Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Ayanna

Ayanna

06-10-2009 om 11:22

Wat is je lekkerste geur?

Zoontje van 3 is 'verslaafd' aan de geur van koffie. Hij zou het liefste de hele dag met zijn neus in de voorraadbus met gemalen koffie hangen! Ik heb zelf iets met vanille. En dan bedoel ik niet vanillevla, want dat ruikt nergens naar. Als ik een nieuwe stofzuigerzak heb, dan zuig ik als eerste een zakje vanillesuiker op, want dan ruikt het zo lekker als ik ga zuigen.... Ook heb ik in Duitsland een wasverzachter ontdekt met een heerlijke vanille-achtige geur. Als ik die gebruikt heb, dan loop ik de hele dag aan mezelf te ruiken...
Als je een geur in een flesje kon stoppen zodat je er af en toe aan kunt sniffen, welke geur zou je dan het liefste willen bewaren. Is dat bijv. pas gemaaid gras of (ik noem maar wat) stoofpeertjes?
Ik ben eens benieuwd waar jullie graag aan ruiken!

Metaalbewerking

De geur van zojuist verspaand metaal vind ik heerlijk. Ongetwijfeld associaties :-)

Grappige vraag ayanna

Ik heb zelf een sterk ontwikkeld reukvermogen en ruik ook altijd overal aan, haha. Ik zal nooit waspoeder, schoonmaakmiddel of shampoo kopen zonder er eerst aan te hebben geroken.

Een paar van mijn favoriete geuren: pas gezette koffie, vers gemaaid gras met een vleugje uitlaatgas erdoor, diesel, de geur van een zwoele zomeravond, een herfstbos, de geur van het hoofdje van mijn zoontje, de lijfgeur van mijn man, en nog heel veel meer. Ik moet er niet aan denken dat ik nooit meer iets zou kunnen ruiken.

Qua parfum is mijn favoriet momenteel Mandarine-Basilic van Guerlain.

Chris

Brianna F

Brianna F

06-10-2009 om 12:12

Kelder en schoenmaker

de geur van de kelder onder de flat bij ons vroeger thuis. En de geur bij een echte ouderwetse schoenmaker, die 2 lijken wel wat op elkaar. Tis vreemd, maar ik vind dat heel lekker ruiken. het zal wel een beetje rubber/olie/diesel en zo meer door elkaar zijn.

Rembrand

Rembrand

06-10-2009 om 12:12

Zelfgebakken brood...

Ik heb hetzelfde als Chris. Een geur kan bij mij een reeks van herinneringen oproepen. Vers gemaakt gras is lekker, maar ook strand, geur van nat geregende stoep, benzine, een versgespoten auto ( opa had vroeger een autospuiterij ;-)), babyluchtje, moedermelk, een pas geboren baby, herfstbladeren, het ouderlijk huis, stoofperen en suddervlees........
M.

Mamvantwee

Mamvantwee

06-10-2009 om 13:16

Afrikaantjes

De bloemen dan hè...
Doet me denken aan vroeger bij opa en oma...

Hondenvoer

En dan niet van dat blikvoer, dat stinkt juist verschrikkelijk, maar droge brokken. Van Eukanuba dan ook nog.
En het bos als het heeft geregend.

Bastet

Bastet

06-10-2009 om 14:30

Van alles

Vers gebakken brood,gemaaid gras,was die buiten droogt,de geur van een gepeld mandarijntje,en met stip op 1: de zee!
Bastet

Rieke

Rieke

06-10-2009 om 14:45

Ook veel

maar vooral de geur van diesel, garage, motorolie, zwarte viltstiften (ik weet zo de naam niet), houtschilfers, en de geur van de IJssel, die is het lekkerst van alle.

Ilva

Ilva

06-10-2009 om 15:02

Vrachtwagen

De geur die hangt in de bak van een vrachtwagen. Heerlijk. Mijn vader was vroeger vrachtwagenchauffeur en in de vakanties mocht ik dan wel eens een dagje mee. En die geur, als de vracht eruit moest worden gehaald, heerlijk!

groene specht

groene specht

06-10-2009 om 17:12

Warme kruipolie

vooral bij stoommachines
brandende turf aan het eind van de dag
dennenbossen in augustus

Sowieso

de geur van pasgeboren babies, vooral mijn eigen.
Verder ben ik gek op de geur van lavendel. Heerlijk die wasverzachter van Silan met lavendel geur!
Het bos als het geregend heeft. Vers gezette koffie (koffie wat even in de pot staat vind ik weer stinken)
Kan er niks aan doen maar ik vind amoniak ook lekker ruiken.
Dettol vind ik ook zalig ruiken.

