Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Wat is je oudste kledingstuk?

Ik heb hier een mooi t-shirt van 17 jaar oud dat ik nog regelmatig draag. Het ziet er nog uit als nieuw. En een hesje (getwijnde wol) van 34 jaar oud, van mijn moeder geweest, nog als nieuw en zelfs weer in de mode. Geweldig zo sterk, maar volgens mij ook heel bijzonder!

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Madressilva

Madressilva

19-09-2008 om 22:40

Leuke vraag!

Mijn oudste kledingstuk is een tuniek die van mijn moeder is geweest. Erg dierbaar (want ze leeft niet meer). Denk dat het een jaar of 10 oud is. En nog steeds mooi ook !

reina

reina

20-09-2008 om 07:23

23 jaar

Ik denk dat het 2 truien zijn die ik ooit kocht toen ik voor het eerst samen met mijn dochter ging winkelen in Amsterdam, zij zat in de buggy. Ik zag toen truien die ik erg mooi ( maar ook erg duur) vond, erg feestelijk met glimdraadjes ingebreid. Ik vond er een het allermooist, maar mijn dochter was helemaal weg van een andere, ze bleef 'm maar vasthouden. Ik kocht ze allebei, omdat het geen 'gewone dag-truien zijn draag ik ze niet veel. Vorig jaar droeg ik een van de 2 weer en ik kreeg een compliment met mijn nieuwe trui Ze zijn 23 jaar oud.

9 jaar

mijn prachtige enkellange zwarte tijdloze(strand)jurk
het is een getailleerd jurkje net over de knie met daaroverheen een lange jurk van crepestof.
ik draag hem ook al 9 jaar elke zomer weer,op feesten en partijen ( met een leuke sjaal of een net jasje erover),naar het strand met sandaaltjes of slippertjes,naar BBQ feesten.
regelmatig als ik denk,wat zal ik aan doen,kom ik weer bij deze jurk uit.hij begint nu wat slijtage plekjes te vertonen,dus volgende zomer zal ik hem alleen nog naar het strand of in de tuin dragen,maar als ik ooit zo,n jurk zie hangen in de winkel koop ik hem direct.
ik weet nog dat ik hem toen erg duur vond( 139 Gulden!)maar deze jurk heeft zijn geld dubbel en dwars opgebracht.

Maxime

Maxime

20-09-2008 om 11:02

40 jaar?

Hoi,

Ik heb een getailleerd leren gilet-achtig vest van mijn moeder. Hij staat het mooist met knopen dicht (zit mega strak. maar zit wel lekker, net een corset) en is een echt jaren 70 model. Ik draag hem bij iedere '70 en '80 party die er bestaat en altijd weer leuk commentaar. Ik denk dat zij hem begin jaren '60 gekocht heeft. Van gewone kleding heb ik nog steeds een trui liggen die mijn moeder 30 jaar geleden voor me gebreid heeft. Ik draag hem eigenlijk nooit (kriebelt) maar hij ziet er zo mooi uit, en ik weet hoeveel werk het voor haar is geweest (veel patroontjes) dat doe je dan niet zomaar weg.

Maxime

Marmar

Marmar

20-09-2008 om 11:32

39 jaar....

Een galajurk die van mijn moeder is geweest. Ze droeg 'm toen ze zwanger was van mijn zusje. Ik heb 'm van haar gekregen toen ik zwanger was van mijn jongste en we met de hele familie in gala ergens moesten verschijnen. Hij is één-en-al glimstof, heerlijk soepel en elastisch, met een grote stoffen roos op de buik Nee, ik doe 'm nooit meer weg, alleen al om de herinnering. Dragen hoef je dat soort jurken niet vaak, dus hij blijft 'als nieuw'.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-09-2008 om 11:49

Oudste kledingstuk

Hmm, even denken. De meeste kleding (en schoenen) die ik heb gaan al wel aardig wat jaartjes mee Ik heb een aantal paar leren schoenen die zeker wel 10, 15 jaar oud zijn en er nog piekfijn uit zien. Een rokje dat ik droeg toen ik 18 was (20 jaar geleden). Ik zou niet weten wat het oudste is; het meeste wat ik heb is tussen de vijf en 15 jaar oud schat ik. Op een aantal spijkerbroeken, sokken en ondergoed na. Ik koop zelden iets nieuws. En nee, het is geen dure kleding; meeste tweedehands of H&M, C&A etc. En ja, ik heb nog steeds dezelfde maat

Sancy

Sancy

20-09-2008 om 12:24

Haha, die is...

