Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

19-12-2009 om 21:09

Wat is jouw droomhuis?

Omdat ik "The Women" van TC Boyle aan het lezen ben, zat ik wat filmpjes te bekijken over de huizen van Frank Lloyd Wright. Ademloos heb ik het volgende filmpje een keer of tien achter elkaar zitten bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=9CVKU3ErrGM. Wat een ongelooflijk mooi huis, woorden schieten te kort. Ik zou het dolgraag een keer in het echt zien.
Mijn vraag is (naast wat je van Fallingwater vindt): heb jij ook een of meerdere absolute droomhuizen en hoe ziet dat huis er dan uit? Bestaat het echt of is het letterlijk een 'droom'huis?
Mijn eigen antwoord, naast het huis uit het filmpje, is dat ik een klassieke Romeinse villa met atrium en vloerverwarming en mozaiek ook schitterend vind. Dan wel gesitueerd in een Mediterraan klimaat met uitzicht op zee, haha.
Groetjes
Massi

emma43

emma43

19-12-2009 om 21:59

Mijn droomhuis

Een vrij strak modern huis met 3 ruime slaapkamers met grote ramen.Een grote woonkeuken en een woonkamer met een hele ruime hoekbank en een grote t.v ,de achterkant van de kamer een glazen wand met schuifdeuren en een veranda. in de achtertuin 3 paardenstallen ,die zo staan dat als ik in de bank lig dat i kde paarden kan zien als ze naar buiten kijken.een grote rijbak en een pad zodat ik vanuit de tuin het bos in kan.
dus een huis met veel licht en onze paarden altijd bij me.

Plek

Misschien een beetje raar, maar mijn droomhuis zou van binnen gewoon een beetje handig en waterdicht moeten zijn... ik kies vooral voor de plek.

Of is dat al off topic?

Op het moment (maar dat kan weer veranderen) zou ik in een historische binnenstad een mooi pand, mag oud of nieuw zijn, willen met een beschut buitentje uit de wind, lekker stil, wat zon in huis (misschien woonvertrekken op hogere verdieping), parkje in de buurt en vooral heerlijke avondwandelingen in de stille omgeving. Plek voor een muziekkamer...

mmm ik ga in bed verder dromen...

Kaaskopje

Kaaskopje

19-12-2009 om 22:55

Rond 1900-1930

Ik merk dat ik vooral op oudere huizen val, hoewel ik modern ook kan waarderen.
Voorbeelden van oudere huizen:
http://www.funda.nl/koop/alkmaar/huis-56564627-kennemerstraatweg-53/fotos/#foto-23

Kaaskopje

Kaaskopje

19-12-2009 om 22:56

Ach het is er maar een

Ik had er eigenlijk 2 in geplakt maar ook weer 1 weggehaald, vandaar 'voorbeelden'.

Ik woon er;-)

ons huis is na zeven jaar eindelijk af,we hebben vertrek voor vertrek opgeknapt,helemaal naar onze smaak,elk jaar een grote klus gedaan.dus ik kan zeggen dat ik in mijn droomhuis woon.
elk kind heeft een eigen kamer,het is groot genoeg,een leuke tuin,een gezellige woonkeuken.
het enige wat ik nog kan wensen is een sauna,whirlpool en zwembad in de tuin,maar als ik dat ga realiseren zou ik ook iemand in dienst willen nemen voor het onderhoud( hoezo verwend?:-)

Leuk optrekje

leuk optrekje kaaskopje;-)

Kaaskopje

Kaaskopje

19-12-2009 om 23:01

Dit is de tweede

Ik maak er een potje van...
Deze wilde ik eigenlijk alleen laten zien:

http://www.funda.nl/koop/alkmaar/huis-4420876-nassaulaan-9/

Ik vind

de eerste link aan de kennemerstraatweg mooier.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-12-2009 om 23:58

Het zou een mix moeten zijn

Ik vind beide huizen mooi. De buitenkant van de eerste en het interieur en het glas in lood van de tweede.

Bastet

Bastet

20-12-2009 om 08:21

Poeh

Mijn droomhuis staat aan zee.Een goeie keuken,een badkamer met ligbad,een infrarood sauna,een zwembad,en alles in long beach stijl.Dan ben ik heel,heel blij!:)
Bastet

Kaaskopje; yeah!

Dat zijn nog eens mooie huizen. Wij wonen sinds een dik jaar in ons droomhuis; 1850, ornamenten op het plafond, oude voordeur, glas in lood, keuken in oude stijl, bibliotheek in de opkamer en verder gewoon heel praktisch met een zaak aan huis en een vloerverwarming met kachel.