Jakiro

Jakiro

07-10-2009 om 00:02

De eerste regen na wekenlang mooi weer

De allerlekkerste lucht die er is.
Daarna komt dekbedden die gedroogd zijn aan de waslijn, en de geur die je ruikt als je in Jakarta het vliegveld uitstapt en de eerste échte niet aircoluchr ruikt.
En voor Ayanna en de vanille tic; C1000 en volgens mij het kruidvat ook, verkopen van die kleine afvalzakjes voor luiers. Die zakjes zijn voorgegeurd met vanille.
Zo heerlijk om in de keuken in het miniafvalbakje voor de senseopads te doen :)
Jakiro

Kaaskopje

Kaaskopje

07-10-2009 om 00:56

Koffie

Wat grappig Ayanne. Ik was ook zo als peuter/kleuter. Ik kan me echt nog herinneren dat ik tijdens een vakantie in Vaals (onze eerste vakantie in Nederland) bij mijn ouders en oom en tante aan tafel zat en dat er lege koffiekopjes op tafel stonden. Waarschijnlijk een beetje uit verveling ben ik aan de kopjes gaan ruiken en ik vond dat zó lekker! Soms komt die zelfde geurbeleving weer mijn neus binnen en weet ik dat dat teruggaat naar die vakantie.
Ik denk dat bij veel geuren sentimenten meespelen. Zo heb ik doordat mijn vader járenlang met de bouw van een boot is bezig geweest, jarenlang in de geur van kaal hout rondgelopen. Ik vind het een heerlijke geur. Vooral als het zo'n er-is-net-gezaagd werkplaatsgeur is.
Wasverzachter kies ik ook niet zomaar uit. Ik vind een paar geuren erg lekker.
Regen na een warme periode, als je ruikt dat de regen het dorre gras heeft natgemaakt en het stof op de weg heeft weggespoeld...
Net gemaaid gras.
Een baby die net een Zwitsalbehandeling heeft gehad.
Brood in of net uit de oven.
Er zijn ook geuren die je niet gelijk aan 'lekker' koppelt, maar een koeienstal heeft iets wat ik fijn vind. Net als kleren die net uit de winkel komen en een typisch bij die winkel horend geurtje hebben. De geur van gegrild vlees als ik in de buurt van een vlees-van-de-grill-restaurant loop.
Enz. enz.:-)

Ik lijk op kaaskopje geloof ik (hahaha)

Ik ben erg ´geurbewust´ ik heb doordat ik niet zo goed zie (zeker zonder bril niet en vroeger als kind ook helemaal niet) een sterk ontwikkelde neus. Ik ruik het ook als een t.v. of stekkerdoos niet helemaal jofel meer is en op het punt staat om door te branden of kortsluiting te vooroorzaken (zo heb ik mijn ouderlijk huis al gered voor een uitslaande brand, hoewel mijn ouders me niet geloofde, maar omdat ik zo in paniek raakte gingen ze toch maar op onderzoek uit en verrek!) en vorige week rook het gek in de dansschool...bleek een stekkerdoos oververhit te zijn.
Ik ben helemaal niet gecharmeerd van zoete geuren. Kokos,vanille, brrrr vréslijk! En er zit ook altijd een chemische achtergrondgeur door zoete geuren heen. Vooral bij de wasverzachter. Alleen vanillestokjes vindt ik dan nog wel ´aangenaam´.
Heerlijk vindt ik bezine/een bezinepomp. Het brengt herinneringen terug aan mijn kindertijd, toen ik naar school liep en we erlangs kwamen en we met z´n allen even ´snoven´ en bleven staan. Ook lekker is een houtwerkplaats. Mijn vader had een winkel waar ook met hout werd gewerkt en soms mocht ik helpen in de werkplaats of hij maakte wat voor mij....gelukzalige gevoelens overspoelen mij als ik een houtwerkplaats inloop. En tabak, zo in een pakje ofzo. Dan ruik ik mijn opa weer, van hem mocht ik wel eens aan z´n tabaksdoos ruiken en zijn vestzak rook ook zo lekker op z´n dikke buik. En een klaslokaal, waar het naar kinderen en boeken en krijt (helaas hebben ze nu digitale borden) ruikt. Dan voel ik mijn moeder weer voor de klas staan...terwijl ik sta te wachten op d´r ofzo.
En mest als ik weg ben geweest, op vakantie ofzo. Dan voel ik me weer bijna ´thuis´. Die mest vindt ik overigens weer minder als ik al thuis ben en de boer hierachter z´n land besproeit....
En waar ik totaal allergisch voor ben en écht niet tegen kan....is een gegrilde kip in zo´n gril voor de slager. Ik wordt écht accuut misselijk als ik dat ruik, ik rijd er zelfs voor om op de fiets om het niet te hoeven ruiken.
groeten albana