... even rekenen... uit 1957, dus nu 51 jaar oud! Het is een wollen winterjas van mijn vader. Hij kocht hem toen hij zich verloofde met mijn moeder. Het is een jas die net over mijn knieën komt, met een brede wollen V-hals en met schoudervulling van (ja echt!) paardenhaar. Hij heeft hem jaren gedragen. Toen ging de jas naar zolder, waar ik hem in mijn new-wave periode in de jaren 80 weer terugvond. Dat was toen helemaal weer in (vooral als je er een arafat sjaal bij droeg) en ik heb hem tot ver in de jaren 90 gedragen, ook tijdens mijn studie. Omdat ik hem niet meer droeg, heb ik hem teruggegeven aan mijn vader. Hij heeft hem toen ook nog een paar jaar gedragen, waarna de jas weer op zolder werd gehangen. Vorige winter heeft mijn vader hem weer tevoorschijn gehaald, en we hebben de afspraak dat ik hem weer krijg als mijn vader hem niet meer draagt. Ik zou haast zeggen dat ik niet kan wachten om hem weer te dragen, maar waarschijnlijk krijg ik hem terug na mijn vaders overlijden, dus dat mag nog heel lang duren ....

Jvo

Jvo

20-09-2008 om 15:26

Ik draag...

..momenteel een spijkerjasje van Mustang, dat mijn moeder aanhad toen ze 'n jaar of 20-25 was. Nu dus 35-40 jaar oud. En ja, het rafelt wat aan de mouwen, maar is verder nog helemaal 'hip' (het is een getailleerd model, erg leuk!) en in zeer goede staat.

Laatst zag ze me in dat jasje en zag ze ineens zelf welk jasje het was! (en dan moet je weten dat ik het al zeker 10 jaar 's zomers draag nadat ik het een keer gevonden had op zolder bij m'n ouders )

Dus ik kan Mustang spijkerjacks absoluut aanbevelen

Jvo

tonny

tonny

20-09-2008 om 15:48

Wat een leuk draadje!

Allemaal van die gekoesterde kledingstukken!

Ik kan heel wat voor mijn geestesoog toveren wat ik bij nader inzien had willen bewaren (!!), maar wat er niet meer is.
Zoals zo'n spijkerjasje, tjonge, wat leuk dat Jvo dat nog heeeft!! En die zwarte jurk, wie vertelde dat ook alweer... Ik ben nog steeds op zoek naar de ultieme jurk, maar met mijn lengte valt dat niet mee.

Wat er wel is, bijvoorbeeld: het zwartkanten trouwbloesje van mijn moeder (uit 1957), een kleurige door een van mijn schoonzussen gebreide trui toen ik zwanger was van nummer twee (uit 1984), een Amerikaans pyjamapak, woest gekleurd, dat mijn tante meebracht na haar reis, begin jaren 70. Witte kanten Zwitserse blouses, geerfd van een tante die ze in de jaren 50 ter plaatse kocht.

Ze liggen/hangen ergens, gewoon voor de aardigheid, 't meeste wordt niet meer gebruikt.

tonny

tonny

tonny

20-09-2008 om 15:49

Hee fladder...

... is dat vest nou nog uit de as van de bermudadriekhoek herrezen of kwam het echt nooit meer terug??

tonny

Sancy

Sancy

20-09-2008 om 17:31

Ach fladder (ot)

zo heb ik nooit mijn kinderkop-bedeltje terug gekregen, die kwam nog van mijn overleden moeder.

Asa Torell

Asa Torell

20-09-2008 om 21:14

Pubernachthemden

Heb nog een paar tricot nachthemden van meer dan 20 jaar oud, die ik bovendien al die tijd veel gedragen heb. Charmant zijn ze niet, maar nog wel goed.
Daarnaast heb ik veel tweedehands gekocht, maar daar weet ik het dus niet van, sommig spul ziet er wel uit alsof het zeker uit de 70er jaren komt. Van mijn moeder heb ik ook nog een oud hippiehes (groen met goudborduursel), maar dat draag ik nooit omdat de kleur me niet staat. Later misschien leuk voor mijn roodharige dochter...

Guinevere

Guinevere

20-09-2008 om 21:15

12 jaar

Bij mij is het allemaal niet zo heel oud, want ik heb rigoreus alles weggedaan wat me niet meer past.
Het beste dat ik nog kan bedenken is een paar schoenen dat ik 12 jaar geleden in Siena heb aangeschaft, hevig hoge hakken en vrijwel tijdloos. Die gaan never nooit weg! En o ja, nog een tricot bikini uit 1990 waarvan ik het onderste deel nog als ondergoed gebruik....Dus eigenlijk 18 jaar.

margje van dijk

margje van dijk

20-09-2008 om 22:56

Truien

Ik heb nog een zelfgebreide kabeltrui waarvoor ik ook zelf de schapewol gesponnen heb, van schapen die mijn opa achter huis liepen. Die opa is overleden toen ik 15 was, en daarna waren de schapen ook weg, dus die zal ik wel omstreeks die tijd gesponnen hebben. Het breien volgde daarop, ik weet niet precies hoe oud ik was. Zestien of zeventien denk ik. Ik word nu bijna 41, dus dan is de trui zo'n 25 jaar oud. Als ik hem aantrek en ik ruik die geur van wol, dan is het net of ik weer bij mijn grootouders ben. Grappig. Overigens kun je met die trui nog best aankomen, hij is alleen wat groot (ruim). Maar met zo'n dikke kabeltrui is dat niet zo erg.