Dit dus: http://tinyurl.com/yhaxf8v

Dorry
(die dus voor alle andere postings maar een nieuwe nick gaat nemen ;-) )

Massi Nissa

Massi Nissa

20-12-2009 om 13:14

Bereikbaarheid

Tops, "Fallingwater" was bedoeld als weekendoptrekje van een rijke industrieel en zijn gezin. Het verhaal van dit huis is even krankzinnig als het design gedurfd is. Wright had de plannen klaarliggen voor inspectie door de opdrachtgever en smeet er op het laatste moment koffie over, waarna de opdrachtgever beziggehouden werd met een lange lunch. In dat uurtje ontwierp Wright het huis opnieuw (en weer totaal anders). De begroting was beraamd op iets van 55.000 dollar, maar kwam na vier jaar bouwen uit op 160.000 dollar (Wright ging altijd over zijn budget heen). Voor die tijd een fortuin, omgerekend naar de huidige dollarkoers is dat zo'n drie miljoen dollar.
Natuurlijk, het is misschien minder goed bereikbaar (zeker in de winter, Pennsylvania heeft een landklimaat), maar dit is dan ook mijn droomhuis. De kans dat ik er ooit kom te wonen is nihil, al zou Bill Gates mij zijn hele fortuin cadeau doen: het is namelijk staatsbezit. Nog twee andere redenen om er niet te gaan wonen: er zijn enorme vocht- en schimmelproblemen en er is niet genoeg staal verwerkt in het design, waardoor men pas voor 11 miljoen dollar aan reparaties en verstevigingen heeft moeten doorvoeren. En dan nog zal het huis waarschijnlijk over honderd jaar de rivier in vallen door geotectonische activiteit in het gebied. Maakt allemaal niet uit, ik vind het gewoon prachtig.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

20-12-2009 om 13:19

Sonneveldhuis

Wat een schitterend huis, Izar. Zo strak en licht en ruim. Ik vind de inrichting ook zeer aangenaam voor het oog. Ik zou er zo in kunnen trekken :-).
Groetjes
Massi

Kaaskopje

Kaaskopje

20-12-2009 om 13:57

Dorry

Dat ziet er inderdaad erg leuk uit (ook wat in de deuropening staat:-))

;-)

dank je!

emma43

emma43

20-12-2009 om 15:01

Fallingwater

dit zou HET huis voor mijn zoonje zijn.al dat licht de open ruimtes,het water, perfect.
15 jaar terug hebben wij ons droomhuis gebouwd,dachten we.We hebben er 10 jaar gewoond,maar het stond op de verkeerde plaats.Nu zou het absoluut ons droomhuis niet meer zijn.Slaapkamers onder het dak,schuine wanden,geeft ons nu een benauwd gevoel.Ruitjes in de ramen,bah.Nu hebben we grote ramen,achter zonder gordijnen,ik kijk zo de tuin in,heerlijk dat licht.
Fallingwater vind ik een heerlijk huis.Het lijkt me heerlijk een huis met veel glas,dat je het gevoel hebt zonder muren te leven,maar wel aan de achterkant.wij hebben aan de voorkant wel glasgordijnen,waar je niet doorheen kijkt.

judiths mama

judiths mama

20-12-2009 om 17:10

Mijn droomhuis

Ik zou graag willen:

Een huis als waar ik woon, tussenwoning, maar net een slagje groter
een woonkeuken
een grote badkamer
op zolder slaapkamers + een eigen douche voor de meiden
een bijkeuken
tuin met verschillende hoekjes schaduw en zon
grotere schuur

Heerlijk, dat dromen over een huis. Of het ooit waar wordt? Maakt niet uit, ik voel me goed in ons huis waar we nu wonen.

Maar net een slagje groter

Judiths mama, dat is de spijker op zijn kop!

Het is een economische wet dat iedereen altijd net iets meer wil.. en de drijvende motor van het kapitalisme.

Vooral als de mensen om ons heen níet een slagje groter krijgen en wij wel schijnt het ons geluk erg te vergroten... tijdelijk... en daarna willen we weer net een slagje groter.

Net als dat alle vrouwen 5 kilo minder willen wegen ;-)

Gaat me trouwens niet verder om jou eruit te pikken hoor, je herinnert me alleen aan dat economische gegeven.

Margriet*

Margriet*

20-12-2009 om 20:55

Nou deze

http://www.funda.nl/koop/bloemendaal/huis-29357020-de-genestetweg-8/fotos/
of
http://www.funda.nl/koop/amsterdam/huis-56651008-jan-van-goyenkade-16/fotos/#foto-1

Voorwaarde een ouder huis, waar al in geleefd is. Nieuwbouw lijkt allemaal op elkaar. Wel gerenoveerd in strakke stijl (geen tielerantijnen), met groen er omheen en als voorwaarde veel zon in het huis, dus tuin op het zuiden. Een mooie trap en enorme veranda om met alle dierbaren lang te tafelen. Genoeg slaapkamers voor onze drie kids.
En de belangrijkste voorwaarde, in de straat waar ik nu woon. Want mijn buren ga ik enorm missen.
Net nog een ijsbar gebouwd, twee enorme sneeuwpoppen gebouwd en met chocolademelk met rum, port en lekkere hapjes de kerstvakantie ingeluid met 17 andere buren.
En dit doen we in de zomer maar dan met bbq.
Dus eigenlijk woon ik qua ruimte, groen, parkeren, zon en huis prima (ok er zijn nog wat verbouwplannen maar er moet wat te wensen overblijven).

judiths mama

judiths mama

20-12-2009 om 21:03

Rode beuk

Maf is dat dan eigenlijk, hoe het werkt met 'geluk', of je gelukkig voelen. Net zoals het feit dat tegenslag/verlies veel langer blijft hangen dan voorspoed/winst in het geheugen van mensen.

