirza G.

Tirza G.

10-05-2010 om 16:01

Kaaskopje!

Ja ja ja!!!! Dat je bij de appels staat te kijken en dat die man dan blaft: pondje doen mevrouw?? Dat je denkt: neeeeeeeee ik wil deze appels helemaal niet en al helemaal niet als jij er met je handen aangezeten hebt maar dan héb je ze toch ineens in je hand. In een papieren zak die scheurt. En je moet ook nooooooi betalen wat op de kist staat, het is altijd meer. Ik ben toch zo assertief :-)
Offffffff van die hoge wagens waar ze dan een meter boven je uittorenen en je een plakje kaas toewerpen. Nee, laat maar. Voor mij geen markt.

Tirza

Grumpy old women

Als ik dit draadje lees moet ik opeens denken aan het BBC programma grumpy old women. Geweldig hoe jullie zoiets als de markt kunnen omtoveren tot zo'n bak ellende. Hahahaha

Dorry

Serenity

Serenity

10-05-2010 om 17:32

Volks en ontroerend

ik kom nu nog maar incidenteel op de markt. Om een batterijtje in een horloge te laten vervangen, of voor fietsonderdelen. En voor mijn spindel DVD/CD-R. En als ik er ben natuurlijk ook voor groenten/fruit van het seizoen. Hoezo, niet goedkoper. "bij ons" op de markt (Woenselse markt, zaterdag in Eindhoven) toch zeker wel. Als je regelmatig naar de markt gaat krijg je vanzelf wat meer routine in de mores; en dan ga je als vanzelf naar de vaste kramen.

Tirza G.

Tirza G.

10-05-2010 om 19:44

Bbc

Voor grumpy old women hoef je niet naar de BBC. Er is ook een NLserie van geweest, ik heb me tránen gelachen.

Tirza

Tango

Tango

11-05-2010 om 11:17

Markt

Hier is er op woensdag markt in een nabij gelegen winkelcentrum en op zaterdag in het centrum. In het centrum kom ik zelden, veel te druk. Laatst toevallig een keer geweest en toen wel heel goedkoop stofzuigerzakken gekocht (echt de helft goedkoper dan in de winkel).
Op woensdag ga ik dus hier in de buurt naar de markt. Meestal voor kaas, fruit en groente. De kaas van de markt vind ik gewoon lekkerder dan die uit de supermarkt. Bovendien heeft de kaasboer vaak leuke aanbiedingen, bij 10 euro een fles wijn ofzo, niet verkeerd. Hij dringt verder ook geen dingen op ofzo.
De groentekraam bij ons is helaas erg achteruit gegaan. Eerst mocht je alles zelf pakken (soort van winkeltje was het), nu wordt het voor je gepakt. Vind ik minder, had herhaaldelijk zachte mandarijnen e.d. Aardbeien koop ik pas als ze 2 euro per bakje zijn, anders vind ik ze te duur.
Iemand schreef iets over het Stoepje. Vind ik vreselijk duur. 2,50 euro voor 5 kaasstengels! En ik herinner me nog goed de reuzekrentenbollen die mijn ouders er vroeger kochten, vond ik zo vies. Ik heb jaren geen krentebol gegeten. Nu eet ik wel weer krentebollen, maar niet die van het Stoepje.

Rembrand

Rembrand

11-05-2010 om 14:46

Elke woensdag.

Het is mijn vaste routine.
Even naar de visboer, even naar de kippenboer en als de aardappels op zijn even naar de aardappelboer ( niet duur, erg lekker en hij komt de tien kilo gratis thuis brengen ). Soms neem ik voor de zonen een warme stroopwafel mee of een vietnamese loempia.
Ik vind onze ( kleine ) markt altijd gezellig en ik loop dan ook altijd even langs de andere winkels in het winkelcentrum ( Lidl, Hema etc. ).
M.

Monique D*

Monique D*

11-05-2010 om 17:41

Had wel meer verwacht van de markt in arnhem-centrum!

Omdat mijn dochter en ik afgelopen zaterdag een concert van Alicia Keys zouden bijwonen in Gelredome in Arnhem hadden wij een pendelbusje gepakt van het Gelredome naar het centrum. Tijdens het zwerven door de winkelstraten aldaar belandden we op een markt op een groot plein bij de kerktoren. Wij hadden van alles en nog wat verwacht op die markt, maar we vonden alleen groenten, fruit en andere eetbare artikelen.. en welgeteld één kraampje met leggings en sokken. Dat zou goed van pas komen als we boodschappen zouden doen, maar daar zijn we niet voor gekomen. Ik verwacht op een markt eigenlijk veel meer dan alleen groenten en fruit.
Ik vroeg mij af of er andere dagen zijn dat er ook andere producten op die markt worden verkocht?

Sini: naai/brei/fournituren

Sini,

Dan moet je toch echt naar mijn vriendinnen bij de Sampler tegenover het frans halsmuseum; de leukste quiltwinkel van noord-holland! Keus genoeg!

Dorry

Ah leuk

dan ga ik daar eens kijken voor wol. Ik heb weer een opkomende drang om iets te breien voor mandarijntje.

Manda

Ik weet eigenlijk niet of ze specifiek wol hebben, maar naaiforunituren en stof wel! Maar het zou me niks verbazen als ze wel wol hebben of een Haarlemse winkel weten waar ze het wel hebben.

Dorry

Monique D*

Monique D*

12-05-2010 om 13:38

Sini: over welke markt heb je het?