Verder had ik nog geen jaar verkering (met -nu- mijn man) toen ik de uitdaging aanging van 25 kleuren wol een noorse trui te breien. Mijn vriend geloofde niet dat ik dat kon en kocht de wol voor me. Toen was ik dus 20. Die trui heb ik ook nog. Ik moet alleen bekennen dat ik hem nooit meer aan heb, want hoewel hij precies volgens patroon is geworden vind ik hem te 'tonnig', alsof je een tonnetje bent, als je hem aantrekt. Maar alleen al vanwege al dat werk (en de herinnering aan die prille verkering) kan ik hem niet wegdoen

Mijn man heeft zelf ook nog een paar van die oude truien die zijn moeder vroeger voor hem gebreid heeft. Zijn moeder is al 14 jaar dood, dus daar hangt ook wel iets speciaals omheen. Alleen zijn die compleet uitgelubberd en niet echt draagbaar meer. Toch doe ik ze niet weg.

En o ja, ik heb ook nog een rechte trui die ik even rats-rats op de breimachine van mijn moeder had gemaakt van dunne cremekleurige katoen, waar ik vervolgens met borduurzijde mozaiekmotieven op geborduurd heb. Jeetje, wat een werk was dat ook (dat borduren). Die trui heb ik ook nooit meer aan, hoewel ik denk dat dat best nog zou kunnen.

Tegenwoordig brei of borduur ik nooit meer wat, ik lees liever een boek

Margje

Bijna 80 jaar

Het gaat hier om een doopjurkje, waar mijn moeder en haar broers en zussen, en ik en mijn broers en zussen, mijn kinderen en andere neefjes en nichtjes in gedoopt zijn. (ik schat zo´n 28 kinderen totaal)
Voor het laatst gebruikt, 4 jaar terug. Moest er mega voorzichtig mee zijn, want hij is zo gaar geworden. Echt ouderwetse katoen met kant enzo.
Ik heb hem 4 jaar terug voor het laatst gewassen, in een doosje opgeborgen, en wie weet wordt het ooit een museumstuk!!

Groetjes Melanie

Ik bewaar veel

want door het kunnen dragen van 'oudere' kleding kan ik precies zien of ik in de tussentijd ben aangekomen of afgevallen. Zo kocht ik in 2001 een mooi rood ribbeltjesbloesje, heerlijke zachte stof. Kon die na de zomer van 2005 opeens niet meer aan en ben dus een beetje gaan lijnen. Nu gaat ie weer aan en ben zo trots dat ik na zo veel jaren + 1 zwangerschap toch weer dat bloesje dicht krijg zonder dat het boven ietsje te veel wijdt..

Kaaskopje

Kaaskopje

22-09-2008 om 00:09

Boerinnenpakje

Mijn moeder heeft voor een schoolaangelegenheid van mijn oudste zus een Nederlands boerinnenpakje gemaakt. Een gesteven muts, een schortje, een bloesje en een rok. Mijn zus heeft hem in ons geboorteland gedragen. Ik op de kleuterschool in Amsterdam en mijn dochter tijdens carnaval in groep 3 geloof ik. Ik kwam hem net weer tegen en daardoor denk ik eraan. Het pakje is al zo'n 45/47 jaar oud.

reina

reina

22-09-2008 om 09:54

Doopjurk

Ik heb m'n doopjurk nog liggen, gemaakt van mijn moeders trouwjurk. Doopjurk is 51 jaar geleden gemaakt.

Hanne.

Hanne.

22-09-2008 om 10:16

Dan win ik: 92 jaar

92 jaar oud is de doopjurk waar overgrootvader, opa, ik en de kinderen in gedoopt zijn.

Voor m'n eigen kleding....relatief veel van een jaar of 15 terug, maar wel allemaal als schilderkleding aangezien het inmiddels minstens 2 maten te groot is.

ayla

ayla

23-09-2008 om 10:30

Ehh bijna niets

omdat ik afgelopen 10 jaar zo ongeveer elke maat heb gehad tussen 44 en 36. Ik kon zo ongeveer iedere 2 jaar een nieuwe garderobe kopen. Als ik dan toch iets zou moetenb verzinnen dan is het mijn eigen communiejurkje, maar dat wordt dus niet gebruikt. Verder is alles vrij nieuw en ik ben verder ook aan niets echt gehecht.

krin

krin

23-09-2008 om 16:29

Een zelfgebreide trui

gemaakt toen ik een week in het ziekenhuis lag, inmiddels bijna 22 jaar geleden. Ik draag hem eigenlijk alleen nog maar als ik ziek en/of zielig ben en de hele dag het huis niet uitkom, en dat gebeurt gelukkig niet zo heel erg vaak.

Margriet*

Margriet*

25-09-2008 om 16:11

Kom een heel eind: een cocktailjurk

van mijn oma die ik zaterdag ga dragen op een bruiloft. Hij is 50 jaar oud maar weer helemaal van deze tijd. Ik heb hem laten vermaken voor 20 euro en hij zit nu supermooi. Het is een jurk met een soort topje/jasje met knopen op de rug. Het is hele mooie geborduurde stof, de kledingmaker zei dat ze dit zo niet meer maken. Het is een jurk die in A'dam is gekocht en het leuke is dat ik daar ook woon.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.