Ooo leuk

paarden geur en twee tact benzine zoals in een crossmotor als die langs rijden moet ik even flink snuffellen hahaha

Stelle

Stelle

07-10-2009 om 10:51

Versgemaaid gras

Mmm! De geur van pas gemaaid gras op een zomerse dag. En, op het chemischere vlak, merkstift.

Janeway

Janeway

07-10-2009 om 11:02

Tabak

Als kind woonde ik vlak in de buurt van een tabaksfabriek en als de wind dan goed stond rook dat altijd zo lekker..
Vroeger mocht ik altijd sigaretten kopen voor mijn moeder, en dan stond ik ook te snuiven aan dat pakje sigaretten.. Heerlijk.. ik ben zelf nooit gaan ruiken maar de lucht van tabak.. Ik vind herfst ook altijd lekker ruiken, de geur van het rottende blad, paddestoelen en nattigheid.. Mandarijntje die er dan weer zijn... Kortom de donkere dagen...

Janeway

Janeway

07-10-2009 om 11:02

Pardon

Heerlijk.. ik ben zelf nooit gaan ruiken-- roken moet dat natuurlijk zijn..

Polly Shearman

Polly Shearman

07-10-2009 om 11:21

Natte aarde

soort van potgrond,
daar roken mijn kinderen ook na, net na de geboorte.
En de geur ANGEL heeft daar ook wat van weg, die vind ik daarom de meest geweldige ever.. kan hem helaas niet betalen dus doe ik het maar met de nepper.

groet, polly

Kamperfoelie

Dát ruikt lekker, naar vakantie op Terschelling ;-)

Clo

Clo

07-10-2009 om 11:56

Wasmiddel

Wasmiddel met een zo zeepachtig mogelijk geurtje (geen vanille, geen lavendel). Vroeger rook ik altijd aan het wasmiddelenbakje, heerlijk. Met poeder was dat lekkerder, nu gebruik ik vloeibaar. Heerlijk om die warme zeepgeur te ruiken als de wasmachine draait. Pasgewassen beddegoed, een pasgewassen jas en bij iedere beweging komt er geur vrij, hmmmm.
Mijn kinderen roken naar nieuwe kartonnen doos toen ze werden geboren, lekker! Nieuw uit de doos (ja, er werden hier heel wat grapjes over gemaakt door hun papa).
Binnenkomen in een winkel die tekenmaterialen verkoopt is ook heerlijk.
Een doosje waar thee ingezeten heeft, die van Pickwick met dat vloeipapiertje.
Zwoele Zomeravonden.
De haren van mijn kinderen.
De geur die door het huis hing als mijn moeder aardbeienjam aan het maken was.

Bastet

Bastet

07-10-2009 om 13:25

Nog meer:

Een pasgeboren baby ruikt zo lekker,lavendel,marseillezeep.
En de geur van net klaargemaakte brinta,zalig!jammer dat ik het niet lust..:)
Bastet

Hilde

Hilde

07-10-2009 om 13:47

Zon op mijn huid

of op de huid van mijn lief.....
Sowieso ruik ik erg graag aan de huid van mijn vriend, maar het is helemaal top als de zon erop heeft geschenen!