Ik ben alleen bekend met de Grote Markt in Haarlem. Voor naaitoestanden, stof, etc. ben je aan het goede adres. Verder vind je enkele kramen met kleding en baddoeken, bloemen en dat is het.. eigenlijk verwacht ik daar wel meer..
Als ik ooit een markt bezoek dan is het in Amsterdam de Bos & Lommermarkt (Gulden Winckelplantsoen), Albert Cuyp of de Dappermarkt. Daar kan je van alles vinden. Op de Bos & Lommermarkt of Dappermarkt komt de uitdrukking wel van pas: "is uw gulden een daalder waard" (maar hoe zegt men dat bij de euro??)

Rina

Rina

12-05-2010 om 15:39

Manda

Vlakbij het oude postkantoor aan de Nassaulaan zit breiwinkel Philipine!
Ze hebben echt van alles op brei gebied, maar gaan helaas sluiten.
Ze hebben tot 29 mei (laatste dag) opheffingsuitverkoop, dus sla nu je slag!

http://www.breistudio.nl/site.html

Hoi rina

kennen wij elkaar heeeeeel toevallig van ruim 7 jaar geleden, zwangerschapscursus etc ?

Rafelkap

Rafelkap

12-05-2010 om 19:21

Niet 'de' maar 'een'

Hier elke zaterdag naar de markt. Groenten is goedkoper dan bij de ah en ook veel verser. De lekkerste kaas en vis kopen we er ook, geen leggings. Die zou ik er nooit kopen.
Dus blijkbaar is 'de markt' niet 'de' maar 'een'. Dus verhuis naar Utrecht, bijvoorbeeld :-)

Jujube

Jujube

12-05-2010 om 23:13

Alleen voor kaas

Alleen voor kaas ga ik op zaterdag naar de markt (Utrecht). Dan koop ik bij een specifieke kaaskraam een kilo extra belegen boerenstolwijker (favoriet bij dochters), een stuk Frilander (favoriet bij zoon en mij) en een stuk oude brokkelkomijnekaas (favoriet bij man). Soms ook nog 250 gram manneke pis bij de dropkraam voor man of stroopwafelkruim bij de stroopwafelkraam pour les enfants. Verder maak ik dat ik weg kom: sloeberige en/of ordinaire kleding en schoenen heb ik niet nodig en fruit en groente haal ik bij de Marokkaanse groenteboer, evenals heerlijke broden en suçuk!
Groet,
Jujube

reina

reina

13-05-2010 om 13:03

Niets

Ik hou niet van markten, waar dan ook. Nee, ik lieg, ik vind ze wel leuk in het buitenland, met de vele kruiden, kleuren etc., maar Nederlandse markten zijn aan mij niet besteed. Ik ga trouwens wel regelmatig naar de boerenmarkt hier, niet omdat het leuk is, maar omdat ik er iets wil kopen :-)

Gisteren met zoonlief op de markt gestaan

Op de stekjesmarkt in Nienoord, Leek. Ongeveer 20 kraampjes. Voor het vijfde jaar. Het is net een reunie omdat het zo kleinschalig is. Heel gezellig. Omdat ik weinig verkoopresultaat, max. 20 euro, verwachtte (moederdag is al geweest en de div. winkels bieden al maanden tuinspullen aan) heb ik in een royale bui gezegd dat de opbrengst dit jaar volledig voor zoon was, voor de kermis. Tjot mijn grote verbazing en tot grote vreugde van zoon verkocht hij grif. Al zijn paprikaplantjes zijn op, hij heeft 5 grote kratten met canna knollen, aardbeienplantjes etc. verkocht. Allemaal spul dat bij mijn ouders in de compostbak zou worden gegooid. Ruim 100 euro bracht het op! Kind wil direct morgen in Bakkeveen ook weer staan terwijl ik hete overschot in de groene container wilde donderen....

reina

reina

14-05-2010 om 16:38

Cobi

'Veel ruimere keus aan vis, kaas en noten dan in de AH' Da's waar, vanmorgen kwam ik, al boodschappend doende, even over de markt, normaal heb ik daar op vrijdag geen gelegenheid voor. Het was vroeg, dus nog niet druk (alleen door de drukte sla ik markten over, ik kom nooit aan de beurt :-)) en bij de notenkraam heb ik me staan verlekkeren (maar alleen gedroogde pruimen en cranberries gekocht, aan die laatste kan ik me ongans eten ;-))

Woensdags was de markt het uitje voor dochter en mij

Vondadochter is een tijdje geleden 4 geworden en sindsdien moet (mag!) ze naar school maar tot die tijd gingen we elke woensdag naar de ochtendmarkt een stadje verderop. Ik ben het gaan doen eigenlijk om er even lekker uit te zijn met haar en dat werkte goed. Dochter is altijd gek geweest op fruit en ik kocht er vnl fruit en groente. Verder heb ik haar daar zoute haring leren eten bij een goede viskraam (inmiddels weet ik hoe een echt lekkere haring moet smaken!). Ook drogisterijspullen (tandpasta 3 voor 5 euro) en tandenborstels haalde ik er.
Kortom, we hebben ons er altijd prima vermaakt. Tegenwoordig ga ik er nog wel eens met haar heen maar dan dus op zaterdag. Gezellig!
Maar ook ik geef toe: de ene markt is zeker de andere niet. Een grootstadse markt waar je bijna op de koppen loopt trekt mij niet zo (dat geschuifel, bah!).
Niet te groot, maar ook niet te klein (dan ga ik het nl. zielig vinden als ik niets koop!)

Vonda

Nee he

Ben ik toch niet weer de draadsluitster?
Vonda

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.