Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Mari

Mari

02-04-2012 om 21:20

Wat is leuk met een kind (11) in de buurt van de Sarphatistraat in Amsterdam?

Woensdag hebben we een afspraak met een deskundige en ik wil er nog iets leuks bij doen. Maar niet iets groots mag juist ook een speciale tent zijn om iets te drinken of een lekker broodje te eten.
Liefst te lopen vanaf de Sarphatistr. Mijn zoon is bijna 11.

bedankt alvast.

buurvrouw

buurvrouw

02-04-2012 om 21:58

Waar precies? (veel tips)

Ik woon vlakbij de Sarphatistraat. Maar die straat is nogal lang, dus het is handig om te weten in welk deel je moet zijn... En met wat voor vervoermiddel zijn jullie? En hoeveel tijd hebben jullie?

Mijn kind is nog veel jonger, dus 11 jaar vind ik een beetje moeilijk in te schatten. De mogelijkheden hangen ook sterk af van de dag waarop je komt. Maar hier alvast wat tips. Er zijn in deze buurt ontzettend veel leuke dingen te doen, en er zijn ook erg veel leuke café's en restaurants. Er rijden bovendien een paar trams. En het is ook een mooie buurt om doorheen te wandelene (plantagebuurt).

- Tropenmuseum, heeft een apart kinder/junior museum met tal van activiteiten, http://www.tropenmuseum.nl

- Tunfun, binnenspeeltuin, is voor 11 jaar misschien een beetje te kinderachtig? (het is t/m 12 jaar) www.tunfun.nl

- Artis, dierentuin, www.artis.nl

- Joods Historisch Museum http://www.jhm.nl/

- Verzetsmuseum http://www.verzetsmuseum.org/

- werf /museum Het Kromhout http://www.machinekamer.nl/

- kinder-techniekmuseum Nemo, http://www.e-nemo.nl/

- 'arthouse' bioscoop Kriterion, met ook kinderfilms, http://www.kriterion.nl/

- Hortus, met mooie rustige tuin, kas met tropisch regenwoud, woestijn en vlinderkas, en fijn café www.hortus.nl

- Tatoeagemuseum (van Henk Schiffmacher), http://www.amsterdamtattoomuseum.com/

- Scheepvaartmuseum, http://www.hetscheepvaartmuseum.nl/

- architectuurmuseum ARCAM, http://www.arcam.nl/

- Het Pleintheater, http://www.pleintheater.nl/

En ik ben vast nog wel wat vergeten...

Wat betreft café's en restaurants, teveel om op te noemen, laat me eerst weten waar je naar toe gaat dan geef ik wel tips.

MariaR

MariaR

02-04-2012 om 22:33

Jeetje veel

We moeten op nummer 35 zijn. Ik kan hier al heel veel mee. maar een leuk restaurant of cafeetje is nooit weg.

Mari

Mari

02-04-2012 om 22:35

Oh wacht even

je had nog meer vragen, we zijn lopend, met het ov dus. Maar ik zoek eigenlijk iets voor een uurtje, gewoon een broodje eten of zo maar dan net in dat ene leuke tentje.

buurvrouw

buurvrouw

02-04-2012 om 23:33

Nr 35

Ah, vlak bij de Amstel dus. Dat vind ik helaas het saaiste stuk, dat ik ook het minst goed ken.

Als je echt iets bijzonders wil doen, kun je naar het Amstelhotel gaan, ertegenover ;-) (Het beste hotel van Nl.)

In dat stukje Sarphistraat zijn een paar koffie-/lunchzaakjes, zien er best aardig uit maar niet super, ik ken ze niet verder, maar als je iets gewoons dichtbij zoekt, kun je daar terecht. Vrijwel naast nr. 35, op de hoek met de Amstel, is een 'bistro', ik ben er nooit geweest want het trekt mij niet zo, maar voor een drankje is het vast te doen.

Het is natuurlijk mooi om langs de Amstel te lopen. Als je rechtsaf loopt richting binnenstad, kom je langs Carré, de Hermitage (was ik vergeten op te noemen) en de Magere Brug, tot de Stopera. Onderweg wat café's die ik niet bijzonder kan aanbevelen. Als je voor de Hermitage rechtsaf gaat, langs de overkant van de Nieuwe Keizersgracht, grote drukke Weesperstraat oversteken, doorlopen, dan kom je aan de achterkant van de Hortus uit. Daar is een fijn rustig café, maar je moet dan wel toegang voor de Hortus betalen.

Het beste is misschien als je niet aan de overkant maar meteen rechtsaf de Nieuwe Keizersgracht ingaat, grote drukke Weesperstraat oversteken, doorlopen, dan kom je uit op de Plantage Kerklaan en Roeterstraat. Op de hoek van de Plantage Kerlaan en Plantage Muidergracht zijn de Pizzabakkers: erg lekkere pizza's etc., ook belegde broodjes met een leuk terras op de hoek in de zon (geen gewone pizzeria): http://www.depizzabakkers.nl/ Of, in plaats van de Roeterstraat over te steken naar de Pizzabakkers, ga je rechts de Roeterstraat in (zonder over te steken). Daar is een leuk klein lekker thee-/koffiehuis, T, met broodjes en taart: http://www.t-etenendrinken.nl/

Je kunt natuurlijk ook met een kaart via de andere kant vanaf Sarphatistraat 35 naar T of Pizzabakkers lopen: Sarphatistraat, Weesperstraat oversteken, linksaf Roeterstraat in, maar dat is een minder mooie route.

Of, ga vanaf de Sarphatistraat linksaf langs de Amstel lopen, over de Weesperzijde, en drink/eet wat in de IJsbreker: http://www.deysbreeker.nl/

Als je zin hebt om leuke/mooie/bijzondere winkeltjes te bekijken, dan kun je de brug over de Amstel overlopen en bij het Fredriksplein (met links de Ned. bank) rechtsaf gaan, de Utrechtsestraat in. Ongeveer halverwege is een goede bijzondere platenzaak, Concerto, dat is misschien leuk voor je zoon? Aan het eind van de Utrechtsestraat, naast het afschuwelijk Rembrandtplein, ligt Marqt, een prachtige winkel met heel lekkere etenswaren, drank en een beetje huishoudelijke zaken, met daarboven tegenwoordig een drink-/eetgelegenheid (waar ik nog niet ben geweest maar die vast o.k. is): http://www.marqt.com/?p=winkelsenopeningstijden

Neem een kaart van Amsterdam mee!

Succes en veel plezier!

Ely

Ely

02-04-2012 om 23:53

Wauw buurvrouw

Ik krijg helemaal zin om weer eens naar Amsterdam te gaan dankzij jouw berichtjes. Leuk!!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Mari

Mari

03-04-2012 om 21:06

Jeetje buurvrouw,

wat veel, daar kunnen we wel wat mee. Dank je wel

Buurvrouw

Buurvrouw

04-04-2012 om 00:31

Mari

Mari, laat je weten hoe het is gegaan?

Veel succes en plezier!

Mari

Mari

04-04-2012 om 17:51

Buurvrouw

Nou we zijn niet verder gekomen dan langs de Amstel lopen want het was koud en we waren onder de indruk van het gesprek. Maar al je aanbevelingen zijn echt niet weg want we moeten nog vaak daar naartoe en dan gaan we het wel combineren. dus nogmaals bedankt
Ik was weer onder de indruk van Amsterdam, toch wel een hele leuke stad en ik heb ook altijd zo snel lol en contact met de mensen, uniek gewoon.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.