Massi Nissa

Massi Nissa

07-10-2009 om 13:50

Mijn vader

Hij ruikt al mijn hele leven naar leer, hout en een vleugje sigaren. Ik kon als kind mijn neus helemaal in zijn kleding begraven om toch maar zoveel mogelijk papalucht op te snuiven. Heerlijk.
En verder: de lichaamsgeur van man en dochter (ben ook dol op de nestgeur van hun jassen en beddengoed), benzine, versgemalen koffie, een gefruit uitje met knoflook in een plasje goede olijfolie (de basis voor de helft van al mijn gerechten, haha), pasgemaaid gras, een natte klinkerstraat na een flinke regenbui, vrieslucht (die ruikt eigenlijk naar niets, zo puur is-ie), een jong hondje, de echte oude originele Dove douchegel in die witte verpakking, ezeltje. Er zijn er vast nog veel meer.
Groetjes
Massi
PS: Leuk draadje, ik kan me bij alle antwoorden wel iets voorstellen.

Yta Chalne

Yta Chalne

07-10-2009 om 13:57

Zomeravond

Zomeravondlucht, liefst op een boulevard in een ver buitenland. Met bijbehorende stadsgeluiden. Schone was (ik ben gek op wasmiddel- en wasverzachtergeurtjes, ik ben zelfs dol op wasdraadjes..) Gesmolten kaas. Jasmijnbloesem. Zeelucht. Nieuwe geslepen potloden.

Koffie vind ik dan weer niet zo bijzonder ruiken :-)

Tijgeroog

Tijgeroog

07-10-2009 om 14:56

Doet me denken aan...

M'n schoonmoeder. Die heeft ooit schoteltjes met chloor en ammoniak (niet tegelijkertijd, uiteraard) in de kamer gezet, omdat de kamer dan zo "lekker" schoon rook...

En ik zelf: meerdere dingen, maar ik kan wel heel erg genieten van al die kerstgeurdingetjes. Of het nou een geurzakje, thee of badschuim is. Met kaneel en verder sinaasappel, nootmusskaat, dat soort dingen. Maar dingen zoals de regen en houtzaagsel die hier eerder genoemd werden vind ik ook heel lekker.
En lavendel en thijm, bij voorkeur aan de plant. Heerlijk om doorheen te lopen.

Leuk draadje!

Vooral leuk omdat ik in mijn werk veel met geur te maken heb. Dan vooral de negatieve kant van geur: geurhinder. Wij meten geur (kan echt!), berekenen hoeveel geur er in de (woon)omgeving terecht komt en adviseren bijvoorbeeld over saneringsmaatregelen.

Is het jullie wel eens opgevallen hoe weinig woorden er zijn om geur te beschrijven? Volgens mij is alleen muf een woord dat specifiek een geur omschrijft.

En nu mijn favoriete geuren: vers gemalen koffie, net gebakken brood, pledge was, limoen, oldtimer (olie-achtig), gemaaid gras, oppervlaktewater (zowel zoet als zout), basilicum, ...

Wat ik extreem vies vind zijn geurkaarsen! Als ik langs zo'n schap kom in een blokkerachtige winkel dan krijg ik meteen hoofdpijn.

Ayanna

Ayanna

07-10-2009 om 15:52

Wat veel leuke reacties!

En wat grappig dat vers gemaaid gras zoveel voorbij komt! Staat bijna op nr. 1 lijkt mij.
Grappig dat Triple helemaal onpasselijk wordt van geurkaarsen. Ik heb dus vandaag mijn hart opgehaald bij Xenos! En jaja, vanillekaarsjes gekocht! De wereldwinkel vind ik ook zo'n lekker geur-winkel. En natuurlijk Lush, my alltime favourite. Helaas niet favoriet van mijn portemonnee.
Er zijn zoveel lekkere bijzondere geuren. Herfstlucht idd of een knisperende vriesochtend-lucht of benzine of, of, of! Zoveel lekkers!
En ik vind een kroeggeur ook lekker. Zo'n geur van verschaald bier en een vleug tabak en biljart! Doet me namelijk aan mijn vader denken. Ik mocht wel eens mee als hij ging biljarten. Mooie momenten.

Minet

Minet

07-10-2009 om 16:02

Sandelwood

De geur van Sandelwood olie in de sauna tijdens een opgieting, er is bijna niets dat ik lekkerder vind ruiken!
Daarnaast ook kicken op wasverzachtergeurtjes, vanille, kaneel met appel, maar ook de geur van een man die net gerookt en hard gewerkt heeft......mjammie!

reina

reina

07-10-2009 om 18:00

Mmm

Ik ben ook dol op de geur van versgebakken brood, maar niets haalt het bij versgebakken appeltaart en stoofpeertjes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.