Ik verbaasde me er bij mijn ouders zo over dat zij, 65+, op zoek naar een ander huis, nog zoveel wensen hadden omtrent ruimte. Blijkbaar is kleiner gaan wonen een hele grote stap.

Droomhuis en buren

Los van mijn droomhuis vind ik het erg belangrijk dat ik in een omgeving woon waar de buren prettig zijn. Want je kunt in een droomhuis wonen, zonder leuke mensen om je heen betekent dat niet zo veel. En dan bedoel ik niet alleen je gezin en familie, maar het hele netwerk om je heen, van buren, scholen, winkels etc. Daarom zie ik mezelf bijvoorbeeld al niet heel erg afgelegen wonen.

Chris

Herkenbaar emma

Sinds een tijdje heb ik ontdekt dat als ik op funda kijk er nog steeds een paar geweldig mooie grote huizen staan (herenhuizen rond 1900) maar dat ik dan niet meer het gevoel heb dat we daar naar toe moeten. Ze zijn dan wel groter en luxer maar niet beter of mooier dan het huis waar we nu 2 jaar in wonen en die wijken zijn ook niet zo leuk als deze. Na 2 grote verbouwingen is dit huis ook echt van ons, komende jaren de tuin en de zolder beetje bij beetje af maken. Ik heb nu al voorpret van het idee dat dochtertje2 volgend jaar over het nieuwe grasveld stapt.

Dochter1 zit nu met ons hib'je op zolder te spelen. Gisteren was de halve straat (alle leeftijden) in sneeuwballengevecht, dochter en vriend hebben een sneeuwpop gemaakt, heerlijk. De baby zit tevreden in haar wipstoeltje te praten tegen de kerstboom, de woonkamer is bijna af en wordt erg mooi.

Enige is dat de aso's van hiernaast nog moeten verkassen en dan is het af.

Yta Chalne

Yta Chalne

21-12-2009 om 17:00

Hm, droomhuis

Qua droomhuis zou ik graag dit huis houden en dan het (identieke) huis van de buren erbij krijgen. Dat zou beslist bijdragen aan mijn volmaakte geluk. Maar ik woon heel graag in het (niet zo ruime) huis waar we wonen: leuke buurt, ideale ligging, lekker warm. Ondanks enig aandringen van de kant van man, die graag ruimer woont en de afgelopen jaren toch wel zo'n vijftig opties onder mijn neus heeft gehouden, ben ik van plan hier te blijven wonen tot ik te oud ben om de trap op en af te kunnen.

Droomhuis te koop

Mijn droomhuis staat te koop!
http://www.funda.nl/koop/epse/huis-10271687-voortseweg-1/

Wauw, wat gaaf. Ik ga vanmiddag nog even snel een oudejaarslot kopen...

Bastet

Bastet

28-12-2009 om 18:07

Fladder

bedankt voor de tip...:))
Bastet (droomt verder)

emma43

emma43

28-12-2009 om 18:57

Wow

zeker mooie huizen.
Ik ga toch meer voor het huis van Triple.Die boekenkast,alleen daar droom ik al van.De inrichting en de kleuren van het huis van fladderbeestje vind ik echt super,maar die wind...........neee,ik vind 1 dagje aan zee wel genoeg.

Ja die van triple!

Wat een prachtig huis! Die boekenkast boven de deuropening dat is een leuk idee ( past natuurlijk niet in ons huis, alhoewel, in de slaapkamer misschien? ) En die keuken! echt een droomhuis.
Nog even sparen....

6 km

Het huis is maar 6 km van mijn werk. Heerlijk.
Ik hoop toch echt op een flinke bijdrage van de staatsloterij. Ha, ha.

De meubels mogen ze overigens van harte meenemen!

Nasha 1st

Nasha 1st

28-12-2009 om 20:57

Die van triple

die staat echt vrij! Geen buren hihihi, maar die van Fladder zou 2e keus zijn als Triple me toch voor is met kopen! hahahahaha

Yta Chalne

Yta Chalne

28-12-2009 om 21:24

Fantastisch

Binnen redelijke afstand van mijn huidige woning (ik zou niet ook maar overwégen ergens op de veluwe oid te gaan wonen) vind ik dit het meest fantastische huis: http://www.funda.nl/koop/bilthoven/huis-10298778-prins-hendriklaan-74/ Vooral het feit dat er nog niks grijs en/of beige is ingericht/ gemoderniseerd spreekt me bijzonder aan. En het hout van het trappenhuis. En het glas-in-lood.
Buiten 'mijn' regio is dit het allerbeste huis: http://www.biltstede.nl/pand.asp?id=223

Dat is wel zo ontzettend geweldig (en meer dan onbetaalbaar, alleen al de erfpacht...), fantastisch gelegen, ongelooflijk. Maar dat huis heb ik in gedachten al aan Manda Rijn vergeven ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.